Luettelo Venäjän piireistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kartta Venäjän piireistä (ven. район, raion).

Tämä artikkeli on luettelo Venäjän piireistä. Tiedot perustuvat vuoden 2010 väestönlaskentaan, jolloin Venäjällä oli 516 kaupunkipiiriä ja 1 825 (kunnallis)piiriä.[1] Moskovan kaupungin ja Moskovan alueen osalta on huomioitu 1.7.2012 tapahtunut aluesiirto.

Kaupunkipiirit ja (kunnallis)piirit on esitetty luettelossa liittovaltiosubjekteittain. Ensimmäisenä ovat tasavallat, toisena aluepiirit, kolmantena alueet, neljäntenä autonominen alue, viidentenä autonomiset piirikunnat ja kuudentena federaatiokaupungit.

Sisällysluettelo

Tasavallat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adygeia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adygeian tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 7 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Adygeisk
  2. Maikop
Piirit[2]
  1. Giaginskajan piiri
  2. Košehablin piiri
  3. Krasnogvardeiskojen piiri
  4. Maikopin piiri
  5. Šovgenovin piiri
  6. Tahtamukain piiri
  7. Teutšežin piiri

Altai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Altain tasavallassa on 1 kaupunkipiiri ja 10 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Gorno-Altaisk
Piirit[2]
  1. Koš-Agatšin piiri
  2. Maiman piiri
  3. Ongudain piiri
  4. Šebalinon piiri
  5. Tšemalin piiri
  6. Tšojan piiri
  7. Turotšakin piiri
  8. Ulaganin piiri
  9. Ust-Kanin piiri
  10. Ust-Koksan piiri

Baškortostan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baškortostanin tasavallassa on 9 kaupunkipiiriä ja 54 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Agidel
  2. Kumertau
  3. Mežgorje
  4. Neftekamsk
  5. Oktjabrski
  6. Salavat
  7. Sibai
  8. Sterlitamak
  9. Ufa
Piirit[2]
  1. Abzelilovon piiri
  2. Alšejevskin piiri
  3. Arhangelin piiri
  4. Askinon piiri
  5. Aurgazyn piiri
  6. Baimakin piiri
  7. Bakalyn piiri
  8. Baltatševon piiri
  9. Belebein piiri
  10. Belokatain piiri
  11. Beloretskin piiri
  12. Birskin piiri
  13. Bižbuljakin piiri
  14. Blagovarin piiri
  15. Blagoveštšenskin piiri
  16. Burajevon piiri
  17. Burzjanskin piiri
  18. Buzdjakin piiri
  19. Davlekanovon piiri
  20. Djurtjulin piiri
  21. Duvanin piiri
  22. Fjodorovkan piiri
  23. Gafurin piiri
  24. Haibullinon piiri
  25. Iglinon piiri
  26. Iliševon piiri
  27. Išimbain piiri
  28. Janaulin piiri
  29. Kaltasyn piiri
  30. Karaidelin piiri
  31. Karmaskalyn piiri
  32. Kigin piiri
  33. Krasnokamskin piiri
  34. Kugartšin piiri
  35. Kujurgasyn piiri
  36. Kušnarenkovon piiri
  37. Jermekejevon piiri
  38. Meleuzin piiri
  39. Metšetlinon piiri
  40. Mijakin piiri
  41. Miškinon piiri
  42. Nurimanovin piiri
  43. Salavatin piiri
  44. Šaranin piiri
  45. Sterlibaševon piiri
  46. Sterlitamakin piiri
  47. Tatyšlyn piiri
  48. Tšekmarušin piiri
  49. Tšišmyn piiri
  50. Tuimazyn piiri
  51. Ufan piiri
  52. Utšalyn piiri
  53. Zialiarin piiri
  54. Ziantšurin piiri

Burjatia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burjatian tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 21 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Severobaikalsk
  2. Ulan-Ude
Piirit[2]
  1. Barguzinin piiri
  2. Bauntin evenkiläinen piiri
  3. Bitšuran piiri
  4. Džidan piiri
  5. Horin piiri
  6. Ivolgan piiri
  7. Jeravnan piiri
  8. Kabanskin piiri
  9. Kižingan piiri
  10. Kjahtan piiri
  11. Kurumkanin piiri
  12. Muhoršibirin piiri
  13. Mujan piiri
  14. Okan piiri
  15. Pohjois-Baikalin piiri
  16. Pribaikaljen piiri
  17. Selengan piiri
  18. Tarbagatain piiri
  19. Tunkan piiri
  20. Zaigrajevon piiri
  21. Zakamenskin piiri

Dagestan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dagestanin tasavallassa on 10 kaupunkipiiriä ja 41 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Buinaksk
  2. Dagestanskije Ogni
  3. Derbent
  4. Hasavjurt
  5. Izberbaš
  6. Južno-Suhokumsk
  7. Kaspijsk
  8. Kiziljurt
  9. Kizljar
  10. Mahatškala
Piirit[2]
  1. Agulin piiri
  2. Ahtyn piiri
  3. Ahvahin piiri
  4. Akušan piiri
  5. Babajurtin piiri
  6. Botlihin piiri
  7. Buinakskin piiri
  8. Dahadajevin piiri
  9. Derbentin piiri
  10. Dokuzparan piiri
  11. Gergebilin piiri
  12. Gumbetin piiri
  13. Gunibin piiri
  14. Hasavjurtin piiri
  15. Hivin piiri
  16. Hunzahin piiri
  17. Kaitagin piiri
  18. Kajakentin piiri
  19. Karabudahkentin piiri
  20. Kazbekin piiri
  21. Kiziljurtin piiri
  22. Kizljarin piiri
  23. Kulin piiri
  24. Kumtorkalan piiri
  25. Kurahin piiri
  26. Lakin piiri
  27. Levašin piiri
  28. Magaramkentin piiri
  29. Nogain piiri
  30. Novolakin piiri
  31. Rutulin piiri
  32. Šamilin piiri
  33. Sergokalan piiri
  34. Suleiman Stalskin piiri
  35. Tabasaranin piiri
  36. Tarumovkan piiri
  37. Tljaratan piiri
  38. Tšarodan piiri
  39. Tsumadan piiri
  40. Tsuntan piiri (tähän kuuluu myös Bežtan osa-alue)lähde?
  41. Untsukulin piiri

Hakassia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hakassian tasavallassa on 5 kaupunkipiiriä ja 8 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Abakan
  2. Abaza
  3. Sajanogorsk
  4. Sorsk
  5. Tšernogorsk
Piirit[2]
  1. Altain piiri
  2. Askizin piiri
  3. Bejan piiri
  4. Bogradin piiri
  5. Ordžonikidzevskojen piiri
  6. Širan piiri
  7. Taštypin piiri
  8. Ust-Abakanin piiri

Ingušia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ingušian tasavallassa on 4 kaupunkipiiriä ja 4 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Karabulak
  2. Magas
  3. Malgobek
  4. Nazran
Piirit[2]
  1. Mağalbiken piiri
  2. Näsaran piiri
  3. Šolžin piiri
  4. Ž'ajraxin piiri

Kabardi-Balkaria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabardi-Balkarian tasavallassa on 3 kaupunkipiiriä ja 10 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Baksan
  2. Naltšik
  3. Prohladnyi
Piirit[2]
  1. Baksanin piiri
  2. Elbrusin piiri
  3. Leskenin piiri
  4. Maiskin piiri
  5. Prohladnyin piiri
  6. Terekin piiri
  7. Tšegemin piiri
  8. Tšerekin piiri
  9. Urvanin piiri
  10. Zolskojen piiri

Kalmukia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalmukian tasavallassa on 1 kaupunkipiiri ja 13 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Elista
Piirit[2]
  1. Gorodovikovskin piiri
  2. Ik Buurlin piiri
  3. Kötšnrin piiri
  4. Laganin piiri
  5. Bağ Dörvdin piiri
  6. Oktjabrin piiri
  7. Prijutnin piiri
  8. Sarpinskin piiri
  9. Tselinnin piiri
  10. Harğazrin piiri
  11. Üstinskin piiri
  12. Jašltin piiri
  13. Jaškulin piiri

Karatšai-Tšerkessia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karatšai-Tšerkessian tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 10 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Karatšajevsk
  2. Tšerkessk
Piirit[2]
  1. Abazan piiri
  2. Adyge-Hablin piiri
  3. Habezin piiri
  4. Karatšajevskin piiri
  5. Nogaitsyn piiri
  6. Prikubansken piiri
  7. Urupin piiri
  8. Ust-Džekutan piiri
  9. Vähä-Karatšajevskin piiri
  10. Zelentšukskajan piiri

Karjala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karjalan tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 16 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kostamus
  2. Petroskoi
Piirit[2]
  1. Aunuksen piiri
  2. Belomorskin piiri
  3. Kalevalan piiri
  4. Karhumäen piiri
  5. Kemin piiri
  6. Kontupohjan piiri
  7. Lahdenpohjan piiri
  8. Louhen piiri
  9. Mujejärven piiri
  10. Pitkärannan piiri
  11. Prääsän piiri
  12. Puudožin piiri
  13. Segežan piiri
  14. Sortavalan piiri
  15. Suojärven piiri
  16. Äänisenrannan piiri

Komi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komin tasavallassa on 5 kaupunkipiiriä ja 15 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Inta
  2. Syktyvkar
  3. Uhta
  4. Usinsk
  5. Vorkuta
Piirit[2]
  1. Ižman piiri
  2. Knjažpogostin piiri
  3. Koigorodokin piiri
  4. Kortkerosin piiri
  5. Petšoran piiri
  6. Priluzjen piiri
  7. Sosnogorskin piiri
  8. Syktyvdinin piiri
  9. Sysolan piiri
  10. Troitsko-Petšorskin piiri
  11. Udoran piiri
  12. Ust-Kulomin piiri
  13. Ust-Tsilman piiri
  14. Ust-Vymin piiri
  15. Vuktylin piiri

