Ensimmäinen murhani

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensimmäinen murhani
Kirjailija Leena Lehtolainen
Kieli suomi
Genre jännitys
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1993
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 251
ISBN 951-31-0159-2
Sarja: Maria Kallio
Seuraava Harmin paikka
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ensimmäinen murhani on vuonna 1993 ilmestynyt Leena Lehtolaisen ensimmäinen rikosromaani ja Maria Kallio -dekkari.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Romaanin päähenkilö on Helsingin poliisilaitoksen rikososaston väkivaltatoimistossa sijaisena toimiva poliisi Maria Kallio.[1] Hän selvittää henkirikosta, joka paljastuu hänen ensimmäiseksi murhatutkinnakseen. Aiemmat hänen tutkimansa henkirikostapaukset olivat lähes aina alkoholiin liittyneitä tappoja.

Kirjan uhri on opiskelijakuorossa laulanut charmikas naistenmies Jukka Peltonen. Hän on sotkeutunut huumekauppaan, prostituutioon sekä laittoman viinan levitykseen, mikä osoittautuu myöhemmin murhan motiiviksi.

Pääepäillyt koostuvat lähinnä muista kuorolaisista. Heihin kuuluu muun muassa Antti Sarkela, jonka kanssa Kallio myöhemmin menee naimisiin ja saa lapsia. Murhaaja osoittautuikin lopulta kuoron jäseneksi. Hän oli Peltosen harjoittamaan huumekauppaan sotkeutunut nuori nainen nimeltään Tuulia. Tuulia oli ottanut Peltosen hengiltä petoksen johdosta. Peltonen oli uskotellut tytölle, että tämä oli salakuljettanut hasista, mutta lopulta paljastui, että kyse oli ollut paljon laajemmasta kansainvälisestä kokaiinibisneksestä.

Tuulia alkaa kotonaan käyttäytyä uhkaavasti, kun Maria kertoo tietävänsä, että Tuulia on murhannut Jukan. Kallion esimies, alkoholisoitunut Kalevi Kinnunen ampuu Tuuliaa olkapäähän. Tuulia päätyy sairaalaan ja jää henkiin. Epäselväksi kuitenkin jää, onko tämä oikeustoimikelpoinen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ensimmäinen murhani Kirjasampo.fi. Viitattu 18.12.2014.