Luettelo suomalaisten opiskelijahaalarien väreistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo suomalaisten opiskelijahaalarien väreistä sisältää suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ainejärjestöjen ja kiltojen opiskelijahaalareiden värit.

Opiskelijahaalari on yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden erilaisissa tapahtumissa käyttämä haalari. Suomessa opiskelijahaalareiden ensimmäisiä ilmentymiä ovat olleet Otaniemen rakentamisen (1950- ja 1960-lukujen vaihteessa) yhteydessä Rakennusinsinöörikillan opiskelijoiden hankkimat työmaahaalarit. Miltei samaan aikaan järjestetyssä teekkaritempauksessa oli käytössä myös omat tempaushaalarit. Otaniemen kiltoihin haalarit rantautuivat noin 1970-luvun lopussa. Seuraavana haalarit otettiin käyttöön 1980-luvulla Vaasan kauppakorkeakoulussa. Yleisesti haalarit ovat tulleet tunnetuksi Suomessa teekkarien kautta.

Alla olevaan luetteloon on koottu suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ainejärjestöjen ja kiltojen opiskelijahaalareiden värejä. Artikkelin loppuun on koottu myös värikartta kaikkien kaupunkialueiden haalareiden väreistä. Tiedot ovat samat kuin listauksissa, mutta ne on koottu erityisesti tunnistamista silmällä pitäen.

Yliopistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aalto-yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
  • Insinööritieteiden korkeakoulu
    • Kone- ja rakennustekniikka, Koneinsinöörikilta – vaaleanpunainen[1]
    • Maanmittaus, Maanmittarikilta – mattamusta, geomatiikan opiskelijoilla vihreä hiha, kiinteistötalouden opiskelijoilla viininpunainen hiha, rakennetun ympäristön opiskelijoilla fuksianpunainen hiha[1]
    • Rakennustekniikka, Rakennusinsinöörikilta IK – tummansininen (energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha ja takatasku)[2]
  • Kauppakorkeakoulu
  • Kemian tekniikan korkeakoulu[1]
    • Kemiantekniikka, Kemistikilta – punainen
    • Puunjalostus, Puunjalostajakilta – keltainen
    • Materiaalitekniikka, Vuorimieskilta – sininen
    • Prosessitekniikka, Prosessiteekkarit (kaikki vuodesta 2013 alkaen) – sininen (hihoissa keltaiset ja punaiset raidat)
  • Perustieteiden korkeakoulu[1]
    • Teknillinen fysiikka ja matematiikka, Fyysikkokilta – luonnonvalkoinen
    • Informaatioverkostot, Athene – metsänvihreä, musta vasen hiha
    • Tietotekniikka, Tietokilta – kiiltävänmusta
    • Tuotantotalous, Prodeko – valkoinen, sateenkaarikoristeita
  • Sähkötekniikan korkeakoulu[1]
    • Automaatio- ja systeemitekniikka, Automaatio- ja systeemitekniikan kilta – violetti; musta vasen hiha, jossa on valkoinen tasku
    • Bioinformaatioteknologia, Inkubio – punaruskea (kirjoitetaan perinnesyistä ”punaruseka”)
    • Sähkötekniikka, Sähköinsinöörikilta – puhtaanvalkoinen
  • Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
  • Teknologföreningen (osakunta) – viininpunainen (osakunnan jäsenet käyttävät usein käsitettä ”tekniikanpunainen”)[1]

Hanken Svenska handelshögskolan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauppatieteet (Helsinki), SHS – valkoinen[4]
  • Kauppatieteet (Vaasa), SSHV – valkoinen[5]

Helsingin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta
    • Biotekniikka, BOA ry – viininpunainen[4]
    • Biokemia sekä solu- ja molekyylibiologia, Helix – musta (huppu)[4]
    • Ympäristötieteet, MYY ry – tummanvihreä[4][6]
    • Biologia ja ympäristötiede (ruotsiksi), Svenska Naturvetarklubben – tummansininen[4]
    • Biologia, Symbioosi – metsänvihreä[7]
  • Eläinlääketieteellinen tiedekunta
    • Eläinlääketiede, Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys – tummanvihreä[7]
  • Farmasian tiedekunta
  • Humanistinen tiedekunta
    • Estetiikka, Aistimus – turkoosi[7]
    • Suomen kieli ja kulttuuri, Aksentti – vihreä[7]
    • Alue- ja kulttuuritutkimus – tummanharmaa (lukuvuodesta 2017 alkaen) / keltainen (lukuvuoteen 2016 saakka)[7]
    • Yleinen kielitiede ja kieliteknologia, Aspekti – tummansininen (ensimmäiset vuonna 1998)[4]
    • Ranskalainen filologia, Bouffe – tummansininen yläosa, valkoinen keskiosa, punainen alaosa[4] (vuodesta 2002)[8]
    • Balttilaiset kielet ja kulttuurit, Daina – viininpunainen[7]
    • Filosofia, Dilemma – punainen[4]
    • Italialainen filologia, Divina Compagnia – viher-valko-punainen[4] (vuodesta 2002)[8]
    • Taidehistoria, Eidos – harmaa (lukuvuodesta 2017 alkaen) / musta (lukuvuoteen 2016 saakka)[7]
    • Arkeologia, Fibula – samppanjankultainen[7]
    • Historia (ruotsiksi), Historicus – tummansininen[4]
    • Kognitiotiede, Intelligenzia – valkoinen[7]
    • Aasian ja Afrikan kielet ja kulttuurit, Karavaani – musta[4]
    • Yleinen kirjallisuustiede, Katharsis – musta[7]
    • Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma, Konteksti – tummanharmaa[7]
    • Kääntäminen ja tulkkaus, KouKi – valkoinen[4]
    • Historia, Kronos – tummansininen[4]
    • Pohjoismainen kirjallisuus, Lycksalighetens ö – harmaa[7]
    • Uskontotiede, Mythos – vihreä (ensimmäiset vuonna 2002)[4]
    • Kansatiede ja folkloristiikka, Nefa-Helsinki – vihreä (ensimmäiset vuonna 2002)[4]
    • Kotimainen kirjallisuus, Putkinotko – edestä vihreä, takaa musta (lukuvuodesta 2017 alkaen)[9] / musta (lukuvuoteen 2016 saakka)[10]
    • Teatteritiede, Repliikki – musta[7]
    • Slavistiikka ja baltologia, Rupla – viininpunainen[7]
    • Pohjoismaiset kielet, Saga – punainen[4]
    • Iberoromaaniset kielet, Setenta – ruskea[4] (vuonna 2002 kolmivärinen)[8]
    • Suomen kieli ja suomalais-ugrilaiset kielet, Siula – edestä vihreä, takaa musta (lukuvuodesta 2017 alkaen)[9] / vihreä (lukuvuoteen 2016 saakka) (ensimmäiset vuonna 1995[4])
    • Englannin kieli, SUB – punainen[7]
    • Klassillinen filologia, Symposion – ei haalaria[7]
    • Musiikkitiede, Synkooppi – oranssi (ensimmäiset vuonna 1995)[4]
    • Germaaninen filologia, Umlaut – musta (vuodesta 2005, sitä ennen valkoinen)[4], punainen ja keltainen tasku[7]
    • Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimus, Vietti – ei haalaria[7]
  • Kasvatustieteellinen tiedekunta
    • Aikuiskasvatus, Aikuiskasvatuksen Kilta – turkoosi[7]
    • Varhaiskasvatus, Ebe – sininen[7]
    • Erityispedagogiikka, Erikeepperi – tummansininen[7]
    • Luokanopettajat sekä kasvatus- ja aikuiskasvatustiede (ruotsiksi), Didacta – turkoosi[7]
    • Aineenopettajat, HAO – punainen[7]
    • Kotitalouspedagogiikka, Kopeda – keltainen[4]
    • Käsityönopettajat ja käsityötiede, Käsitys (ent. Tekstiilarit)[11] – punainen[7]
    • Kasvatustiede ja luokanopettajat, Peduca – turkoosi[7]
    • Kasvatuspsykologia, Phenomena – turkoosi[7]
  • Lääketieteellinen tiedekunta[4]
    • Hammaslääketiede, Hammaslääketieteenkandidaattiseura ry – valkoinen
    • Lääketiede, Lääketieteenkandidaattiseura ry – valkoinen
    • Lääketiede (ruotsinkielinen), Medicinarklubben Thorax r.f. – vaaleansininen
    • Psykologia, Kompleksi ry – liila[12]
    • Logopedia, Foni ry – violetti
  • Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
    • Elintarviketiede, Lipidi – turkoosi[7]
    • Metsätieteet, Metsäylioppilaat – punainen (ensimmäiset vuonna 1984)[4]
    • Ympäristötieteet, MYY ry – tummanvihreä[4][6]
    • Kuluttajaekonomia ja ravitsemustiede, Oikos – violetti[7]
    • Maataloustieteet, Sampsa – vaaleanvihreä[4]
    • Maatalous- ja metsätiede (ruotsiksi), Svenska Studenters Agro-Forst Förening – vaaleanvihreä[7]
    • Ympäristö- ja elintarviketalous, Viikin Taloustieteilijät – tummansininen[7], ympäristöekonomisteilla (Vuorovaikeutus) ennen vuotta 2017 MYYn tummanvihreä[6]
    • Elintarviketieteet, Viri Lactis – turkoosi[7]
    • Markkinointi, Voluntas – musta[7]
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
    • Geofysiikka, Geysir – vihreänharmaa[13]
    • Kemia, Helsingin Yliopiston Kemistit – musta[4]
    • Kumpulan kampuksen aineet (matematiikka, fysikaaliset tieteet, kemia, maantiede, geologia ja tietojenkäsittelytiede), Limes – musta viitta[4]
    • Maantiede, MaO – tummanvihreä[4]
    • Matematiikka, Matrix – punainen, sininen takatasku[4]
    • Tähtitiede, Meridiaani – yönsininen[7]
    • Urban studies and planning, Mesta – ei haalaria[7]
    • Tilastotiede, Moodi – punainen, vihreä takatasku[7]
    • Fysikaaliset tieteet, Resonanssi – fuksianpunainen[7]
    • Matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede (ruotsiksi), Spektrum – aniliininpunainen[7]
    • Meteorologia, Synop – keltainen (ensimmäiset vuonna 1993)[4]
    • Tietojenkäsittelytiede, TKO-äly – keltainen[4]
    • Geologia, Vasara – harmaa[4]
  • Oikeustieteellinen tiedekunta
    • Oikeustiede (ruotsiksi), Juristklubben Codex – juriströd (pykälänpunainen)[4]
    • Oikeustiede (Vaasa, suomeksi/ruotsiksi), Justus – tummanpunainen[7]
    • Oikeustiede, Pykälä – pykälänpunainen[4]
  • Teologinen tiedekunta
    • Teologia, Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys – violetti[4]
  • Valtiotieteellinen tiedekunta
  • Svenska social- och kommunalhögskolan
    • Yhteiskuntatieteet (ruotsinki), StudOrg – keltainen[7] (5 ainejärjestöä)

