Luettelo suomalaisten opiskelijahaalarien väreistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisten opiskelija-ainejärjestöjen ja -kiltojen opiskelijahaalareiden väreistä.

Yliopistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aalto-yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
Opiskelijoita Helsingissä vappuna 2016
  • Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu
    • Koneinsinöörikilta - vaaleanpunainen
    • Maanmittarikilta - mattamusta (geomatiikan opiskelijoilla vihreä hiha, kiinteistötalouden opiskelijoilla viininpunainen hiha, rakennetun ympäristön opiskelijoilla magenta hiha)
    • Rakennusinsinöörikilta IK - tummansininen (yhdyskunta- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha, energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoilla vihreä hiha ja takatasku)
  • Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
    • Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat KY - dollarinvihreä
  • Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu
    • Kemistikilta - punainen
    • Puunjalostajakilta - keltainen
    • Vuorimieskilta - sininen
    • Prosessiteekkarit (kaikki vuodesta 2013 alkaen) -sininen (keltaisilla ja punaisilla raidoilla hihoissa)
  • Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu
    • Fyysikkokilta - valkoinen / luonnonvalkoinen
    • Informaatioverkostojen kilta Athene - metsänvihreä, jossa musta hiha
    • Tietokilta - kiiltävänmusta
    • Tuotantotalouden kilta Prodeko - valkoinen sateenkaarikoristeilla
  • Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu
    • Automaatio- ja systeemitekniikan kilta - violetti, jossa musta hiha valkoisella taskulla
    • Bioinformaatioteknologian kilta Inkubio - punaruskea (Kirjoitetaan perinnesyistä punaruseka)
    • Sähköinsinöörikilta - puhtaanvalkoinen
  • Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
    • Arkkitehtikilta - maalarinvalkoinen
    • Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO - ei haalaria
  • Teknologföreningen (osakunta) - viininpunainen. Osakunnan jäsenet käyttävät usein käsitettä "tekniikanpunainen".

Helsingin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Suomen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Savonlinnan kampus
    • lastentarhanopettaja - punainen
    • luokanopettaja ja opeArt - sininen
    • Kotitalous- ja käsityöopettajat - oranssi
  • Kuopion kampus
    • kauppatieteet Preemio ry - viininpunainen
    • lääketieteet Kuolo ry - musta
    • hammaslääketiede Dentina ry - musta valkoisella taskulla
    • yhteiskuntatieteet Socius ry - keltainen
    • tietojenkäsittelytieteet Serveri ry - valkoinen
    • farmasia Fortis ry - metsänvihreä
    • biolääketiede Kulti ry - punainen valkoisella painatuksella
    • sovellettu fysiikka ja ympäristötiede Hyeena ry - punainen mustalla tai valkoisella painatuksella
    • ravitsemustiede Retikka ry - vaaleanvihreä
    • terveystieteet Terho ry - sininen
  • Joensuun kampus
    • saksan kieli Ablaut ry - viininpunainen
    • kemia Bunsen ry - punainen
    • maantiede ja yhteiskuntamaantiede Coriolis - sinivihreä[1]
    • englannin kieli Echo ry - musta
    • matematiikka, fysiikka ja tietojenkäsittelytieteet Epsilon ry - violetti[2]
    • teologia
      • ortodoksinen teologia Pistis ry - violetti
      • läntinen teologia Fides Ostiensis ry - violetti[3]
    • ruotsin kieli Godis ry - keltainen [4]
    • venäjän kieli Iskra ry - punainen[5]
    • metsätiede Joensuun Metsäylioppilaat ry - vihreä[6]
    • aineenopettajat Joraus ry -
    • kasvatustiede Kassos ry - tummansininen[7]
    • oikeustiede, Judica ry - bolognanpunainen
    • julkisoikeus, erikoisjuristit Legio Ostiensis ry - viininpunainen[8]
    • ympäristöpolitiikka ja -oikeus Loikka - limenvihreä[9]
    • biologia Mikrovillus - keltainen
    • kulttuuri Nefa-Joensuu - tummanharmaat
    • psykologia Oidipus ry - turkoosi
    • opinto-ohjaajat Opossumi ry - viininpunainen
    • kauppatieteet Optimi ry - oranssi [10]
    • erityispedagogiikka Poikkeus ry - vihreä
    • luokanopettajat Popsi ry - punainen[11]
    • yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja filosofia Praxis ry - musta
    • suomen kieli ja kirjallisuus Täky - sininen
    • historia Varnitsa - viininpunainen[12]
    • kansantaloustieteet - oranssi

