Luettelo suomalaisten opiskelijahaalarien väreistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Opiskelijahaalari on yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden tapahtumissa käyttämä haalari. Suomessa opiskelijahaalareiden ensimmäisiä ilmentymiä ovat olleet Otaniemen rakentamisen (1950- ja 1960-lukujen vaihteessa) yhteydessä Rakennusinsinöörikillan opiskelijoiden hankkimat työmaahaalarit. Miltei samaan aikaan järjestetyssä teekkaritempauksessa oli käytössä myös omat tempaushaalarit. Otaniemen kiltoihin haalarit rantautuivat noin 1970-luvun lopussa. Seuraavana haalarit otettiin käyttöön 1980-luvulla Vaasan kauppakorkeakoulussa. Yleisesti haalarit ovat tulleet tunnetuksi Suomessa teekkarien kautta.

Alla olevaan luetteloon on koottu suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ainejärjestöjen ja kiltojen opiskelijahaalareiden värejä.

Artikkelin loppuun on koottu myös kätevä värikartta kaikkien kaupunkialueiden haalareiden väreistä. Tiedot ovat samat kuin listauksissa, mutta ne on koottu erityisesti tunnistamista silmällä pitäen.

Yliopistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aalto-yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
  • Insinööritieteiden korkeakoulu
    • Kone- ja rakennustekniikka, Koneinsinöörikilta – vaaleanpunainen[1]
    • Maanmittaus, Maanmittarikilta – mattamusta, geomatiikan opiskelijoilla vihreä hiha, kiinteistötalouden opiskelijoilla viininpunainen hiha, rakennetun ympäristön opiskelijoilla fuksianpunainen hiha[1]
    • Rakennustekniikka, Rakennusinsinöörikilta IK – tummansininen (energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha ja takatasku)[2]
  • Kauppakorkeakoulu
  • Kemian tekniikan korkeakoulu[1]
    • Kemiantekniikka, Kemistikilta – punainen
    • Puunjalostus, Puunjalostajakilta – keltainen
    • Materiaalitekniikka, Vuorimieskilta – sininen
    • Prosessitekniikka, Prosessiteekkarit (kaikki vuodesta 2013 alkaen) – sininen (hihoissa keltaiset ja punaiset raidat)
  • Perustieteiden korkeakoulu[1]
    • Teknillinen fysiikka ja matematiikka, Fyysikkokilta – luonnonvalkoinen
    • Informaatioverkostot, Athene – metsänvihreä, musta vasen hiha
    • Tietotekniikka, Tietokilta – kiiltävänmusta
    • Tuotantotalous, Prodeko – valkoinen, sateenkaarikoristeita
  • Sähkötekniikan korkeakoulu[1]
    • Automaatio- ja systeemitekniikka, Automaatio- ja systeemitekniikan kilta – violetti; musta vasen hiha, jossa on valkoinen tasku
    • Bioinformaatioteknologia, Inkubio – punaruskea (kirjoitetaan perinnesyistä ”punaruseka”)
    • Sähkötekniikka, Sähköinsinöörikilta – puhtaanvalkoinen
  • Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
  • Teknologföreningen (osakunta) – viininpunainen (osakunnan jäsenet käyttävät usein käsitettä ”tekniikanpunainen”)[1]

Helsingin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta
    • Biokemia sekä solu- ja molekyylibiologia, Helix ry – musta (haalarissa huppu)[4]
    • Biotekniikka, BOA ry – viininpunainen[4]
    • Biologia ja maantiede (ruotsinkielinen), Svenska Naturvetarklubben r.f. – tummansininen[4]
    • Biologia, Symbioosi ry – vihreä[4]
    • Ympäristötieteet, MYY ry – tummanvihreä[4][5]
  • Eläinlääketieteellinen tiedekunta
    • Eläinlääketiede, Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys ry – vihreä[4]
  • Farmasian tiedekunta
  • Humanistinen tiedekunta
    • Estetiikka, Aistimus ry – turkoosi
    • Suomen kieli ja kulttuuri, Aksentti ry – vihreä[6]
    • Fonetiikka ja puheviestintä, Allofoni ry – vihreä[4]
    • Yleinen kielitiede ja kieliteknologia, Aspekti ry – tummansininen (ensimmäiset vuonna 1998)[4]
    • Ranskalainen filologia, Bouffe ry – tummansini-valko-punainen: yläosa tummansininen, keskiosa valkoinen ja alaosa punainen[4] (vuodesta 2002)[7]
    • Balttilaiset kielet ja kulttuurit, Daina ry – viininpunainen[8]
    • Filosofia, Dilemma ry – punainen[4]
    • Italialainen filologia, Divina Compagnia ry – viher-valko-punainen[4] (vuodesta 2002)[7]
    • Taidehistoria, Eidos ry – musta[4]
    • Arkeologia, Fibula ry – samppanjankultainen[9]
    • Pohjois-Amerikan tutkimus, Frontier ry – keltainen[10]
    • Historia (ruotsinkielinen), Historicus r.f. – tummansininen[4]
    • Kognitiotiede, Intelligenzia ry – valkoinen[11]
    • Aasian ja Afrikan kielet ja kulttuurit, Karavaani ry – musta[4]
    • Yleinen kirjallisuustiede, Katharsis ry – musta[12]
    • Kääntäminen ja tulkkaus, KouKi ry – valkoinen[4]
    • Historia, Kronos ry – tummansininen[4]
    • Uskontotiede, Mythos ry – vihreä[4]
    • Kansatiede ja folkloristiikka, Nefa-Helsinki ry – vihreä[4]
    • Kotimainen kirjallisuus, Putkinotko ry – edestä vihreä, takaa musta (2018–)[13] / musta (vuoteen 2017 asti)[14]
    • Teatteritiede, Repliikki ry – musta[15]
    • Slavistiikka ja baltologia, Rupla ry – viininpunainen[16]
    • Pohjoismaiset kielet, Saga r.f. – punainen[4]
    • Iberoromaaniset kielet, Setenta ry – ruskea[4] (vuonna 2002 kolmivärinen)[7]
    • Suomen kieli ja suomalais-ugrilaiset kielet, Siula ry – edestä vihreä, takaa musta (2018–)[13] / vihreä (1995–2017)[4]
    • Englannin kieli, SUB ry – punainen[4]
    • Musiikkitiede, Synkooppi ry – oranssi (ensimmäiset vuonna 1995)[4]
    • Germaaninen filologia, Umlaut ry – musta (vuodesta 2005, sitä ennen valkoinen)[4]
  • Kasvatustieteellinen tiedekunta
    • Aikuiskasvatus, Aikuiskasvatuksen kilta ry – turkoosi[4]
    • Erityispedagogiikka, Erikeepperi ry – tummansininen[17]
    • Aineenopettaja, HAO – punainen[18]
    • Lastentarhanopettaja, Ebe ry – violetti[4]
    • Kotitalouspedagogiikka, Kopeda ry – keltainen[4]
    • Kasvatustieteet ja luokanopettaja, Peduca ry, sekä kasvatuspsykologia, Phenomena – turkoosi[19]
    • Käsityönopettaja ja käsityötiede, Tekstiilarit ry – punainen[4]
    • Kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede (ruotsinkielinen), Ämnesföreningen Didacta r.f. – vaaleanvihreä[4]
  • Lääketieteellinen tiedekunta[4]
    • Hammaslääketiede, Hammaslääketieteenkandidaattiseura ry – valkoinen
    • Lääketiede, Lääketieteenkandidaattiseura ry – valkoinen
    • Lääketiede (ruotsinkielinen), Medicinarklubben Thorax r.f. – vaaleansininen
    • Psykologia, Kompleksi ry – liila[20]
    • Logopedia, Foni ry – violetti
  • Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
    • Kuluttajaekonomia ja ravitsemustiede, OIKOS ry – violetti[4]
    • Elintarviketieteet, Lipidi ry – turkoosi[21]
    • Metsätiede, Metsäylioppilaat ry – punainen (ensimmäiset vuonna 1984)[4]
    • Maataloustieteet, Maatalousylioppilaiden Yhdistys Sampsa ry – vaaleanvihreä[4]
    • Maatalous- ja metsätiede (ruotsinkielinen), Svenska Studenters Agro-Forst Förening rf. – vaaleanvihreä[4]
    • Elintarviketieteet, Viri Lactis ry – turkoosi[22]
    • Ympäristötieteet, MYY ry – tummanvihreä[4][5]
    • Taloustiede, Viikin taloustieteilijät Vita ry – tummansininen[23], ympäristöekonomisteilla (Vuorovaikeutus ry) ennen vuotta 2017 MYYn tummanvihreä[5]
    • Markkinointi, Voluntas ry – musta
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
    • Geofysiikka, Geysir ry – vihreänharmaa[24]
    • Kemia, Helsingin Yliopiston Kemistit ry (HYK) – musta[4]
    • Kumpulan kampuksen aineet (matematiikka, fysikaaliset tieteet, kemia, maantiede, geologia ja tietojenkäsittelytiede), Limes ry – musta (lukuvuosina 2000 ja 2004 käytetty mustia viittoja)[4]
    • Maantiede, Maantieteen Opiskelijat ry – tummanvihreä[4]
    • Matematiikka, Matrix ry – punainen (sininen takatasku)[4]
    • Tähtitiede, Meridiaani ry – yönsininen[25]
    • Fysiikka ja teoreettinen fysiikka; Resonanssi ry, Resonans rf – fuksianpunainen[4]
    • Matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede (ruotsinkielinen), Spektrum rf – aniliininpunainen[4]
    • Meteorologia, Synop ry – keltainen (ensimmäiset vuonna 1993)[4]
    • Tietojenkäsittelytiede, TKO-äly ry – keltainen[4]
    • Geologia, Vasara ry – harmaa[4]
    • Tilastotiede, Moodi ry – punainen[4]
  • Oikeustieteellinen tiedekunta
    • Oikeustiede, Pykälä ry – pykälänpunainen[4]
    • Oikeustiede (ruotsinkielinen) Juristklubben Codex r.f. – juriströd ’pykälänpunainen’[4]
    • Oikeustiede (Vaasa), Justus ry/r.f. – tummanpunainen[26]
  • Teologinen tiedekunta
    • Teologia, Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys – violetti[4]
  • Valtiotieteellinen tiedekunta
  • Svenska social- och kommunalhögskolan
    • Student Organisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet r.f., StudOrg – keltainen[4] (5 ainejärjestöä)[27]