Itä-Suomen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Joensuun kampus
    • Saksan kieli, Ablaut – viininpunainen[7]
    • Kemia, Bunsen – punainen[7]
    • Englannin kieli, Echo – musta[7]
    • Matematiikka ja fysiikka, Epsilon – violetti[7]
    • Läntinen teologia, Fides Ostiensis – violetti[14]
    • Ruotsin kieli, Godis – keltainen[7]
    • Venäjän kieli, Iskra – punainen[7]
    • Metsätiede, Joensuun Metsäylioppilaat – metsänvihreä[15]
    • Oikeustiede, Judica – bolognanpunainen[7]
    • Kansantaloustieteet – oranssi[7]
    • Kasvatustiede, Kassos – tummansininen[7]
    • Kotitalous- ja käsityöopettajat, Kotex – oranssi[16]
    • Julkisoikeus ja erikoisjuristit, Legio Ostiensis – viininpunainen[17]
    • Biologia, Mikrovillus – keltainen[7]
    • Kulttuuri, Nefa-Joensuu – tummanharmaa[7]
    • Psykologia, Oidipus – turkoosi[7]
    • Opinto-ohjaajat, Opossumi – viininpunainen[7]
    • Kauppatieteet, Optimi – oranssi[18]
    • Ortodoksinen teologia, Pistis – violetti[7]
    • Erityispedagogiikka, Poikkeus – vihreä[7]
    • Luokanopettajat, Popsi – turkoosi (ennen punainen tai sininen)[16]
    • Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja filosofia, Praxis – musta[16]
    • Tietojenkäsittelytiede, Skripti – hopeanharmaa[16]
    • Varhaiskasvatus, Sulo – punainen[7]
    • Maantiede, yhteiskuntamaantiede sekä ympäristöpolitiikka ja -oikeus, Tombolo – limenvihreä[7]
    • Suomen kieli ja kirjallisuus, Täky – Suomen lipun sininen[16]
    • Historia, Varnitsa – viininpunainen[7]
  • Kuopion kampus
    • Hammaslääketiede, Dentina – musta, valkoinen tasku[19]
    • Farmasia, Fortis – tummanvihreä[19]
    • Sovellettu fysiikka ja ympäristötiede, Hyeena – punainen[19]
    • Biolääketiede, Kulti – punainen, valkoinen reisitasku[19]
    • Lääketiede, KuoLO – musta[19]
    • Kauppatiede, Preemio – viininpunainen[7]
    • Ravitsemustiede, Retikka – vaaleanvihreä[7]
    • Tietojenkäsittelytiede, Serveri – valkoinen[20]
    • Yhteiskuntatieteet, Socius – keltainen, violetti tasku[7]
    • Terveystieteet, Terho – sininen[19]

Jyväskylän yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta[21]
    • Romaaninen filologia, Astérix – puna-sininen
    • Kirjallisuus, museologia, taidehistoria ja taidekasvatus, Corpus – violetti
    • Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja sosiaalityö, Fokus – musta
    • Journalistiikka, Lööppi – tummanvihreä
    • Englannin kieli, Magna Carta – punainen
    • Filosofia, Mephisto – musta
    • Etnologia, Nefa – tummanvihreä
    • Viestintä, Parku – punainen
    • Musiikkikasvatus, Pedaali – kelta-musta
    • Valtio-oppi, Puolue – tummansininen
    • Suomen kieli, Sane – sininen
    • Venäjän kieli, Sputnik – punainen
    • Saksan kieli ja kulttuuri, Sturm und Drang – musta
    • Ruotsin kieli, Svenska Klubben – kelta-sininen
    • Historia, Tosine – puna-musta
    • Musiikkitiede, Trioli – kelta-musta
    • Viittomakieli, Viito – sininen
  • Informaatioteknologian tiedekunta[21]
    • Tietojärjestelmätiede, tietojenkäsittelytiede, kognitiotiede ja kyberturvallisuus, Dumppi – viininpunainen[22]
    • Tietotekniikka, Linkki – sini-musta
  • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta[21]
    • Erityispedagogiikka, Abakus – tummanvihreä
    • Kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede, Emile – oranssi
    • Luokanopettajat, Pedago – punainen
    • Psykologia, Stimulus – keltainen
    • Varhaiskasvatus, Varkaat – vihreä
  • Kauppakorkeakoulu
  • Liikuntatieteellinen tiedekunta
    • Liikunta- ja terveystieteet, Sporticus – musta[21]
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta[21]
    • Kemia, Radikaali – valkoinen
    • Bio- ja ympäristötieteet, Syrinx – tummanvihreä
    • Tilastotiede, Tiltti – violetti
    • Matematiikka ja fysiikka, Ynnä – tummansininen

Lapin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Oikeustiede, Artikla – bolognanpunainen[23]
  • Matkailu, Jalot Villit – sininen[7]
  • Politiikan tutkimus ja sosiologia, Kosmos Buran – vihreä, keltaisia painatuksia[24]
  • Luokanopettajat, Lapikas – sininen[25]
  • Kasvatus- ja aikauskasvatustiede sekä mediakasvatus, Lastu – oranssi[26]
  • Sosiaalityö ja kuntoutus, Lyhty – bolognanpunainen[7]
  • Hallintotieteet, johtaminen, julkisoikeus ja soveltava psykologia, Remburssi – musta[7]
  • Taideaineet, TAO – fuksianpunainen[7]

LUT-yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauppatieteet, Enklaavi – neonkeltainen[27]
  • Tekniikka[27]
    • Energiatekniikka, Armatuuri – valkoinen
    • Tietotekniikka, Cluster – punainen
    • Laskennallinen tekniikka, Lateksii – fuksianpunainen
    • Tuotantotalous, Kaplaaki – tummansininen
    • Kemiantekniikka, KeTek – musta
    • Konetekniikka, KRK – oranssi
    • Ympäristötekniikka, Pelletti – harmaa
    • Sähkötekniikka, Sätky – vihreä

Oulun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taideyliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta[49]
    • Suomen kieli, Kopula ry – Suomen lipun sininen
    • Vieraat kielet, Lexica ry – punainen
    • Käännöstiede, Transla ry – musta
    • Puheviestintä, Reettorit ry – musta
    • Journalistiikka, Vostok ry – oranssi
    • Informaatiotutkimus ja mediatutkimus, UDK ry – vihreä
    • Sähkötekniikka, Sähkökilta ry – sähkönsininen
    • Tietojenkäsittelytieteet, matematiikka ja tilastotiede, Luuppi ry – piinharmaa
    • Tietotekniikka, TiTe – musta
  • Johtamisen ja talouden tiedekunta[49]
    • Politiikan tutkimus, Iltakoulu ry – tummanvihreä
    • Kauppatieteet, Boomi ry – laivastonsininen
    • Hallintotieteet, Staabi ry – tummanvihreä
  • Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta[49]
    • Varhaiskasvatus, ITU ry – tummanvihreä
    • Elinikäinen oppiminen ja kasvatus, Mentor ry – tummanvihreä
    • Luokanopettajat, OKA ry – tummansininen
  • Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta[49]
    • Bioteknologia, Biopsi ry – violetti
    • Lääketiede, Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry – valkoinen
  • Rakennetun ympäristön tiedekunta[49]
    • Arkkitehtuuri, TamArk – musta
    • Rakennustekniikka, Tampereen Rakentajakilta ry – tummansininen
  • Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta[49]
    • Automaatiotekniikka, Autek – keltainen
    • Teknis-luonnontieteellinen koulutusohjelma, Hiukkanen ry – violetti
    • Tuotantotalous, Indecs – valkoinen
    • Konetekniikka, Koneenrakentajakilta ry – punainen
    • Materiaalitekniikka, Materiaali-insinöörikilta ry – viininpunainen
    • Tietojohtaminen, Man@ger – harmaa
    • Ympäristötekniikka, YKI – tummanvihreä
    • Biotekniikka, Bioner – samppanjankultainen
  • Yhteiskuntatieteiden tiedekunta[49]
    • Filosofia, Aatos – musta
    • Historia, Patina ry – viininpunainen
    • Kirjallisuustiede, Teema ry – musta
    • Logopedia, Ääni ry – tummanturkoosi
    • Psykologia, Cortex – punainen
    • Yhteiskuntatutkimus, Interaktio – turkoosi
    • Sosiaalityö, SOS ry – valkoinen
    • Hoitotiede ja kansanterveystiede, Salus ry – fuksianpunainen
  • Tampereen yliopiston Porin yksikkö
    • Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistys, Pointer – viininpunainen[49]
  • Entiset ainejärjestöt ja muut yhdistykset
    • Kuitu- ja tekstiilitekniikka, TVIK – vaaleanpunainen[4]
    • Signaalinkäsittely ja tietoliikennetekniikka, TeLE – mintunvihreä[49]
    • Blebeiji-kerho – valkoinen[4]
    • PerinneSeura (PerSe) – punavalkoinen frakki[4]
    • Rankat Ankat – oranssi[4]
    • Uranaisten Opiskelijaseura (UrOS) – ruskea[4]
    • Pile – musta[4]
    • Erasmus-opiskelijaverkosto (ESN FINT) – vihreä[49]

