Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu
Aalto-yliopiston insinooritieteiden korkeakoulun logo.svg
Perustettu 2011
Tyyppi Julkinen
Dekaani Gary Marquis
Henkilökunta 800
Opiskelijoita 3 444
Jatko-opiskelijoita 615
Sijainti Espoo, Suomi
Kampus Otaniemi
Sivusto http://eng.aalto.fi/fi/

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu (Aalto ENG; ruots. Aalto-universitetets högskola för ingenjörsvetenskaper, engl. Aalto University School of Engineering) on yksi vuoden 2011 alussa toimintansa aloittaneista Aalto-yliopiston korkeakouluista, jotka muodostuivat Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun jakautuessa neljään osaan. Tiedekuntaan ja korkeakouluun kuulunut arkkitehtuurin laitos siirtyi vuoden 2012 alussa osaksi uutta taiteiden ja suunnittelun korkeakoulua.[1]

Insinööritieteiden korkeakoulussa luodaan uutta tietoa ja ratkaisuja palvelemaan kestävän kehityksen päämääriä. Ilmastonmuutokseen, energian riittävyyteen ja sen puhtauteen sekä luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvät teemat ovat keskeisiä sekä tutkimuksessa ja opetuksessa. Ympäristön hyvinvointiin, esteettisyyteen ja ihmisten terveyteen sekä turvallisuuteen liittyvät kysymykset edellyttävät jatkuvasti uusia ratkaisuja, joiden etsimisessä korkeakoulu mukana.

Korkeakoulu toimii yhdyskuntasuunnittelun, kiinteistötalouden, geomatiikan, energia- ja LVI -tekniikan, konetekniikan, kuljetusvälinetekniikan, rakenne- ja rakennustuotantotekniikan ja yhdyskunta- ja ympäristötekniikan aloilla. Tutkimuksen painopistealueita ovat monialainen energiatekniikka, teknisten järjestelmien suunnittelu ja toteutus, mekaniikka ja materiaalit, kestävä rakennettu ympäristö ja arktinen teknologia [2].

Vuodesta 2013 alkaen Insinööritieteiden kandidaattiohjelmassa on kolme hakukohdetta eli pääainetta: kone- ja rakennustekniikka, energia- ja ympäristötekniikka sekä rakennettu ympäristö. Pääaineet ovat laaja-alaisia ja tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden löytää oman alansa ennen diplomi-insinööritutkintoon johtavan pääaineen valintaa. DI-tutkinoon pääaineet ovat energiatekniikka, geoinformatiikka, georakentaminen, kiinteistötalous, koneenrakennustekniikka, maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka, rakennustekniikka, sovellettu mekaniikka sekä vesi- ja ympäristötekniikka. Lue lisää hakukohteista ja opiskelusta.

Laitokset ja muut yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laitokset

Muut yksiköt

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://eng.aalto.fi/fi/current/news/view/2011-12-08/ Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun teekkarit
  2. http://eng.aalto.fi/fi/research/ Tutkimus Aalto yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]