Itä-Suomen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Joensuun kampus
    • Matematiikka ja fysiikka, Epsilon ry – violetti[28]
    • Teologia
      • Läntinen teologia, Fides Ostiensis ry – violetti[29]
    • Ruotsin kieli, Godis ry – keltainen[30]
    • Venäjän kieli, Iskra ry – punainen[4]
    • Metsätiede, Joensuun Metsäylioppilaat – metsänvihreä[31]
    • Kasvatustiede, Kassos ry – tummansininen[28]
    • Kotitalous- ja käsityöopettajat, Kotex ry – oranssi[28]
    • Julkisoikeus, erikoisjuristit Legio Ostiensis ry – viininpunainen[32]
    • Kulttuuri, Nefa-Joensuu – tummanharmaa[28]
    • Kauppatieteet, Optimi ry – oranssi[33]
    • Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja filosofia Praxis ry – musta[28]
    • Historia, Varnitsa – viininpunainen[34]
  • Kuopion kampus
    • Yhteiskuntatieteet, Socius ry – keltainen[28], violetit reisitaskutlähde?
    • Farmasia, Fortis ry – tummanvihreä[28]
    • Biolääketiede, Kulti ry – punainen[28], valkoiset reisitaskutlähde?
    • Sovellettu fysiikka ja ympäristötiede, Hyeena ry – punainen[28]
    • Terveystieteet, Terho ry – sininen[28]

Jyväskylän yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta[35]
    • Englannin kieli, Magna Carta – punainen
    • Etnologia, Nefa – tummanvihreä
    • Filosofia, Mephisto – musta
    • Historia, Tosine – punamusta
    • Journalistiikka, Lööppi – tummanvihreä
    • Kirjallisuus, museologia, taidehistoria ja taidekasvatus, Corpus – violetti
    • Musiikkitiede ja musiikkikasvatus, Trioli ja Pedaali – keltamusta
    • Romaaninen filologia, Astérix – punasininen
    • Ruotsin kieli, Svenska Klubben – keltasininen
    • Saksan kieli ja kulttuuri, Sturm und Drang – musta
    • Suomen kieli, Sane – sininen
    • Valtio-oppi, Puolue – tummansininen
    • Venäjän kieli, Sputnik – punainen
    • Viestintä, Parku – punainen
    • Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja sosiaalityö, Fokus – musta
  • Informaatioteknologian tiedekunta[35]
    • Tietojärjestelmätiede, kognitiotiede ja kyberturvallisuus, Dumppi – viininpunainen[36]
    • Tietotekniikka, Linkki – sinimusta
  • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta[35]
    • Erityispedagogiikka, Abakus – tummanvihreä
    • Kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede, Emile – oranssi
    • Luokanopettajakoulutus, Pedago – punainen
    • Psykologia, Stimulus – keltainen
    • Varhaiskasvatus, Varkaat – vihreä
  • Kauppakorkeakoulu
  • Liikuntatieteellinen tiedekunta
    • Liikunta- ja terveystieteet, Sporticus – musta[35]
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta[35]
    • Bio- ja ympäristötieteet, Syrinx – tummanvihreä
    • Kemia, Radikaali – valkoinen
    • Matematiikka ja fysiikka, Ynnä – tummansininen
    • Tilastotiede, Tiltti – violetti

Lapin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kasvatustiede ja mediakasvatus, Lastu – oranssi[37]
  • Luokanopettajat, Lapikas – sininen[38]

LUT-yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauppatieteet, Enklaavi – neonkeltainen[39]
  • Tekniikka[39]
    • Energiatekniikka, Armatuuri – valkoinen
    • Tietotekniikka, Cluster – punainen
    • Laskennallinen tekniikka, Lateksii – fuksianpunainen
    • Tuotantotalous, Kaplaaki – tummansininen
    • Kemiantekniikka, KeTek – musta
    • Konetekniikka, KRK – oranssi
    • Ympäristötekniikka, Pelletti – harmaa
    • Sähkötekniikka, Sätky – vihreä

Oulun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Svenska handelshögskolan (Hanken)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta[62]
    • Suomen kieli, Kopula ry – Suomen lipun sininen
    • Vieraat kielet, Lexica ry – punainen
    • Käännöstiede, Transla ry – musta
    • Puheviestintä, Reettorit ry – musta
    • Journalistiikka, Vostok ry – oranssi
    • Informaatiotutkimus ja mediatutkimus, UDK ry – vihreä
    • Sähkötekniikka, Sähkökilta ry – sähkönsininen
    • Tietojenkäsittelytieteet, matematiikka ja tilastotiede, Luuppi ry – piinharmaa
    • Tietotekniikka, TiTe – musta
  • Johtamisen ja talouden tiedekunta[62]
    • Politiikan tutkimus, Iltakoulu ry – tummanvihreä
    • Kauppatieteet, Boomi ry – laivastonsininen
    • Hallintotieteet, Staabi ry – tummanvihreä
  • Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta[62]
    • Varhaiskasvatus, ITU ry – tummanvihreä
    • Elinikäinen oppiminen ja kasvatus, Mentor ry – tummanvihreä
    • Luokanopettaja, OKA ry – tummansininen
  • Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta[62]
    • Bioteknologia, Biopsi ry – violetti
    • Lääketiede, Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry – valkoinen
  • Rakennetun ympäristön tiedekunta[62]
    • Arkkitehtuuri, TamArk – musta
    • Rakennustekniikka, Tampereen Rakentajakilta ry – tummansininen
  • Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta[62]
    • Automaatiotekniikka, Autek – keltainen
    • Teknis-luonnontieteellinen koulutusohjelma, Hiukkanen ry – violetti
    • Tuotantotalous, Indecs – valkoinen
    • Konetekniikka, Koneenrakentajakilta ry – punainen
    • Materiaalitekniikka, Materiaali-insinöörikilta ry – viininpunainen
    • Tietojohtaminen, Man@ger – harmaa
    • Ympäristötekniikka, YKI – tummanvihreä
    • Biotekniikka, Bioner – samppanjankultainen
  • Yhteiskuntatieteiden tiedekunta[62]
    • Filosofia, Aatos – musta
    • Historia, Patina ry – viininpunainen
    • Kirjallisuustiede, Teema ry – musta
    • Logopedia, Ääni ry – tummanturkoosi
    • Psykologia, Cortex – punainen
    • Yhteiskuntatutkimus, Interaktio – turkoosi
    • Sosiaalityö, SOS ry – valkoinen
    • Hoitotiede ja kansanterveystiede, Salus ry – fuksianpunainen
  • Tampereen yliopiston Porin yksikkö
    • Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistys, Pointer – viininpunainen[62]
  • Entiset ainejärjestöt ja muut yhdistykset
    • Kuitu- ja tekstiilitekniikka, TVIK – vaaleanpunainen[4]
    • Signaalinkäsittely ja tietoliikennetekniikka, TeLE – mintunvihreä[62]
    • Blebeiji-kerho – valkoinen[4]
    • PerinneSeura (PerSe) – punavalkoinen frakki[4]
    • Rankat Ankat – oranssi[4]
    • Uranaisten Opiskelijaseura (UrOS) – ruskea[4]
    • Pile – musta[4]
    • Erasmus-opiskelijaverkosto (ESN FINT) – vihreä[62]