Mari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marin tasavallassa on 3 kaupunkipiiriä ja 14 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Joškar-Ola
  2. Kozmodemjansk
  3. Volžsk
Piirit[2]
  1. Jurinon piiri
  2. Kilemaryn piiri
  3. Kuženerin piiri
  4. Mari-Turekin piiri
  5. Medvedevon piiri
  6. Morkin piiri
  7. Novyi Torjalin piiri
  8. Oršankan piiri
  9. Parangan piiri
  10. Sernurin piiri
  11. Sovetskin piiri
  12. Volžskin piiri
  13. Vuorimarin piiri
  14. Zvenigovon piiri

Mordva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mordvan tasavallassa on 1 kaupunkipiiri ja 22 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Saransk
Piirit[2]
  1. Ardatovin piiri
  2. Atjaševon piiri
  3. Atjurevon piiri
  4. Bolšije Bereznikin piiri
  5. Bolšoje Ignatovon piiri
  6. Tšamzinkan piiri
  7. Dubjonkin piiri
  8. Insarin piiri
  9. Itšalkin piiri
  10. Jelnikin piiri
  11. Kadoškinon piiri
  12. Kotškurovon piiri
  13. Kovylkinon piiri
  14. Krasnoslobodskin piiri
  15. Ljambirin piiri
  16. Romodanovon piiri
  17. Ruzajevkan piiri
  18. Staroje Šaigovon piiri
  19. Temnikovin piiri
  20. Tenguševon piiri
  21. Torbejevon piiri
  22. Zupova Poljanan piiri

Pohjois-Ossetia-Alania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Ossetia-Alanian tasavallassa on 1 kaupunkipiiri ja 8 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Vladikavkaz
Piirit[2]
  1. Alagirin piiri
  2. Ardonin piiri
  3. Digoran piiri
  4. Irafin piiri
  5. Kirovin piiri
  6. Mozdokin piiri
  7. Pravoberežjen piiri
  8. Vladikavkazin esikaupunkipiiri

Saha (Jakutia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sahan tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 34 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Jakutsk
  2. Žatai
Uluusit[2]
  1. Abyjin uluus
  2. Aldanin uluus
  3. Allajyaĥan uluus
  4. Allaraa Ĥalyman uluus
  5. Amman uluus
  6. Anaabyrin uluus
  7. Buluŋin uluus
  8. Bülüün uluus
  9. Ebeen-Bytantajin uluus
  10. Edjigeenin uluus
  11. Gornajin uluus
  12. Ĥaŋalasin uluus
  13. Kebeejin uluus
  14. Lenskejin uluus
  15. Meŋe-Ĥaŋalasin uluus
  16. Mirnejin uluus
  17. Muoman uluus
  18. Namin uluus
  19. Nerjungrin piiri
  20. Njurban uluus
  21. Orto Ĥalyman uluus
  22. Suntaarin uluus
  23. Taattan uluus
  24. Tompon uluus
  25. Tšuraptšyn uluus
  26. Usujaanan uluus
  27. Uus-Aldanin uluus
  28. Uus-Maajan uluus
  29. Verĥojanskajin uluus
  30. Üöhee Bülüün uluus
  31. Üöhee Ĥalyman uluus
  32. Öjmököönin uluus
  33. Ölüöĥümen uluus
  34. Ölöönin uluus

Tatarstan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tatarstanin tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 43 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kazan
  2. Naberežnyje Tšelny
Piirit[2]
  1. Agryzin piiri
  2. Aksubajevon piiri
  3. Aktanyšin piiri
  4. Aleksejevskojen piiri
  5. Alkejevon piiri
  6. Almetjevskin piiri
  7. Apastovon piiri
  8. Arskin piiri
  9. Atjan piiri
  10. Aznakajevon piiri
  11. Baltasin piiri
  12. Bavlyn piiri
  13. Bugulman piiri
  14. Buinskin piiri
  15. Drožžanojen piiri
  16. Jelabugan piiri
  17. Jutazan piiri
  18. Kaibitsyn piiri
  19. Kamskoje-Utsjen piiri
  20. Kukmorin piiri
  21. Laiševon piiri
  22. Leninogorskin piiri
  23. Mamadyšin piiri
  24. Mendelejevksin piiri
  25. Menzelinskin piiri
  26. Musljumovon piiri
  27. Nižnekamskin piiri
  28. Novošešminskin piiri
  29. Nurlatin piiri
  30. Pestretsyn piiri
  31. Rybnaja Slobodan piiri
  32. Sabyn piiri
  33. Sarmanovon piiri
  34. Spasin piiri
  35. Tetjušin piiri
  36. Tjuljatšin piiri
  37. Tšeremšanin piiri
  38. Tšistopolin piiri
  39. Tukain piiri
  40. Verhi Uslonin piiri
  41. Vysokaja Goran piiri
  42. Zainskin piiri
  43. Zelenodolskin piiri

Tšetšenia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšetšenian tasavallassa on 3 kaupunkipiiriä ja 15 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Groznyi
  2. Gümse
  3. Orga
Piirit[2]
  1. Atšhoi-Martanin piiri
  2. Groznyin piiri
  3. Gudermesin piiri
  4. Itum-Kalen piiri
  5. Kurtšaloin piiri
  6. Nadteretšnojen piiri
  7. Naurskajan piiri
  8. Nožai-Jurtin piiri
  9. Šalin piiri
  10. Šaroin piiri
  11. Šatoin piiri
  12. Sunžan piiri
  13. Šelkovskajan piiri
  14. Urus-Martanin piiri
  15. Vedenon piiri

Tšuvassia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšuvassian tasavallassa on 5 kaupunkipiiriä ja 21 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Alatyr
  2. Kanaš
  3. Novotšeboksarsk
  4. Šumerlja
  5. Tšeboksary
Piirit[2]
  1. Alatyrin piiri
  2. Alikovon piiri
  3. Batyrevon piiri
  4. Ibresin piiri
  5. Jadrinin piiri
  6. Jaltšikin piiri
  7. Jantikovon piiri
  8. Kanašin piiri
  9. Komsomolskojen piiri
  10. Kozlovkan piiri
  11. Krasnoarmeiskojen piiri
  12. Krasnyje Tšetain piiri
  13. Mariinski Posadin piiri
  14. Morgaušin piiri
  15. Poretskojen piiri
  16. Šemuršan piiri
  17. Šumerljan piiri
  18. Tšeboksaryn piiri
  19. Tsivilskin piiri
  20. Urmaryn piiri
  21. Vurnaryn piiri

Tuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuvan tasavallassa on 2 kaupunkipiiriä ja 17 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Ak-Dovurak
  2. Kyzyl
Kožuunit[2]
  1. Baj-Tajgan kožuun
  2. Baryyn-Hemtšikin kožuun
  3. Bii-Hemin kožuun
  4. Erzinin kožuun
  5. Kaa-Hemin kožuun
  6. Kyzylin kožuun
  7. Mongun-Tajgan kožuun
  8. Süt-Hölin kožuun
  9. Taŋdyn kožuun
  10. Tere-Hölin kožuun
  11. Tes-Hemin kožuun
  12. Tožun kožuun
  13. Tšaa-Hölin kožuun
  14. Tšedi-Hölin kožuun
  15. Tšöön-Hemtšikin kožuun
  16. Ulug-Hemin kožuun
  17. Övürin kožuun

Udmurtia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Udmurtian tasavallassa on 5 kaupunkipiiriä ja 25 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Glazov
  2. Iževsk
  3. Možga
  4. Sarapul
  5. Votkinsk
Piirit[2]
  1. Alnašin piiri
  2. Balezinon piiri
  3. Debjosyn piiri
  4. Glazovin piiri
  5. Grahovon piiri
  6. Igran piiri
  7. Jakšur-Bodjan piiri
  8. Jarin piiri
  9. Jukamenskojen piiri
  10. Kambarkan piiri
  11. Karakulinon piiri
  12. Kezin piiri
  13. Kijasovon piiri
  14. Kiznerin piiri
  15. Krasnogorskojen piiri
  16. Malaja Purgan piiri
  17. Možgan piiri
  18. Sarapulin piiri
  19. Seltyn piiri
  20. Šarkanin piiri
  21. Sjumsin piiri
  22. Uvan piiri
  23. Vavožin piiri
  24. Votkinskin piiri
  25. Zavjalovon piiri

Aluepiirit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Altain aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Altain aluepiirissä on 11 kaupunkipiiriä ja 60 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Aleisk
  2. Barnaul
  3. Belokuriha
  4. Bijsk
  5. Jarovoje
  6. Kamen
  7. Novoaltaisk
  8. Rubtsovsk
  9. Sibirski
  10. Slavgorod
  11. Zarinsk
Piirit[2]
  1. Aleiskin piiri
  2. Altaiskojen piiri
  3. Bajevon piiri
  4. Bijskin piiri
  5. Blagoveštšenkan piiri
  6. Burlan piiri
  7. Bystryi Istokin piiri
  8. Habaryn piiri
  9. Jegorjevskojen piiri
  10. Jeltsovkan piiri
  11. Kalmankan piiri
  12. Kamenin piiri
  13. Kljutšin piiri
  14. Kosihan piiri
  15. Krasnogorskojen piiri
  16. Krasnoštšjokovon piiri
  17. Krutihan piiri
  18. Kulundan piiri
  19. Kurjan piiri
  20. Kytmanovon piiri
  21. Lokotin piiri
  22. Mamontovon piiri
  23. Mihailovskojen piiri
  24. Novitšihan piiri
  25. Pankrušihan piiri
  26. Pavlovskin piiri
  27. Petropavlovskojen piiri
  28. Pervomaiskojen piiri
  29. Pospelihan piiri
  30. Rebrihan piiri
  31. Rodinon piiri
  32. Romanovon piiri
  33. Rubtsovskin piiri
  34. Saksalaisten kansallinen piiri
  35. Šelabolihan piiri
  36. Šipunovon piiri
  37. Slavgorodin piiri
  38. Smolenskojen piiri
  39. Solonešnojen piiri
  40. Soltonin piiri
  41. Sovetskojen piiri
  42. Sujetkan piiri
  43. Tabunyn piiri
  44. Talmenkan piiri
  45. Tjumentsevon piiri
  46. Togulin piiri
  47. Toptšihan piiri
  48. Tretjakovon piiri
  49. Troitskojen piiri
  50. Tšaryškojen piiri
  51. Tselinnojen piiri
  52. Uglovskojen piiri
  53. Ust-Kalmankan piiri
  54. Ust-Pristanin piiri
  55. Voltšihan piiri
  56. Zarinskin piiri
  57. Zalesovon piiri
  58. Zavjalovon piiri
  59. Zmeinogorskin piiri
  60. Zonalnojen piiri