Turun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistinen tiedekunta
    • Englannin kieli, Anglica – sininen[7]
    • Sukupuolentutkimus, F-piste – ei haalaria[7]
    • Ranskan ja romanian kieli, Forum Romanum – sininen[50]
    • Saksan kieli, Germanica – punainen etu- ja takaosa, keltaiset hihat, mustat lahkeet[7]
    • Mediatutkimus, Hurma – musta[7]
    • Luova kirjoittaminen, Kammio – ei haalaria[7]
    • Suomen kieli, Kanta – valkoinen[50]
    • Historia, Kritiikki – musta viitta[51]
    • Folkloristiikka, kansatiede ja uskontotiede, Kutu – harmaa[7]
    • Taidehistoria, Kuvatus – violetti[7]
    • Käännöstieteet, Kääntöpiiri – sininen[7]
    • Espanjan kieli ja kääntäminen, Mañana – punainen[7]
    • Museologia, Museion – ei haalaria[7]
    • Kotimainen kirjallisuus, Muusa – valkoinen[7]
    • Klassilliset kielet ja antiikin kulttuuri, Palladion – vihreä[50]
    • Italian kieli, Pappagallo – vihreä[7]
    • Yleinen kirjallisuustiede, Prometheus – valkoinen[7]
    • Pohjoismaiset kielet, Skandica – vihreä[7]
    • Sosiaalitieteet, Sosiaalitieteiden klubi – limenvihreä[7]
    • Suomalais-ugrilainen kielentutkimus, Sugri – musta[50]
    • Musiikkitiede, Tritonus – musta[50]
    • Arkeologia, Vare – musta[7]
  • Kasvatustieteiden tiedekunta
    • Kasvatustiede, Katko – punainen[50]
    • Luokanopettajat (Rauma), Opekas – keltainen[7]
    • Luokanopettajat, Opex – valkoinen[50]
    • Aineenopettajat, Turun Auskultantit – ei haalaria[7]
  • Kauppakorkeakoulu
    • Laskentatoimi, rahoitus ja yritysjuridiikka, Aktiiva – sininen[7]
    • Tulevaisuudentutkimus, Black Swans – sininen[7]
    • Taloustiede (kauppatieteet), Kartelli – sininen[7]
    • Kansainvälinen liiketoiminta, KKOY – sininen[7]
    • Toimitusketjujen johtaminen ja logistiikka, Kolmas Osapuoli – sininen[7]
    • Liikesaksa, KY-Hansa – sininen[7]
    • Venäjän kieli, kauppa ja kulttuuri, KY-Perestroika – sininen[7]
    • Liikeranska, KY-Tricolore – sininen[7]
    • Markkinointi, M-klubi – sininen[7]
    • Kauppatieteet (Pori), PorKy – tummansininen[52]
    • Taloustiede (valtiotieteet), T-Klubi – vaaleanpunainen[7]
    • Tietojärjestelmätiede, TuKYData – sininen[7]
    • Kauppatiede, Turun KY – tummansininen[53]
  • Lääketieteellinen tiedekunta
    • Hoitotiede, Adaptus – tummanvihreä[50]
    • Biolääketiede, In Vitro Aboensis – keltainen[7]
    • Hammaslääketiede, THLKS (Turun hammaslääketieteen kandidaattiseura) – musta[7]
    • Lääketiede, TLKS (Turun Lääketieteenkandidaattiseura) – musta[50]
  • Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta
    • Tietojenkäsittelytiede, Asteriski – vihreä[7]
    • Matematiikka, fysiikka ja tilastotiede, Delta – violetti[7]
    • Tietotekniikan, tietoliikennetekniikan ja elektroniikan DI, Digit – musta[50]
    • Biotekniikan ja elintarvikekehityksen DI, Nucleus – sähkönsininen[7]
    • Geologia, Pulterit – harmaa[50]
    • Biologia ja maantiede, Synapsi – maastonvihreä[50]
    • Kemia ja biokemia, Turun Yliopiston Kemistit TYK – kemistinpunainen[50]
  • Oikeustieteellinen tiedekunta
    • Oikeustiede, Lex – bolognanpunainen[54]
  • Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
    • Filosofia, Dialectica – musta[7]
    • Psykologia, Fobia – violetti-musta[7]
    • Poliittinen historia ja valtio-oppi, P-klubi – navy blue[50]
    • Logopedia, Putex – turkoosi[7]
    • Sosiaalitieteet, Sosiaalitieteiden klubi – limenvihreä[7]

Vaasan yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla punainen[5]

Åbo Akademi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Åbo Akademin kauppakorkeakoulu, Merkantila Klubben – keltainen[55]
  • Kemiantekniikka, Kemistklubben –vaaleanvihreä[56]
  • Matematiikka, Sigma – oranssi[57]
  • Pedagogiikka, Pedactus – vaaleanpunainen[58]
  • Tietotekniikka, DaTe – musta[59]
  • Valtiotiede, SF-klubben – punainen[60]

Ammattikorkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Centria-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Liiketalous – musta[61]
  • Hoitotyö – valkoinen[61]
  • Sosiaaliala (Kokkola) – valkoinen[61]
  • Sosiaaliala (Ylivieska) – viininpunainen[61]
  • Yhteisöpedagogi – sininen[61]
  • Musiikkipedagogi – punainen[61]
  • Tekniikka (Kokkola) – keltainen[61]
  • Tekniikka (Ylivieska) – violetti[61]

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla petroolinsininen[62]

Humanistinen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla punainen[63]

Hämeen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sosiaali- ja terveysala – pinkki[64]
  • Liiketalous, muotoilu, tietojenkäsittely ja International Business – keltainen[64]
  • Tekniikan ja liikenteen ala – musta[64]

Högskolan på Åland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväskylän ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikan ja liikenteen ala – viininpunainen[66]

Karelia-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Insinöörit, Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry[67]
  • Kulttuuri- ja media-ala, Muuvi ry – sininen[68]
  • Liiketalous, International Business ja tietojenkäsittely, Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry – oranssi[69]
  • Metsätalousinsinööri, Jimpon opiskelijayhdistys ry – metsänvihreä[70]
  • Sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat, HOKO (Hoitotyön koulutusohjelman jaosto) – punainen[71]
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminta, REKO – viininpunainen

LAB-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lahti[7]
    • Insinöörit, LIRO – pinkki
    • Muut alat – musta
  • Lappeenranta
    • Restonomit, LaGeR – turkoosi[72]
    • Sosiaali- ja terveysala, LaKOSTE – vihreä[73]
    • Kuvataide, LaKu – edestä valkoinen, takaa musta[74]
    • Tekniikka, LapIO – puna-musta[7]
    • Liiketalous, LapTOp – violetti[7]

Oulun ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kulttuuri - viininpunainen[75]
  • Liiketalous ja tietojenkäsittely - mintunvihreä[76]
  • Luonnonvara-ala - metsänvihreä (alaosa) ja viljankeltainen (yläosa)[77]
  • Sosiaali- ja terveysala - valkoinen[78]
  • Tekniikka - keltainen[75]

Seinäjoen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Geronomi – oranssi[79]
  • Insinööri – violetti[79]
  • Kirjasto- ja tietopalveluala – tummansininen[79]
  • Kulttuuri – musta[79]
  • Liiketalous – viininpunainen[79]
  • Restonomi – punainen[79]
  • Sosionomi – keltainen[79]
  • Terveysala – vihreä[79]

Tampereen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Medianomit, Tarina ry – musta[80]
  • Hyvinvointi- ja terveysalat – fuksia (vuodesta 2017 taskun väri määräytyy tutkinnon mukaan)[81]
    • Sairaanhoitaja – fuksia
    • Terveydenhoitaja – valkoinen
    • Ensihoitaja – punainen
    • Kätilö – vaalean lila
    • Fysioterapeutti – sininen
    • Bioanalyytikko – tumman punainen
    • Röntgenhoitaja – tumman keltainen
  • Restonomi – turkoosi

Turun ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Prosessi- ja materiaalitekniikka – viininpunainen (keltaiset taskuläpät ja kaulukset)[82]
  • Palvelujen tuottaminen ja johtaminen – oranssi[83]
  • Rakennusmestarit ja -insinöörit – musta-neonkeltainen[84]
  • Tekniikka ja liikenne – violetti (keltaiset taskuläpät ja kaulukset)[85]
  • Salon toimipiste – keltainen[86]
  • Taideakatemia
    • Kaikilla musta-turkoosi: etuosa, hihat ja kaulukset turkoosit, takaosa ja olkapoletit mustat[87]

Vaasan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hoitoala – valkoinen[88]
  • Liiketalous – vihreä[88]
  • Matkailu – oranssi[88]
  • Sosiaaliala – keltainen[88]
  • Tekniikka – musta[88]

Yrkeshögskolan Arcada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Media-ala, Commedia – punainen[7]
  • Liiketalous, kansainvälinen liiketoiminta ja turismi, HanSe SF – keltainen[4]
  • Terveys ja hyvinvointi, HoSK – vihreä[7]
  • Kulttuurintuottajat, Kult – turkoosi[7]
  • Tekniikka, TLK – sininen[7]

Yrkeshögskolan Novia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pietarsaari
    • Kulttuuriala, Skruvster r.f. – vaaleansininen[89]
  • Raasepori[89]
    • EKA – Ekenäs Kåravdelning r.f. – musta
    • Maatalous, Skuffis elevkår r.f. – tummansininen, punaiset hihat
    • Metsätalous, Spiritus Forstis r.f. – vihreä
  • Turku
    • Åbo kåravdelning r.f. (ÅKA) – vaaleanpunainen, mustat hihat[89]
    • Merenkulkuala, Elevförening vid Navigationsskolan i Åbo r.f. (ENÅ) – valkoinen[89]
  • Vaasa[89]
    • Filicia r.f. – keltainen
    • N.U.D.
      • Kätilö, sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja – valkoinen
      • Sosionomi ja estenomi – valkoinen tai suonvihreä

Värikartta kaupunkialueittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oheen on taulukoitu kaikkien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen haalarien värit näkyvän valon spektriä jäljittelevässä järjestyksessä jokaista kaupunkialuetta kohti. Ensimmäinen väri on aina valkoinen, viimeinen musta, ja muuten väriskaalassa aloitetaan pisimmistä aallonpituuksista eli punaisesta. Pääkaupunkiseutu (PKS) on luokiteltu yhdeksi alueeksi, sillä on luultavaa, että tällä alueella voi usein törmätä haalarien kantajiin muista seudun kaupungeista. Taulukon solujen värisävyt on pyritty saamaan vastaamaan todellisia haalareiden värejä ja sanalliset ohjeet ovat pääosin ainejärjestöjen omia kuvauksia värisävyistä. Listaan on otettu vain edelleen olemassa olevat ainejärjestöt.