Turun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaasan yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla punainen[61]

Åbo Akademi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Åbo Akademin kauppakorkeakoulu, Merkantila Klubben – keltainen[67]
  • Kemiantekniikka, Kemistklubben –vaaleanvihreä[68]
  • Matematiikka, Sigma – oranssi[69]
  • Oikeustiede, Stadga r.f. – bolognanpunainenlähde?
  • Pedagogiikka, Pedactus – vaaleanpunainen[70]
  • Tietotekniikka, DaTe – musta[71]
  • Valtiotiede, SF-klubben – punainen[72]

Ammattikorkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Centria-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Liiketalous – musta[73]
  • Hoitotyö – valkoinen[73]
  • Sosiaaliala (Kokkola) – valkoinen[73]
  • Sosiaaliala (Ylivieska) – viininpunainen[73]
  • Yhteisöpedagogi – sininen[73]
  • Musiikkipedagogi – punainen[73]
  • Tekniikka (Kokkola) – keltainen[73]
  • Tekniikka (Ylivieska) – violetti[73]

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla petroolinsininen[74]

Humanistinen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla punainen[75]

Hämeen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sosiaali- ja terveysala – pinkki[76]
  • Liiketalous, muotoilu, tietojenkäsittely ja International Business – keltainen[76]
  • Tekniikan ja liikenteen ala – musta[76]
  • Luonnonvara- ja ympäristöala – tummanvihreälähde?

Jyväskylän ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikan ja liikenteen ala – viininpunainen[77]

Karelia-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Insinöörit, Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry[78]
    • Energia- ja ympäristötekniikka – vihreä
    • Muut tekniikan alat – violetti
  • Kulttuuri- ja media-ala, Muuvi ry – sininen[79]
  • Liiketalous, International Business ja tietojenkäsittely, Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry – oranssi[80]
  • Matkailu- ja ravitsemisala, REKO (Restonomien opiskelijajaosto) – viininpunainenlähde?
  • Metsätalousinsinööri, Jimpon opiskelijayhdistys ry – metsänvihreä[81]
  • Sosionomit, SOKO (Sosiaalityön koulutusohjelman jaosto) - Räikeä pinkkilähde?
  • Sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat, HOKO (Hoitotyön koulutusohjelman jaosto) – punainen[82]

Lahden ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Insinööri, LIRO ry – pinkki[83]
  • Muut alat – musta[83]

Saimaan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Insinööri, LapIO ry– punamusta
  • Kuvataide, LaKu ry – mustavalkoinen
  • Restonomi, Lager ry – turkoosi
  • Sosiaali- ja terveysala, LaKOSTE ry – (tumman)vihreä[84][85]
  • Tradenomi, LapTOp ry – violetti

Seinäjoen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Geronomi – oranssi[86]
  • Insinööri – violetti[86]
  • Kirjasto- ja tietopalveluala – tummansininen[86]
  • Kulttuuri – musta[86]
  • Liiketalous – viininpunainen[86]
  • Restonomi – punainen[86]
  • Sosionomi – keltainen[86]
  • Terveysala – vihreä[86]

Tampereen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Medianomit, Tarina ry – musta[87]
  • Hyvinvointi- ja terveysalat – fuksia (vuodesta 2017 taskun väri määräytyy tutkinnon mukaan) [88]
    • Sairaanhoitaja – fuksia
    • Terveydenhoitaja – valkoinen
    • Ensihoitaja – punainen
    • Kätilö – vaalean lila
    • Fysioterapeutti – sininen
    • Bioanalyytikko – tumman punainen
    • Röntgenhoitaja – tumman keltainen

Turun ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Prosessi- ja materiaalitekniikka – viininpunainen (keltaiset taskuläpät ja kaulukset)[89]
  • Ensihoito – punainen (housut, joissa vasemmassa lahkeessa heijastinnauha)
  • Kätilö – vaaleanpunainen (vaaleansiniset takataskut)
  • Hoitoala – keltainen (punaiset taskut)
  • Kala- ja ympäristötalous – tummansininen
  • Kauneudenhoitoala – vaaleanpunainen
  • Kestävä kehitys – tummanvihreä
  • Kuntoutus – keltainen (punaiset taskut)
  • Tradenomi – keltainen
  • Muotoilu – tummanharmaa
  • Palvelujen tuottaminen ja johtaminen – oranssi[90]
  • Rakennusmestarit ja -insinöörit – musta-neonkeltainen[91]
  • Sosiaaliala – viininpunainen
  • Suun terveydenhuolto – turkoosi
  • Tekniikka ja liikenne – violetti (keltaiset taskuläpät ja kaulukset)[92]
  • Salon toimipiste – keltainen[93]
  • Taideakatemia
    • Kaikilla musta-turkoosi: etuosa, hihat ja kaulukset turkoosit, takaosa ja olkapoletit mustat[94]

Vaasan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hoitoala – valkoinen[95]
  • Liiketalous – vihreä[95]
  • Matkailu – oranssi[95]
  • Sosiaaliala – keltainen[95]
  • Tekniikka – musta[95] ja laivastonsininenlähde?

Yrkeshögskolan Novia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pietarsaari
    • Kulttuuriala, Skruvster r.f. – vaaleansininen[96]
  • Raasepori[96]
    • EKA – Ekenäs Kåravdelning r.f. – musta
    • Maatalous, Skuffis elevkår r.f. – tummansininen, punaiset hihat
    • Metsätalous, Spiritus Forstis r.f. – vihreä
  • Turku
    • Åbo kåravdelning r.f. (ÅKA) – vaaleanpunainen, mustat hihat[96]
    • Merenkulkuala, Elevförening vid Navigationsskolan i Åbo r.f. (ENÅ) – valkoinen[96]
    • Muotoilu – viininpunainenlähde?
  • Vaasa[96]
    • Filicia r.f. – keltainen
    • N.U.D.
      • Kätilö, sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja – valkoinen
      • Sosionomi ja estenomi – valkoinen tai suonvihreä

Värikartta kaupunkialueittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oheen on taulukoitu kaikkien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen haalarien värit näkyvän valon spektriä jäljittelevässä järjestyksessä jokaista kaupunkialuetta kohti. Ensimmäinen väri on aina valkoinen, viimeinen musta, ja muuten väriskaalassa aloitetaan pisimmistä aallonpituuksista eli punaisesta. Pääkaupunkiseutu (PKS) on luokiteltu yhdeksi alueeksi, sillä on luultavaa, että tällä alueella voi usein törmätä haalarien kantajiin muista seudun kaupungeista. Taulukon solujen värisävyt on pyritty saamaan vastaamaan todellisia haalareiden värejä ja sanalliset ohjeet ovat pääosin ainejärjestöjen omia kuvauksia värisävyistä. Listaan on otettu vain edelleen olemassa olevat ainejärjestöt.