Habarovskin aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Habarovskin aluepiirissä on 2 kaupunkipiiriä ja 17 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Habarovsk
  2. Komsomolsk-na-Amure
Piirit[2]
  1. Amurskin piiri
  2. Ajan-Majan piiri
  3. Bikinin piiri
  4. Habarovskin piiri
  5. Imeni Lazon piiri
  6. Imeni Polina Osipenkon piiri
  7. Komsomolskin piiri
  8. Nanain piiri
  9. Nikolajevskin piiri
  10. Ohotskin piiri
  11. Solnetšnyin piiri
  12. Sovetskaja Gavanin piiri
  13. Tugur-Tšumikanin piiri
  14. Ultšien piiri
  15. Vaninon piiri
  16. Vjazemskin piiri
  17. Ylä-Burejan piiri

Kamtšatkan aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kamtšatkan aluepiirissä on 3 kaupunkipiiriä ja 11 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Petropavlovsk-Kamtšatski
  2. Viljutšinsk
Piirit[2]
  1. Aleuttien piiri
  2. Bystrajan piiri
  3. Jelizovon piiri
  4. Milkovon piiri
  5. Sobolevon piiri
  6. Ust-Bolšeretskin piiri
  7. Ust-Kamtšatskin piiri

Aluepiiriin kuuluu Korjakian piirikunta, jonka alueella on seuraava aluejako.

Kaupunkipiirit[2]
  1. Palana
Piirit[2]
  1. Karagan piiri
  2. Oljutorin piiri
  3. Penžinan piiri
  4. Tigilin piiri

Krasnodarin aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krasnodarin aluepiirissä on 7 kaupunkipiiriä ja 37 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Anapa
  2. Armavir
  3. Gelendžik
  4. Gorjatši Kljutš
  5. Krasnodar
  6. Novorossijsk
  7. Sotši
Piirit[2]
  1. Abinskin piiri
  2. Apšeronskin piiri
  3. Belaja Glinan piiri
  4. Beloretšenskin piiri
  5. Brjuhovetskajan piiri
  6. Gulkevitšin piiri
  7. Dinskajan piiri
  8. Jeiskin piiri
  9. Kalininskajan piiri
  10. Kanevskajan piiri
  11. Kavkazskajan piiri
  12. Korenovskin piiri
  13. Krasnoarmeiskin piiri
  14. Krylovskajan piiri
  15. Krymskin piiri
  16. Kurganinskin piiri
  17. Kuštšjovskajan piiri
  18. Labinskin piiri
  19. Leningradskajan piiri
  20. Mostovskoin piiri
  21. Novokubanskin piiri
  22. Novopokrovskajan piiri
  23. Otradnajan piiri
  24. Pavlovskajan piiri
  25. Primorsko-Ahtarskin piiri
  26. Severskajan piiri
  27. Slavjanskin piiri
  28. Starominskajan piiri
  29. Štšerbinovskajan piiri
  30. Tbilisskajan piiri
  31. Temrjukin piiri
  32. Tihoretskin piiri
  33. Timašjovskin piiri
  34. Tuapsen piiri
  35. Uspenskojen piiri
  36. Ust-Labinskin piiri
  37. Vyselkin piiri

Krasnojarskin aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krasnojarskin aluepiirissä on 17 kaupunkipiiriä ja 44 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Atšinsk
  2. Bogotol
  3. Borodino
  4. Divnogorsk
  5. Jeniseisk
  6. Kansk
  7. Kedrovyi
  8. Krasnojarsk
  9. Lesosibirsk
  10. Minusinsk
  11. Nazarovo
  12. Norilsk
  13. Šarypovo
  14. Solnetšnyi
  15. Sosnovoborsk
  16. Zelenogorsk
  17. Železnogorsk
Piirit[2]
  1. Abanin piiri
  2. Atšinskin piiri
  3. Balahtan piiri
  4. Berjozovkan piiri
  5. Biriljussyn piiri
  6. Bogotolin piiri
  7. Bogutšanyn piiri
  8. Bolšaja Murtan piiri
  9. Bolšoi Uluin piiri
  10. Dzeržinskojen piiri
  11. Evenkian piiri (Evenkian piirikunta)
  12. Idrinskojen piiri
  13. Ilanskin piiri
  14. Irbeiskojen piiri
  15. Jemeljanovon piiri
  16. Jeniseiskin piiri
  17. Jermakovskojen piiri
  18. Kanskin piiri
  19. Kazatšinskojen piiri
  20. Karatuzkojen piiri
  21. Kežman piiri
  22. Kozulkan piiri
  23. Krasnoturanskin piiri
  24. Kuraginon piiri
  25. Manan piiri
  26. Minusinskin piiri
  27. Motyginon piiri
  28. Nazarovon piiri
  29. Nižni Ingašin piiri
  30. Novosjolovon piiri
  31. Partizanskojen piiri
  32. Pirovskojen piiri
  33. Rybnojen piiri
  34. Sajanin piiri
  35. Šarypovon piiri
  36. Severo-Jeniseiskin piiri
  37. Suhobuzimskojen piiri
  38. Šušenskojen piiri
  39. Taimyrin piiri (Taimyrin piirikunta)
  40. Tasejevon piiri
  41. Turuhanskin piiri
  42. Tjuhtetin piiri
  43. Ujarin piiri
  44. Užurin piiri

Permin aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Permin aluepiirissä on 6 kaupunkipiiriä ja 42 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Berezniki
  2. Kungur
  3. Perm
  4. Solikamsk
  5. Zvjozdnyi
Piirit[2]
  1. Aleksandrovskin piiri
  2. Bardan piiri
  3. Berjozovkan piiri
  4. Bolšaja Sosnovan piiri
  5. Dobrjankan piiri
  6. Gainyn piiri
  7. Gornozavodskin piiri
  8. Gremjatšinskin piiri
  9. Gubahan piiri
  10. Iljinskin piiri
  11. Jelovon piiri
  12. Jurlan piiri
  13. Jusvan piiri
  14. Karagain piiri
  15. Kišertin piiri
  16. Kizelin piiri
  17. Kosan piiri
  18. Kotšovon piiri
  19. Krasnokamskin piiri
  20. Krasnovišerskin piiri
  21. Kudymkarin piiri
  22. Kujedan piiri
  23. Kungurin piiri
  24. Lysvan piiri
  25. Nytvan piiri
  26. Ohanskin piiri
  27. Oktjabrskin piiri
  28. Ordan piiri
  29. Osan piiri
  30. Otšorin piiri
  31. Permin piiri
  32. Sivan piiri
  33. Solikamskin piiri
  34. Suksunin piiri
  35. Tšaikovskin piiri
  36. Tšastyjen piiri
  37. Tšerdynin piiri
  38. Tšernuškan piiri
  39. Tšusovoin piiri
  40. Uinskojen piiri
  41. Usoljen piiri
  42. Vereštšaginon piiri

Aluepiiriin kuuluu Permin Komin piirikunta, jonka alueella on seuraava aluejako.

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kudymkar
Piirit[2]
  1. Gainyn piiri
  2. Jurlan piiri
  3. Jusvan piiri
  4. Kosan piiri
  5. Kotšovon piiri
  6. Kudymkarin piiri

Primorjen aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Primorjen aluepiirissä on 12 kaupunkipiiriä ja 22 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Arsenjev
  2. Artjom
  3. Bolšoi Kamen
  4. Dalnegorsk
  5. Dalneretšensk
  6. Fokino
  7. Lesozavodsk
  8. Nahodka
  9. Partizansk
  10. Spassk-Dalni
  11. Ussurijsk
  12. Vladivostok
Piirit[2]
  1. Anutšinon piiri
  2. Dalneretšenskin piiri
  3. Hankan piiri
  4. Hasanin piiri
  5. Horolin piiri
  6. Jakovlevkan piiri
  7. Kavalerovon piiri
  8. Kirovskin piiri
  9. Krasnoarmeiskin piiri
  10. Lazon piiri
  11. Mihailovkan piiri
  12. Nadeždinskojen piiri
  13. Oktjabrskin piiri
  14. Olgan piiri
  15. Partizanskin piiri
  16. Pogranitšyin piiri
  17. Požarskojen piiri
  18. Škotovon piiri
  19. Spasskin piiri
  20. Ternein piiri
  21. Tšernigovkan piiri
  22. Tšugujevkan piiri

Stavropolin aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stavropolin aluepiirissä on 9 kaupunkipiiriä ja 26 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Budjonnovsk
  2. Georgijevsk
  3. Jessentuki
  4. Kislovodsk
  5. Lermontov
  6. Nevinnomyssk
  7. Pjatigorsk
  8. Stavropol
  9. Železnovodsk
Piirit[2]
  1. Aleksandrovskojen piiri
  2. Andropovin piiri
  3. Apanasenkovskojen piiri
  4. Arzgirin piiri
  5. Blagodarnyin piiri
  6. Budjonnovskin piiri
  7. Georgijevskin piiri
  8. Gratšovkan piiri
  9. Izobilnyin piiri
  10. Ipatovon piiri
  11. Kirovin piiri
  12. Kotšubejevskojen piiri
  13. Krasnogvardeiskojen piiri
  14. Kurskajan piiri
  15. Levokumskojen piiri
  16. Mineralnyje Vodyn piiri
  17. Neftekumskin piiri
  18. Novoaleksandrovskin piiri
  19. Novoselitskojen piiri
  20. Petrovskojen piiri
  21. Predgornyn piiri
  22. Sovetskin piiri
  23. Špakin piiri
  24. Stepnojen piiri
  25. Trunovin piiri
  26. Turkmeenien piiri

