Dumppi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dumppi ry
Perustettu 1968
Toimiala Opiskelijoiden ainejärjestö
Kotipaikka Jyväskylä
Puheenjohtaja Milla Patrikainen
Jäsenmäärä n. 1500
Sivusto http://www.dumppi.fi/
Jäsenlehti Ei jäsenlehteä

Dumppi ry on Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan tietojärjestelmätiedettä, kognitiotiedettä tai kyberturvallisuutta opiskelevien opiskelijoiden ainejärjestö. Dumppi ry:n KTM-opiskelijajäsenet voivat olla Suomen Ekonomien jäseniä Dumppi ry:n sisarjärjestön Pörssi ry:n kautta. Yhdistys on perustettu vuonna 1968 ja sen jäseneksi voivat kuulua kaikki Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnassa kauppatieteiden maisterin tai kandidaatin tutkintoa suorittavat opiskelijat sekä filosofian maisterin tutkintoa pääaineenaan kognitiotiede tai kyberturvallisuus suorittavat opiskelijat.

Dumppi ry:ssä on noin 1500 jäsentä. Järjestön toimintaa johtaa hallitus, joka valitaan vuosittain marras-joulukuun aikana järjestettävässä sääntömääräisessä syyskokouksessa. Dumpin toimitilat ovat Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampuksella, jossa sijaitsee yhdistyksen toimisto sekä opiskelijoiden oleskelutila.

Dumppi ry:n toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksen tehtävänä on jäsentensä etujen valvominen ja erilaisten opiskelua tehostavien sekä helpottavien palveluiden tarjoaminen. Dumppi ry toteuttaa tätä tehtävää muun muassa olemalla aktiivisesti mukana opetuksen kehittämisessä yhdessä opiskelijoiden ja tiedekunnan kanssa. Yhdistyksen edustajat osallistuvat Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksiin ja tiedekunnan työryhmiin, joissa yhdistys edustaa jäseniään ja tuo opiskelijoiden ääntä kuuluviin. Lisäksi Dumppi tekee yhteistyötä opiskelijoille hyödyllisten verkostojen kanssa, tukee opiskelijoiden urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä järjestää esimerkiksi erilaisia yritysvierailuita, ekskursioita sekä juhlia.

Dumppi ry on vahvasti esillä Jyväskyläläisessä opiskelijakulttuurissa. Dumpin järjestämiä tapahtumia ovat mm. Poikkitieteelliset Suursitsit, VappuAppro sekä ura- ja rekrytointitapahtuma DuunIT-messut. Dumppi järjestää lisäksi jäsenilleen monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia ympäri vuoden.

Dumppi ry:n kulttuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dumppi ry:n jäseniä kutsutaan tuttavallisesti dumppareiksi. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat fukseja; virallisesti heistä tulee dumppareita fuksiaisissa Harjun päällä vannottavan "Dumpparien valan" jälkeen. Dumpin järjestämiin vapaa-ajan tapahtumiin dumpparit pukeutuvat viininpunaisiin opiskelijahaalareihin. Agora Centerissä sijaitsevaa Dumpin jäsenten oleskelutilaa kutsutaan Dumpin toimistoksi. Oleskelutilassa jäsenet voivat viettää aikaa kahvitellen ja toistensa seurasta nauttien.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]