Väri Alue Ala Ainejärjestö Oppilaitos Huomautukset
pinkki Hämeenlinna sosiaali- ja terveysala HAMKO ry Hämeen ammattikorkeakoulu
keltainen Hämeenlinna liiketalous, muotoilu, tietojenkäsittely ja International Business HAMKO ry Hämeen ammattikorkeakoulu
tummanvihreä Hämeenlinna luonnonvara- ja ympäristöala HAMKO ry Hämeen ammattikorkeakoulu
musta Hämeenlinna tekniikan ja liikenteen ala HAMKO ry Hämeen ammattikorkeakoulu
punainen[4] Joensuu venäjän kieli Iskra ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[82] Joensuu sairaanhoitajat, terveydenhoitajat HOKO (Hoitotyön koulutusohjelman jaosto) Karelia-ammattikorkeakoulu
viininpunainen[32] Joensuu julkisoikeus, erikoisjuristit Legio Ostiensis ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen[34] Joensuu historia Varnitsa ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen Joensuu matkailu- ja ravitsemisala REKO (Restonomien opiskelijajaosto) Karelia-ammattikorkeakoulu
oranssi[28] Joensuu kotitalous- ja käsityöopettajat Kotex ry Itä-Suomen yliopisto
oranssi[33] Joensuu kauppatieteet Optimi ry Itä-Suomen yliopisto
oranssi[80] Joensuu liiketalous, International Business (kansainvälinen liiketoiminta), tietojenkäsittely Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry Karelia-ammattikorkeakoulu
keltainen[30] Joensuu ruotsin kieli Godis ry Itä-Suomen yliopisto
vihreä[78] Joensuu energia- ja ympäristötekniikka Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry Karelia-ammattikorkeakoulu
vihreä[31] Joensuu metsätiede Joensuun Metsäylioppilaat ry Itä-Suomen yliopisto
metsänvihreä[81] Joensuu metsätalousinsinööri Jimpon opiskelijayhdistys ry Karelia-ammattikorkeakoulu
sininen[79] Joensuu kulttuuri- ja media-ala Muuvi ry Karelia-ammattikorkeakoulu
tummansininen[28] Joensuu kasvatustiede Kassos ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[29] Joensuu läntinen teologia Fides Ostiensis ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[28] Joensuu matematiikka, fysiikka Epsilon ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[78] Joensuu tekniikan alat (paitsi energia- ja ympäristötekniikka) Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry Karelia-ammattikorkeakoulu
tummanharmaa[28] Joensuu kulttuuri NEFA-Joensuu ry Itä-Suomen yliopisto
musta[28] Joensuu yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, filosofia Praxis ry Itä-Suomen yliopisto
valkoinen[35] Jyväskylä kauppatieteet Pörssi ry Jyväskylän yliopisto
valkoinen[35] Jyväskylä kemia Radikaali ry Jyväskylän yliopisto
punainen[75] Jyväskylä yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu
punainen[35] Jyväskylä englannin kieli Magna Carta ry Jyväskylän yliopisto
punainen[35] Jyväskylä venäjän kieli Sputnik ry Jyväskylän yliopisto
punainen[35] Jyväskylä viestintä Parku ry Jyväskylän yliopisto
punainen[35] Jyväskylä luokanopettajat Pedago ry Jyväskylän yliopisto
puna-musta[35] Jyväskylä historia Tosine ry Jyväskylän yliopisto
puna-sininen[35] Jyväskylä romaaninen filologia Astérix ry Jyväskylän yliopisto
viininpunainen[77] Jyväskylä tekniikan ja liikenteen ala JAMKO Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viininpunainen[35] Jyväskylä tietojärjestelmätiede, kognitiotiede ja kyberturvallisuus Dumppi ry Jyväskylän yliopisto
oranssi[35] Jyväskylä kasvatustiede, aikuiskasvatustiede Emile ry Jyväskylän yliopisto
keltainen[35] Jyväskylä ruotsin kieli Svenska Klubben ry Jyväskylän yliopisto
keltainen[35] Jyväskylä psykologia Stimulus ry Jyväskylän yliopisto
kelta-musta[35] Jyväskylä musiikkitiede, musiikkikasvatus Trioli ry, Pedaali ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[35] Jyväskylä etnologia NEFA-Jyväskylä ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[35] Jyväskylä journalistiikka Lööppi ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[35] Jyväskylä varhaiskasvatus Varkaat ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[35] Jyväskylä bio- ja ympäristötieteet Syrinx ry Jyväskylän yliopisto
tummanvihreä[35] Jyväskylä erityispedagogiikka Abakus ry Jyväskylän yliopisto
sininen[35] Jyväskylä suomen kieli Sane ry Jyväskylän yliopisto
sininen[35] Jyväskylä valtio-oppi Puolue ry Jyväskylän yliopisto
sini-musta[35] Jyväskylä tietotekniikka Linkki ry Jyväskylän yliopisto
tummansininen[35] Jyväskylä matematiikka, fysiikka Ynnä ry Jyväskylän yliopisto
violetti[35] Jyväskylä tilastotiede Tiltti ry Jyväskylän yliopisto
musta[35] Jyväskylä Saksan kieli ja kulttuuri Sturm und Drang ry Jyväskylän yliopisto
musta[35] Jyväskylä yhteisöviestintä Imago ry Jyväskylän yliopisto
musta[35] Jyväskylä liikuntatieteellinen tiedekunta Sporticus ry Jyväskylän yliopisto
musta[35] Jyväskylä filosofia Mephisto ry Jyväskylän yliopisto
musta[35] Jyväskylä yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, sosiaalityö Fokus ry Jyväskylän yliopisto
valkoinen[73] Kokkola hoitotyö; sosiaaliala COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
punainen[73] Kokkola musiikkipedagogi COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
keltainen[73] Kokkola tekniikka COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
sininen[73] Kokkola yhteisöpedagogi COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
musta[73] Kokkola liiketalous COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
punainen[75] Kuopio yhteisöpedagogi, tulkki HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu
punainen[28] Kuopio biolääketiede Kulti ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[28] Kuopio sovellettu fysiikka, ympäristötiede Hyeena ry Itä-Suomen yliopisto
keltainen[28] Kuopio yhteiskuntatieteet Socius ry Itä-Suomen yliopisto
tummanvihreä[28] Kuopio farmasia Fortis ry Itä-Suomen yliopisto
sininen[28] Kuopio terveystieteet Terho ry Itä-Suomen yliopisto
pinkki[83] Lahti insinööri Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry Lahden ammattikorkeakoulu
musta[83] Lahti liiketalouden ja matkailun ala, muotoiluinstituutti, sosiaali- ja terveysala, tekniikan ala LAMKO (opiskelijakunta) Lahden ammattikorkeakoulu
valkoinen[39] Lappeenranta energiatekniikka Armatuuri ry LUT-yliopisto
punainen[39] Lappeenranta tietotekniikka Cluster ry LUT-yliopisto
puna-musta Lappeenranta insinööri Saimaan ammattikorkeakoulu
fuksianpunainen Lappeenranta kuvataide Saimaan ammattikorkeakoulu
fuksianpunainen[39] Lappeenranta laskennallinen tekniikka Lateksii ry LUT-yliopisto
neonkeltainen[39] Lappeenranta kauppatieteet Enklaavi ry LUT-yliopisto
oranssi[39] Lappeenranta konetekniikka KRK ry LUT-yliopisto
vihreä[39] Lappeenranta sähkötekniikka Sätky ry LUT-yliopisto
vihreä[84][85] Lappeenranta sosiaali- ja terveysala LaKOSTE ry (Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta) Saimaan ammattikorkeakoulu
turkoosi Lappeenranta restonomi Saimaan ammattikorkeakoulu
tummansininen[39] Lappeenranta tuotantotalous Kaplaaki ry LUT-yliopisto
violetti Lappeenranta tradenomi LapTOp ry (Lappeenrannan Tradenomiopiskelijat) Saimaan ammattikorkeakoulu
harmaa[39] Lappeenranta ympäristötekniikka Pelletti ry LUT-yliopisto
musta[39] Lappeenranta kemiantekniikka KeTek ry LUT-yliopisto
punainen[75] Nurmijärvi yhteisöpedagogiikka HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu
puhtaanvalkoinen[59] Oulu prosessitekniikka Oulun Yliopiston Prosessikilta ry Oulun yliopisto
valkoinen Oulu lääketieteellinen tiedekunta (LTK) OHLK ry[54], Terveystieteiden kilta[55], OLK ry[56], OLTO ry[57] Oulun yliopisto
valkoinen[51] Oulu arkkitehtuuri Arkkitehtikilta Oulun yliopisto
valkoinen[49] Oulu kasvatustiede Motiva ry Oulun yliopisto
fuksianpunainen[48] Oulu varhaiskasvatus Lastarit ry Oulun yliopisto
punainen[58] Oulu konetekniikka Oulun Yliopiston Koneinsinöörikilta ry Oulun yliopisto
tumman­luumunpunainen[53] Oulu maantiede Atlas ry Oulun yliopisto
tummanpunainen[51] Oulu biokemia Histoni ry Oulun yliopisto