Jyväskylän yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistinen tiedekunta
    • Englannin kieli, Magna Carta - punainen
    • Ruotsin kieli, Svenska Klubben - keltainen
    • Saksan kieli ja kulttuuri, Sturm und Drang - musta
    • Suomen kieli, Sane - sininen
    • Romaaninen filologia, Astérix - punasininen
    • Venäjän kieli, Sputnik - punainen
    • Musiikkitiede ja musiikkikasvatus, Trioli ja Pedaali - keltamusta
    • Historia, Tosine - punamusta
    • Etnologia, Nefa - vihreä
    • Journalistiikka, Lööppi - vihreä
    • Yhteisöviestintä, Imago - musta
    • Puheviestintä, Parku - punainen
  • Informaatioteknologian tiedekunta
    • Tietojärjestelmätiede ja tietojenkäsittelytiede, Dumppi - viininpunainen
    • Tietotekniikka, Linkki - sinimusta
  • Kasvatustieteiden tiedekunta
    • Kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede, Emile - oranssi
    • Erityispedagogiikka, Abakus - tummanvihreä
    • Luokanopettajakoulutus, Pedago - punainen
    • Varhaiskasvatus, Varkaat - Vihreä
  • Kauppakorkeakoulu
    • Kauppatieteet, Pörssi - valkoinen
  • Liikuntatieteellinen tiedekunta, Sporticus - musta
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
    • Matematiikka ja fysiikka, Ynnä - tummansininen
    • Tilastotiede, Tiltti - violetti
    • Kemia, Radikaali - valkoinen
    • Bio- ja ympäristötieteet, Syrinx - vihreä
  • Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
    • Filosofia, Mephisto - musta
    • Psykologia, Stimulus - keltainen
    • Valtio-oppi, Puolue - sininen
    • Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia ja sosiaalityö, Fokus - musta

Lapin yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kasvatustieteiden tiedekunta
    • Lastu: Kasvatustiede, Aikuiskasvatustiede, Mediakasvatus - oranssi
    • Lapikas: Opettajankoulutuslaitos - sininen
  • Oikeustieteiden tiedekunta
    • Artikla: Kaikilla opiskelijoilla - bolognanpunainen
  • Taiteiden tiedekunta
    • TAO: Kaikilla opiskelijoilla fuksianpunainen
  • Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
    • Jalot Villit: Matkailututkimus - tummansininen
    • Kosmos Buran: Politiikkatieteet (ent. vihreä), sosiologia (ent. violetti) - tummanvihreä, keltaiset painatukset
    • Lyhty: Sosiaalityö - punainen
    • Remburssi: Hallintotiede, Johtaminen ja markkinointi, Soveltava psykologia - musta

Lappeenrannan teknillinen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Energiatekniikan kilta Armatuuri - valkoinen
  • Tietotekniikan kilta Cluster - punainen
  • Kauppatieteiden kilta Enklaavi - neonkeltainen
  • Tuotantotalouden kilta Kaplaaki - tummansininen
  • Kemiantekniikan kilta KeTeK - musta
  • Konetekniikan kilta KRK - oranssi
  • Laskennallisen tekniikan kilta Lateksii - fuksianpunainen (Vanhemmilla tieteenharjoittajilla valkoiset fuksianpunaisilla hihoilla)
  • Ympäristötekniikan kilta Pelletti - harmaa
  • Sähkötekniikan kilta Sätky - vihreä

Maanpuolustuskorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Maa- ja ilmavoimien opiskelijoilla oliivinvihreä
  • Merivoimat - laivastonsininen, jossa vasen hiha punainen ja oikea hiha vihreä laivojen merkkivalojen mukaisesti.

