The Daily Telegraph

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee brittiläistä sanomalehteä, jota ei tule sekoittaa samannimiseen australialaiseen sanomalehteen.
The Daily Telegraph
Daily Telegraph.svg
Lehtityyppi Sanomalehti
Kustantaja Telegraph Media Group
Perustettu 1855
Päätoimittaja Ian MacGregor
Sitoutuneisuus Oikeistolainen, konservatiivinen
Kotipaikkakunta Lontoo
Kotimaa Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
Sivukoko Broadsheet
Ilmestymistiheys Päivittäinen
Kieli Englanti
Kotisivu www.telegraph.co.uk
The Daily Telegraphin toimitusrakennus vuonna 1882.

The Daily Telegraph on brittiläinen vuonna 1855 perustettu sanomalehti. Vuonna 2014 The Daily Telegraph oli suurilevikkisin brittiläinen broadsheet-muodossa julkaistava sanomalehti, sen levikki on 523,048.

The Daily Telegraph tunnetaan näkökannaltaan oikeistolaisena. Leikillisesti lehteä on usein nimitetty Daily Torygraphiksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Daily Telegraphin perusti eversti Arthur B. Sleigh vuonna 1855. Hän myi sen pian Joseph Moses Levylle. Hän laski lehden hinnan yhteen pennyyn ja pian lehti myi enemmän kuin The Times.

Vuonna 1928 Levyn poika, Levy-Lawson, paroni Burnham myi lehden Camrosen varakreiville. Molemmat perheet olivat mukana hallinnossa, kunnes lehti myytiin 1986 Conrad Blackille.

Vuonna 1937 Telegraphiin liitettiin konservatiivinen The Morning Post. Telegraphin sisarlehti The Sunday Telegraph perustettiin 1961.

Tammikuussa 2004 lordi Black syrjäytettiin lehden omistavan Hollinger Internationalin johtokunnasta ja haastettiin oikeuteen. Telegraph Groupin ostivat veljekset sir David ja Frederick Barclay heinäkuussa 2004 665 miljoonan punnan hintaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]