Väri Alue Ala Ainejärjestö Oppilaitos Huomautukset
pinkki Hämeenlinna sosiaali- ja terveysala Hämeen ammattikorkeakoulu
keltainen Hämeenlinna liiketalous, muotoilu, tietojenkäsittely ja International Business Hämeen ammattikorkeakoulu
tummanvihreä Hämeenlinna luonnonvara- ja ympäristöala Hämeen ammattikorkeakoulu
musta Hämeenlinna tekniikan ja liikenteen ala Hämeen ammattikorkeakoulu
punainen[7] Joensuu kemia Bunsen ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[7] Joensuu venäjän kieli Iskra ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[7] Joensuu varhaiskasvatus Sulo ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[71] Joensuu sairaanhoitajat, terveydenhoitajat HOKO (Hoitotyön koulutusohjelman jaosto) Karelia-ammattikorkeakoulu
viininpunainen[7] Joensuu saksan kieli Ablaut ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen[7] Joensuu oikeustiede Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Judica ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen[17] Joensuu julkisoikeus, erikoisjuristit Legio Ostiensis ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen[7] Joensuu opinto-ohjaajat Opossumi ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen[7] Joensuu historia Varnitsa ry Itä-Suomen yliopisto
viininpunainen Joensuu matkailu- ja ravitsemisala REKO (Restonomien opiskelijajaosto) Karelia-ammattikorkeakoulu
oranssi[7] Joensuu kansantaloustieteet Itä-Suomen yliopisto
oranssi[16] Joensuu kotitalous- ja käsityöopettajat Kotex ry Itä-Suomen yliopisto
oranssi[18] Joensuu kauppatieteet Optimi ry Itä-Suomen yliopisto
oranssi[69] Joensuu liiketalous, International Business (kansainvälinen liiketoiminta), tietojenkäsittely Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry Karelia-ammattikorkeakoulu
keltainen[7] Joensuu ruotsin kieli Godis – Itä-Suomen ruotsinopiskelijat ry Itä-Suomen yliopisto
keltainen[7] Joensuu biologia Mikrovillus ry Itä-Suomen yliopisto
vihreä[7] Joensuu erityispedagogiikka Poikkeus ry Itä-Suomen yliopisto
limenvihreä[7] Joensuu maantiede, yhteiskuntamaantiede, ympäristöpolitiikka ja -oikeus Tombolo ry Itä-Suomen yliopisto
vihreä[67] Joensuu energia- ja ympäristötekniikka Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry Karelia-ammattikorkeakoulu
vihreä[15] Joensuu metsätiede Joensuun Metsäylioppilaat ry Itä-Suomen yliopisto
metsänvihreä[70] Joensuu metsätalousinsinööri Jimpon opiskelijayhdistys ry Karelia-ammattikorkeakoulu
turkoosi[7] Joensuu psykologia Oidipus ry Itä-Suomen yliopisto
turkoosi[16] Joensuu luokanopettajat Popsi ry Itä-Suomen yliopisto ennen punainen tai sininen[16]
Suomen lipun sininen[16] Joensuu suomen kieli, kirjallisuus Täky ry Itä-Suomen yliopisto
sininen[68] Joensuu kulttuuri- ja media-ala Muuvi ry Karelia-ammattikorkeakoulu
tummansininen[7] Joensuu kasvatustiede Kassos ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[7] Joensuu matematiikka, fysiikka Epsilon ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[14] Joensuu läntinen teologia Fides Ostiensis ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[7] Joensuu ortodoksinen teologia Pistis ry Itä-Suomen yliopisto
violetti[67] Joensuu tekniikan alat (paitsi energia- ja ympäristötekniikka) Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry Karelia-ammattikorkeakoulu
hopeanharmaa[16] Joensuu tietojenkäsittelytiede Skripti ry Itä-Suomen yliopisto
tummanharmaa[7] Joensuu kulttuuri NEFA-Joensuu ry Itä-Suomen yliopisto
musta[7] Joensuu englannin kieli Echo ry Itä-Suomen yliopisto
musta[16] Joensuu yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, filosofia Praxis ry Itä-Suomen yliopisto
valkoinen[21] Jyväskylä kauppatieteet Pörssi ry Jyväskylän yliopisto
valkoinen[21] Jyväskylä kemia Radikaali ry Jyväskylän yliopisto
punainen[63] Jyväskylä yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu opiskelijakunnan yhteiset haalarit
punainen[21] Jyväskylä englannin kieli Magna Carta ry Jyväskylän yliopisto
punainen[21] Jyväskylä venäjän kieli Sputnik ry Jyväskylän yliopisto
punainen[21] Jyväskylä viestintä Parku ry Jyväskylän yliopisto
punainen[21] Jyväskylä luokanopettajat Pedago ry Jyväskylän yliopisto
puna-musta[21] Jyväskylä historia Tosine ry Jyväskylän yliopisto
puna-sininen[21] Jyväskylä romaaninen filologia Astérix ry Jyväskylän yliopisto
viininpunainen[66] Jyväskylä tekniikan ja liikenteen ala Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viininpunainen[21] Jyväskylä tietojärjestelmätiede, tietojenkäsittelytiede, kognitiotiede, kyberturvallisuus Dumppi ry Jyväskylän yliopisto
oranssi[21] Jyväskylä kasvatustiede, aikuiskasvatustiede Emile ry Jyväskylän yliopisto
keltainen[21] Jyväskylä psykologia Stimulus ry Jyväskylän yliopisto
kelta-sininen[21] Jyväskylä ruotsin kieli Svenska Klubben ry Jyväskylän yliopisto
kelta-musta[21] Jyväskylä musiikkikasvatus Pedaali ry Jyväskylän yliopisto
kelta-musta[21] Jyväskylä musiikkitiede Trioli ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[21] Jyväskylä etnologia NEFA-Jyväskylä ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[21] Jyväskylä journalistiikka Lööppi ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[21] Jyväskylä varhaiskasvatus Varkaat ry Jyväskylän yliopisto
vihreä[21] Jyväskylä bio- ja ympäristötieteet Syrinx ry Jyväskylän yliopisto
tummanvihreä[21] Jyväskylä erityispedagogiikka Abakus ry Jyväskylän yliopisto
sininen[21] Jyväskylä suomen kieli Sane ry Jyväskylän yliopisto
sininen[21] Jyväskylä viittomakieli VIITO! ry Jyväskylän yliopisto
sini-musta[21] Jyväskylä tietotekniikka Linkki ry Jyväskylän yliopisto
tummansininen[21] Jyväskylä valtio-oppi Puolue ry Jyväskylän yliopisto
tummansininen[21] Jyväskylä matematiikka, fysiikka Ynnä ry Jyväskylän yliopisto
violetti[21] Jyväskylä kirjallisuus, museologia, taidehistoria, taidekasvatus Corpus ry Jyväskylän yliopisto
violetti[21] Jyväskylä tilastotiede Tiltti ry Jyväskylän yliopisto
musta[21] Jyväskylä Saksan kieli ja kulttuuri Sturm und Drang ry Jyväskylän yliopisto
musta[21] Jyväskylä liikunta- ja terveystieteet Sporticus ry Jyväskylän yliopisto
musta[21] Jyväskylä filosofia Mephisto ry Jyväskylän yliopisto
musta[21] Jyväskylä yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, sosiaalityö Fokus ry Jyväskylän yliopisto
valkoinen[61] Kokkola hoitotyö, sosiaaliala Centria-ammattikorkeakoulu
punainen[61] Kokkola musiikkipedagogi Centria-ammattikorkeakoulu
keltainen[61] Kokkola tekniikka Centria-ammattikorkeakoulu
sininen[61] Kokkola yhteisöpedagogi Centria-ammattikorkeakoulu
musta[61] Kokkola liiketalous Centria-ammattikorkeakoulu
valkoinen[20] Kuopio tietojenkäsittelytiede Serveri ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[63] Kuopio yhteisöpedagogi, tulkki HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu opiskelijakunnan yhteiset haalarit
punainen[19] Kuopio sovellettu fysiikka, ympäristötiede Hyeena ry Itä-Suomen yliopisto
punainen[19] Kuopio biolääketiede Kulti ry Itä-Suomen yliopisto valkoinen reisitasku[19]
viininpunainen[7] Kuopio kauppatiede Preemio ry Itä-Suomen yliopisto
keltainen Kuopio tekniikka Kutop ry Savonia-ammattikorkeakoulu
keltainen[7] Kuopio yhteiskuntatieteet Socius ry Itä-Suomen yliopisto violetti tasku[7]
vaaleanvihreä[7] Kuopio ravitsemustiede Retikka ry Itä-Suomen yliopisto
tummanvihreä[19] Kuopio farmasia Fortis ry Itä-Suomen yliopisto
sininen[19] Kuopio terveystieteet TERHO ry Itä-Suomen yliopisto
musta[19] Kuopio lääketiede Kuopion lääketieteen opiskelijat KuoLO ry Itä-Suomen yliopisto
musta[19] Kuopio hammaslääketiede Dentina ry Itä-Suomen yliopisto valkoinen tasku[19]
pinkki[7] Lahti insinöörit Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry LAB-ammattikorkeakoulu
musta[7] Lahti muut alat LAB-ammattikorkeakoulu
valkoinen[27] Lappeenranta energiatekniikka Armatuuri ry LUT-yliopisto
valko-musta[74] Lappeenranta kuvataide Lappeenrannan kuvataideopiskelijat – LaKu ry LAB-ammattikorkeakoulu edestä valkoinen, takaa musta[74]
punainen[27] Lappeenranta tietotekniikka Cluster ry LUT-yliopisto
puna-musta[7] Lappeenranta tekniikka Lappeenrannan Insinööriopiskelijat LapIO ry LAB-ammattikorkeakoulu
fuksianpunainen[27] Lappeenranta laskennallinen tekniikka Lateksii ry LUT-yliopisto
neonkeltainen[27] Lappeenranta kauppatieteet Enklaavi ry LUT-yliopisto
oranssi[27] Lappeenranta konetekniikka KRK ry LUT-yliopisto
vihreä[27] Lappeenranta sähkötekniikka Sätky ry LUT-yliopisto
vihreä[73] Lappeenranta sosiaali- ja terveysala Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta ry (LaKOSTE) LAB-ammattikorkeakoulu
turkoosi[72] Lappeenranta restonomit Lappeenrannan Generalistiset Restonomiopiskelijat – LaGeR ry LAB-ammattikorkeakoulu
tummansininen[27] Lappeenranta tuotantotalous Kaplaaki ry LUT-yliopisto
violetti[7] Lappeenranta liiketalous Lappeenrannan Tradenomiopiskelijat LapTOp ry LAB-ammattikorkeakoulu
harmaa[27] Lappeenranta ympäristötekniikka Pelletti ry LUT-yliopisto
musta[27] Lappeenranta kemiantekniikka KeTek ry LUT-yliopisto
punainen[63] Nurmijärvi yhteisöpedagogiikka HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu opiskelijakunnan yhteiset haalarit
