Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on yksi Helsingin yliopiston 11 tiedekunnasta. Se on Suomen suurin ja vanhin teologinen tiedekunta ja yksi Turun akatemiaan vuonna 1640 perustetusta neljästä kantatiedekunnasta.

Teologisessa tiedekunnassa on opiskelijoita noin 2 100. Tiedekunnan dekaanina toimii professori Ismo Dunderberg ja varadekaaneina toimivat professorit Risto Saarinen ja Auli Vähäkangas.

Tiedekunnassa toimii yksi tutkimuksen huippuyksikkö, akatemiaprofessori Simo Knuuttilan johtama Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen tutkimusyksikkö (Suomen Akatemian huippuyksikkönä 2008-2013).[1] Aikaisempia huippuyksikköjä ovat olleet muun muassa akatemiaprofessori Heikki Räisäsen johtama eksegetiikan alaa tutkinut Varhaisen juutalaisen ja kristillisen ideologian muotoutumisen tutkimusyksikkö (huippuyksikkönä 2000-2005) sekä Knuuttilan johtama antiikin, keskiajan ja uuden ajan alun aatehistoriaa tutkinut Mielen historian tutkimusyksikkö (huippuyksikkönä 2002-2007).

Laitokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teologinen tiedekunta on 1. tammikuuta 2010 alkaen laitokseton.[2] Aiemmin tiedekunnassa oli viisi laitosta:

Tiedekuntaan kuuluu yksi instituutti:

Henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Huippuyksiköt: Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen huippuyksikkö Suomen Akatemia. Viitattu 4.1.2010.
  2. Yksiköt Helsingin yliopisto. Viitattu 4.1.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]