Oulun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Arkkitehtuurin tiedekunta (ArkTK)
    • Arkkitehtuuri - Oulun Arkkitehtikilta - luonnonvalkoinen
  • Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta (BMTK)
    • Biokemia - Histoni - viininpunainen
  • Humanistinen tiedekunta (HuTK)
    • Informaatiotutkimus - Index - harmaa / harmaa-pinkki (uudemmat haalarit)
    • Kulttuuritutkimus - Kultu - ruskea
    • Historia - Tiima - vaaleanvioletti
    • Logopedia - Communica - musta
    • Saamen kieli ja saamelainen kulttuuri - Gieku - tummanharmaa / harmaa
    • Suomen kieli - Suma - violetti
    • Uudet kielet (englanti, ruotsi, saksa) - Verba - tummanvihreä
  • Kasvatustieteiden tiedekunta (KTK)
    • Kasvatustiede- Motiva - valkoinen
    • Luokanopettajakoulutus - OLO - musta
    • Musiikkikasvatus - Mukava - neonkeltainen
    • Varhaiskasvatus - Lastarit - fuksia
    • Erityispedagogiikka - Spessu - oranssi
  • Luonnontieteellinen tiedekunta (LuTK)
    • Biologia - Syntaksis - tummanvihreä
    • Geologia - Nikoli - musta
    • Kemia - Valenssi - keltainen
    • Maantiede - Atlas -viininpunainen
    • Matematiikka ja fysiikka - Sigma - musta-violetti
  • Lääketieteellinen tiedekunta (LTK)
    • OLK - Kaikilla opiskelijoilla valkoinen
  • Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu (OyKKK)
    • Finanssi - Kaikilla opiskelijoilla violetti
  • Teknillinen tiedekunta (TTK)
    • Konetekniikka Koneinsinöörikilta - punainen
    • Prosessitekniikka Prosessikilta- puhtaanvalkoinen ("puhtaanvalkoinen")
    • Tuotantotalous OPTIEM - turkoosi
    • Ympäristötekniikka Ympäristörakentajakilta - sini-puna-keltainen
  • Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta (TST)
    • Sähkötekniikka Sähköinsinöörikilta - sähkönsininen
    • Tietojenkäsittely Blanko - tummansininen
    • Tietotekniikka OTiT - musta

Svenska handelshögskolan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Valkoinen

Taideyliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereen teknillinen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Teknis-luonnontieteellinen tiedekunta
    • Biotekniikka - shampanjankultainen (valkokarvareunuksellinen huppu)
    • Fysiikka, kemia ja matematiikka (Teknis-luonnontieteellinen ko.) - violetti
    • Ympäristö- ja energiatekniikka - metsänvihreä
  • Talouden ja rakentamisen tiedekunta
    • Arkkitehtuuri - musta ("iloisen musta")
    • Rakennustekniikka - tummansininen
    • Tietojohtaminen - harmaa
    • Tuotantotalous - valkoinen
  • Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
    • Signaalinkäsittely ja tietoliikennetekniikka - turkoosi
    • Sähkötekniikka - sähkönsininen
    • Tietotekniikka - musta

Tampereen yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistinen tiedekunta
    • Historia – musta viitta
    • Arkeologia – musta
    • Englannin, ranskan ja romanian kieli – sininen [13]
    • Pohjoismaiset kielet - vihreä
    • Folkloristiikka, kansatiede - valkoinen (vuoteen 2014 asti)
    • Folkloristiikka, kansatiede, uskontotiede - tummanharmaa
    • Kotimainen kirjallisuus – valkoinen
    • Fonetiikka – oranssi [13]
    • Italia - vihreä [14]
    • Klassinen filologia – vihreä [13]
    • Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, Porin yksikkö - punainen
    • Musiikkitiede – musta [13]
    • Suomen kieli – valkoinen [13]
    • Uskontotiede – vihreä (vuoteen 2014 asti) [13]
    • Yleinen kirjallisuustiede - valkoinen
    • Kotimainen kirjallisuus - valkoinen
    • Mediatutkimus - musta
  • Kasvatustieteiden tiedekunta
    • Kasvatustieteet – punainen [13]
    • Opettajankoulutuslaitos – valkoinen [13]
    • Opettajankoulutuslaitos, Rauman yksikkö - keltainen
  • Lääketieteellinen tiedekunta
    • Hammaslääketiede – musta
    • Hoitotiede – vihreä [13]
    • Lääketiede – musta [13]
    • Biolääketiede – keltainen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
    • Biologia ja maantiede – vihreä [13]
    • Biotekniikan DI-koulutus – sininen
    • Geologia – harmaa [13]
    • Kemia ja biokemia – punainen [13]
    • Matematiikka ja fysiikka – violetti
    • Tietojenkäsittelytieteiden FM-koulutusohjelma – vihreä [13]
    • Tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan DI-koulutus – musta [13]
    • Tilastotiede – oranssi [13]
  • Oikeustieteellinen tiedekunta
    • Oikeustiede – bolognanpunainen [15]
  • Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
    • Filosofia – musta
    • Logopedia – turkoosi
    • Poliittinen historia ja valtio-oppi – navy blue [13]
    • Psykologia – violetti/musta
    • Sosiaalipolitiikka ja sosiaalityö – keltainen
    • Sosiologia – tummanvihreä
  • Turun kauppakorkeakoulu
    • Kauppatieteet – sininen
    • Taloustiede – fuksianpunainen