Taka-Baikalian aluepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taka-Baikalian aluepiirissä on 4 kaupunkipiiriä ja 31 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Gornyi
  2. Petrovsk-Zabaikalski
  3. Tšita
Piirit[2]
  1. Akšan piiri
  2. Aleksandrovski Zavodin piiri
  3. Balein piiri
  4. Borzjan piiri
  5. Gazimurski Zavodin piiri
  6. Hilokin piiri
  7. Kalarin piiri
  8. Kalgan piiri
  9. Karymskojen piiri
  10. Krasnokamenskin kaupunki ja piiri
  11. Krasnyi Tšikoin piiri
  12. Kyran piiri
  13. Mogotšan piiri
  14. Nertšinskin piiri
  15. Nertšinski Zavodin piiri
  16. Olovjannajan piiri
  17. Ononin piiri
  18. Petrovsk-Zabaikalskin piiri
  19. Priargunskin piiri
  20. Šelopuginon piiri
  21. Šilkan piiri
  22. Sretenskin piiri
  23. Tšernyševskin piiri
  24. Tšitan piiri
  25. Tungirin-Oljokman piiri
  26. Tungokotšenin piiri
  27. Uljotyn piiri
  28. Zabaikalskin piiri

Aluepiiriin kuuluu Agan Burjatian piirikunta, jonka alueella on seuraava aluejako.

Kaupunkipiirit[2]
  1. Aginskoje
Piirit[2]
  1. Aginskojen piiri
  2. Duldurgan piiri
  3. Mogoituin piiri

Alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amurin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amurin alueella on 9 kaupunkipiiriä ja 20 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Belogorsk
  2. Blagoveštšensk
  3. Progress
  4. Raitšihinsk
  5. Šimanovsk
  6. Svobodnyi
  7. Tynda
  8. Uglegorsk
  9. Zeja
Piirit[2]
  1. Arharan piiri
  2. Belogorskin piiri
  3. Blagoveštšenskin piiri
  4. Bureiskin piiri
  5. Ivanovkan piiri
  6. Konstantinovkan piiri
  7. Magdagatšin piiri
  8. Mazanovskin piiri
  9. Mihailovskin piiri
  10. Oktjabrskin piiri
  11. Romnyn piiri
  12. Selemdžinskin piiri
  13. Seryševon piiri
  14. Šimanovskin piiri
  15. Skovorodinon piiri
  16. Svobodnyin piiri
  17. Tambovkan piiri
  18. Tyndan piiri
  19. Zavitinskin piiri
  20. Zejan piiri

Arkangelin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkangelin alueella on 8 kaupunkipiiriä ja 20 piiriä, joista Nenetsian autonomisessa piirikunnassa 1 kaupunkipiiri ja 1 piiri.[1] Arkangelin alueen ydinalueella on siten 7 kaupunkipiiriä ja 19 piiriä.

Kaupunkipiirit[2]
  1. Arkangeli
  2. Korjažma
  3. Kotlas
  4. Mirnyi
  5. Novaja Zemlja
  6. Novodvinsk
  7. Severodvinsk
Piirit[2]
  1. Holmogoryn piiri
  2. Kargopolin piiri
  3. Konošan piiri
  4. Kotlasin piiri
  5. Krasnoborskin piiri
  6. Lenan piiri
  7. Lešukonskojen piiri
  8. Mezenin piiri
  9. Njandoman piiri
  10. Onegan piiri
  11. Pinegan piiri
  12. Plesetskin piiri
  13. Primorjen piiri
  14. Šenkurskin piiri
  15. Ustjan piiri
  16. Velskin piiri
  17. Verhnjaja Toiman piiri
  18. Viledin piiri
  19. Vinogradovin piiri

Astrahanin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astrahanin alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 11 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Astrahan
  2. Znamensk
Piirit[2]
  1. Ahtubinskin piiri
  2. Harabalin piiri
  3. Ikrjanojen piiri
  4. Jenotajevkan piiri
  5. Kamyzjakin piiri
  6. Krasnyj Jaryn piiri
  7. Limanin piiri
  8. Narimanovin piiri
  9. Tšernyi Jaryn piiri
  10. Volgan piiri
  11. Volodarskin piiri

Belgorodin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belgorodin alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 19 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Belgorod
  2. Gubkin
  3. Staryi Oskol
Piirit[2]
  1. Aleksejevkan piiri ja kaupunki
  2. Belgorodin piiri
  3. Borisovkan piiri
  4. Graivoronin piiri
  5. Ivnjan piiri
  6. Jakovlevon piiri
  7. Korotšan piiri
  8. Krasnaja Jarugan piiri
  9. Krasnogvardeiskojen piiri
  10. Krasnojen piiri
  11. Novyi Oskolin piiri
  12. Prohorovkan piiri
  13. Rakitnojen piiri
  14. Rovenkin piiri
  15. Šebekinon piiri ja kaupunki
  16. Tšernjankan piiri
  17. Valuikin kaupunki ja piiri
  18. Veidelevkan piiri
  19. Volokonovkan piiri

Brjanskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brjanskin alueella on 6 kaupunkipiiriä ja 27 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Brjansk
  2. Fokino
  3. Klintsy
  4. Novozybkov
  5. Seltso
  6. Starodub
Piirit[2]
  1. Brasovon piiri
  2. Brjanskin piiri
  3. Djatkovon piiri
  4. Dubrovkan piiri
  5. Gordejevkan piiri
  6. Karatševin piiri
  7. Kletnjan piiri
  8. Klimovon piiri
  9. Klintsyn piiri
  10. Komaritšin piiri
  11. Krasnaja Goran piiri
  12. Mglinin piiri
  13. Navljan piiri
  14. Novozybkovin piiri
  15. Pogarin piiri
  16. Potšepin piiri
  17. Rognedinon piiri
  18. Sevskin piiri
  19. Starodubin piiri
  20. Suražin piiri
  21. Suzemkan piiri
  22. Trubtševskin piiri
  23. Unetšan piiri
  24. Vygonitšin piiri
  25. Žirjatinon piiri
  26. Zlynkan piiri
  27. Žukovkan piiri

Irkutskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irkutskin alueella on 9 kaupunkipiiriä ja 33 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Bratsk
  2. Irkutsk
  3. Sajansk
  4. Svirsk
  5. Tšeremhovo
  6. Tulun
  7. Usolje-Sibirskoje
  8. Ust-Ilimsk
  9. Zima
Piirit[2]
  1. Angarskin piiri
  2. Balaganskin piiri
  3. Bodaibon piiri
  4. Bratskin piiri
  5. Irkutskin piiri
  6. Katangan piiri
  7. Katšugin piiri
  8. Kazatšinskoje-Lenskin piiri
  9. Kirenskin piiri
  10. Kuitunin piiri
  11. Mamsko-Tšuiskin piiri
  12. Nižneilimskin piiri
  13. Nižneudinskin piiri
  14. Olhonskin piiri
  15. Šelehovin piiri
  16. Sljudjankan piiri
  17. Taišetin piiri
  18. Tšeremhovon piiri
  19. Tšunskin piiri
  20. Tulunin piiri
  21. Usoljen piiri
  22. Ust-Ilimskin piiri
  23. Ust-Kutin piiri
  24. Ust-Udan piiri
  25. Zalarin piiri
  26. Žigalovon piiri
  27. Ziman piiri

Alueeseen kuuluu Ust-Ordan Burjatian piirikunta, jonka alueella on seuraava aluejako.

Piirit[2]
  1. Alarin piiri
  2. Bajandain piiri
  3. Bohanin piiri
  4. Ehirit-Bulagatskin piiri
  5. Nukutyn piiri
  6. Osan piiri

Ivanovon alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivanovon alueella on 6 kaupunkipiiriä ja 21 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Ivanovo
  2. Kinešma
  3. Kohma
  4. Teikovo
  5. Šuja
  6. Vitšuga
Piirit[2]
  1. Furmanovin piiri
  2. Gavrilov Posadin piiri
  3. Iljinskojen piiri
  4. Ivanovon piiri
  5. Jurjevetsin piiri
  6. Južan piiri
  7. Kinešman piiri
  8. Komsomolskin piiri
  9. Ležnevon piiri
  10. Luhin piiri
  11. Palehin piiri
  12. Pestjakin piiri
  13. Privolžskin piiri
  14. Putšežin piiri
  15. Rodnikin piiri
  16. Savinon piiri
  17. Šujan piiri
  18. Teikovon piiri
  19. Verhni Landehin piiri
  20. Vitšugan piiri
  21. Zavolžskin piiri

Jaroslavlin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaroslavlin alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 17 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Jaroslavl
  2. Pereslavl-Zalesski
  3. Rybinsk
Piirit[2]
  1. Bolšoje Selon piiri
  2. Borisoglebskin piiri
  3. Breitovon piiri
  4. Danilovin piiri
  5. Gavrilov-Jamin piiri
  6. Jaroslavlin piiri
  7. Ljubimin piiri
  8. Myškinin piiri
  9. Nekouzin piiri
  10. Nekrasovskojen piiri
  11. Pereslavlin piiri
  12. Pervomaiskin piiri
  13. Pošehonjen piiri
  14. Rostovin piiri
  15. Rybinskin piiri
  16. Tutajevin piiri
  17. Uglitšin piiri

