Kandidaatti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kandidaatti (lyhenne kand.[1]; lat. candidatus) on nykyään Suomen yliopistoissa alempi korkeakoulututkinto. Sen laajuus on 180 opintopistettä (120 opintoviikkoa), mikä sisältää kandidaatintutkielman. Syksystä 2005 alkaen uusien opiskelijoiden on suoritettava kandidaatin tutkinto välitutkintona ennen maisterin tutkintoa.

Aiemmin kandidaatti oli myös ylemmän korkeakoulututkinnon nimitys, ja vastasi arvoltaan maisterin arvonimeä. Luonnontieteellisellä alalla alempi tutkinto on luonnontieteiden kandidaatti (LuK) ja humanistisilla aloilla humanististen tieteiden kandidaatti (HuK). Nykyään luonnontieteellisellä ja humanistisella alalla ylempi tutkinto on filosofian maisteri (FM).

Useissa Itä-Euroopan maissa kandidaatin tutkinto (ven. кандидат, tai tieteiden kandidaatti; кандидат наук) on jatkotutkinto, joka vastaa suunnilleen suomalaista tohtorin tutkintoa.

Kansainvälisesti tunnettuja nimityksiä kandidaatin tutkinnolle on mm. B.Sc. (Bachelor of Science), B.A. (Bachelor of Arts)[1], BPharm (Bachelor of Pharmacy) ja BBA (Bachelor of Business Administration). Näitä nimityksiä voidaan käyttää myös suomalaisesta ammattikorkeakoulututkinnosta.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Lyhenneluettelo 07.01.2013. Kotimaisten kielten keskus. Viitattu 29.3.2013.