Vaasan yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikki opiskelijat - punainen

Åbo Akademi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Humanistinen, kasvatustieteellinen ja teologinen tiedekunta-ala
    • Folkloristiikka ja Kansantiede (Kulturisten) - vaaleanpunainen
    • Historia (Kleio) - oranssi/musta
    • Logopedia (Vocalis) - tummansininen
    • Luokanopettajat (FSLF) - violetti
    • Psykologia (Impuls) - tummansininen
    • Ranskan-, englannin-, suomen- ja saksankielenopiskelijat (Astérix, Britannica, Välkky ja Eszett) - vaaleanliila
    • Ruotsinkielenopiskelijat (Östsvea) - viinipunainen
    • Teologia (Teologiska Studentförening) - violetti
    • Uskontotiede (Gnosis) - sininen
    • Filosofia (Warum) - harmaa
    • Kirjallisuustiede (Prosa) - tummansininen
  • Luonnontieteellinen ja teknillinen tiedekunta-ala
    • Tietotekniikka (DaTe) - musta
    • Biokemia - tummanvihreä
    • Farmasia - valkoinen
    • Solubiologia - valkoinen
    • Geologia - harmaa
    • Fysiikka - punainen
    • Kemiantekniikka ja kemia (Kemistklubben) - mintun- tai limetinvihreä (jokainen värjää itse haalarinsa, naisilla ja miehillä omat logonsa)
  • Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta-ala
    • Oikeustiede (Stadga) - bolognanpunainen
    • Kauppatiede (Merkantila klubben) - keltainen
    • Yhteiskuntatiede (Statsvetenskapliga klubben) - punainen

Ammattikorkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Centria ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kokkolan kampukset
    • Tekniikka - keltainen
    • Sosiaali- ja terveysala - valkoinen
    • Liiketalous - musta
    • Esittävä taide - punainen
  • Ylivieskan kampukset
    • Tekniikka - violetti
    • Yhteisöpedagogi - sininen
    • Sosiaali- ja terveysala - viininpunainen

Diakonia-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla opiskelijoilla keltainen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla opiskelijoilla petroolinsininen[16]

Humanistinen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla opiskelijoilla punainen[17]

Hämeen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musta haalari kaikilla, paitsi

  • Evolla tummanvihreä
  • Lepaalla vihreä
  • Sosionomeilla ja sairaanhoitajilla pinkki pois lukien forssan toimipiste
  • Tietojenkäsittelijöillä keltainen
  • Logistiikalla ja Supplies change managementilla oranssi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sosiaali- ja terveysala - violetti
  • Tekniikan ja liikenteen ala - viininpunainen[18]
  • Liiketalouden ja hallinnon ala - vihreä
  • Kulttuuriala - musta
  • Matkailu-, ravitsemis- ja talousala - sininen
  • Tietojenkäsittelyala - punainen
  • Luonnonvara-ala - tummanruskea

