Luettelo epätavallisista maantieteellisistä nimistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo epätavallisista, mielenkiintoisista ja muuten omituisista maantieteellisistä nimistä.

Alatyyliset sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa jonkin toisen kielen alatyylisestä sanasta. Todellista yhteyttä nimen ja alatyylisen sanan välillä ei yleensä ole.

Lyhyet paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y
  • Aa, kylä Virossa
  • Aa, joki Latviassa, toinen nimi Lielupe
  • Ae, Skotlanti
  • As, Belgia
  • , Tšekki
  • Ay, kunta Ranskassa
  • Bo, Sierra Leone
  • , kunta Ranskassa
  • By, kunta Ranskassa
  • Ed, Ruotsi
  • Eu, kunta Ranskassa
  • Fa, kunta Ranskassa
  • Gy, kunta Ranskassa
  • Ho, Ghana
  • Ig, Slovenia
  • Ii, kunta Suomessa
  • Ob, joki Venäjällä
  • Of, Turkki
  • , kunta Ranskassa
  • Oz, kunta Ranskassa
  • Po, joki italiassa
  • Py, kunta Ranskassa
  • Ri, kunta Ranskassa
  • Ry, kunta Ranskassa
  • Sy, kunta Ranskassa
  • Ur, kunta Ranskassa
  • Us, kunta Ranskassa
  • Uz, kunta Ranskassa
  • Y, Alaska
  • Y, kunta Ranskassa
  • Yb, kylä ja maalaiskunta Komin tasavallan Syktyvdinin piirissä Venäjällä
  • Å, kylä Moskenesin kunnassa, Lofooteilla

Tunnetut paikkakunnat ja alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia tai alueita, joiden nimi muistuttaa toisesta, tunnetummasta paikkakunnasta tai alueesta. Osassa tapauksista yhteys on todellinen, osassa sattumaa.

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikannimet, joissa esiintyy numeroita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkät paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seksuaalisuuteen viittaavat sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa saman tai toisen kielen seksuaalisuuteen viittaavasta sanasta. Todellista seksuaalisuuteen viittaavaa sisältöä nimillä ei välttämättä ole.

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puokiolta on 26 kilometriä Nalkkiin.

Muualla maailmassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kökkö.
Peräsuolijoentie.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  2. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  3. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  4. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  5. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  6. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  7. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 4.2.2012
  8. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  9. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  10. Masku Varsinais-Suomen liitto. Viitattu 14.6.2009.
  11. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  12. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  13. Hulluna Humppilaan Viitattu 4. kesäkuuta 2007.
  14. U.S. Geological Survey Geographic Names Information System: Six, West Virginia
  15. History of Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg (Alkuperäinen julkaisu Webster TIMES Centennial Anniversary Issue, 1859-1959) 2001. OldeWebster. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  16. Geographic Names Information System Feature Detail Report U.S. Geological Survey. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  17. http://www.centralhawkesbay.co.nz/discover_porangahau.shtml
  18. a b Kansalaisen karttapaikka
  19. Kuntatiedon keskus: Julkaisija=Kunnat.net Kuntavisa Viitattu 15. maaliskuuta 2008.
  20. Kansalaisen karttapaikka
  21. Kansalaisen karttapaikka
  22. Koulun Kartasto, Otava 1986, ISBN 951-1-06484-3
  23. Kansalaisen karttapaikka
  24. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  25. a b c d Kansalaisen karttapaikkaViitattu 14.6.2009.
  26. [1]
  27. Kansalaisen karttapaikka
  28. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  29. Siikalatvan jätevesien yhteiskäsittely
  30. Haja-asutusalueen tiehakemisto 1997. Heinolan kaupungin Tekninen palvelukeskus. Viitattu 9. heinäkuuta 2007.
  31. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  32. Kansalaisen karttapaikka
  33. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  34. Vittula.se
  35. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16.4.2008.
  36. a b c Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  37. Juha Puranen: Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen Kajaanin purjehtijat. Viitattu 21.11.2008.
  38. Iinattijärvi Pudasjärven kaupunki. Viitattu 18.7.2012.
  39. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 16.4.2008.
  40. Syrjälä, Hanna: Hevonkack ei ole enää nimensä veroinen. Turun Sanomat 21.7.2001.
  41. Määritä nimeke! Viitattu 2.10.2008.
  42. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  43. Kanapitsa beach in Skiathos island Greeka.com. Viitattu 13.11.2008. (englanniksi)
  44. Kartan haku Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 13.11.2008.
  45. Kökkön lomamökit ja leirintäalue Kökkön lomamökit. Viitattu 21.6.2009.
  46. [2]
  47. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 17.9.2010.
  48. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  49. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  50. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 17.5.2012.
  51. Kaupungin paras 2002 (Turku) (Asuntoalueen nimi) City-lehti. Viitattu 10. heinäkuuta 2007.
  52. http://www.karstula.fi/wwwkarstula/osoitekartta/hajaval.htm
  53. Kansalaisen karttapaikka (Kartan haku paikannimellä:Paskolampi) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 20.7.2009.
  54. Kansalaisen karttapaikka (Kartta kohdistettuna Persehuokoseen) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 25.2.2008.
  55. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910264 E 534384
  56. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910440 E 534433
  57. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910525 E 533745
  58. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  59. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  60. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.4.2008.
  61. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  62. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  63. Raamattu, Lapua Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 17.7.2012.
  64. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  65. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 19.12.2009.
  66. Sikakylä Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 23.4.2010.
  67. Sorkka Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 22.3.2013.
  68. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 6.5.2009.
  69. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (suomeksi)
  70. Numeroleimat 600-699 Numeroleimat maalaiskirjenkantolinjoineen 1-6809. Masan merkki. Viitattu 6.5.2009.
  71. http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Paikannimet

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]