Bridget Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bridget Jones
Bridget Jonesia elokuvissa näytellyt Renée Zellweger. Kuva vuodelta 2010.
Bridget Jonesia elokuvissa näytellyt Renée Zellweger. Kuva vuodelta 2010.
Luoja(t) Helen Fielding
Näyttelijä(t) Renée Zellweger
Henkilötiedot
Ammatti tv-tuottaja
tv-toimittaja
aiemmin kirjankustantamon toimistovirkailija
Sukupuoli nainen
Ikä 43
Asuinpaikka Lontoo, Iso-Britannia
Suhteet
Vanhemmat Colin Jones
Pamela Jones
Puoliso(t) Mark Darcy
Lapset William Jones-Darcy
Tutut
Daniel Cleaver (ex-pomo ja rakastaja)
Shazza (ystävä)
Jude (ystävä)
Tom (ystävä)
Richard Finch (esimies)

Bridget Jones on englantilaisen kirjailijan Helen Fieldingin luoma kuvitteellinen henkilö. Tarina on ikään kuin Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon nykyaikaistettu versio. Fielding on kirjoittanut Bridget Jonesista neljä kirjaa: Bridget Jones – Elämäni sinkkuna, Bridget Jones: Elämä jatkuu, Bridget Jones – Mad about the boy ja Bridget Jones - Vauvapäiväkirja.

Fielding julkaisi päiväkirjan muotoon kirjoitettuja Bridget Jones -tarinoita alun perin englantilaisessa The Independent -sanomalehdessä ja myöhemmin myös The Daily Telegraphissa.

Tarinoissa kuvattiin Lontoossa asuvan kolmikymppisen sinkkunaisen Bridget Jonesin elämää ja tämän ystäväpiiriä ja perhettä jatkuvissa taisteluissa rakkauselämän ja arkihuolien keskellä 1990-luvulla. Humoristiset tarinat kuvasivat naisten ulkonäköpaineita Lontoon trendien ja Cosmopolitan-lehden muotivinkkien paineessa.

Tarinoiden pohjalta on tehty myös kolme elokuvaa, joiden pääosassa on Renée Zellweger. Bridget Jones – elämäni sinkkuna sai ensi-iltansa 2001 ja Bridget Jones: Elämä jatkuu vuonna 2004. Yli vuosikymmenen tauon jälkeen kolmas elokuva Bridget Jones’s Baby sai ensi-iltansa vuonna 2016.