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kouvolan ja Kotkan kampus
      • Liiketalous - viininpunainen
      • Muotoilu ja viestintä - musta
      • Insinöörialat - viininpunainen, keskiosa musta
      • Merenkulkualat - sininen, keskiosa musta
      • Sosiaali- ja terveysala - keltainen
  • Mikkelin ja Savonlinnan kampus
    • Humanistinen ja kasvatusala - oranssi
      • yhteisöpedagogi
    • Luonnontieteet - keltainen
      • tradenomi, tietojenkäsittelyn koulutus
    • Luonnonvara- ja ympäristöala - vihreä
      • metsätalousinsinööri, metsätalouden koulutus
    • Matkailu-, ravitsemis- ja talousala - violetti
      • restonomi, palveluiden tuottamisen ja johtamisen koulutus
      • restonomi, matkailun koulutus
    • Sosiaali- ja terveysala - punainen
      • sairaanhoitaja, sairaanhoitajakoulutus
      • terveydenhoitaja, terveydenhoitajakoulutus
      • sosionomi, sosionomikoulutus
    • Sosiaali- ja terveysala - violetti
      • fysioterapeutti
    • Sosiaali- ja terveysala - vihreä
      • jalkaterapeutti , jalkaterapeuttikoulutus
    • Yhteiskuntatieteet, liiketalous ja hallinto - keltainen
      • tradenomi, liiketalouden koulutus
      • business management, Bachelor of Business Administration
    • Tekniikka - valkoinen
      • prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus, insinööri
      • talotekniikan koulutus, insinööri
      • sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus, insinööri
      • ympäristöteknologian koulutus, insinööri
      • environmental engineering, Bachelor of Engineering
      • information technology, Bachelor of Engineering

Kajaanin ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sosiaali- ja terveysala - oranssi
  • Tekniikka - violetti
  • Liikunnanohjaaja - punainen
  • Restonomi - viininpunainen
  • Tradenomi - keltainen

Karelia-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikka - violetti
  • Sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja (HOKO) - punainen
  • Restonomi - viininpunainen
  • Sosiaaliala (SOKO) - vaaleanpunainen
  • Tradenomi - oranssi
  • Metsätalous - tummanvihreä
  • Ympäristöteknologi - vaaleanvihreä
  • Media-ala - sininen
  • Fysioterapia (FYKO) - fuksianpunainen

Lahden ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikki alat (Lamko) - musta[19]
  • Tekniikka - vaaleanpunainenlähde?
  • Muotoiluinstituutti - ei haalareita

Lapin ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kemi-Tornion kampus
    • Tekniikka (KeIO) - keltainen
    • Liiketalous ja tietojenkäsittely (TOKKO ry) - musta
    • Kulttuuriala (TOKKO ry) - pinkki
    • Terveysala (KETOTERVE ry) - punainen
    • Sosiaaliala (KeToSoK ry) - violetti
  • Rovaniemen kampus
    • Rakennustekniikka (RovIO ry) - violetti
    • Tieto- ja viestintätekniikka (RovIO ry) - violetti
    • Maanmittaustekniikka (RovIO ry) - violetti
    • Liiketalous - keltainen
    • Metsätalous - tummanvihreä
    • Maaseutuelinkeino - kirkkaanvihreä
    • Terveysala - valkoinen
    • Fysioterapia - valkoinen
    • Liikunta-ala - valkoinen
    • Hotelli- ja ravintola-ala - sinivihreä (aikaisemmin punainen)

Laurea-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla opiskelijoilla violetti paitsi
    • Estenomiopiskelijoilla fuksianpunainen, jossa violetti hiha
    • Lare Ry, Violetti
      • Restonomi