puhtaanvalkoinen[47] Oulu prosessitekniikka Oulun Yliopiston Prosessikilta ry Oulun yliopisto
valkoinen Oulu lääketieteellinen tiedekunta (LTK) OHLK ry[42], Terveystieteiden kilta[43], OLK ry[44], OLTO ry[45] Oulun yliopisto
valkoinen[39] Oulu arkkitehtuuri Arkkitehtikilta Oulun yliopisto
valkoinen[37] Oulu kasvatustiede Motiva ry Oulun yliopisto
fuksianpunainen[36] Oulu varhaiskasvatus Lastarit ry Oulun yliopisto
punainen[46] Oulu konetekniikka Oulun Yliopiston Koneinsinöörikilta ry Oulun yliopisto
tumman­luumunpunainen[41] Oulu maantiede Atlas ry Oulun yliopisto
tummanpunainen[39] Oulu biokemia Histoni ry Oulun yliopisto
ruskea[30] Oulu arkeologia, kirjallisuus, kulttuuriantropologia Kultu ry Oulun yliopisto
oranssi[40] Oulu erityispedagogiikka Spessu ry Oulun yliopisto
neonkeltainen[38] Oulu musiikkikasvatus Mukava ry Oulun yliopisto
keltainen[39] Oulu kemia Valenssi ry Oulun yliopisto
vaaleanvihreä[39] Oulu tuotantotalous Optiem ry Oulun yliopisto
vihreä[34] Oulu vieraat kielet Verba ry Oulun yliopisto
tummanvihreä[39] Oulu biologia Syntaksis ry Oulun yliopisto
sininen[48] Oulu sähkötekniikka, elektroniikka Sähköinsinöörikilta ry (SIK) Oulun yliopisto
sini-kelta-punainen[39] Oulu ympäristötekniikka Ympäristörakentajakilta ry Oulun yliopisto
tummansininen[39] Oulu tietojenkäsittelytieteet Blanko ry Oulun yliopisto
vaaleanvioletti[31] Oulu historia Tiima ry Oulun yliopisto
violetti[35] Oulu kauppatieteet Finanssi ry Oulun yliopisto
violetti[32] Oulu suomen kieli Suma ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 1991[32]
violetti-musta[39] Oulu matemaattiset ja fysikaaliset tieteet Sigma-kilta ry Oulun yliopisto
tummanharmaa[33] Oulu saamen kieli ja saamelainen kulttuuri Gieku ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 2005
tummanharmaa-fuksia[29] Oulu informaatiotutkimus Index ry Oulun yliopisto
musta[28] Oulu logopedia Communica ry Oulun yliopisto ensimmäiset vuonna 1991[28]
musta[39] Oulu luokanopettajat OLO ry Oulun yliopisto
musta[39] Oulu geotieteet Nikoli ry Oulun yliopisto
musta[39] Oulu tietotekniikka, informaatioverkostot OTiT ry Oulun yliopisto
vaaleansininen[89] Pietarsaari kulttuuriala Skruvster r.f. Yrkeshögskolan Novia
musta[61] Pietarsaari liiketalous Centria-ammattikorkeakoulu
puhtaanvalkoinen[1] PKS, Espoo sähkötekniikka Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
maalarinvalkoinen[1] PKS, Espoo arkkitehtuuri Aalto-yliopiston Arkkitehtikilta ry Aalto-yliopiston
taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
valkoinen[4] PKS, Helsinki kauppatieteet Svenska Handelshögskolans Studentkår (SHS) Hanken Svenska handelshögskolan ylioppilaskunnan yhteiset haalarit
valkoinen[7] PKS, Helsinki kognitiotiede Intelligenzia ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki kääntäminen, tulkkaus KouKi ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki hammaslääketiede Hammaslääketieteenkandidaattiseura ry Helsingin yliopisto
valkoinen[4] PKS, Helsinki lääketiede Lääketieteenkandidaattiseura ry Helsingin yliopisto
valkoinen[7] PKS, Helsinki Sibelius-Akatemia Taideyliopisto
valkoinen, sateenkaarikoristeita[1] PKS, Espoo tuotantotalous Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
luonnonvalkoinen[1] PKS, Espoo fysiikka Fyysikkokilta ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
samppanjankultainen[7] PKS, Helsinki arkeologia Fibula ry Helsingin yliopisto
vaaleanpunainen[1] PKS, Espoo konetekniikka Koneinsinöörikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
fuksianpunainen[7] PKS, Helsinki fysikaaliset tieteet Resonanssi ry / Resonans rf Helsingin yliopisto
aniliininpunainen[7] PKS, Helsinki matematiikka, fysiikka, kemia, tietojenkäsittelytiede Spektrum rf Helsingin yliopisto
punainen[1] PKS, Espoo kemia Kemistikilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
punainen[4] PKS, Helsinki filosofia Dilemma ry Helsingin yliopisto
punainen[7] PKS, Helsinki aineenopettajat HAO – Helsingin aineenopettajiksi opiskelevat ry Helsingin yliopisto
punainen[4] PKS, Helsinki valtiotiede Kannunvalajat ry Helsingin yliopisto tiedekuntajärjestö, johon kuuluu 18 ainejärjestöä
punainen[7] PKS, Helsinki käsityönopettajat, käsityötiede Käsitys ry Helsingin yliopisto entinen Tekstiilarit ry[11]
punainen[4] PKS, Helsinki metsätieteet Metsäylioppilaat ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1984[4]
punainen[4] PKS, Helsinki pohjoismaiset kielet Saga r.f. Helsingin yliopisto
punainen[7] PKS, Helsinki englannin kieli SUB ry Helsingin yliopisto
punainen[63] PKS, Helsinki & Kauniainen aluetutkimus, kulttuuriala HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu opiskelijakunnan yhteiset haalarit
punainen[7] PKS, Helsinki media-ala Commedia rf Yrkeshögskolan Arcada
punainen[7] PKS, Helsinki tilastotiede Moodi ry Helsingin yliopisto vihreä takatasku[7]
punainen[4] PKS, Helsinki matematiikka Matrix ry Helsingin yliopisto sininen takatasku[4]
tekniikanpunainen[1] PKS, Espoo Teknologföreningen (osakunta) Aalto-yliopisto
viininpunainen[4] PKS, Helsinki biotekniikka BOA ry Helsingin yliopisto
viininpunainen[7] PKS, Helsinki balttilaiset kielet ja kulttuurit Daina ry Helsingin yliopisto
viininpunainen[7] PKS, Helsinki slavistiikka, baltologia Rupla ry Helsingin yliopisto
pykälänpunainen[4] PKS, Helsinki oikeustiede Pykälä ry Helsingin yliopisto
juriströd (pykälänpunainen)[4] PKS, Helsinki oikeustiede Juristklubben Codex r.f. Helsingin yliopisto
punaruskea[1] PKS, Espoo bioinformaatioteknologia Inkubio ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
kirjoitusasu perinnesyistä punaruseka[1]
ruskea[4] PKS, Helsinki iberoromaaniset kielet Setenta ry Helsingin yliopisto vuonna 2002 kolmiväriset[8]
oranssi[4] PKS, Helsinki musiikkitiede Synkooppi ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1995[4]
keltainen[1] PKS, Espoo puunjalostustekniikka Puunjalostajakilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
(keltainen)[7] PKS, Helsinki alue- ja kulttuuritutkimus Helsingin yliopisto lukuvuoteen 2016 saakka[7]
keltainen[4] PKS, Helsinki kotitalouspedagogiikka Kopeda ry Helsingin yliopisto
keltainen[4] PKS, Helsinki meteorologia Synop ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1993[4]
keltainen[4] PKS, Helsinki tietojenkäsittelytiede TKO-äly ry Helsingin yliopisto
keltainen[7] PKS, Helsinki yhteiskuntatieteet StudentOrganisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet r.f. (StudOrg) Helsingin yliopisto,
Svenska social- och kommunalhögskolan
kattaa koko yksikön,
5 ainejärjestöä
keltainen[4] PKS, Helsinki liiketalous, kansainvälinen liiketoiminta, turismi Handel och Service studerandeförening (HanSe SF, ”Lilla Hanken”) Yrkeshögskolan Arcada
vaaleanvihreä[4] PKS, Helsinki maataloustieteet Maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa ry Helsingin yliopisto
vaaleanvihreä[7] PKS, Helsinki maatalous- ja metsätiede Svenska Studenters Agro-Forst Förening rf. Helsingin yliopisto
(vaaleanvihreä)[4] PKS, Helsinki suomen kieli, suomalais-ugrilaiset kielet Siula ry Helsingin yliopisto lukuvuoteen 2016 saakka,[9]
ensimmäiset vuonna 1995[4]
vaaleanvihreä[7] PKS, Helsinki Suomen kieli ja kulttuuri Aksentti ry Helsingin yliopisto
viher-musta[9] PKS, Helsinki kotimainen kirjallisuus Putkinotko ry Helsingin yliopisto edestä vihreä, takaa musta; lukuvuodesta 2017 alkaen[9]
viher-musta[9] PKS, Helsinki suomen kieli, suomalais-ugrilaiset kielet Siula ry Helsingin yliopisto edestä vihreä, takaa musta; lukuvuodesta 2017 alkaen;[9]
ensimmäiset vuonna 1995[4]
viher-valko-punainen[4] PKS, Helsinki italialainen filologia Divina Compagnia ry Helsingin yliopisto vuodesta 2002[8]
metsänvihreä[1] PKS, Espoo informaatioverkostot Informaatioverkostojen kilta Athene ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
musta vasen hiha[1]
dollarinvihreä[1] PKS, Espoo kauppatieteet Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry Aalto-yliopiston
kauppakorkeakoulu
vihreä[4] PKS, Helsinki uskontotiede Mythos ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 2002[4]
vihreä[4] PKS, Helsinki kansatiede, folkloristiikka Nefa-Helsinki ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 2002[4]
tummanvihreä[4][6] PKS, Helsinki ympäristötieteet Ympäristötieteiden Opiskelijat – MYY ry Helsingin yliopisto
(tummanvihreä)[6] PKS, Helsinki ympäristöekonomia Vuorovaikeutus ry Helsingin yliopisto ennen vuotta 2017 MYYn haalarit, nykyään Vitan tummansininen[6]
metsänvihreä[7] PKS, Helsinki biologia Symbioosi ry Helsingin yliopisto
tummanvihreä[4] PKS, Helsinki maantiede Maantieteen Opiskelijat ry (MaO) Helsingin yliopisto
tummanvihreä[7] PKS, Helsinki eläinlääketiede Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys ry Helsingin yliopisto
vihreä[7] PKS, Helsinki terveys, hyvinvointi HoSK r.f. Yrkeshögskolan Arcada
tummanvihreä-musta[4][7] PKS, Helsinki farmasia Yliopiston farmasiakunta – Universitetets farmaciekår ry Helsingin yliopisto tummanvihreät hihat ja lahkeet, musta etu- ja takaosa;
vuodesta 1995 (sitä ennen punainen)[4]
