Tampereen yliopiston Porin yksikkö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen yliopiston Porin yksikkö toimii Porin yliopistokeskuksessa.

Tampereen yliopiston Porin yksikkö on Tampereen yliopiston Porissa sijaitseva yksikkö, jossa järjestetään teknillisen sekä humanistisen alan yliopistokoulutusta.[1] Se toimii Porin yliopistokeskuksessa, jossa on toimintaa myös Turun yliopistolla.

Yksikön alku juontaa juurensa vuoteen 1983, jolloin Tampereen teknillisen yliopiston (silloisen Tampereen teknillisen korkeakoulun) Porin täydennyskoulutuskeskus perustettiin. Myöhemmin myös Tampereen yliopisto perusti Poriin oman yksikkönsä, mutta vuoden 2019 alusta molemmat siirtyivät Tampereen korkeakoulufuusion myötä osaksi uutta Tampereen yliopistoa ja sen Porin yksikköä. Yksikön teekkareiden opiskelijajärjestönä toimii vuonna 2003 perustettu Porin teekkarit. Lisäksi yliopistokeskuksella on yhteinen opiskelijajärjestö Pointer ry.

Tampereen yliopiston Porin yksikössä on noin 500 opiskelijaa ja 75 henkilökunnan jäsentä. Yksikön opetukseen voivat osallistua kaikki Tampereen yliopiston, Porin yliopistokeskuksen sekä avoimen yliopiston opiskelijat.[1]

Porin yliopistokeskusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Porin yksikkö Tampereen yliopisto. Arkistoitu 14.8.2019. Viitattu 8.9.2019.

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.