Miranda July

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miranda July 2011

Miranda July, oikealta nimeltään Miranda Jennifer Grossinger, (s. 15. helmikuuta 1974 Vermont, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ohjaaja. Hän tekee valokuvia, videoita, performansseja ja musiikkia. Nykyisin hän asuu Los Angelesissa Kaliforniassa, mutta hän on asunut monia vuosia Portlandissa Oregonissa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miranda July syntyi Barressa Vermontissa. Hänen vanhempansa, Lindy Hough ja Richard Grossigner ovat molemmat kirjailijoita. Vuonna 1974 he löysivät North Atlantic Books -nimisen kustantamon, ja Mirandaa rohkaistiin tekemään lyhytelokuvaa yhdessä ohjaaja Rick Moodyn kanssa.

July kasvoi Berkeleyssä Kaliforniassa, jossa hän ensin kirjoitti näytelmiä ja myös ohjasi ja esitti 924 Gilman-nimisellä klubilla. Myöhemmin hän opiskeli Kalifornian yliopistossa Santa Cruzissa, mutta keskeytti koulunsa toisena vuonna. Tämän jälkeen hän muutti Portlandiin ja alkoi opiskella esitystaidetta. Hänen opintonsa hyväksyttiin. Häntä on lainattu sanomalla, ettei hän ole tehnyt päivääkään töitä sen jälkeen, kun hän täytti 23 vuotta.

Elokuvanteko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmmaker Magazine arvosteli Mirandan Julyn ensimmäistä elokuvaa palstallaan 25 New Faces of Indie Film vuonna 2004. Voitettuaan paikan Sundance Workshopissa hän kehitteli ensimmäisen kokoillanelokuvansa, Me And You And Everyone We Know, joka valmistui vuonna 2005. Elokuva voitti Caméra d'Or -palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla 2005.