Kaliningradin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaliningradin alueella on 7 kaupunkipiiriä ja 15 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Jantarnyi
  2. Kaliningrad
  3. Laduškin
  4. Mamonovo
  5. Pionerski
  6. Sovetsk
  7. Svetlyi
Piirit[2]
  1. Bagrationovskin piiri
  2. Baltijskin piiri
  3. Gurjevskin piiri
  4. Gusevin piiri
  5. Gvardeiskin piiri
  6. Krasnoznamenskin piiri
  7. Nemanin piiri
  8. Nesterovin piiri
  9. Ozjorskin piiri
  10. Polesskin piiri
  11. Pravdinskin piiri
  12. Slavskin piiri
  13. Svetlogorskin piiri
  14. Tšernjahovskin piiri
  15. Zelenogradskin piiri

Kalugan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalugan alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 24 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kaluga
  2. Obninsk
Piirit[2]
  1. Babyninon piiri
  2. Barjatinon piiri
  3. Borovskin piiri
  4. Duminitšin piiri
  5. Dzeržinskin piiri
  6. Ferzikovon piiri
  7. Hvastovitšin piiri
  8. Iznoskin piiri
  9. Juhnovin piiri
  10. Kirovin kaupunki ja piiri
  11. Kozelskin piiri
  12. Kuibyševin piiri
  13. Ljudinovon kaupunki ja piiri
  14. Malojaroslavetsin piiri
  15. Medynin piiri
  16. Meštšovskin piiri
  17. Mosalskin piiri
  18. Peremyšlin piiri
  19. Spas-Demenskin piiri
  20. Suhinitšin piiri
  21. Tarusan piiri
  22. Uljanovon piiri
  23. Žizdran piiri
  24. Žukovin piiri

Kemerovon alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kemerovon alueella on 16 kaupunkipiiriä ja 18 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Anžero-Sudžensk
  2. Belovo
  3. Berezovski
  4. Jurga
  5. Kaltan
  6. Kemerovo
  7. Kiselevsk
  8. Krasnobrodski
  9. Leninsk-Kuznetski
  10. Mežduretšenk
  11. Myski
  12. Novokuznetsk
  13. Osinniki
  14. Polysajevo
  15. Prokopevsk
  16. Taiga
Piirit[2]
  1. Belovskin piiri
  2. Gurevskin piiri
  3. Ižmorskin piiri
  4. Jajskin piiri
  5. Jaškinskin piiri
  6. Jurginskin piiri
  7. Kemerovskin piiri
  8. Krapivinskin piiri
  9. Leninsk-Kuznetskin piiri
  10. Mariinskin piiri
  11. Novokuznetskin piiri
  12. Prokopevskin piiri
  13. Promšlennovskin piiri
  14. Taštagolskin piiri
  15. Tisulskin piiri
  16. Tjažinskin piiri
  17. Topkinskin piiri
  18. Tšebulinskin piiri

Kirovin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirovin alueella on 6 kaupunkipiiriä ja 39 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kirov
  2. Kirovo-Tšepetsk
  3. Kotelnitš
  4. Pervomaiski
  5. Slobodskoi
  6. Vjatskije Poljany
Piirit[2]
  1. Afanasevon piiri
  2. Arbažin piiri
  3. Belaja Holunitsan piiri
  4. Bogorodskojen piiri
  5. Darovskoin piiri
  6. Falenkin piiri
  7. Jaranskin piiri
  8. Jurjan piiri
  9. Kiknurin piiri
  10. Kilmezin piiri
  11. Kirovo-Tšepetskin piiri
  12. Kotelnitšin piiri
  13. Kumenyn piiri
  14. Lebjažjen piiri
  15. Luzan piiri
  16. Malmyžin piiri
  17. Murašin piiri
  18. Nagorskin piiri
  19. Neman piiri
  20. Nolinskin piiri
  21. Omutninskin piiri
  22. Oparinon piiri
  23. Oritšin piiri
  24. Orlovin piiri
  25. Pižankan piiri
  26. Podosinovetsin piiri
  27. Šabalinon piiri
  28. Santšurskin piiri
  29. Slobodskoin piiri
  30. Sovetskin piiri
  31. Sunan piiri
  32. Svetšan piiri
  33. Tužan piiri
  34. Unin piiri
  35. Uržumin piiri
  36. Verhnekamskin piiri
  37. Verhošižemjen piiri
  38. Vjatskije Poljanyn piiri
  39. Zujevkan piiri

Kostroman alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kostroman alueella on 6 kaupunkipiiriä ja 24 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Bui
  2. Galitš
  3. Kostroma
  4. Manturovo
  5. Šarja
  6. Volgoretšensk
Piirit[2]
  1. Antropovon piiri
  2. Buin piiri
  3. Galitšin piiri
  4. Kadyin piiri
  5. Kologrivin piiri
  6. Kostroman piiri
  7. Krasnoselskin piiri
  8. Makarjevin piiri
  9. Manturovon piiri
  10. Mežan piiri
  11. Nejan kaupunki ja piiri
  12. Nerehtan kaupunki ja piiri
  13. Oktjabrskin piiri
  14. Ostrovskojen piiri
  15. Parfenjevon piiri
  16. Pavinon piiri
  17. Ponazyrevon piiri
  18. Pyštšugin piiri
  19. Šarjan piiri
  20. Soligalitšin piiri
  21. Sudislavlin piiri
  22. Susaninon piiri
  23. Tšuhloman piiri
  24. Vohman piiri

Kurganin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurganin alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 24 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kurgan
  2. Šadrinsk
Piirit[2]
  1. Almenevon piiri
  2. Belozerskojen piiri
  3. Dalmatovon piiri
  4. Jurgamyšin piiri
  5. Kargapoljen piiri
  6. Kataiskin piiri
  7. Ketovon piiri
  8. Kurtamyšin piiri
  9. Lebjažjen piiri
  10. Makušinon piiri
  11. Miškinon piiri
  12. Mokrousovon piiri
  13. Petuhovon piiri
  14. Polovinnojen piiri
  15. Pritobolnojen piiri
  16. Šadrinskin piiri
  17. Safakulevon piiri
  18. Šatrovon piiri
  19. Štšutšjen piiri
  20. Šumihan piiri
  21. Tšastoozerjen piiri
  22. Tselinnojen piiri
  23. Vargašin piiri
  24. Zverinogolovskojen piiri

Kurskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurskin alueella on 5 kaupunkipiiriä ja 28 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kursk
  2. Kurtšatov
  3. Lgov
  4. Štšigry
  5. Železnogorsk
Piirit[2]
  1. Belajan piiri
  2. Bolšoje Soldatskojen piiri
  3. Dmitrijevin piiri
  4. Fatežin piiri
  5. Gluškovon piiri
  6. Goršetšnojen piiri
  7. Homutovkan piiri
  8. Kastornojen piiri
  9. Konyševkan piiri
  10. Korenevon piiri
  11. Kurskin piiri
  12. Kurtšatovin piiri
  13. Lgovin piiri
  14. Manturovon piiri
  15. Medvenkan piiri
  16. Obojanin piiri
  17. Oktjabrskin piiri
  18. Ponyrin piiri
  19. Pristenin piiri
  20. Rylskin piiri
  21. Solntsevon piiri
  22. Sovetskin piiri
  23. Štšigryn piiri
  24. Sudžan piiri
  25. Timin piiri
  26. Tšeremisinovon piiri
  27. Železnogorskin piiri
  28. Zolotuhinon piiri

Leningradin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leningradin alueella on 1 kaupunkipiiri ja 17 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Sosnovyi Bor
Piirit[2]
  1. Boksitogorskin piiri
  2. Hatsinan piiri
  3. Jaaman piiri
  4. Kirišin piiri
  5. Kirovskin piiri
  6. Koskenalan piiri
  7. Käkisalmen piiri
  8. Lomonosovin piiri
  9. Lotinapellon piiri
  10. Lugan piiri
  11. Olhavan piiri
  12. Seuloskoin piiri
  13. Slantsyn piiri
  14. Tihvinän piiri
  15. Tusinan piiri
  16. Viipurin piiri
  17. Volossovan piiri

Lipetskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lipetskin alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 18 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Jelets
  2. Lipetsk
Piirit[2]
  1. Dankovin piiri
  2. Dobrinkan piiri
  3. Dobrojen piiri
  4. Dolgorukovon piiri
  5. Grjazin piiri
  6. Hlevnojen piiri
  7. Izmalkovon piiri
  8. Jeletsin piiri
  9. Krasnojen piiri
  10. Lebedjanin piiri
  11. Lev Tolstoin piiri
  12. Lipetskin piiri
  13. Stanovojen piiri
  14. Terbunyn piiri
  15. Tšaplyginin piiri
  16. Usmanin piiri
  17. Volovon piiri
  18. Zadonskin piiri

Magadanin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magadanin alueella on 1 kaupunkipiiri ja 8 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Magadan
Piirit[2]
  1. Hasynin piiri
  2. Jagodnojen piiri
  3. Olan piiri
  4. Omsuktšanin piiri
  5. Severo-Evenskin piiri
  6. Srednekanin piiri
  7. Susumanin piiri
  8. Tenkinin piiri

Moskovan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan alueella on 36 kaupunkipiiriä ja 36 piiriä.[3]

