Pointer

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee opiskelijayhdistystä. Sanan muista merkityksistä, katso Pointer (täsmennyssivu).

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry on Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat, jotka ovat maksaneet ylioppilaskuntansa maksun ja täyttäneet Pointerin jäsenlomakkeen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1988, kun korkeakouluopetus vakiintui Porissa.

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry:n toiminnan tarkoituksena on yhdistää Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoita, toimia heidän edunvalvojanaan Porin kaupungissa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään. Lisäksi yhdistys ajaa mainittujen opiskelijoiden yleisiä ja yhteisiä opintososiaalisia asioita, koulutus- ja opintoasioita sekä edistää näiden vapaa-ajan toimintaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys osallistuu Porin yliopistokeskuksessa toimiviin työryhmiin, järjestää kokouksia ja pitää yhteyttä yhteistyötahoihinsa. Pointer ry koordinoi uusien opiskelijoiden perehdytysviikon, ottaa kantaa muun muassa opintoihin ja opiskeluympäristöön liittyviin asioihin, järjestää juhlia, retkiä ja muita yhteisiä tapahtumia sekä tarjoaa liikuntamahdollisuuksia.


Pointer ry:n hallitus ja toimihenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksen toiminnasta vastaa vaalikokouksen kalenterivuodeksi kerrallaan valitsema hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja, sekä vähintään viisi (5) ja enintään kymmenen (10) muuta jäsentä.  

Hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan tulee olla yhdistyksen ja emoyliopistonsa ylioppilaskunnalle jäsenmaksunsa suorittanut varsinainen jäsen.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan sekä nimeää hallituksen muiden jäsenten tehtävät. Hallituksen sihteerinä toimii Pointer ry:n toiminnanjohtaja.

Hallituksen tehtävänä on  [muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 johtaa yhdistyksen toimintaa ja hoitaa sen taloutta ja omaisuutta 

 valmistella yhdistyksen kokouksissa käsiteltävät asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset 

 laatia ehdotukset toimintakertomukseksi ja tilinpäätökseksi sekä toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi 

 yhdistyksen edustuksesta päättäminen 

 yhdistyksen toimikuntien ja toimihenkilöiden asettaminen ja valvominen 

 yhdistyksen toimikuntien toimintakertomusten hyväksyminen 

 valita yhdistykselle tarvittavat työntekijät

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • www.pointerry.fi
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.