Metropolia Ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kulttuuriala
    • Demoni ry, viininpunainen
      • Elokuva ja televisio
      • Esittävä taide
      • Konservointi
      • Kulttuurituotanto
      • Muotoilu
      • Vaatetusala
      • Viestintä
    • Muru ry, musta
      • Musiikki
  • Sosiaali- ja terveysala
    • HIV ry, punainen
      • Apuvälinetekniikka
      • Bioanalytiikka
      • Fysioterapia
      • Hammastekniikka
      • Jalkaterapia
      • Osteopatia
      • Radiografia ja sädehoito
      • Suun terveydenhuolto
    • Optometria, neon-keltainen
    • TXO ry, vaaleanvihreä (tummanvihreä 2013 asti)
      • Ensihoito
      • Hoitotyö
    • Soffa ry, tummanvihreä
      • Sosiaaliala
      • Vanhustyö
      • Toimintaterapia
  • Insinöörialat
    • AGU ry - neon-oranssi yläosa, tummanvihreä alaosa
      • Rakennusarkkitehti
      • Rakennusalan työnjohto
      • Rakennustekniikka
    • Automaatiotekniikka - Automaatio-opiskelijoiden Kilta ry - oranssi
    • Bio- ja elintarviketekniikka - tummanvihreä
    • Bio- ja kemiantekniikka - punainen yläosa, tummanvihreä alaosa
    • Environmental Engineering - lime-vihreä
    • Energia- ja ympäristötekniikka - tummansininen yläosa, limevihreä alaosa
    • Kemiantekniikka - punainen (2013 asti)
    • Materiaali- ja pintakäsittelytekniikka - violetti
    • Maanmittaustekniikka - musta
    • Mediatekniikka - neon-oranssi
    • Rakennusalan työnjohto - neon-keltainen yläosa, tumman vihreä alaosa
    • Talotekniikka - musta violeteilla hihoilla
    • Tietotekniikka, Leppävaara - tummansininen turkooseilla hihoilla
    • Tietotekniikka / Tieto- ja viestintäteknologia, Tilde ry (koko Metropolia) - sähkönsiniset
    • Tuotantotalous - tummansininen, violetit hihat
    • UIO ry ja HTO ry - valkoinen yläosa, oranssi alaosa
      • yleiset tekniikan haalarit
      • Auto- ja kuljetustekniikka
      • Kone- ja tuotantotekniikka
      • Sähkötekniikka
      • Hyvinvointiteknologia
      • Tieto- ja viestintätekniikka, Bulevardi
      • Laboratorioala
      • Rakennustekniikka, Agricolankatu
  • Liiketoimintaosaaminen
    • Trombi ry - turkoosi

Oulun ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sosiaali- ja terveysalan yksikkö
    • Kaikilla opiskelijoilla valkoinen
  • Luonnonvara-alan yksikkö
    • Kaikilla opiskelijoilla vihreä alaosa, keltainen yläosa
  • Kulttuurialan yksikkö
    • Kaikilla opiskelijoilla viininpunainen
  • Liiketalouden yksikkö
    • Kaikilla opiskelijoilla mintunvihreä
  • Tekniikan yksikkö
    • Kaikilla opiskelijoilla keltainen
  • Raahen tekniikan yksikkö
    • Liiketalous - viininpunainen
    • Tietojenkäsittely - viininpunainen
    • Tietotekniikka - musta
    • Kone- ja tuotantotekniikka - musta
    • Information Technology (englanninkielinen) - musta

Saimaan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kuvataide - magenta
  • Tekniikka - punainen/musta
  • Liiketalous ja International Business (englanninkielinen)
    • LapTOp ry - vaaleanvioletti (poistumassa), violetti (vuodesta 2013 lähtien)
  • Sosiaali- ja terveysala - tummanvihreä
  • Hotelli- ja ravintola-ala - turkoosi

Satakunnan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaikilla opiskelijoilla on vihreät haalarit paitsi
    • Tekniikka Pori - sininen
    • Insinöörit Rauma (paitsi merenkulku) - punainen
    • Merenkulku Rauma - sininen

Savonia-ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikka Kuopio - keltainen
  • Tekniikka Varkaus - musta
  • Tradenomit Kuopio - pinkki
  • Tradenomit Varkaus - violetti (ala lopetettu Varkaudesta)
  • Muotoiluakatemia Kuopio - musta oransseilla taskuilla
  • Musiikki ja tanssi Kuopio- sininen
  • Restonomit Kuopio - oranssi alk. '09 (ennen violetti)
  • Terveysala Kuopio - lila
  • Hoitotyö Iisalmi - valkoinen
  • Sosiaaliala Iisalmi - vaalean vihreä
  • Luonnonvara-ala Iisalmi - tumman vihreä
  • Rakennusarkkitehdit Kuopio - keltaiset mustalla raidalla