turkoosi[4] PKS, Helsinki aikuiskasvatus Aikuiskasvatuksen Kilta ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki estetiikka Aistimus ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki luokanopettajat, kasvatus- ja aikuiskasvatustiede Ämnesföreningen Didacta r.f. Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki elintarviketiede Elintarvikeylioppilaat Lipidi ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki kasvatustiede, luokanopettajat Peduca ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki kasvatuspsykologia Phenomena ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki elintarviketieteet Viri Lactis ry Helsingin yliopisto
turkoosi[7] PKS, Helsinki kulttuurintuottajat Kulturproducentstudenter r.f. (Kult) Yrkeshögskolan Arcada
sininen[1] PKS, Espoo materiaalitekniikka Vuorimieskilta ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
petroolinsininen[62] PKS, Helsinki kulttuuriala, liiketalous, matkailuala Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
sininen[7] PKS, Helsinki varhaiskasvatus Ebe ry Helsingin yliopisto
vaaleansininen[4] PKS, Helsinki lääketiede Medicinarklubben Thorax r.f. Helsingin yliopisto
sininen[7] PKS, Helsinki tekniikka Tekniska Läroverkets Kamratförbund r.f. (TLK) Yrkeshögskolan Arcada
sininen[1] PKS, Espoo prosessitekniikka Prosessiteekkarit ry Aalto-yliopiston
kemian tekniikan korkeakoulu
vuodesta 2013; hihoissa keltaiset ja punaiset raidat[1]
tummansininen[4] PKS, Helsinki yleinen kielitiede, kieliteknologia Aspekti ry Helsingin yliopisto ensimmäiset vuonna 1998[4]
tummansininen[7] PKS, Helsinki erityispedagogiikka Erikeepperi ry Helsingin yliopisto
tummansininen[4] PKS, Helsinki historia Historicus r.f. Helsingin yliopisto
tummansininen[4] PKS, Helsinki historia Kronos ry Helsingin yliopisto
yönsininen[7] PKS, Helsinki tähtitiede Meridiaani ry Helsingin yliopisto
tummansininen[4] PKS, Helsinki biologia, ympäristötiede Svenska Naturvetarklubben r.f. Helsingin yliopisto
tummansininen[7] PKS, Helsinki ympäristö- ja elintarviketalous Viikin Taloustieteilijät ry Helsingin yliopisto
tummansininen[1] PKS, Espoo rakennustekniikka Rakennusinsinöörikilta ry (IK) Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha ja takatasku[2]
tummansini-valko-punainen[4] PKS, Helsinki ranskalainen filologia Bouffe ry Helsingin yliopisto tummansininen yläosa, valkoinen keskiosa, punainen alaosa[4]; vuodesta 2002[8]
liila[4][12] PKS, Helsinki psykologia Kompleksi ry Helsingin yliopisto
violetti[4] PKS, Helsinki logopedia Foni ry Helsingin yliopisto
violetti[7] PKS, Helsinki kuluttajaekonomia, ravitsemustiede Oikos ry Helsingin yliopisto
violetti[4] PKS, Helsinki teologia Teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistys ry Helsingin yliopisto
violetti[1] PKS, Espoo automaatio- ja systeemitekniikka Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry Aalto-yliopiston
sähkötekniikan korkeakoulu
musta vasen hiha, jossa on valkoinen tasku[1]
vihreänharmaa[13] PKS, Helsinki geofysiikka Geysir ry Helsingin yliopisto
harmaa[7] PKS, Helsinki taidehistoria Eidos ry Helsingin yliopisto lukuvuodesta 2017 alkaen[7]
harmaa[7] PKS, Helsinki pohjoismainen kirjallisuus Lycksalighetens ö r.f. Helsingin yliopisto
harmaa[4] PKS, Helsinki geologia Vasara ry Helsingin yliopisto
tummanharmaa[7] PKS, Helsinki alue- ja kulttuuritutkimus Helsingin yliopisto lukuvuodesta 2017 alkaen[7]
tummanharmaa[7] PKS, Helsinki kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma Konteksti ry Helsingin yliopisto
kiiltävänmusta[1] PKS, Espoo tietotekniikka Tietokilta ry Aalto-yliopiston
perustieteiden korkeakoulu
musta[4] PKS, Helsinki biokemia, solu- ja molekyylibiologia Helix ry Helsingin yliopisto huppu[4]
(musta)[7] PKS, Helsinki taidehistoria Eidos ry Helsingin yliopisto lukuvuoteen 2016 saakka[7]
musta[4] PKS, Helsinki Aasian ja Afrikan kielet ja kulttuurit Karavaani ry Helsingin yliopisto
musta[7] PKS, Helsinki yleinen kirjallisuustiede Katharsis ry Helsingin yliopisto
(musta)[10] PKS, Helsinki kotimainen kirjallisuus Putkinotko ry Helsingin yliopisto lukuvuoteen 2016 saakka[9]
musta[7] PKS, Helsinki teatteritiede Repliikki ry Helsingin yliopisto
musta[7] PKS, Helsinki markkinointi Voluntas ry Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki kemia Helsingin Yliopiston Kemistit ry Helsingin yliopisto
musta[4] PKS, Helsinki Kumpulan kampuksen aineet (matematiikka, fysikaaliset tieteet, kemia, maantiede, geologia, tietojenkäsittelytiede) Limes ry Helsingin yliopisto lukuvuosina 2000 ja 2004 musta viitta[4]
mattamusta[1] PKS, Espoo geomatiikka Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
vihreä hiha[1]
mattamusta[1] PKS, Espoo kiinteistötalous Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
viininpunainen hiha[1]
mattamusta[1] PKS, Espoo rakennettu ympäristö Maanmittarikilta ry Aalto-yliopiston
insinööritieteiden korkeakoulu
fuksianpunainen hiha[1]
musta[4] PKS, Helsinki germaaninen filologia Umlaut ry Helsingin yliopisto vuodesta 2005, sitä ennen valkoinen[4]; punainen ja keltainen tasku[7]
(ei haalaria)[3] PKS, Espoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry Aalto-yliopiston
taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
(ei haalaria)[7] PKS, Helsinki Urban studies and planning Mesta ry Helsingin yliopisto
(ei haalaria)[7] PKS, Helsinki klassillinen filologia Symposion ry Helsingin yliopisto
(ei haalaria)[7] PKS, Helsinki Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimus Vietti ry Helsingin yliopisto
(ei haalaria)[7] PKS, Helsinki Teatterikorkeakoulu, Kuvataideakatemia Taideyliopisto
viininpunainen[49] Pori Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistys Pointer ry Tampereen yliopiston
Porin yksikkö
tummansininen[52] Pori kauppatieteet Porin Kylterit ry (PorKy) Turun yliopisto
petroolinsininen[62] Porvoo liiketalous, matkailuala Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
vihreä[89] Raasepori metsätalous Spiritus Forstis r.f. Yrkeshögskolan Novia
tummansininen[89] Raasepori maatalous Skuffis elevkår r.f. Yrkeshögskolan Novia punaiset hihat
musta[89] Raasepori Raaseporin yksikkö EKA – Ekenäs Kåravdelning r.f. Yrkeshögskolan Novia
keltainen[7] Rauma luokanopettajat Opekas ry Turun yliopisto
fuksianpunainen[7] Rovaniemi taideaineet TAO ry Lapin yliopisto
bolognanpunainen[23] Rovaniemi oikeustiede Artikla ry Lapin yliopisto
bolognanpunainen[7] Rovaniemi sosiaalityö, kuntoutus Lyhty ry Lapin yliopisto
oranssi[26] Rovaniemi kasvatus- ja aikauskasvatustiede, mediakasvatus Rovaniemen Lastu ry Lapin yliopisto
vihreä[24] Rovaniemi politiikan tutkimus, sosiologia Kosmos Buran ry Lapin yliopisto keltaisia painatuksia[24]
sininen[7] Rovaniemi matkailu Jalot Villit ry Lapin yliopisto
sininen[25] Rovaniemi luokanopettajat Lapikas ry Lapin yliopisto
musta[7] Rovaniemi hallintotieteet, johtaminen, julkisoikeus, soveltava psykologia Remburssi ry Lapin yliopisto
keltainen[86] Salo (koko toimipiste) Turun ammattikorkeakoulu
punainen[79] Seinäjoki restonomi Seinäjoen ammattikorkeakoulu
viininpunainen[79] Seinäjoki liiketalous Seinäjoen ammattikorkeakoulu
oranssi[79] Seinäjoki geronomi Seinäjoen ammattikorkeakoulu
keltainen[79] Seinäjoki sosionomi Seinäjoen ammattikorkeakoulu
vihreä[79] Seinäjoki terveysala Seinäjoen ammattikorkeakoulu
tummansininen[79] Seinäjoki kirjasto- ja tietopalveluala Seinäjoen ammattikorkeakoulu
violetti[79] Seinäjoki insinööri Seinäjoen ammattikorkeakoulu
musta[79] Seinäjoki kulttuuri Seinäjoen ammattikorkeakoulu
valkoinen[49] Tampere lääketiede Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry Tampereen yliopisto
valkoinen[49] Tampere tuotantotalous Indecs ry Tampereen yliopisto
valkoinen[49] Tampere sosiaalityö SOS ry Tampereen yliopisto
samppanjankultainen[49] Tampere biotekniikka Bioner ry Tampereen yliopisto
fuksianpunainen[49] Tampere hoitotiede, kansanterveystiede Salus ry Tampereen yliopisto
punainen[49] Tampere vieraat kielet Lexica ry Tampereen yliopisto
punainen[49] Tampere konetekniikka Koneenrakentajakilta ry Tampereen yliopisto
punainen[49] Tampere psykologia Cortex ry Tampereen yliopisto
viininpunainen[49] Tampere materiaalitekniikka Materiaali-insinöörikilta ry Tampereen yliopisto
viininpunainen[49] Tampere historia Patina ry Tampereen yliopisto
oranssi[49] Tampere journalistiikka Vostok ry Tampereen yliopisto
keltainen[49] Tampere automaatiotekniikka Autek ry Tampereen yliopisto
vihreä[49] Tampere informaatiotutkimus, interaktiivinen media UDK ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[49] Tampere politiikan tutkimus Iltakoulu ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[49] Tampere hallintotieteet Staabi ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[49] Tampere varhaiskasvatus ITU ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[49] Tampere elinikäinen oppiminen ja kasvatus Mentor ry Tampereen yliopisto
tummanvihreä[49] Tampere ympäristötekniikka YKI ry Tampereen yliopisto
turkoosi[49] Tampere sosiaalitieteet, yhteiskuntatutkimus Interaktio ry Tampereen yliopisto
tummanturkoosi[49] Tampere logopedia Ääni ry Tampereen yliopisto