ruskea[42] Oulu arkeologia, kirjallisuus, kulttuuriantropologia Kultu ry Oulun yliopisto
oranssi[52] Oulu erityispedagogiikka Spessu ry Oulun yliopisto
neonkeltainen[50] Oulu musiikkikasvatus Mukava ry Oulun yliopisto
keltainen[51] Oulu kemia Valenssi ry Oulun yliopisto
vaaleanvihreä[51] Oulu tuotantotalous Optiem ry Oulun yliopisto
vihreä[46] Oulu vieraat kielet Verba ry Oulun yliopisto
tummanvihreä[51] Oulu biologia Syntaksis ry Oulun yliopisto
sininen[60] Oulu sähkötekniikka, elektroniikka Sähköinsinöörikilta ry (SIK) Oulun yliopisto
sini-kelta-punainen[51] Oulu ympäristötekniikka Ympäristörakentajakilta ry Oulun yliopisto
tummansininen[51] Oulu tietojenkäsittelytieteet Blanko ry Oulun yliopisto
vaaleanvioletti[43] Oulu historia Tiima ry Oulun yliopisto
violetti[47] Oulu kauppatieteet Finanssi ry Oulun yliopisto
violetti[44] Oulu suomen kieli Suma ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 1991
violetti-musta[51] Oulu matemaattiset ja fysikaaliset tieteet Sigma-kilta ry Oulun yliopisto
tummanharmaa[45] Oulu saamen kieli ja saamelainen kulttuuri Gieku ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 2005
tummanharmaa-fuksia[41] Oulu informaatiotutkimus Index ry Oulun yliopisto
musta[40] Oulu logopedia Communica ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 1991
musta[51] Oulu luokanopettajat OLO ry Oulun yliopisto
musta[51] Oulu geotieteet Nikoli ry Oulun yliopisto
musta[51] Oulu tietotekniikka, informaatioverkostot OTiT ry Oulun yliopisto
vaaleansininen[96] Pietarsaari kulttuuriala Skruvster r.f. Yrkeshögskolan Novia
musta[73] Pietarsaari liiketalous COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
puhtaanvalkoinen[1] PKS, Espoo sähkötekniikka Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
maalarinvalkoinen[1] PKS, Espoo arkkitehtuuri Aalto-yliopiston Arkkitehtikilta ry Aalto-yliopiston
taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
valkoinen[11] PKS, Helsinki kognitiotiede Intelligenzia ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki kääntäminen ja tulkkaus KouKi ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki hammaslääketiede Hammaslääketieteenkandidaattiseura ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki lääketiede Lääketieteenkandidaattiseura ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki kauppatieteet Studentkåren (ylioppilaskunta) Svenska handelshögskolan
valkoinen, sateenkaarikoristeita[1] PKS, Espoo tuotantotalous Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
luonnonvalkoinen[1] PKS, Espoo fysiikka Fyysikkokilta ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
samppanjankultainen[9] PKS, Helsinki arkeologia Fibula ry Helsingin yliopisto
vaaleanpunainen[1] PKS, Espoo konetekniikka Koneinsinöörikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
yönsininen[25] PKS, Helsinki tähtitiede Meridiaani ry Helsingin yliopisto
fuksianpunainen[4] PKS, Helsinki fysiikka, teoreettinen fysiikka Resonanssi ry / Resonans rf Helsingin yliopisto
aniliininpunainen[4] PKS, Helsinki matematiikka, fysiikka, kemia, tietojenkäsittelytiede Spektrum rf Helsingin yliopisto
punainen[1] PKS, Espoo kemia Kemistikilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
punainen[4] PKS, Helsinki filosofia Dilemma ry Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki pohjoismaiset kielet Saga r.f. Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki englannin kieli SUB ry Helsingin yliopisto
punainen[18] PKS, Helsinki aineenopettajat HAO – Helsingin aineenopettajiksi opiskelevat ry Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki käsityönopettajat, käsityötiede Tekstiilarit ry Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki metsätieteet Metsäylioppilaat ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1984
punainen[4] PKS, Helsinki tilastotiede Moodi ry Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki valtiotieteet Kannunvalajat ry (tiedekuntajärjestö) Helsingin yliopisto valtiotieteellisen tiedekuntajärjestö, johon kuuluu 18 ainejärjestöä
punainen[75] PKS, Helsinki & Kauniainen aluetutkimus, kulttuuriala HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu
punainen[4] PKS, Helsinki matematiikka Matrix ry Helsingin yliopisto sininen takatasku[4]
tekniikanpunainen[1] PKS, Espoo Teknologföreningen (osakunta) Aalto-yliopisto
viininpunainen[4] PKS, Helsinki biotekniikka BOA ry Helsingin yliopisto
viininpunainen[8] PKS, Helsinki balttilaiset kielet ja kulttuurit Daina ry Helsingin yliopisto
viininpunainen[16] PKS, Helsinki slavistiikka, baltologia Rupla ry Helsingin yliopisto
pykälänpunainen[4] PKS, Helsinki oikeustiede Pykälä ry Helsingin yliopisto
juriströd ’pykälänpunainen’[4] PKS, Helsinki oikeustiede Juristklubben Codex r.f. Helsingin yliopisto
punaruskea[1] PKS, Espoo bioinformaatioteknologia Inkubio ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
kirjoitusasu perinnesyistä punaruseka[1]
ruskea[4] PKS, Helsinki iberoromaaniset kielet Setenta ry Helsingin yliopisto vuonna 2002 kolmiväriset[7]
oranssi[4] PKS, Helsinki musiikkitiede Synkooppi ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1995[4]
keltainen[1] PKS, Espoo puunjalostustekniikka Puunjalostajakilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
keltainen[10] PKS, Helsinki Pohjois-Amerikan tutkimus Frontier ry Helsingin yliopisto
keltainen[4] PKS, Helsinki kotitalouspedagogiikka Kopeda ry Helsingin yliopisto
keltainen[4] PKS, Helsinki meteorologia Synop ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1993[4]
keltainen[4] PKS, Helsinki tietojenkäsittelytiede TKO-äly ry Helsingin yliopisto
keltainen[4] PKS, Helsinki yhteiskuntatieteet Student Organisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet r.f. (StudOrg) Helsingin yliopisto,
Svenska social- och kommunalhögskolan
kattaa koko yksikön, jäseninä 5 ainejärjestöä[27]
vaaleanvihreä[4] PKS, Helsinki kasvatustiede, aikuiskasvatustiede Ämnesföreningen Didacta r.f. Helsingin yliopisto
vaaleanvihreä[4] PKS, Helsinki maataloustieteet Maatalousylioppilaiden Yhdistys Sampsa ry Helsingin yliopisto
vaaleanvihreä[4] PKS, Helsinki maatalous- ja metsätiede Svenska Studenters Agro-Forst Förening rf. (tiedekuntajärjestö) Helsingin yliopisto
(vaaleanvihreä)[4] PKS, Helsinki suomen kieli, suomalais-ugrilaiset kielet Siula ry Helsingin yliopisto vuoteen 2017 asti,[13]
ensimmäiset vuonna 1995[4]
vaaleanvihreä[6] PKS, Helsinki Suomen kieli ja kulttuuri Aksentti ry Helsingin yliopisto
viher-musta[13] PKS, Helsinki kotimainen kirjallisuus Putkinotko ry Helsingin yliopisto vuodesta 2018[13]
viher-musta[13] PKS, Helsinki suomen kieli, suomalais-ugrilaiset kielet Siula ry Helsingin yliopisto vuodesta 2018,[13]
ensimmäiset vuonna 1995[4]
viher-valko-punainen[4] PKS, Helsinki italialainen filologia Divina Compagnia ry Helsingin yliopisto vuodesta 2002[7]
metsänvihreä[1] PKS, Espoo informaatioverkostot Informaatioverkostojen kilta Athene ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
musta vasen hiha[1]
dollarinvihreä[1] PKS, Espoo kauppatieteet Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry Aalto-yliopiston
kauppakorkeakoulu
vihreä[4] PKS, Helsinki fonetiikka, puheviestintä Allofoni ry Helsingin yliopisto
vihreä[4] PKS, Helsinki uskontotiede Mythos ry Helsingin yliopisto
vihreä[4] PKS, Helsinki kansatiede, folkloristiikka Nefa-Helsinki ry Helsingin yliopisto
tummanvihreä[4][5] PKS, Helsinki ympäristötieteet Ympäristötieteiden Opiskelijat – MYY ry Helsingin yliopisto
(tummanvihreä)[5] PKS, Helsinki ympäristöekonomia Vuorovaikeutus ry Helsingin yliopisto ennen vuotta 2017 MYYn haalarit, nykyään Vitan tummansininen[5]
tummanvihreä-musta[4] PKS, Helsinki farmasia Yliopiston farmasiakunta - Universitetets farmaciekår ry Helsingin yliopisto vuodesta 1995
tummanvihreä[4] PKS, Helsinki biologia Symbioosi ry Helsingin yliopisto