Seinäjoen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikka - violetti
  • Terveysala
    • Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja fysioterapeutti - vihreä
    • Geronomi - oranssi
  • Liiketalous - viininpunainen
    • PK-yrittäjyys - valkoinen
  • Kulttuuri - Musta
  • Kirjastoala - tummansininen
  • Sosiaaliala - keltainen
  • Maatalous-ala - valkoinen tehosteväreillä
  • Metsäala - Harmaa
  • Restonomi - Punainen

Tampereen ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tekniikka
    • Auto- ja kuljetustekniikka - viininpunainen
    • Environmental Engineering (englanninkielinen) - tummanvihreä
    • Kemiantekniikka - punainen
    • Kone- ja tuotantotekniikka - oranssi
    • Laboratioriotekniikka - kylmänkeltainen
    • Biotuote- ja prosessitekniikka - valkoinen
    • Rakennustekniikka - viininpunainen
    • Sähkötekniikka - sininen
    • Talotekniikka - keltainen
    • Tietotekniikka sekä Tieto- ja viestintätekniikka - tummansininen
  • Sosiaaliala - tummansininen
  • Terveysala - fuksianpunainen
  • International Business (englanninkielinen) - punainen
  • Liiketalous - violetti
  • Tietojenkäsittely - musta
  • Tourism (englanninkielinen) - limenvihreä
  • Metsätalous - vihreä
  • Matkailu-, ravitsemis- ja talousala - turkoosi (aiemmin myös violetti)
  • Kulttuuriala - musta[20]

Turun ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Prosessi- ja Materiaalitekniikka - viininpunainen (keltaiset taskuläpät ja kaulukset) [21]
  • Ensihoito - punainen (housut, joissa vasemmassa lahkeessa heijastinnauha)
  • Kätilö - vaaleanpunainen (vaaleansin. takataskut)
  • Hoitoala - keltainen (punaiset taskut)
  • Kala- ja ympäristötalous - tummansininen
  • Kauneudenhoitoala - vaaleanpunainen
  • Kestävä kehitys - tummanvihreä
  • Kuntoutus - keltainen (punaiset taskut)
  • Liiketalous - keltainen
  • Muotoilu - tummanharmaa
  • Palvelujen tuottaminen ja johtaminen - oranssi[22]
  • Rakennusmestarit ja -insinöörit - musta-neonkeltainen[23]
  • Sosiaaliala - viininpunainen
  • Suun terveydenhuolto - turkoosi
  • Tekniikka ja liikenne - violetti (keltaiset taskuläpät ja kaulukset)[24]
  • Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste - keltainen[25]
  • Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia
    • Kaikilla opiskelijoilla mustaturkoosi - etuosa, hihat ja kaulukset turkoosit, takaosa ja olkapoletit mustat

Vaasan ammattikorkeakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hoitoala - valkoinen[26]
  • Liiketalous - vihreä[26]
  • Matkailu - oranssi[26]
  • Sosiaaliala - keltainen[26]
  • Tekniikka - musta[26]

Yrkeshögskolan Arcada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Commedia - punainen
  • HanSe (Handel och Service Studentförening) - keltainen
  • HoSK (Kamratförbundet vid Institutionen för Hälso- och Socialvård) - tummanvihreä
  • TLK (Tekniska Läroverkets Kamratförbund) - tummansininen

Yrkeshögskolan Novia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pietarsaari
    • Skruvster - vaaleansininen [27]
  • Raasepori
    • EKA (Ekenäs kåravdelning) - musta
    • Skuffis elevkår - tummansininen, punaiset hihat
    • Spiritus Forstis - vihreä
    • Spiritus Hortus - oranssi
  • Turku
    • ÅKA (Åbo kåravdelning) - vaaleanpunainen, mustat hihat [27]'
    • ENÅ - valkoinen
    • Muotoiluopiskelijat - viininpunainen
  • Vaasa
    • Filicia - keltainen [27]
    • MASK - musta [27]
    • N.U.D. [28]
      • Kätilö-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat - valkoinen
      • Sosionomi- ja estenomiopiskelijat - v

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]