sähkönsininen[49] Tampere sähkötekniikka Sähkökilta ry Tampereen yliopisto
Suomen lipun sininen[49] Tampere suomen kieli Kopula ry Tampereen yliopisto
laivastonsininen[49] Tampere kauppatieteet Boomi ry Tampereen yliopisto
tummansininen[49] Tampere luokanopettajat OKA ry Tampereen yliopisto
tummansininen[49] Tampere rakennustekniikka Tampereen Rakentajakilta ry Tampereen yliopisto
violetti[49] Tampere bioteknologia Biopsi ry Tampereen yliopisto
violetti[49] Tampere teknis-luonnontieteellinen koulutusohjelma Hiukkanen ry Tampereen yliopisto
piinharmaa[49] Tampere tietojenkäsittelytieteet, matematiikka, tilastotiede Luuppi ry Tampereen yliopisto
harmaa[49] Tampere tietojohtaminen Man@ger ry Tampereen yliopisto
musta[80] Tampere kulttuuriala TARINA ry Tampereen ammattikorkeakoulu
musta[49] Tampere käännöstiede Transla ry Tampereen yliopisto
musta[49] Tampere kirjallisuustiede Teema ry Tampereen yliopisto
musta[49] Tampere puheviestintä Reettorit ry Tampereen yliopisto
musta[49] Tampere tietotekniikka TiTe ry Tampereen yliopisto
musta[49] Tampere arkkitehtuuri TamArk ry Tampereen yliopisto
musta[49] Tampere filosofia Aatos ry Tampereen yliopisto
(valkoinen) Turku folkloristiikka Kansatiede ry Turun yliopisto vuoteen 2014 asti
valkoinen[50] Turku suomen kieli Kanta ry Turun yliopisto
valkoinen[7] Turku kotimainen kirjallisuus Muusa ry Turun yliopisto
valkoinen[50] Turku luokanopettajat Opex ry Turun yliopisto
valkoinen[7] Turku yleinen kirjallisuustiede Prometheus ry Turun yliopisto
valkoinen[89] Turku merenkulkuala Elevförening vid Navigationsskolan i Åbo r.f. (ENÅ) Yrkeshögskolan Novia
vaaleanpunainen Turku kauneudenhoitoala Turun ammattikorkeakoulu
vaaleanpunainen Turku kätilö Turun ammattikorkeakoulu vaaleansiniset takataskut
vaaleanpunainen[89] Turku koko Turun yksikkö Åbo kåravdelning r.f. (ÅKA) Yrkeshögskolan Novia mustat hihat[90]
vaaleanpunainen[7] Turku taloustiede (valtiotieteet) Taloustieteen klubi ry (T-Klubi) Turun yliopisto
punainen[63] Turku yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja HUMAKO Humanistinen ammattikorkeakoulu opiskelijakunnan yhteiset haalarit
punainen[50] Turku kasvatustiede Katko ry Turun yliopisto
punainen[7] Turku espanjan kieli ja kääntäminen Mañana ry Turun yliopisto
kemistinpunainen[50] Turku kemia, biokemia Turun Yliopiston Kemistit TYK ry Turun yliopisto
punainen[60] Turku valtiotiede SF-klubben (Statsvetenskapliga klubben vid Åbo Akademi r.f.) Åbo Akademi
punainen Turku ensihoito Turun ammattikorkeakoulu housut, joiden vasemmassa lahkeessa on heijastinnauha
viininpunainen Turku sosiaaliala Turun ammattikorkeakoulu
bolognanpunainen[54] Turku oikeustiede Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry Turun yliopisto
viininpunainen Turku muotoilu Yrkeshögskolan Novia
viininpunainen[82] Turku prosessi- ja materiaalitekniikka Turun ammattikorkeakoulu keltaiset taskuläpät ja kaulukset
oranssi[83] Turku palvelujen tuottaminen ja johtaminen Turun ammattikorkeakoulu
oranssi[50] Turku fonetiikka Foneemi ry Turun yliopisto
oranssi[50] Turku tilastotiede Turun yliopisto
oranssi[57] Turku matematiikka Sigma vid Åbo Akademi r.f. Åbo Akademi
keltainen Turku tradenomi Turun ammattikorkeakoulu
keltainen[7] Turku biolääketiede In Vitro Aboensis ry Turun yliopisto
keltainen[55] Turku Åbo Akademin kauppakorkeakoulu Merkantila Klubben r.f. Åbo Akademi
keltainen Turku hoitoala, kuntoutus Turun ammattikorkeakoulu punaiset taskut
vihreä[7] Turku tietojenkäsittelytiede Asteriski ry Turun yliopisto
limenvihreä[7] Turku sosiaalitieteet Sosiaalitieteiden klubi ry Turun yliopisto
vaaleanvihreä[56] Turku kemiantekniikka Kemistklubben vid Åbo Akademi r.f. Åbo Akademi
maastonvihreä[50] Turku biologia, maantiede Synapsi ry Turun yliopisto
tummanvihreä Turku kestävä kehitys Turun ammattikorkeakoulu
vihreä[50] Turku hoitotiede Adaptus ry Turun yliopisto
vihreä[50] Turku klassilliset kielet ja antiikin kulttuuri Palladion ry Turun yliopisto
vihreä[7] Turku italian kieli Pappagallo ry Turun yliopisto
vihreä[7] Turku pohjoismaiset kielet Skandica ry Turun yliopisto
(vihreä)[50] Turku uskontotiede Turun yliopisto vuoteen 2014 asti[50]
turkoosi Turku suun terveydenhuolto Turun ammattikorkeakoulu
turkoosi[7] Turku logopedia Putex ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku laskentatoimi, rahoitus, yritysjuridiikka Aktiiva ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku englannin kieli Anglica ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku tulevaisuudentutkimus Black Swans - Futures Studies Students of Turku ry Turun yliopisto
sininen[50] Turku ranskan ja romanian kieli Forum Romanum ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku taloustiede (kauppatieteet) Kansantaloustieteen opiskelijoiden yhdistys Kartelli ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku kansainvälinen liiketoiminta Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijat ry (KKOY) Turun yliopisto
sininen[7] Turku toimitusketjujen johtaminen, logistiikka Kolmas Osapuoli ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku liikesaksa KY-Hansa ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku Venäjän kieli, kauppa ja kulttuuri KY-Perestroika ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku liikeranska KY-Tricolore ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku käännöstieteet Kääntöpiiri ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku markkinointi M-klubi ry Turun yliopisto
sähkönsininen[7] Turku biotekniikan ja elintarvikekehityksen DI Nucleus ry Turun yliopisto
sininen[7] Turku tietojärjestelmätiede TuKYData ry Turun yliopisto
tummansininen Turku kala- ja ympäristötalous Turun ammattikorkeakoulu
navy blue[50] Turku poliittinen historia, valtio-oppi Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry (P-klubi) Turun yliopisto
tummansininen[53] Turku kauppatiede Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry (Turun KY, TuKY) Turun yliopisto
violetti[7] Turku matematiikka, fysiikka, tilastotiede Delta ry Turun yliopisto
violetti[7] Turku taidehistoria Kuvatus ry Turun yliopisto
violetti[85] Turku tekniikka, liikenne Turun ammattikorkeakoulu keltaiset taskuläpät ja kaulukset
violetti-musta[7] Turku psykologia Fobia ry Turun yliopisto
harmaa[50] Turku geologia Pulterit ry Turun yliopisto
tummanharmaa Turku muotoilu Turun ammattikorkeakoulu
harmaa[7] Turku folkloristiikka, kansatiede, uskontotiede Kutu ry Turun yliopisto
musta[7] Turku filosofia Turun filosofian opiskelijoiden yhdistys Dialectica ry Turun yliopisto
musta[50] Turku tietotekniikan, tietoliikennetekniikan ja elektroniikan DI Digit ry Turun yliopisto
musta[7] Turku mediatutkimus Hurma ry Turun yliopisto
musta viitta[51] Turku historia Kritiikki ry Turun yliopisto
musta[50] Turku suomalais-ugrilainen kielentutkimus Sugri ry Turun yliopisto
musta[50] Turku musiikkitiede Tritonus ry Turun yliopisto
musta[7] Turku hammaslääketiede Turun hammaslääketieteen kandidaattiseura ry (THLKS) Turun yliopisto
musta[50] Turku lääketiede Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry (TLKS) Turun yliopisto
musta[7] Turku arkeologia Vare ry Turun yliopisto
musta[59] Turku tietotekniikka DaTe (Datateknologerna vid Åbo Akademi r.f.) Åbo Akademi
musta-neonkeltainen[84] Turku rakennusmestarit ja -insinöörit TROK ry Turun ammattikorkeakoulu
musta-turkoosi Turku Turun ammattikorkeakoulun
Taideakatemia
etuosa, hihat ja kaulukset turkoosit, takaosa ja olkapoletit mustat[87]
musta-puna-keltainen[7] Turku saksan kieli Germanica ry Turun yliopisto punainen etu- ja takaosa, keltaiset hihat, mustat lahkeet[7]
(ei haalaria)[7] Turku sukupuolentutkimus F-piste ry Turun yliopisto
(ei haalaria)[7] Turku luova kirjoittaminen Kammio ry Turun yliopisto
(ei haalaria)[7] Turku museologia Museion ry Turun yliopisto
(ei haalaria)[7] Turku aineenopettajat Turun Auskultantit ry Turun yliopisto
valkoinen[5] Vaasa kauppatieteet Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV) / Hanken i Vasa Hanken Svenska handelshögskolan ylioppilaskunnan (SHS) yhteiset haalarit
valkoinen[88] Vaasa hoitoala Vaasan ammattikorkeakoulu
valkoinen[89] Vaasa kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Yrkeshögskolan Novia
vaaleanpunainen[58] Vaasa pedagogiikka Pedactus r.f. Åbo Akademi
punainen[5] Vaasa kaikki alat Vaasan yliopisto
tummanpunainen[7] Vaasa oikeustiede Justus ry/r.f. Helsingin yliopisto
oranssi[88] Vaasa matkailu Vaasan ammattikorkeakoulu
keltainen[88] Vaasa sosiaaliala Vaasan ammattikorkeakoulu
keltainen[89] Vaasa Filicia r.f. Yrkeshögskolan Novia
vihreä[88] Vaasa liiketalous Vaasan ammattikorkeakoulu
musta[88] Vaasa tekniikka Vaasan ammattikorkeakoulu
laivastonsininen Vaasa tekniikka Vaasan insinööriopiskelijat VIO ry Vaasan ammattikorkeakoulu
petroolinsininen[62] Vierumäki liikunta ja vapaa-aika Helga ry Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
viininpunainen[61] Ylivieska sosiaaliala Centria-ammattikorkeakoulu
sininen[61] Ylivieska yhteisöpedagogi Centria-ammattikorkeakoulu
violetti[61] Ylivieska tekniikka Centria-ammattikorkeakoulu
