KY – Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat
Perustettu 12. kesäkuuta 2008
Toimiala Opiskelijapalvelut
Kotipaikka Helsinki[1]
Jäsenmäärä 4900
Puheenjohtaja Rasmus Räsänen[2]
Jäsenlehti Kylteri
Aiheesta muualla
http://ky.fi

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (ruots. Aalto-universitetets ekonomistuderande rf., engl. Aalto University Business Students) on rekisteröity yhdistys, johon voivat liittyä kaikki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskelevat. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, ammatillisia, taloudellisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opintoihin liittyviä pyrkimyksiään.

Yhdistys jatkaa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa ja perinteitä. Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta (KY) oli vuonna 1911 perustettu, ylioppilaskunta-asetuksella määrätty julkisyhteisö. Ylioppilaskunta lakkautettiin 1.1.2010 sen yhdistyessä osaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaa. Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa jatkaa vuonna 2010 perustettu Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry, jonka nimi sittemmin keväällä 2016 muutettiin Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:ksi toiminnan muutettua Otaniemeen.

Yhdistyksen lisäksi toiminnan tukena on Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö (KY-säätiö), joka tukee taloudellisesti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden opintojen edellytyksiä, kansainvälistymistä ja yhdistystoimintaa, sekä tarjoaa tiloja opiskelijoiden ja toimijaryhmien käyttöön. KY-säätiön varallisuus vuoden 2019 lopussa oli noin 49 500 000 euroa.[3] Yhdistys ja säätiö yhdessä tunnetaan lyhenteellä KY.

Yhdistys omistaa aTalent Recruiting -rekrytointiyhtiön yhdessä Aalto-yliopiston tuotantotalouden kilta Prodekon sekä Prodekon alumniyhdistyksen kanssa.

Aalto-yliopisto on aiemmin innovaatioyliopisto-nimellä tunnettu hanke, jonka myötä Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät 1.1.2010.

Yhdistys on Suomen Ekonomit ry:n yhteisöjäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat Yhdistysnetti. Viitattu 24.2.2016.
  2. KY Executive Board 2022 has been chosen KY. Viitattu 24.2.2021. (englanniksi)
  3. [https://ky.fi/wp-content/uploads/KY-saatio-tilinpaatos-31.12.2019-allekirjoitettu-valmis.pdf Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö TILINPÄÄTÖS 31.12.2019] ky.fi. Arkistoitu 11.4.2021. Viitattu 24.2.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]