Aaltoes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aalto Entrepreneurship Society
{{{kuvateksti}}}
{{{kuvateksti}}}
Aaltoes-black-transparent.png
Perustettu 2009
Kotipaikka Espoo
Sivusto

www.aaltoes.com,
www.kiuas.us,
startupsauna.com,
startuplife.fi,
www.slush.org,
summerofstartups.com,

fallup.fi

Aaltoes (lyhenne nimestä Aalto Entrepreneurship Society ry) on suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö Euroopassa[1]. Sen päätarkoituksena on edistää kasvuyrittäjyyttä Suomessa ja erityisesti kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksen perustivat vuonna 2009 Aalto-yliopiston opiskelijat. Tuolloin joukko silloisten Teknillisen Korkeakoulun, Helsingin Kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen Korkeakoulun opiskelijoita päätti ryhtyä kehittämään yrittäjyyttä, sillä ilmapiiri ei ollut kovin kasvuyrittäjyysmyönteinen. Myös saatavissa oleva tuki oman yrityksen perustamiseen oli vähäistä.lähde?

Yhdistyksen ensimmäinen toimisto sijaitsi Design Factorylla, josta Aaltoes siirtyi vuoden 2009 aikana nykyiseen tilaansa, Startup Saunaan. Alkuun toiminta oli pienehköjä verkostoitumistapahtumia sekä paneelikeskusteluja ja puheenvuoroja.lähde?

Vuonna 2010 perustettiin kaksi kiihdytysohjelmaa alkuvaiheen kasvuyrityksille, jotka nykyään tunnetaan nimillä Startup Sauna sekä Kiuas Accelerator (aiempi Summer of Startups).[2]

Myöhemmin perustettiin työharjoitteluohjelma Startuplifers, joka lähettää taitavimmat suomalaiset opiskelijat työskentelemään kasvuyrityksiin San Franciscoon ja Piilaaksoon. Nykyään Startuplifers on Aalto-yliopiston rahoittama.lähde?

Vuonna 2011 Aaltoesin vastuulle tuli teknologiakonferenssi Slushin järjestäminen. Tapahtuma on kasvanut merkittävästi ja kasvun takia Slush on nykyään oma organisaationsa.lähde?

Aaltoes myöhemmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaltoes on hyödyntänyt toiminnassaan runsaasti internetiä ja sosiaalista mediaa - huhtikuussa 2018 Facebook-tykkäyksiä ja Twitter-seuraajia on kertynyt yli 16 000.lähde?

Suurimpia vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat yrityskiihdyttämö Kiuas Accelerator, Euroopan suurinlähde? korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyystapahtuma FallUp[3] sekä osallistujamäärältään Euroopan suurin hackathon, Junction[4][5]. Muita Aaltoesin järjestämiä tapahtumia ovat muun muassa Dash ja HEL Tech. Vuosittain järjestetään yhteensä yli 100 erilaista ja eri kokoista tapahtumaa, joiden tarkoituksena on tukea yrittäjyyttä ja tehdä yrittäjyys tutummaksi opiskelijoille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Venla Pystynen: ”Alussa meille tultiin sanomaan, että olemme hulluja” Brand New Helsinki.
  2. Do you want to become an entrepreneur? Aalto Entrepreneurship Society.
  3. Euroopan suurin yrittäjyystapahtuma opiskelijoille Aalto Entrepreneurship Society.
  4. Euroopan suurin Hackathon Helsinkiin/eEymUZMb Kauppalehti.fi. Viitattu 28.10.2016.
  5. Junction 2017 hackjunction.com. Viitattu 19.8.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.