tummanvihreä[4] PKS, Helsinki maantiede Maantieteen Opiskelijat ry Helsingin yliopisto
tummanvihreä[4] PKS, Helsinki eläinlääketiede Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys ry Helsingin yliopisto
turkoosi PKS, Helsinki estetiikka Aistimus ry Helsingin yliopisto
turkoosi[4] PKS, Helsinki aikuiskasvatus Aikuiskasvatuksen kilta ry Helsingin yliopisto
turkoosi[19] PKS, Helsinki kasvatustieteet, luokanopettajat;
kasvatuspsykologia
Peduca ry;
Phenomena ry
Helsingin yliopisto
turkoosi[21] PKS, Helsinki elintarviketiede Lipidi ry Helsingin yliopisto
turkoosi[22] PKS, Helsinki elintarviketiede, maitoteknologia Viri Lactis ry Helsingin yliopisto
sininen[1] PKS, Espoo materiaalitekniikka Vuorimieskilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
petroolinsininen[74] PKS, Helsinki kulttuuriala, liiketalous, matkailuala Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
vaaleansininen[4] PKS, Helsinki lääketiede Medicinarklubben Thorax r.f. Helsingin yliopisto
sininen[1] PKS, Espoo prosessitekniikka Prosessiteekkarit ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
vuodesta 2013; hihoissa keltaiset ja punaiset raidat[1]
tummansininen[4] PKS, Helsinki biologia, maantiede Svenska Naturvetarklubben r.f. Helsingin yliopisto
tummansininen[4] PKS, Helsinki yleinen kielitiede, kieliteknologia Aspekti ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1998[4]
tummansininen[4] PKS, Helsinki historia Historicus r.f. Helsingin yliopisto
tummansininen[4] PKS, Helsinki historia Kronos ry Helsingin yliopisto
tummansininen[17] PKS, Helsinki erityispedagogiikka Erikeepperi ry Helsingin yliopisto
tummansininen[23] PKS, Helsinki ympäristö- ja elintarviketalous Viikin taloustieteilijät – Vita ry Helsingin yliopisto
tummansininen[1] PKS, Espoo rakennustekniikka Rakennusinsinöörikilta ry (IK) Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha ja takatasku[2]
tummansini-valko-punainen[4] PKS, Helsinki ranskalainen filologia Bouffe ry Helsingin yliopisto yläosa tummansininen, keskiosa valkoinen, alaosa punainen[4]; vuodesta 2002[7]
violetti[4] PKS, Helsinki lastentarhanopettajat Ebe ry Helsingin yliopisto
liila[4][20] PKS, Helsinki psykologia Kompleksi ry Helsingin yliopisto
violetti[4] PKS, Helsinki logopedia Foni ry Helsingin yliopisto
violetti[4] PKS, Helsinki kuluttajaekonomia, ravitsemustiede Oikos ry Helsingin yliopisto
violetti[4] PKS, Helsinki Teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistys ry Helsingin yliopisto
violetti[1] PKS, Espoo automaatio- ja systeemitekniikka Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
musta vasen hiha, jossa on valkoinen tasku[1]
vihreänharmaa[24] PKS, Helsinki geofysiikka Geysir ry Helsingin yliopisto
harmaa[4] PKS, Helsinki geologia Vasara ry Helsingin yliopisto
kiiltävänmusta[1] PKS, Espoo tietotekniikka Tietokilta ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
musta[4] PKS, Helsinki biokemia, solu- ja molekyylibiologia Helix ry Helsingin yliopisto huppu[4]
musta[4] PKS, Helsinki taidehistoria Eidos ry Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki Aasian ja Afrikan kielet ja kulttuurit Karavaani ry Helsingin yliopisto
musta[12] PKS, Helsinki yleinen kirjallisuustiede Katharsis ry Helsingin yliopisto
(musta)[14] PKS, Helsinki kotimainen kirjallisuus Putkinotko ry Helsingin yliopisto vuoteen 2017 asti[13]
musta[15] PKS, Helsinki teatteritiede Repliikki ry Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki germaaninen filologia Umlaut ry Helsingin yliopisto vuodesta 2005, sitä ennen valkoinen[4]
musta PKS, Helsinki markkinointi Voluntas ry Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki kemia Helsingin Yliopiston Kemistit ry (HYK) Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki matematiikka, fysikaaliset tieteet, kemia, maantiede, geologia, tietojenkäsittelytiede Limes ry (Kumpulan kampuksen aineet) Helsingin yliopisto lukuvuosina 2000 ja 2004 lisäksi mustat viitat[4]
mattamusta[1] PKS, Espoo geomatiikka Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
vihreä hiha[1]
mattamusta[1] PKS, Espoo kiinteistötalous Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
viininpunainen hiha[1]
mattamusta[1] PKS, Espoo rakennettu ympäristö Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
fuksianpunainen hiha[1]
ei haalaria[3] PKS, Espoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry Aalto-yliopiston
taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
viininpunainen[62] Pori Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistys Pointer ry Tampereen yliopiston
Porin yksikkö
petroolinsininen[74] Porvoo liiketalous, matkailuala Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
vihreä[96] Raasepori metsätalous Spiritus Forstis r.f. Yrkeshögskolan Novia
tummansininen[96] Raasepori maatalous Skuffis elevkår r.f. Yrkeshögskolan Novia punaiset hihat
musta[96] Raasepori Raaseporin yksikkö EKA – Ekenäs Kåravdelning r.f. Yrkeshögskolan Novia
punainen[86] Seinäjoki restonomi SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
viininpunainen[86] Seinäjoki liiketalous SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
oranssi[86] Seinäjoki geronomi SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
keltainen[86] Seinäjoki sosionomi SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
vihreä[86] Seinäjoki terveysala SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
tummansininen[86] Seinäjoki kirjasto- ja tietopalveluala SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
violetti[86] Seinäjoki insinööri SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
musta[86] Seinäjoki kulttuuri SAMO Seinäjoen ammattikorkeakoulu
valkoinen[62] Tampere lääketiede Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry Tampereen yliopisto
valkoinen[62] Tampere tuotantotalous Indecs ry Tampereen yliopisto
valkoinen[62] Tampere sosiaalityö SOS ry Tampereen yliopisto
samppanjankultainen[62] Tampere biotekniikka Bioner ry Tampereen yliopisto
fuksianpunainen[62] Tampere hoitotiede, kansanterveystiede Salus ry Tampereen yliopisto
punainen[62] Tampere vieraat kielet Lexica ry Tampereen yliopisto
punainen[62] Tampere konetekniikka Koneenrakentajakilta ry Tampereen yliopisto
punainen[62] Tampere psykologia Cortex ry Tampereen yliopisto
viininpunainen[62] Tampere materiaalitekniikka Materiaali-insinöörikilta ry Tampereen yliopisto
viininpunainen[62] Tampere historia Patina ry Tampereen yliopisto
oranssi[62] Tampere journalistiikka Vostok ry Tampereen yliopisto
keltainen[62] Tampere automaatiotekniikka Autek ry Tampereen yliopisto
vihreä[62] Tampere informaatiotutkimus, interaktiivinen media UDK ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[62] Tampere politiikan tutkimus Iltakoulu ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[62] Tampere hallintotieteet Staabi ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[62] Tampere varhaiskasvatus ITU ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[62] Tampere elinikäinen oppiminen ja kasvatus Mentor ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[62] Tampere ympäristötekniikka YKI ry Tampereen yliopisto
turkoosi[62] Tampere sosiaalitieteet, yhteiskuntatutkimus Interaktio ry Tampereen yliopisto
tummanturkoosi[62] Tampere logopedia Ääni ry Tampereen yliopisto
sähkönsininen[62] Tampere sähkötekniikka Sähkökilta ry Tampereen yliopisto
Suomen lipun sininen[62] Tampere suomen kieli Kopula ry Tampereen yliopisto
laivastonsininen[62] Tampere kauppatieteet Boomi ry Tampereen yliopisto
tummansininen[62] Tampere luokanopettajat OKA ry Tampereen yliopisto
tummansininen[62] Tampere rakennustekniikka Tampereen Rakentajakilta ry Tampereen yliopisto
violetti[62] Tampere bioteknologia Biopsi ry Tampereen yliopisto
violetti[62] Tampere teknis-luonnontieteellinen koulutusohjelma Hiukkanen ry Tampereen yliopisto
