Interaktio (ainejärjestö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tampereen yliopiston Yhteiskuntatutkimuksen opiskelijat - Interaktio Ry on Tampereen Yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan alainen Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-opiskelijoiden etujärjestö. Interaktio Ry tarjoaa jäsenilleen tapahtumia, toimintaa ja edunvalvontaa. Interaktio Ry on osa Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan kattoainejärjestöä YTY Ry:tä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interaktio Ry perustettiin vuonna 1965. Interaktio on aikoinaan koostunut sosiologian, sosiaalipsykologian ja sosiaaliantropologian opiskelijoista, mutta vuonna 2011 sosiaalipolitiikan opiskelijat liittyivät osaksi interaktiota ja syksyllä 2012 vanhat pääaineet yhdistettiin sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaksi. Vuonna 2014 sukupuolentutkimuksen ainejärjestö Vattu vaihtoi statuksensa harrasteyhdistykseksi, ja muutoksen myötä sukupuolentutkimuksen opiskelijat kuuluvat myös Interaktion piiriin. Vuonna 2015 sosiaalitieteiden alle yhdistyivät myös nuorisotyön ja -tutkimuksen opetussuunnat. Lisäksi tutkinto-ohjelman nimi koki muutoksia kesällä 2016, kun 1.8.2016 tutkinto-ohjelman nimi muuttui sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmasta yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmaksi.

Syyskokouksessa 2015 Interaktio ry:n uudeksi viralliseksi nimeksi hyväksyttiin Tampereen yliopiston sosiaalitieteiden/yhteiskuntatutkimuksen opiskelijoiden aineyhdistys Interaktio ry. Nykyään Interaktio ry on siis Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö.

Arvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interaktion tärkeimpiä arvoja ovat saavutettavuus, turvallisemman ja syrjinnästä vapaan tilan periaatteet, hyvinvointi, avoimuus, vaikuttavuus, moninaisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen sekä ekologisuus ja eettisyys. Nämä arvot ohjaavat yhdistyksen toimintaa.

Kulttuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interaktion haalarit ovat väriltään turkoosit. Interaktio julkaisee ainejärjestölehteä, joka on nimeltään Discursus. Interaktiolla on jokavuotisia perinnetapahtumia, esimerkiksi Hei Taas! - ja Hei Hei! -bileet lukukausien alkuun ja päätteeksi, sekä Nollausbileet ja Poikkitieteelliset Beer Pong -turnaukset.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]