Bridget Jones: Elämä jatkuu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bridget Jones: Elämä jatkuu
Bridget Jones: The Edge of Reason
Bridgetjones2.jpg
Ohjaaja Beeban Kidron
Käsikirjoittaja Andrew Davies
Richard Curtis
Adam Brooks
Perustuu Helen Fieldingin romaaniin Bridget Jones: Elämä jatkuu
Tuottaja Tim Bevan
Jonathan Cavendish
Eric Fellner
Säveltäjä Harry Gregson-Williams
Kuvaaja Adrian Biddle
Leikkaaja Greg Hayden
Pääosat Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Jim Broadbent
Gemma Jones
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Iso-Britannia
 Ranska
 Saksa
 Irlanti
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
StudioCanal
Miramax Films
Working Title Films
Little Bird
Ensi-ilta Yhdistynyt kuningaskunta 12. marraskuuta 2004
Suomi 3. joulukuuta 2004
Kesto 107 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, saksa, thai
Budjetti 40 miljoonaa $
Tuotto 262 520 724 $
Edeltäjä Bridget Jones – elämäni sinkkuna
Seuraaja Bridget Jones’s Baby
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Bridget Jones: Elämä jatkuu (Bridget Jones: The Edge of Reason) on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, jonka on ohjannut Beeban Kidron. Se on jatko-osa elokuvalle Bridget Jones – elämäni sinkkuna (2001). Elokuvan pääosissa näyttelevät Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jim Broadbent ja Gemma Jones.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa hiukan ennen Bridgetin äidin (Gemma Jones) pitämiä vuosittaisia currykalkkunapäivällisiä. Bridget (Renée Zellweger) on haltioissaan siitä, että hänellä ja Mark Darcylla (Colin Firth) on suhde. Bridgetin luottamus suhteeseen alkaa kuitenkin horjua, kun hän tapaa Markin kollegan, kauniin Rebecca Gillesin (Jacinda Barrett). Bridget tapaa ex-poikaystävänsä Daniel Cleaverin (Hugh Grant) työpaikallaan Sit-Up Britain'ssa, ja hänelle tarjotaan paikkaa ”Hatkapassi”-nimisestä matkailuohjelmasta ”naishatkailijana”. Bridget ilahtuu saadessaan Markilta kutsun ”lakipäivällisille” ja alkaa odottaa mieheltä kosintaa, mutta ilta päättyy lopulta huonosti.

”Lakipäivällisten” jälkeen Mark ja Bridget riitelevät, minkä seurauksena Bridget lähtee kävelemään yksin kotiinsa. Mark menee Bridgetin asunnolle, pyytää anteeksi ja kertoo ensimmäistä kertaa rakastavansa Bridgetiä. Myöhemmin samana iltana Mark kysyy, haluaisiko Bridget lähteä hänen kanssaan laskettelulomalle Sveitsiin. Sveitsin rinteillä Bridget saa kuitenkin selville, että Mark oli saanut vihjeen heidän laskettelukohteestaan Rebeccalta.

Loman aikana Bridget luulee tulleensa raskaaksi. Riideltyään Markin kanssa heidän mahdollisten lastensa tulevaisuudesta Bridget huomaa raskaustestin olevan kuitenkin negatiivinen. Palattuaan kotiin Bridget ja Mark lounastavat kummankin vanhempien kanssa. Kun heidän mahdollinen avioliittonsa tulee keskustelun lomassa esille, Bridget loukkaantuu Markin sanoessa, etteivät he ole vielä edes harkinneet naimisiinmenoa.

Markin luona Bridget kertoo olevansa kuohuksissa siitä, ettei Mark antanut suoraa vastausta siihen, miksei tämä halua avioliittoa. Lopulta Bridget panee suhteen poikki. Sitten hän päättää lähteä Danielin kanssa Thaimaahan kuvaamaan ”Hatkapassia” ja ottaa mukaansa ystävänsä Shazza (Sally Phillips). Bridget ja Daniel flirttailevat lentokoneessa ja päätyvät hotellihuoneeseen kahdestaan, mutta Bridget lähtee pois, kun paikalle saapuu prostituoitu (Ting Ting Hu).

Pakatessaan kotimatkaa varten Bridget ottaa kassiinsa Shazzan Jed-nimiseltä mieheltä (Paul Nicholls) saaman lahjan. Bridget pidätetään ja viedään thaimaalaiseen vankilaan, kun lentokentän huumekoira haistaa lahjan sisällä olleen kokaiinin. Mark saapuu vankilaan kertomaan, että hänen esimiehensä ovat lähettäneet hänet vapauttamaan Bridgetin. Bridget tunnistaa valokuvasta Jedin siksi mieheksi, joka antoi Shazzalle piilotetun kokaiinin. Mark lähtee pois ilmoittaen selkeästi olevansa pelkkä viestinviejä. Britanniassa Mark menee Danielin juttusille ja syyttää tätä siitä, että tämä jätti Bridgetin Thaimaassa oman onnensa nojaan. He ryhtyvät tappelemaan erään museon pihalla.

Kun Bridget palaa, hän on kansainvälinen ihmisoikeusjulkkis. Hän tapaa vanhempansa, jotka suunnittelevat päätä pahkaa erityistä seremoniaa uudistaakseen omat vihkivalansa. Kotona Bridget saa yllätysvastaanoton ystäviltään, jotka kertovat Markin olleen se, joka jäljitti ja vangitsi Jedin vapauttaakseen Bridgetin. Bridget, joka toivoo Markin yhä rakastavan häntä, juoksee Markin asunnolle, mutta löytää sieltä Rebeccan. Rebecca paljastaa yllättäen olevansa rakastunut Markin sijasta Bridgetiin.

Bridget tapaa Markin eräässä lakitoimistossa ja pyytää tätä ottamaan hänet takaisin. Mark kosii Bridgetiä, joka vastaa myöntävästi. Elokuva päättyy Bridgetin vanhempien uusiessa vihkivalansa ja Bridgetin napatessa itselleen hänen äitinsä heittämän hääkimpun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Renée Zellweger   Bridget Jones  
 Gemma Jones   Bridgetin äiti  
 Jim Broadbent   Bridgetin isä  
 James Faulkner   Geoffrey-'setä', Unan mies  
 Celia Imrie   Una Alconbury, äidin ystävätär  
 Dominic McHale   Bernard  
 Colin Firth   Mark Darcy  
 Donald Douglas   Admiraali Darcy  
 Shirley Dixon   Mrs. Darcy  
 Neil Pearson   Richard Finch  
 Hugh Grant   Daniel Cleaver  
 Sally Phillips   Shazza  
 Jacinda Barrett   Rebecca  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai Golden Globe -ehdokkuuden parhaasta naispääosasta musikaali- tai komediaelokuvassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]