Kaupunkipiirit[4]
  1. Balašiha
  2. Bronnitsy
  3. Dzeržinski
  4. Dolgoprudnyi
  5. Domodedovo
  6. Dubna
  7. Elektrogorsk
  8. Elektrostal
  9. Frjazino
  10. Himki
  11. Ivantejevka
  12. Jubileinyi
  13. Klimovsk
  14. Kolomna
  15. Koroljov
  16. Kotelniki
  17. Krasnoarmeisk
  18. Krasnoznamensk
  19. Lobnja
  20. Losino-Petrovski
  21. Lytkarino
  22. Molodjožnyi
  23. Orehovo-Zujevo
  24. Podolsk
  25. Protvino
  26. Puštšino
  27. Reutov
  28. Rošal
  29. Serpuhov
  30. Tšernogolovka
  31. Tähtikaupunki
  32. Vlasiha
  33. Voshod
  34. Železnodorožnyi
  35. Žukovski
  36. Zvenigorod
Piirit[4]
  1. Dmitrovin piiri
  2. Istran piiri
  3. Jegorjevskin piiri
  4. Kaširan piiri
  5. Klinin piiri
  6. Kolomnan piiri
  7. Krasnogorskin piiri
  8. Leninin piiri
  9. Lotošinon piiri
  10. Luhovitsyn piiri
  11. Ljubertsyn piiri
  12. Možaiskin piiri
  13. Mytištšin piiri
  14. Naro-Fominskin piiri
  15. Noginskin piiri
  16. Odintsovon piiri
  17. Ozjoryn piiri
  18. Orehovo-Zujevon piiri
  19. Pavlovski Posadin piiri
  20. Podolskin piiri
  21. Puškinon piiri
  22. Ramenskojen piiri
  23. Ruzan piiri
  24. Šaturan piiri
  25. Šahovskajan piiri
  26. Sergijev Posadin piiri
  27. Serebrjanyje Prudyn piiri
  28. Serpuhovin piiri
  29. Štšolkovon piiri
  30. Solnetšnogorskin piiri
  31. Stupinon piiri
  32. Taldomin piiri
  33. Tšehovin piiri
  34. Volokolamskin piiri
  35. Voskresenskin piiri
  36. Zaraiskin piiri

Murmanskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murmanskin alueella on 12 kaupunkipiiriä ja 5 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Aleksandrovsk
  2. Apatity
  3. Kirovsk
  4. Kouteron piiri
  5. Montšegorsk
  6. Murmansk
  7. Olenegorsk
  8. Ostrovnoi
  9. Poljarnyje Zori
  10. Severomorsk
  11. Vidjajevo
  12. Zaozjorsk
Piirit[2]
  1. Kantalahden piiri
  2. Kuolan piiri
  3. Lovozeron piiri
  4. Petsamon piiri
  5. Turjan piiri

Nižni Novgorodin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nižni Novgorodin alueella on 5 kaupunkipiiriä ja 47 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Arzamas
  2. Bor
  3. Dzeržinsk
  4. Nižni Novgorod
  5. Sarov
Piirit[2]
  1. Ardatovin piiri
  2. Arzamasin piiri
  3. Balahnan piiri
  4. Bogorodskin piiri
  5. Bolšoje Boldinon piiri
  6. Bolšoje Muraškinon piiri
  7. Buturlinon piiri
  8. Dalneje Konstantinovon piiri
  9. Divejevon piiri
  10. Gaginon piiri
  11. Gorodetsin piiri
  12. Knjagininon piiri
  13. Koverninon piiri
  14. Krasnooktjabrskin piiri
  15. Krasnyje Bakin piiri
  16. Kstovon piiri
  17. Kulebakin piiri
  18. Lukojanovin piiri
  19. Lyskovon piiri
  20. Navašinon piiri
  21. Pavlovon piiri
  22. Perevozin piiri
  23. Pervomaiskin piiri
  24. Pilnan piiri
  25. Potšinkin piiri
  26. Šahunjan piiri
  27. Šarangan piiri
  28. Šatkin piiri
  29. Semenovin piiri
  30. Sergatšin piiri
  31. Setšenovon piiri
  32. Sokolskojen piiri
  33. Sosnovskojen piiri
  34. Spasskojen piiri
  35. Tonkinon piiri
  36. Tonšajevon piiri
  37. Tškalovskin piiri
  38. Urenin piiri
  39. Vadin piiri
  40. Varnavinon piiri
  41. Vatšan piiri
  42. Vetlugan piiri
  43. Volodarskin piiri
  44. Vorotynskin piiri
  45. Voskresenskojen piiri
  46. Voznesenskojen piiri
  47. Vyksan piiri

Novgorodin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Novgorodin alueella on 1 kaupunkipiiri ja 21 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Novgorod
Piirit[2]
  1. Batetskin piiri
  2. Borovitšin piiri
  3. Demjanskin piiri
  4. Holmin piiri
  5. Hvoinajan piiri
  6. Kresttsyn piiri
  7. Ljubytinon piiri
  8. Malaja Višeran piiri
  9. Marjovon piiri
  10. Mošenskojen piiri
  11. Novgorodin piiri
  12. Okulovkan piiri
  13. Parfinon piiri
  14. Pestovon piiri
  15. Poddorjen piiri
  16. Šimskin piiri
  17. Soltsyn piiri
  18. Staraja Russan piiri
  19. Tšudovon piiri
  20. Valdain piiri
  21. Volotin piiri

Novosibirskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Novosibirskin alueella on 5 kaupunkipiiriä ja 30 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Berdsk
  2. Iskitim
  3. Koltsovo
  4. Novosibirsk
  5. Ob
Piirit[2]
  1. Baganin piiri
  2. Barabinskin piiri
  3. Bolotnojen piiri
  4. Dovolnojen piiri
  5. Iskitimin piiri
  6. Karasukin piiri
  7. Kargatin piiri
  8. Kolyvanin piiri
  9. Kotšenevon piiri
  10. Kotškin piiri
  11. Krasnozerskojen piiri
  12. Kuibyševin piiri
  13. Kupinon piiri
  14. Kyštovkan piiri
  15. Masljaninon piiri
  16. Moškovon piiri
  17. Novosibirskin piiri
  18. Ordynskojen piiri
  19. Severnojen piiri
  20. Suzunin piiri
  21. Tatarskin piiri
  22. Togutšinin piiri
  23. Tšanyn piiri
  24. Tšerepanovon piiri
  25. Tšistoozernojen piiri
  26. Tšulymin piiri
  27. Ubinskojen piiri
  28. Ust-Tarkan piiri
  29. Vengerovon piiri
  30. Zdvinskin piiri

Omskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omskin alueella on 1 kaupunkipiiri ja 32 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Omsk
Piirit[2]
  1. Azovon saksalaisten kansallinen piiri
  2. Bolšeretšjen piiri
  3. Bolšije Ukin piiri
  4. Gorkovskojen piiri
  5. Isilkulin piiri
  6. Kalatšinskin piiri
  7. Kolosovkan piiri
  8. Kormilovkan piiri
  9. Krutinkan piiri
  10. Ljubinskin piiri
  11. Marjanovkan piiri
  12. Moskalenkin piiri
  13. Muromtsevon piiri
  14. Nazyvajevskin piiri
  15. Nižnjaja Omkan piiri
  16. Novovaršavkan piiri
  17. Odesskojen piiri
  18. Okonešnikovon piiri
  19. Omskin piiri
  20. Pavlogradkan piiri
  21. Poltavkan piiri
  22. Russkaja Poljanan piiri
  23. Sargatskojen piiri
  24. Sedelnikovon piiri
  25. Šerbakulin piiri
  26. Taran piiri
  27. Tavritšeskojen piiri
  28. Tevrizin piiri
  29. Tjukalinskin piiri
  30. Tšerlakin piiri
  31. Ust-Išimin piiri
  32. Znamenskojen piiri

Orenburgin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orenburgin alueella on 9 kaupunkipiiriä ja 35 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Buguruslan
  2. Buzuluk
  3. Gai
  4. Komarovski
  5. Mednogorsk
  6. Novotroitsk
  7. Orenburg
  8. Orsk
  9. Sorotšinsk
Piirit[2]
  1. Abdulinon piiri
  2. Adamovkan piiri
  3. Akbulakin piiri
  4. Aleksandrovkan piiri
  5. Asekejevon piiri
  6. Beljajevkan piiri
  7. Buguruslanin piiri
  8. Buzulukin piiri
  9. Dombarovskin piiri
  10. Gain piiri
  11. Gratšjovkan piiri
  12. Ilekin piiri
  13. Jasnyin piiri
  14. Krasnogvardeiskin piiri
  15. Kurmanajevkan piiri
  16. Kuvandykin piiri
  17. Kvarkenon piiri
  18. Matvejevkan piiri
  19. Novoorskin piiri
  20. Novosergijevkan piiri
  21. Oktjabrskojen piiri
  22. Orenburgin piiri
  23. Perevolotskin piiri
  24. Pervomaiskin piiri
  25. Ponomarjovkan piiri
  26. Sakmaran piiri
  27. Saraktašin piiri
  28. Šarlykin piiri
  29. Severnojen piiri
  30. Sol-Iletskin piiri
  31. Sorotšinskin piiri
  32. Svetlyin piiri
  33. Tašlan piiri
  34. Tjulganin piiri
  35. Totskojen piiri

Orjolin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orjolin alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 24 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Livny
  2. Mtsensk
  3. Orjol
Piirit[2]
  1. Dmitrovskin piiri
  2. Dolgojen piiri
  3. Glazunovkan piiri
  4. Hotynetsin piiri
  5. Kolpnan piiri
  6. Korsakovon piiri
  7. Krasnaja Zarjan piiri
  8. Kromyn piiri
  9. Livnyn piiri
  10. Maloarhangelskin piiri
  11. Mtsenskin piiri
  12. Novoderevenkovin piiri
  13. Novosilin piiri
  14. Orjolin piiri
  15. Pokrovskojen piiri
  16. Šablykinon piiri
  17. Soskovon piiri
  18. Sverdlovskin piiri
  19. Trosnan piiri
  20. Uritskin piiri
  21. Verhovjen piiri
  22. Volhovin piiri
  23. Zalegoštšin piiri
  24. Znamenskojen piiri

