Luettelo epätavallisista maantieteellisistä nimistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo epätavallisista, mielenkiintoisista ja muuten omituisista maantieteellisistä nimistä.

Alatyylisten sanojen homonyymit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa saman kielen tai jonkin muun kielen alatyylisestä sanasta. Todellista yhteyttä nimen ja alatyylisen sanan välillä ei yleensä ole.

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peräsuolijoentie, Tervola[1] (nimen osina ovat neutraalit ilmaisut "perä" ja "suolijoki")
  • Pallivaha, Turku[2] ("palli" = vanha muoto sanasta "pallo", ei liity nykykielen alatyyliseen sanaan "palli")
  • Siitinlampi, Juankoski[3] (suom. nimi tulee saam. siida = talvikylä)
  • Siitinselkä, Varkaus (suom. nimi tulee saam. siida = talvikylä)

Muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhyet paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y
  • Aa, kylä Virossa
  • Aa, joki Latviassa, toinen nimi Lielupe
  • Ae, Skotlanti
  • As, Belgia
  • , Tšekki
  • Ay, kunta Ranskassa
  • Bo, Sierra Leone
  • , kunta Ranskassa
  • By, kunta Ranskassa
  • Ed, Ruotsi
  • Eu, kunta Ranskassa
  • Fa, kunta Ranskassa
  • Gy, kunta Ranskassa
  • Ho, Ghana
  • Ig, Slovenia
  • Ii, kunta Suomessa
  • Ob, joki Venäjällä
  • Of, Turkki
  • , kunta Ranskassa
  • Oz, kunta Ranskassa
  • Po, joki italiassa
  • Py, kunta Ranskassa
  • Ri, kunta Ranskassa
  • Ry, kunta Ranskassa
  • Sy, kunta Ranskassa
  • Ur, kunta Ranskassa
  • Us, kunta Ranskassa
  • Uz, kunta Ranskassa
  • Y, Alaska
  • Y, kunta Ranskassa
  • Yb, kylä ja maalaiskunta Komin tasavallan Syktyvdinin piirissä Venäjällä
  • Å, kylä Moskenesin kunnassa, Lofooteilla

Tunnettujen paikkojen kanssa samannimiset paikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkoja, joiden nimi muistuttaa toisesta, tunnetummasta paikasta. Osassa tapauksista yhteys on todellinen, osassa sattumaa.

Paikannimet, joissa esiintyy numeroita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkät paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seksuaalisuuteen viittaavat sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa seksuaalisuuteen viittaavasta sanasta. Joskus viittaus voi olla todellinen, joskus homonyymi, joskus nimen alkuperäinen merkitys ei ole ilman erityistietämystä suoraan pääteltävissä.

Puokiolta on 26 kilometriä Nalkkiin.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kökkö.
Peräsuolijoentie.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  2. Kaupungin paras 2002 (Turku) (Asuntoalueen nimi) City-lehti. Viitattu 10. heinäkuuta 2007.
  3. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  4. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  5. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  6. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  7. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  8. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  9. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  10. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 4.2.2012
  11. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  12. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  13. Masku Varsinais-Suomen liitto. Viitattu 14.6.2009.
  14. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  15. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  16. Hulluna Humppilaan Viitattu 4. kesäkuuta 2007.
  17. U.S. Geological Survey Geographic Names Information System: Six, West Virginia
  18. History of Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg (Alkuperäinen julkaisu Webster TIMES Centennial Anniversary Issue, 1859-1959) 2001. OldeWebster. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  19. Geographic Names Information System Feature Detail Report U.S. Geological Survey. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  20. http://www.centralhawkesbay.co.nz/discover_porangahau.shtml
  21. a b Kansalaisen karttapaikka
  22. Kuntatiedon keskus: Julkaisija=Kunnat.net Kuntavisa Viitattu 15. maaliskuuta 2008.
  23. Kansalaisen karttapaikka
  24. Kansalaisen karttapaikka
  25. Koulun Kartasto, Otava 1986, ISBN 951-1-06484-3
  26. Kansalaisen karttapaikka
  27. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  28. a b c d Kansalaisen karttapaikkaViitattu 14.6.2009.
  29. [1]
  30. Kansalaisen karttapaikka
  31. Siikalatvan jätevesien yhteiskäsittely
  32. Haja-asutusalueen tiehakemisto 1997. Heinolan kaupungin Tekninen palvelukeskus. Viitattu 9. heinäkuuta 2007.
  33. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  34. Kansalaisen karttapaikka
  35. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  36. Vittula.se
  37. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16.4.2008.
  38. a b c Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  39. Juha Puranen: Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen Kajaanin purjehtijat. Viitattu 21.11.2008.
  40. Iinattijärvi Pudasjärven kaupunki. Viitattu 18.7.2012.
  41. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 16.4.2008.
  42. Syrjälä, Hanna: Hevonkack ei ole enää nimensä veroinen. Turun Sanomat 21.7.2001.
  43. Hevonperseenmutka Viitattu 2.10.2008.
  44. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  45. kansalaisen.karttapaikka.fi − Jumalankiitos, Lappajärvi (12.3.2015)
  46. a b Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)
  47. Kartan haku Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 13.11.2008.
  48. Kökkön lomamökit ja leirintäalue Kökkön lomamökit. Viitattu 21.6.2009.
  49. [2]
  50. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 17.9.2010.
  51. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  52. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  53. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 17.5.2012.
  54. http://www.karstula.fi/wwwkarstula/osoitekartta/hajaval.htm
  55. Kansalaisen karttapaikka (Kartan haku paikannimellä:Paskolampi) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 20.7.2009.
  56. Kansalaisen karttapaikka (Kartta kohdistettuna Persehuokoseen) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 25.2.2008.
  57. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910264 E 534384
  58. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910440 E 534433
  59. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910525 E 533745
  60. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  61. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  62. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.4.2008.
  63. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  64. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 14.6.2009.
  65. Raamattu, Lapua Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 17.7.2012.
  66. Kansalaisen Karttapaikka Viitattu 27.2.2008.
  67. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 19.12.2009.
  68. Sikakylä Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 23.4.2010.
  69. Sorkka Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 22.3.2013.
  70. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 6.5.2009.
  71. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (suomeksi)
  72. Numeroleimat 600-699 Numeroleimat maalaiskirjenkantolinjoineen 1-6809. Masan merkki. Viitattu 6.5.2009.
  73. http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Paikannimet

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]