Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu
Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun logo.svg
Perustettu 2011
Tyyppi Julkinen
Dekaani Janne Laine
Henkilökunta 490
Opiskelijoita 1 600
Jatko-opiskelijoita 380
Sijainti Espoo, Suomi
Kampus Otaniemi
Sivusto http://chem.aalto.fi/fi/

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu (Aalto CHEM; ruots. Aalto-universitetets högskola för kemiteknik, engl. Aalto University School of Chemical Technology) on yksi vuoden 2011 alussa toimintansa aloittaneista Aalto-yliopiston korkeakouluista, jotka muodostuivat Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun jakautuessa neljään osaan. Korkeakouluun kuuluvat kemian tekniikan, materiaalitekniikan ja biotuotetekniikan koulutusohjelmat. Lisäksi korkeakoulussa on kaksi englanninkielistä maisteriohjelmaa: Bioproduct Technology ja Process Systems Engineering.

Kemian tekniikan korkeakoulussa tutkimustoiminta keskittyy luonnonvaroja hyödyntävien prosessien tutkimiseen ja kehittämiseen. Tutkimuksen ja opetuksen painopistealueita ovat luonnonvarojen kestävä jalostus ja käyttö, energiateknologiat ja uudet materiaalit. Näissä keskitytään luonnonvarojen, kuten puun, muiden biomassojen sekä malmien ja mineraalien jalostamisessa käytettävien prosessien ympäristöystävällisyyden ja energiatehokkuuden parantamiseen. Korkeakoulussa myös kehitetään näihin raaka-aineisiin perustuvia uusia materiaaleja ja niiden sovelluksia. [1]

Tutkintouudistus vuonna 2013 muutti kandidaattivaiheen opintoja. Tähän asti Kemian tekniikan korkeakouluun oli haettu opiskelemaan johonkin kolmesta koulutusohjelmasta: kemian tekniikka, materiaalitekniikka ja biotuotetekniikka. Vuonna 2013 erilliset kandidaattiohjelmat yhdistyivät yhdeksi, ja nykyisin korkeakouluun haetaan opiskelemaan tähän yhteen, korkeakoulun yhteiseen ohjelmaan. Tällöin erikoistuminen eri kemian tekniikan aloille tapahtuu varsinaisesti vasta opintojen maisterivaiheessa.

Laitokset ja muut yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laitokset

  • Biotekniikan ja kemian tekniikan laitos
  • Kemian laitos
  • Materiaalitekniikan laitos
  • Puunjalostustekniikan laitos

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://chem.aalto.fi/fi/research/ Tutkimus Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]