Penzan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penzan alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 27 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kuznetsk
  2. Penza
  3. Zaretšnyi
Piirit[2]
  1. Bašmakovon piiri
  2. Bekovon piiri
  3. Belinskin piiri
  4. Bessonovkan piiri
  5. Gorodištšen piiri
  6. Issan piiri
  7. Kamenkan piiri
  8. Kameškirin piiri
  9. Kolyšlein piiri
  10. Kuznetskin piiri
  11. Lopatinon piiri
  12. Luninon piiri
  13. Malaja Serdoban piiri
  14. Mokšanin piiri
  15. Narovtšatin piiri
  16. Neverkinon piiri
  17. Nikolskin piiri
  18. Nižni Lomovin piiri
  19. Patšelman piiri
  20. Penzan piiri
  21. Šemyšeikan piiri
  22. Serdobskin piiri
  23. Sosnovoborskin piiri
  24. Spasskin piiri
  25. Tamalan piiri
  26. Vadinskin piiri
  27. Zemettšinon piiri

Pihkovan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pihkovan alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 24 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Pihkova
  2. Velikije Luki
Piirit[2]
  1. Bežanitsyn piiri
  2. Dedovitšin piiri
  3. Dnon piiri
  4. Krasnogorodskin piiri
  5. Kunjan piiri
  6. Loknjan piiri
  7. Nevelin piiri
  8. Novorževin piiri
  9. Novosokolnikin piiri
  10. Opotškan piiri
  11. Ostrovin piiri
  12. Outovan piiri
  13. Palkinon piiri
  14. Petserin piiri
  15. Pihkovan piiri
  16. Pljussan piiri
  17. Porhovin piiri
  18. Puškinskije Goryn piiri
  19. Pustoškan piiri
  20. Pytalovon piiri
  21. Sebežin piiri
  22. Strugi Krasnyjen piiri
  23. Usvjatyn piiri
  24. Velikije Lukin piiri

Rjazanin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rjazanin alueella on 4 kaupunkipiiriä ja 25 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kasimov
  2. Rjazan
  3. Skopin
  4. Sasovo
Piirit[2]
  1. Jermišin piiri
  2. Kadomin piiri
  3. Kasimovin piiri
  4. Klepikin piiri
  5. Korablinon piiri
  6. Mihailovin piiri
  7. Miloslavskojen piiri
  8. Novoderevenskin piiri
  9. Pitelinon piiri
  10. Pronskin piiri
  11. Putjatinon piiri
  12. Rjazanin piiri
  13. Rjažskin piiri
  14. Rybnojen piiri
  15. Sapožokin piiri
  16. Sarain piiri
  17. Sasovon piiri
  18. Šatskin piiri
  19. Šilovon piiri
  20. Skopinin piiri
  21. Spasskin piiri
  22. Starožilovon piiri
  23. Tšutškovon piiri
  24. Uholovon piiri
  25. Zaharovon piiri

Rostovin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rostovin alueella on 12 kaupunkipiiriä ja 43 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Azov
  2. Bataisk
  3. Gukovo
  4. Donetsk
  5. Kamensk-Šahtinski
  6. Novošahtinsk
  7. Novotšerkassk
  8. Rostov-na-Donu
  9. Šahty
  10. Taganrog
  11. Volgodonsk
  12. Zverevo
Piirit[2]
  1. Aksain piiri
  2. Azovin piiri
  3. Bagajevskajan piiri
  4. Belaja Kalitvan piiri
  5. Bokovskajan piiri
  6. Dubovskojen piiri
  7. Jegorlykskajan piiri
  8. Kagalnitskajan piiri
  9. Kamenskin piiri
  10. Kašaryn piiri
  11. Konstantinovskin piiri
  12. Krasnyi Sulinin piiri
  13. Kuibyševon piiri
  14. Martynovkan piiri
  15. Matvejev Kurganin piiri
  16. Miljutinskajan piiri
  17. Millerovon piiri
  18. Mjasnikovskin piiri
  19. Morozovskin piiri
  20. Neklinovskin piiri
  21. Oblivskajan piiri
  22. Oktjabrskin alue
  23. Orlovskin piiri
  24. Pestšanokopskojen piiri
  25. Proletarskin piiri
  26. Remontnojen piiri
  27. Rodionovo-Nesvetaiskajan piiri
  28. Salskin piiri
  29. Semikarakorskin piiri
  30. Šolohovan piiri
  31. Sovetskajan piiri
  32. Tarasovskin piiri
  33. Tatsinskajan piiri
  34. Tselinan piiri
  35. Tšertkovon piiri
  36. Tsimljanskin piiri
  37. Ust-Donetskin piiri
  38. Verhnedonskoin piiri
  39. Veselyin piiri
  40. Volgodonskin piiri
  41. Zavetnojen piiri
  42. Zernogradin piiri
  43. Zimovnikin piiri

Sahalinin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sahalinin alueella on 18 kaupunkipiiriä ja 1 piiri.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Aleksandrovsk-Sahalinski
  2. Aniva
  3. Dolinsk
  4. Holmsk
  5. Južno-Kurilsk
  6. Južno-Sahalinsk
  7. Korsakov
  8. Kurilsk
  9. Makarov
  10. Nevelsk
  11. Nogliki
  12. Oha
  13. Poronaisk
  14. Severo-Kurilsk
  15. Smirnyh
  16. Tomari
  17. Tymovskoje
  18. Varhušev
Piirit[2]
  1. Uglegorskin piiri

Samaran alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samaran alueella on 10 kaupunkipiiriä ja 27 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kinel
  2. Novokuibyševsk
  3. Oktjabrsk
  4. Otradnyi
  5. Pohvistnevo
  6. Samara
  7. Syzran
  8. Toljatti
  9. Tšapajevsk
  10. Žigulevsk
Piirit[2]
  1. Aleksejevkan piiri
  2. Bezentšukin piiri
  3. Bogatojen piiri
  4. Bolšaja Glušitsan piiri
  5. Bolšaja Tšernigovkan piiri
  6. Borskojen piiri
  7. Hvorostjankan piiri
  8. Isaklyn piiri
  9. Jelhovkan piiri
  10. Kamyšlan piiri
  11. Kinelin piiri
  12. Kinel-Tšerkassyn piiri
  13. Kljavlinon piiri
  14. Koškin piiri
  15. Krasnoarmeiskojen piiri
  16. Krasnyi Jarin piiri
  17. Neftegorskin piiri
  18. Pestravkan piiri
  19. Pohvistnevon piiri
  20. Privolžjen piiri
  21. Šentalan piiri
  22. Sergijevskin piiri
  23. Šigonyn piiri
  24. Stavropolskin piiri
  25. Syzranin piiri
  26. Tšelno-Veršinyn piiri
  27. Volgan piiri

Saratovin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saratovin alueella on 4 kaupunkipiiriä ja 38 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Mihailovski
  2. Saratov
  3. Šihany
  4. Svetlyi
Piirit[2]
  1. Aleksandrov Gain piiri
  2. Arkadakin piiri
  3. Atkarskin piiri
  4. Balakovon piiri
  5. Balašovin piiri
  6. Baltain piiri
  7. Bazarnyi Karabulakin piiri
  8. Dergatšin piiri
  9. Duhovnitskojen piiri
  10. Engelsin piiri
  11. Fedorovskin piiri
  12. Hvalynskin piiri
  13. Ivantejevkan piiri
  14. Jekaterinovkan piiri
  15. Jeršovin piiri
  16. Kalininskin piiri
  17. Krasnoarmeiskin piiri
  18. Krasnopartizanskin piiri
  19. Krasnyi Kutin piiri
  20. Lysyje Goryn piiri
  21. Marksin piiri
  22. Novouzenskin piiri
  23. Novyje Burasyn piiri
  24. Ozinkin piiri
  25. Pereljubin piiri
  26. Petrovskin piiri
  27. Piterkan piiri
  28. Ptištševon piiri
  29. Pugatševin piiri
  30. Romanovkan piiri
  31. Rovnojen piiri
  32. Samoilovkan piiri
  33. Saratovin piiri
  34. Sovetskojen piiri
  35. Tatištševon piiri
  36. Turkin piiri
  37. Volskin piiri
  38. Voskresenskojen piiri

Smolenskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smolenskin alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 25 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Desnogorsk
  2. Smolensk
Piirit[2]
  1. Demidovin piiri
  2. Dorogobužin piiri
  3. Duhovštšinan piiri
  4. Gagarinin piiri
  5. Glinkan piiri
  6. Hislavitšin piiri
  7. Holm-Žirkovskin piiri
  8. Jartsevon piiri
  9. Jelnjan piiri
  10. Jeršitšin piiri
  11. Kardymovon piiri
  12. Krasnyin piiri
  13. Monastyrštšinan piiri
  14. Novoduginon piiri
  15. Potšinokin piiri
  16. Roslavlin piiri
  17. Rudnjan piiri
  18. Safonovon piiri
  19. Smolenskin piiri
  20. Šumjatšin piiri
  21. Sytševkan piiri
  22. Temkinon piiri
  23. Ugran piiri
  24. Veližin piiri
  25. Vjazman piiri

Sverdlovskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sverdlovskin alueella on 68 kaupunkipiiriä ja 5 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Alapajevskin kaupungin kaupunkipiiri
  2. Alapajevskin kaupunkipiiri
  3. Aramil
  4. Artemovski
  5. Arti
  6. Asbest
  7. Atšit
  8. Belojarski
  9. Berezovski
  10. Bisert
  11. Bogdanovitš
  12. Degtjarsk
  13. Gari
  14. Gornouralski
  15. Irbitin kaupungin kaupunkipiiri
  16. Irbitin kaupunkipiiri
  17. Ivdel
  18. Jekaterinburg
  19. Kamensk
  20. Kamensk-Uralski
  21. Kamyšlov
  22. Karpinsk
  23. Katškanar
  24. Kirovgrad
  25. Krasnoturinsk
  26. Krasnoufimskin kaupungin kaupunkipiiri
  27. Krasnoufimskin kaupunkipiiri
  28. Krasnouralsk
  29. Kušva
  30. Lesnoi
  31. Mahnjovo
  32. Malyševa
  33. Nevjansk
  34. Nižni Tagil
  35. Nižnjaja Salda
  36. Nižnjaja Tura
  37. Novaja Ljalja
  38. Novouralsk
  39. Pelym
  40. Pervouralsk
  41. Polevskoi
  42. Pyšma
  43. Reftinski
  44. Revda
  45. Rež
  46. Šalja
  47. Serov
  48. Severouralsk
  49. Sosva
  50. Sredneuralsk
  51. Staroutkinsk
  52. Suhoi Log
  53. Svobodnyi
  54. Sysert
  55. Talitsa
  56. Tavda
  57. Tugulym
  58. Turinsk
  59. Uralski
  60. Verh-Neivinski
  61. Verhneje Dubrovo
  62. Verhnjaja Pyšma
  63. Verhnjaja Salda
  64. Verhnjaja Tura
  65. Verhoturje
  66. Verni Tagil
  67. Voltšansk
  68. Zaretšnyi
Piirit[2]
  1. Baikalovon piiri
  2. Kamyšlovin piiri
  3. Nižnije Sergin piiri
  4. Taboryn piiri
  5. Turinskaja Slobodan piiri