piinharmaa[62] Tampere tietojenkäsittelytieteet, matematiikka, tilastotiede Luuppi ry Tampereen yliopisto
harmaa[62] Tampere tietojohtaminen Man@ger ry Tampereen yliopisto
musta[87] Tampere kulttuuriala TARINA ry Tampereen ammattikorkeakoulu
musta[62] Tampere käännöstiede Transla ry Tampereen yliopisto
musta[62] Tampere kirjallisuustiede Teema ry Tampereen yliopisto
musta[62] Tampere puheviestintä Reettorit ry Tampereen yliopisto
musta[62] Tampere tietotekniikka TiTe ry Tampereen yliopisto
musta[62] Tampere arkkitehtuuri TamArk ry Tampereen yliopisto
musta[62] Tampere filosofia Aatos ry Tampereen yliopisto
valkoinen[64] Turku suomen kieli Kanta ry Turun yliopisto
(valkoinen) Turku folkloristiikka Kansatiede ry Turun yliopisto vuoteen 2014 asti
valkoinen[64] Turku luokanopettajat Opex ry Turun yliopisto
valkoinen[96] Turku merenkulkuala Elevförening vid Navigationsskolan i Åbo r.f. (ENÅ) Yrkeshögskolan Novia
vaaleanpunainen Turku kauneudenhoitoala TUO Turun ammattikorkeakoulu
vaaleanpunainen Turku kätilö TUO Turun ammattikorkeakoulu vaaleansiniset takataskut
vaaleanpunainen[96] Turku koko Turun yksikkö Åbo kåravdelning r.f. (ÅKA) Yrkeshögskolan Novia mustat hihat[97]
punainen[75] Turku yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu
punainen[64] Turku kasvatustiede Katko ry Turun yliopisto
kemistinpunainen[64] Turku kemia, biokemia Turun Yliopiston Kemistit TYK ry Turun yliopisto
punainen[72] Turku valtiotiede SF-klubben (Statsvetenskapliga klubben vid Åbo Akademi r.f.) Åbo Akademi
punainen Turku ensihoito TUO Turun ammattikorkeakoulu housut, joiden vasemmassa lahkeessa on heijastinnauha
viininpunainen Turku sosiaaliala TUO Turun ammattikorkeakoulu
bolognanpunainen[66] Turku oikeustiede Lex ry Turun yliopisto
viininpunainen Turku muotoilu Yrkeshögskolan Novia
viininpunainen[89] Turku prosessi- ja materiaalitekniikka TUO Turun ammattikorkeakoulu keltaiset taskuläpät ja kaulukset
oranssi[90] Turku palvelujen tuottaminen ja johtaminen TUO Turun ammattikorkeakoulu
oranssi[64] Turku fonetiikka Foneemi ry Turun yliopisto
oranssi[64] Turku tilastotiede Turun yliopisto
oranssi[69] Turku matematiikka Sigma vid Åbo Akademi r.f. Åbo Akademi
keltainen[93] Turku Salon toimipiste TUO Turun ammattikorkeakoulu
keltainen Turku tradenomi TUO Turun ammattikorkeakoulu
keltainen[67] Turku Åbo Akademin kauppakorkeakoulu Merkantila Klubben r.f. Åbo Akademi
keltainen Turku hoitoala, kuntoutus TUO Turun ammattikorkeakoulu punaiset taskut
vaaleanvihreä[68] Turku kemiantekniikka Kemistklubben vid Åbo Akademi r.f. Åbo Akademi
vihreä[64] Turku biologia, maantiede Synapsi ry Turun yliopisto
tummanvihreä Turku kestävä kehitys TUO Turun ammattikorkeakoulu
vihreä[65] Turku italian kieli Pappagallo ry Turun yliopisto
vihreä[64] Turku hoitotiede Adaptus ry Turun yliopisto
(vihreä)[64] Turku uskontotiede Turun yliopisto vuoteen 2014 asti[64]
vihreä[64] Turku klassilliset kielet ja antiikin kulttuuri Palladion ry Turun yliopisto
turkoosi Turku suun terveydenhuolto TUO Turun ammattikorkeakoulu
(sini)vihreä[64] Turku tietojenkäsittelytiede Asteriski ry Turun yliopisto
sininen[64] Turku tietojenkäsittelytieteetFM Turun yliopisto
sininen[64] Turku ranskan ja romanian kieli Forum Romanum ry Turun yliopisto
sininen Turku Venäjän kieli, kauppa ja kulttuuri KY-Perestroika ry Turun yliopisto
tummansininen Turku kala- ja ympäristötalous TUO Turun ammattikorkeakoulu
navy blue[64] Turku poliittinen historia, valtio-oppi P-klubi ry Turun yliopisto
violetti[92] Turku tekniikka, liikenne TUO Turun ammattikorkeakoulu keltaiset taskuläpät ja kaulukset
harmaa[64] Turku geologia Pulterit ry Turun yliopisto
tummanharmaa Turku muotoilu TUO Turun ammattikorkeakoulu
musta[64] Turku musiikkitiede Tritonus ry Turun yliopisto
musta[64] Turku suomalais-ugrilainen kielentutkimus Sugri ry Turun yliopisto
musta[64] Turku lääketiede Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry (TLKS) Turun yliopisto
musta[64] Turku tietotekniikka, elektroniikka, tietoliikennetekniikkaDI Digit ry Turun yliopisto
musta[71] Turku tietotekniikka DaTe (Datateknologerna vid Åbo Akademi r.f.) Åbo Akademi
musta viitta[63] Turku historia Kritiikki ry Turun yliopisto
musta-neonkeltainen[91] Turku rakennusmestarit ja -insinöörit TROK ry Turun ammattikorkeakoulu
musta-turkoosi Turku TUO Turun ammattikorkeakoulun
Taideakatemia
etuosa, hihat ja kaulukset turkoosit, takaosa ja olkapoletit mustat[94]
valkoinen[61] Vaasa kauppatieteet Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV) Svenska handelshögskolan tunnetaan myös nimellä Hanken i Vasa (HiV)
valkoinen[95] Vaasa hoitoala VAMOK Vaasan ammattikorkeakoulu
valkoinen[96] Vaasa kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Yrkeshögskolan Novia
vaaleanpunainen[70] Vaasa pedagogiikka Pedactus r.f. Åbo Akademi
punainen[61] Vaasa kaikki alat Vaasan yliopisto
tummanpunainen[26] Vaasa oikeustiede Justus ry/r.f. Helsingin yliopisto
oranssi[95] Vaasa matkailu VAMOK Vaasan ammattikorkeakoulu
keltainen[95] Vaasa sosiaaliala VAMOK Vaasan ammattikorkeakoulu
keltainen[96] Vaasa Filicia r.f. Yrkeshögskolan Novia
vihreä[95] Vaasa liiketalous VAMOK Vaasan ammattikorkeakoulu
musta[95] Vaasa tekniikka VAMOK Vaasan ammattikorkeakoulu
laivastonsininen Vaasa tekniikka Vaasan insinööriopiskelijat VIO ry Vaasan ammattikorkeakoulu
petroolinsininen[74] Vierumäki liikunta ja vapaa-aika Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
viininpunainen[73] Ylivieska sosiaaliala COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
sininen[73] Ylivieska yhteisöpedagogi COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
violetti[73] Ylivieska tekniikka COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu
musta[73] Ylivieska liiketalous COPSA (opiskelijakunta) Centria-ammattikorkeakoulu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Fuksiopas 2018 (PDF) (s. 26, 40) Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry. 2018. Viitattu 9.1.2019.
  2. a b Rakennusinsinöörikilta IK – Fuksiopas 2018 (PDF) (s. 43) Rakennusinsinöörikilta ry. Viitattu 9.1.2019.
  3. a b Maeda, Emi: ”Tylsät ja huonot perinteet yleensä kuolevat pois” Opiskelijaperinteet Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa (PDF-tiedoston s. 33–34) Huhtikuu 2017. Helsingin yliopiston filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos. Viitattu 9.1.2019.
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du Änkö, Matti: Haalarikulttuuria - värit paikkakunnittain niksula.hut.fi. Viitattu 26.2.2019.
  5. a b c d e f Vuorovaikeutus Vuorovaikeutus ry. Viitattu 16.3.2019.
  6. a b Suomen kieli ja kulttuuri Siula ry. Viitattu 16.3.2019.
  7. a b c d e f Kuukauden humanisti – Teemu Sihvola: Menossa aina kun voi Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta. 5/2002. Viitattu 16.3.2019.
  8. a b Tolonen, Isa: Dainan hallitus erittäin aktiivisena yliopiston Koe Kampus päivillä Facebook. 19.10.2015. Viitattu 16.3.2019.
  9. a b Tuutorit Instagram. 26.1.2017. Fibula ry. Viitattu 16.3.2019.
  10. a b Welcome, students new and old! Twitter. 31.8.2016. Frontier ry. Viitattu 19.3.2019.
  11. a b N:nen, kolmannen ja ensimmäisen vuoden haalareita fuksien haalaribileissä! Instagram. 24.3.2016. Intelligenzia ry. Viitattu 19.3.2019.
  12. a b Haalareissa yliopiston päärakennuksella Facebook. 11.2.2014. Viitattu 19.3.2019.
  13. a b c d e f g h Fuksien uudet haalarit ovat saapuneet! Instagram. 19.1.2018. Putkinotko ry. Viitattu 13.4.2019.
  14. a b Uhkaavista sadepilvistä huolimatta notkolaisia hymyilyttää approilla Instagram. 13.4.2017. Putkinotko ry. Viitattu 30.4.2019.
  15. a b Tulkaa ostamaan repliikin upeita merkkejä Instagram. 26.2.2019. Repliikki ry. Viitattu 19.3.2019.
  16. a b Galleria – Fuksiaiset 2014 Rupla ry. 2014. Viitattu 16.3.2019.