musta[61] Ylivieska liiketalous Centria-ammattikorkeakoulu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Fuksiopas 2018 (PDF) (s. 26, 40) Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry. 2018. Viitattu 9.1.2019.
  2. a b Rakennusinsinöörikilta IK – Fuksiopas 2018 (PDF) (s. 43) Rakennusinsinöörikilta ry. Viitattu 9.1.2019.
  3. a b Maeda, Emi: ”Tylsät ja huonot perinteet yleensä kuolevat pois” Opiskelijaperinteet Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa (PDF-tiedoston s. 33–34) Huhtikuu 2017. Helsingin yliopiston filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos. Viitattu 9.1.2019.
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv Änkö, Matti: Haalarikulttuuria - värit paikkakunnittain niksula.hut.fi. Viitattu 26.2.2019.
  5. a b c d Opiskelijan univormu Vaasan yliopisto. 25.10.2017. Viitattu 19.3.2019.
  6. a b c d e f Vuorovaikeutus Vuorovaikeutus ry. Viitattu 16.3.2019.
  7. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx Rautio, Samppa; Salonen, Petro & Toivanen, Aleksi: Näitkö haalarin, ja haluat tietää mitä tyyppi opiskelee? IL:n haalarikone auttaa! Iltalehti. 20.4.2019. Viitattu 31.12.2019.
  8. a b c d e f Kuukauden humanisti – Teemu Sihvola: Menossa aina kun voi Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta. 5/2002. Viitattu 16.3.2019.
  9. a b c d e f g h Fuksien uudet haalarit ovat saapuneet! Instagram. 19.1.2018. Putkinotko ry. Viitattu 13.4.2019.
  10. a b Uhkaavista sadepilvistä huolimatta notkolaisia hymyilyttää approilla Instagram. 13.4.2017. Putkinotko ry. Viitattu 30.4.2019.
  11. a b Käsitys ry (ent. Tekstiilarit) Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto. Viitattu 29.12.2019.
  12. a b Fuksikirje 2018 (PDF) (s. 4) Kompleksi ry. Viitattu 29.4.2019.
  13. a b Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 (PDF) Geysir ry. 6.2.2019. Viitattu 6.7.2019.
  14. a b Ekumeeniset opiskelijahaalarit Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Viitattu 5.9.2014.
  15. a b Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopistoon! Metsätieteiden osasto, Itä-Suomen yliopisto. Viitattu 19.4.2019.
  16. a b c d e f g h i j k Joensuun ainejärjestöt Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viitattu 28.12.2019.
  17. a b Tapahtumakalenteri (Arkistoitu 29.12.2019) Legio Ostiensis. Viitattu 29.12.2019.
  18. a b Fuksin opas (PDF) (s. 3: Rakas fuksi. Arkistoitu 6.9.2014) Optimi ry. 2014. Viitattu 23.4.2019.
  19. a b c d e f g h i j k l m n Kuopion ainejärjestöt Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viitattu 28.12.2019.
  20. a b Serveri Serveri ry. Viitattu 30.10.2019.
  21. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj Karvanen, Niko: Opiskeluvuosien leikekirja. Jylkkäri, 31.8.2018, 58. vsk, nro 5, s. 28. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Artikkelin verkkoversio Viitattu 24.2.2019.
  22. Järvenpää, Sakari: Puheenjohtajan tervehdys. Dumppifuksi’18, 2018, s. 3. Dumppi ry. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 7.4.2019.
  23. a b Artiklan jäseneksi Artikla ry. Viitattu 26.12.2019.
  24. a b c Historia Kosmos Buran ry. Viitattu 7.1.2020.
  25. a b Fuksiaakkoset Lapikas ry. Viitattu 28.6.2019.
  26. a b Moikka fuksit (PDF) Lapin yliopisto. Rovaniemen Lastu ry. Viitattu 28.6.2019.
  27. a b c d e f g h i j k Fuksisanakirja. Fuksiopas 2017, 2017, s. 26. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 25.2.2019.
  28. a b c Historian havinaa Communica ry. Viitattu 15.3.2019.
  29. a b Hyvää joulunodotusta! Index ry. 13.12.2017. Viitattu 15.3.2019.
  30. a b Kultu ry on ständeilemässä Oulun yliopiston Abipäivillä! Instagram. 8.11.2018. Viitattu 15.3.2019.
  31. a b Opiskelijaelämä Tiima ry. Viitattu 15.3.2019.
  32. a b c Historia Suma ry. Viitattu 15.3.2019.
  33. a b Saamen kielen ja saamelaisen kulttuurin opiskelijoiden ainejärjestö Giekun kotisivu student.oulu.fi. Viitattu 15.3.2019. [vanhentunut linkki]
  34. a b Pienryhmäohjaus Verba ry. Viitattu 15.3.2019.
  35. a b Yhdistys Finanssi ry. Viitattu 9.3.2019.
  36. a b Haalarit Lastarit ry. 17.2.2016. Viitattu 9.3.2019.
  37. a b Haalarit Motiva ry. 23.1.2012. Viitattu 9.3.2019.
  38. a b Musiikkikasvatuksen valinneet - Mukava ry Mukava ry. Viitattu 9.3.2019.
  39. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Oululainen lajintunnistusopas (PDF) (Fuksin käsikirja, s. 49) 2018. OLO ry. Viitattu 15.3.2019.
  40. a b Haalarintunnistusopas (PDF) (Fuksiopas, s. 24) Spessu ry. 2018. Viitattu 19.4.2019.
  41. a b Kilta Atlas ry. Viitattu 9.3.2019.
  42. a b OHLK edusti taas kirkkovenesouduissa! Instagram. 23.4.2017. Viitattu 15.3.2019.
  43. a b Killan hallitus edustaa Kyykän parissa Instagram. 26.1.2019. Viitattu 15.3.2019.
  44. a b Sanasto Oulun Lääketieteellinen Kilta ry. Viitattu 15.3.2019.
  45. a b laskiainen-3.jpg Oulun lääketieteen tekniikan opiskelijat ry. Viitattu 9.3.2019.
  46. a b Toiminta Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry. Viitattu 9.3.2019.
  47. a b Fuksisanasto (kohta Haalari) Oulun yliopiston prosessikilta ry. Viitattu 9.3.2019.
  48. a b Fuksit Sähköinsinöörikilta ry. Viitattu 15.3.2019.
  49. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt Tampereen ylioppilaskunta. Viitattu 26.2.2019.
  50. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af Turkulainen 30.4.2005, s. 9.
  51. a b Markkanen, Jere: Viittoihin verhoutuneet – Kritiikki ry haalarikulttuurin vastavirrassa Historian Opiskelijain Liitto. 16.9.2016. Viitattu 9.9.2019.
  52. a b Haalaritiimi Porin Kylterit. Viitattu 7.1.2020.
  53. a b Uudelle opiskelijalle Turun KY. Viitattu 12.12.2019.
  54. a b Pukukoodit Lex ry. Viitattu 21.4.2019.
  55. a b MK ABC (kohta Halare) Merkantila Klubben r.f. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  56. a b Halarguiden Kemistklubben vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  57. a b Historien om Sigma Sigma vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  58. a b Pedactus Föreningswiki. Åbo Akademis Studentkår. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  59. a b Presentation Datateknologerna vid Åbo Akademi r.f. Viitattu 30.4.2019. (ruotsiksi)
  60. a b Statsvetenskapliga Klubben Föreningswiki. Åbo Akademis Studentkår. Viitattu 3.4.2019. (ruotsiksi)
  61. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Opiskelijahaalarit COPSA. Viitattu 20.3.2019.
  62. a b c d Tuotteet Haaga-Helian opiskelijakunta. Viitattu 21.4.2019.
  63. a b c d e f HUMAKOn Haalarit Bailataan.fi. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Viitattu 21.4.2019.
  64. a b c Opiskelijakulttuuri HAMKO - Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Viitattu 8.5.2019.
  65. SkÅHla – HÅ studerandeportal studerande.ha.ax. Viitattu 10.12.2019.
  66. a b Haalarit JIO ry. Viitattu 26.8.2012. [vanhentunut linkki]
  67. a b c Haalarit Joensuun Insinööriopiskelijat JoIO ry. 29.8.2012. Viitattu 6.5.2019.
  68. a b HOX! Huomenna pe.1.3 klo. 12:00 alkaa ilmottautuminen Casino Royale -sitseille! (kuva) Facebook. 28.2.2019. Joensuun media-alan opiskelijat Muuvi ry. Viitattu 6.5.2019.
  69. a b Mikä Kilta? Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry. Viitattu 6.5.2019.
  70. a b Jimpon haalarit Holvi. Jimpon opiskelijayhdistys ry. Viitattu 9.5.2019.
  71. a b Torstaina pokan pikkujoulujen etkoilla luvassa hokon haalarikaste Facebook. 28.11.2017. HOKO. Viitattu 17.5.2019.
  72. a b LaGeR ry on Saimaan ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden oma ainejärjestö Instagram. 19.8.2019. LaGeR ry. Viitattu 7.1.2020.
  73. a b Jäsenille LaKOSTE ry. Viitattu 29.4.2019.
  74. a b c Haalarit nyt myynnissä Instagram. 6.9.2019. Lappeenrannan kuvataideopiskelijat. Viitattu 7.1.2020.
  75. a b Uuden opiskelijan opas 2019-2020 www.osakoweb.fi. Viitattu 29.1.2020.
  76. Uuden opiskelijan opas 2019-2020 www.osakoweb.fi. Viitattu 29.1.2020.
  77. Uuden opiskelijan opas 2019-2020 www.osakoweb.fi. Viitattu 29.1.2020.
  78. Uuden opiskelijan opas 2019-2020 www.osakoweb.fi. Viitattu 29.1.2020.
  79. a b c d e f g h i j k l m n o p Opiskelijahaalarit Seinäjoen opiskelijapalvelut Oy. Viitattu 1.1.2020.
  80. a b Büttner, Carolin: The first Art&Media overalls are here TAMK Art and Media. 27.4.2013. Tamk Media. Viitattu 11.11.2015.
  81. Opiskelijalle – PIRATE ry piratery.fi. Viitattu 11.10.2019.
  82. a b Elba-haalarit Elba ry. Viitattu 16.10.2011.
  83. a b Haalarit TUORE ry. Viitattu 16.10.2011.
  84. a b Haalarit TROK ry – Turun AMK:n Rakennusalan Opiskelijoiden Kilta TROK ry. Viitattu 2.11.2014.
  85. a b TIO:n haalarit TIO ry. Viitattu 16.10.2011. [vanhentunut linkki]
  86. a b Kesä-Tuokio 2011, s. 28.
  87. a b Haalarit Turun Taideakatemian opiskelijayhdistys. Viitattu 21.4.2019.
  88. a b c d e f g h i j Opiskelijahaalarit vamok.fi. Viitattu 16.10.2011. [vanhentunut linkki]
  89. a b c d e f g h i j k l m Studerandeföreningar Studerandekåren Novium. Viitattu 21.4.2019.
  90. http://www.novium.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=48&lang=en [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]