  17. a b Kuvagalleria Erikeepperi ry. Viitattu 20.4.2019.
  18. a b HAOlaisia Talvipäivillä ja aurinkoinen Rauma Instagram. 23.2.2019. HAO ry. Viitattu 19.3.2019.
  19. a b Mistä on Phenomenan vappu tehty? Phenomena ry. 8.5.2016. Viitattu 19.3.2019.
  20. a b Fuksikirje 2018 (PDF) (s. 4) Kompleksi ry. Viitattu 29.4.2019.
  21. a b Fuksit vuosimallia 2018 upouusissa haalareissaan Instagram. 5.9.2018. Lipidi ry. Viitattu 16.3.2019.
  22. a b Virin puheenjohtaja ja hänen kätevät kätyrinsä odottelevat innokkaita fukseja saapuvaksi rastille Instagram. 7.9.2017. Viri Lactis ry. Viitattu 16.3.2019.
  23. a b Uudet haalarit Instagram. 23.1.2019. Viikin Taloustieteilijät Ry. Viitattu 20.4.2019.
  24. a b Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Geysir ry. 6.2.2019. Viitattu 6.7.2019.
  25. a b Meridiaani ry (Bannerin kuvassa tähtitieteen opiskelijoita.) meridiaani.org. Meridiaani ry. Viitattu 11.7.2019.
  26. a b Justus-tuotteet Justus ry/r.f. Viitattu 16.3.2019.
  27. a b Igår ordnades klädbyte och syfiilis på Nypolen Instagram. 27.11.2018. StudOrg. Viitattu 20.4.2019. (ruotsiksi)
  28. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Ainejärjestöt Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viitattu 2.2.2019. [vanhentunut linkki]
  29. a b Ekumeeniset opiskelijahaalarit Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Viitattu 5.9.2014.
  30. a b OBS! Fuksit! 31.8.2014. Godis – Itä-Suomen ruotsinopiskelijat ry. Viitattu 5.9.2014.
  31. a b Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopistoon! Metsätieteiden osasto, Itä-Suomen yliopisto. Viitattu 19.4.2019.
  32. a b Valokuvat – Google+ [vanhentunut linkki]
  33. a b Fuksin opas (PDF) (s. 3: Rakas fuksi. Arkistoitu 6.9.2014) Optimi ry. 2014. Viitattu 23.4.2019.
  34. a b uef-fi – Historian ainejärjestö Varnitsa [vanhentunut linkki]
  35. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Karvanen, Niko: Opiskeluvuosien leikekirja. Jylkkäri, 31.8.2018, 58. vsk, nro 5, s. 28. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Artikkelin verkkoversio Viitattu 24.2.2019.
  36. Järvenpää, Sakari: Puheenjohtajan tervehdys. Dumppifuksi’18, 2018, s. 3. Dumppi ry. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 7.4.2019.
  37. Moikka fuksit Lastu. Viitattu 28.6.2019.
  38. Fuksiaakkoset Lapikas. Viitattu 28.6.2019.
  39. a b c d e f g h i j k Fuksisanakirja. Fuksiopas 2017, 2017, s. 26. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 25.2.2019.
  40. a b Historian havinaa Communica ry. Viitattu 15.3.2019.
  41. a b Hyvää joulunodotusta! Index ry. 13.12.2017. Viitattu 15.3.2019.
  42. a b Kultu ry on ständeilemässä Oulun yliopiston Abipäivillä! Instagram. 8.11.2018. Viitattu 15.3.2019.
  43. a b Opiskelijaelämä Tiima ry. Viitattu 15.3.2019.
  44. a b Historia Suma ry. Viitattu 15.3.2019.
  45. a b Saamen kielen ja saamelaisen kulttuurin opiskelijoiden ainejärjestö Giekun kotisivu student.oulu.fi. Viitattu 15.3.2019. [vanhentunut linkki]
  46. a b Pienryhmäohjaus Verba ry. Viitattu 15.3.2019.
  47. a b Yhdistys Finanssi ry. Viitattu 9.3.2019.
  48. a b Haalarit Lastarit ry. 17.2.2016. Viitattu 9.3.2019.
  49. a b Haalarit Motiva ry. 23.1.2012. Viitattu 9.3.2019.
  50. a b Musiikkikasvatuksen valinneet - Mukava ry Mukava ry. Viitattu 9.3.2019.
  51. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Oululainen lajintunnistusopas (PDF) (Fuksin käsikirja, s. 49) 2018. OLO ry. Viitattu 15.3.2019.
  52. a b Haalarintunnistusopas (PDF) (Fuksiopas, s. 24) Spessu ry. 2018. Viitattu 19.4.2019.
  53. a b Kilta Atlas ry. Viitattu 9.3.2019.
  54. a b OHLK edusti taas kirkkovenesouduissa! Instagram. 23.4.2017. Viitattu 15.3.2019.
  55. a b Killan hallitus edustaa Kyykän parissa Instagram. 26.1.2019. Viitattu 15.3.2019.
  56. a b Sanasto Oulun Lääketieteellinen Kilta ry. Viitattu 15.3.2019.
  57. a b laskiainen-3.jpg Oulun lääketieteen tekniikan opiskelijat ry. Viitattu 9.3.2019.
  58. a b Toiminta Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry. Viitattu 9.3.2019.
  59. a b Fuksisanasto (kohta Haalari) Oulun yliopiston prosessikilta ry. Viitattu 9.3.2019.
  60. a b Fuksit Sähköinsinöörikilta ry. Viitattu 15.3.2019.
  61. a b c d Opiskelijan univormu Vaasan yliopisto. 25.10.2017. Viitattu 19.3.2019.
  62. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt Tampereen ylioppilaskunta. Viitattu 26.2.2019.
  63. a b Filed under Yleinen: Viittoihin verhoutuneet – Kritiikki ry haalarikulttuurin vastavirrassa Historian Opiskelijain Liitto ry. 16.9.2016. Viitattu 9.9.2019.
  64. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai Turkulainen 30.4.2005, s. 9.
  65. a b Galleria (esim. 5. kuva) Pappagallo ry. Viitattu 21.4.2019.
  66. a b Pukukoodit Lex ry. Viitattu 21.4.2019.
  67. a b MK ABC (kohta Halare) Merkantila Klubben r.f. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  68. a b Halarguiden Kemistklubben vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  69. a b Historien om Sigma Sigma vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  70. a b Pedactus Föreningswiki. Åbo Akademis Studentkår. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  71. a b Presentation Datateknologerna vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  72. a b Statsvetenskapliga Klubben Föreningswiki. Åbo Akademis Studentkår. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  73. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Opiskelijahaalarit COPSA. 17.5.2018. Viitattu 20.3.2019.
  74. a b c d Tuotteet Haaga-Helian opiskelijakunta. Viitattu 21.4.2019.
  75. a b c d e f HUMAKOn Haalarit Bailataan.fi. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Viitattu 21.4.2019.
  76. a b c Opiskelijakulttuuri HAMKO - Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Viitattu 8.5.2019.
  77. a b Haalarit JIO ry. Viitattu 26.8.2012. [vanhentunut linkki]
  78. a b c Haalarit Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry. 29.8.2012. Viitattu 6.5.2019.
  79. a b HOX! Huomenna pe.1.3 klo. 12:00 alkaa ilmottautuminen Casino Royale -sitseille! (kuva) Facebook. 28.2.2019. Joensuun media-alan opiskelijat Muuvi ry. Viitattu 6.5.2019.
  80. a b Mikä Kilta? Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry. Viitattu 6.5.2019.
  81. a b Jimpon haalarit Holvi. Jimpon opiskelijayhdistys ry. Viitattu 9.5.2019.
  82. a b Torstaina pokan pikkujoulujen etkoilla luvassa hokon haalarikaste Facebook. 28.11.2017. HOKO. Viitattu 17.5.2019.
  83. a b c d Cavander, Mimosa: Haalarit – Opiskelijan uniformu Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunta LAMKO. 8.3.2018. Viitattu 8.5.2019.
  84. a b Jäsenille (kohta Jäsenedut) LaKOSTE ry. Viitattu 29.4.2019.
  85. a b Osta tyylikkäät haalarit! (kuva) LaKOSTE ry. Viitattu 8.5.2019.
  86. a b c d e f g h i j k l m n o p Opiskelijahaalarit – Seinäjoen opiskelijapalvelut oy Seinäjoen opiskelijapalvelut oy. Viitattu 26.2.2019.
  87. a b Büttner, Carolin: The first Art&Media overalls are here TAMK Art and Media. 27.4.2013. Tamk Media. Viitattu 11.11.2015.
  88. Opiskelijalle – PIRATE ry piratery.fi. Viitattu 11.10.2019.
  89. a b Elba-haalarit Elba ry. Viitattu 16.10.2011.
  90. a b Haalarit TUORE ry. Viitattu 16.10.2011.
  91. a b Haalarit TROK ry – Turun AMK:n Rakennusalan Opiskelijoiden Kilta TROK ry. Viitattu 2.11.2014.
  92. a b TIO:n haalarit TIO ry. Viitattu 16.10.2011.
  93. a b Kesä-Tuokio 2011, s. 28.
  94. a b Haalarit Turun Taideakatemian opiskelijayhdistys. Viitattu 21.4.2019.
  95. a b c d e f g h i j Opiskelijahaalarit vamok.fi. Viitattu 16.10.2011. [vanhentunut linkki]
  96. a b c d e f g h i j k l m Studerandeföreningar Studerandekåren Novium. Viitattu 21.4.2019.
  97. http://www.novium.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=48&lang=en [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]