Tambovin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tambovin alueella on 7 kaupunkipiiriä ja 23 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kirsanov
  2. Kotovsk
  3. Mitšurinsk
  4. Moršansk
  5. Rasskazovo
  6. Tambov
  7. Uvarovo
Piirit[2]
  1. Bondarin piiri
  2. Gavrilovkan piiri
  3. Inžavinon piiri
  4. Kirsanovin piiri
  5. Mitšurinskin piiri
  6. Mordovon piiri
  7. Moršanskin piiri
  8. Mutškapskin piiri
  9. Nikiforovkan piiri
  10. Pervomaiskin piiri
  11. Petrovskojen piiri
  12. Pitšajevon piiri
  13. Rasskazovon piiri
  14. Ržaksan piiri
  15. Sampurin piiri
  16. Sosnovkan piiri
  17. Starojurjevon piiri
  18. Tambovin piiri
  19. Tokarjovkan piiri
  20. Umjotin piiri
  21. Uvarovon piiri
  22. Žerdevkan piiri
  23. Znamenkan piiri

Tjumenin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tjumenin alueella on 24 kaupunkipiiriä ja 37 piiriä, joista Hanti-Mansian autonomisessa piirikunnassa 13 kaupunkipiiriä ja 9 piiriä, ja Jamalin Nenetsian autonomisessa piirikunnassa 6 kaupunkipiiriä ja 7 piiriä.[1] Tjumenin alueen ydinalueella on siten 5 kaupunkipiiriä ja 21 piiriä.

Kaupunkipiirit[2]
  1. Išim
  2. Jalutorovsk
  3. Tjumen
  4. Tobolsk
  5. Zavodoukovsk
Piirit[2]
  1. Abatskojen piiri
  2. Armizonskojen piiri
  3. Aromaševon piiri
  4. Berdjužen piiri
  5. Golyšmanovon piiri
  6. Isetskojen piiri
  7. Išimin piiri
  8. Jalutorovskin piiri
  9. Jarkovon piiri
  10. Jurginskojen piiri
  11. Kazanskojen piiri
  12. Nižnjaja Tavdan piiri
  13. Omutinskojen piiri
  14. Sladkovon piiri
  15. Sorokinon piiri
  16. Tjumenin piiri
  17. Tobolskin piiri
  18. Uporovon piiri
  19. Uvatin piiri
  20. Vagain piiri
  21. Vikulovon piiri

Tomskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomskin alueella on 4 kaupunkipiiriä ja 16 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kedrovyi
  2. Seversk
  3. Streževoi
  4. Tomsk
Piirit[2]
  1. Aleksandrovskojen piiri
  2. Asinon piiri
  3. Baktšarin piiri
  4. Kargasokin piiri
  5. Kolpaševon piiri
  6. Koževnikovon piiri
  7. Krivošeinon piiri
  8. Moltšanovon piiri
  9. Parabelin piiri
  10. Pervomaiskojen piiri
  11. Šegarkin piiri
  12. Teguldetin piiri
  13. Tomskin piiri
  14. Tšainskin piiri
  15. Verhneketin piiri
  16. Zyrjanskojen piiri

Tšeljabinskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšeljabinskin alueella on 16 kaupunkipiiriä ja 27 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Južnouralsk
  2. Karabaš
  3. Kopeisk
  4. Kyštym
  5. Lokomotivnyi
  6. Magnitogorsk
  7. Miass
  8. Ozjorsk
  9. Snežinsk
  10. Trehgornyi
  11. Troitsk
  12. Tšbarkul
  13. Tšeljabinsk
  14. Ust-Katav
  15. Verhni Ufalei
  16. Zlatoust
Piirit[2]
  1. Agapovkan piiri
  2. Argajašin piiri
  3. Ašan piiri
  4. Bredyn piiri
  5. Jemanželinskin piiri
  6. Jetkulin piiri
  7. Kartalyn piiri
  8. Kaslin piiri
  9. Katav-Ivanovskin piiri
  10. Kizilskojen piiri
  11. Korkinon piiri
  12. Krasnoarmeiskin piiri
  13. Kunašakin piiri
  14. Kusan piiri
  15. Nagaibakskin piiri
  16. Njazepetrovskin piiri
  17. Oktjabrskin piiri
  18. Plastin piiri
  19. Satkan piiri
  20. Sosnovskin piiri
  21. Troitskin piiri
  22. Tšebarkulin piiri
  23. Tšesman piiri
  24. Uiskojen piiri
  25. Uvelskin piiri
  26. Varnan piiri
  27. Verhneuralskin piiri

Tulan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulan alueella on 5 kaupunkipiiriä ja 22 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Donskoi
  2. Novomoskovsk
  3. Novogurovski
  4. Slavnyi
  5. Tula
Piirit[2]
  1. Aleksinin piiri
  2. Arsenjevon piiri
  3. Belevin piiri
  4. Bogoroditskin piiri
  5. Dubnan piiri
  6. Jasnogorskin piiri
  7. Jefremovin piiri
  8. Kamenkan piiri
  9. Kimovskin piiri
  10. Kirejevskin piiri
  11. Kurkinon piiri
  12. Leninskin piiri
  13. Odojevin piiri
  14. Plavskin piiri
  15. Štšekinon piiri
  16. Suvorovin piiri
  17. Teplojen-Ogarevon piiri
  18. Tšernin piiri
  19. Uzlovajan piiri
  20. Venevin piiri
  21. Volovon piiri
  22. Zaokskin piiri

Tverin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tverin alueella on 7 kaupunkipiiriä ja 36 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Kimry
  2. Ozjornyi
  3. Ržev
  4. Solnetšnyi
  5. Toržok
  6. Tver
  7. Vyšni Volotšok
Piirit[2]
  1. Andreapolin piiri
  2. Bežetskin piiri
  3. Belyin piiri
  4. Bologojen piiri
  5. Firovon piiri
  6. Kalininin piiri
  7. Kaljazinin piiri
  8. Kašinin piiri
  9. Kesova Goran piiri
  10. Kimryn piiri
  11. Konakovon piiri
  12. Krasnyi Holmin piiri
  13. Kuvšinovon piiri
  14. Lesnojen piiri
  15. Lihoslavlin piiri
  16. Maksatihan piiri
  17. Molokovon piiri
  18. Nelidovon piiri
  19. Oleninon piiri
  20. Ostaškovin piiri
  21. Penon piiri
  22. Rameškin piiri
  23. Rževin piiri
  24. Sandovon piiri
  25. Seližarovon piiri
  26. Sonkovon piiri
  27. Spirovon piiri
  28. Staritsan piiri
  29. Toropetsin piiri
  30. Udomljan piiri
  31. Toržokin piiri
  32. Vesjegonskin piiri
  33. Vyšni Volotšokin piiri
  34. Zapadnaja Dvinan piiri
  35. Žarkovskin piiri
  36. Zubtsovin piiri

Uljanovskin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uljanovskin alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 21 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Dimitrovgrad
  2. Novouljanovsk
  3. Uljanovsk
Piirit[2]
  1. Baryšin piiri
  2. Bazarnyi Syzganin piiri
  3. Inzan piiri
  4. Karsunin piiri
  5. Kuzovatovon piiri
  6. Mainan piiri
  7. Melekesskin piiri
  8. Nikolajevkan piiri
  9. Novaja Malyklan piiri
  10. Novospasskojen piiri
  11. Pavlovkan piiri
  12. Radištševon piiri
  13. Sengilein piiri
  14. Staraja Kulatkan piiri
  15. Staraja Mainan piiri
  16. Surskojen piiri
  17. Terengan piiri
  18. Tšerdaklyn piiri
  19. Tsilnan piiri
  20. Uljanovskin piiri
  21. Veškaiman piiri

Vladimirin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vladimirin alueella on 5 kaupunkipiiriä ja 16 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Gus-Hrustalnyi
  2. Kovrov
  3. Murom
  4. Radužnyi
  5. Vladimir
Piirit[2]
  1. Aleksandrovin piiri
  2. Gorohovetsin piiri
  3. Gus-Hrustalnyin piiri
  4. Jurjev-Polskin piiri
  5. Kameškovon piiri
  6. Kiržatšin piiri
  7. Koltšuginon piiri
  8. Kovrovin piiri
  9. Melenkin piiri
  10. Muromin piiri
  11. Petuškin piiri
  12. Selivanovon piiri
  13. Sobinkan piiri
  14. Sudogdan piiri
  15. Suzdalin piiri
  16. Vjaznikin piiri

Volgogradin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volgogradin alueella on 6 kaupunkipiiriä ja 33 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Frolovo
  2. Kamyšin
  3. Mihailovka
  4. Urjupinsk
  5. Volgograd
  6. Volžski
Piirit[2]
  1. Aleksejevskajan piiri
  2. Bykovon piiri
  3. Danilovkan piiri
  4. Dubovkan piiri
  5. Frolovon piiri
  6. Gorodištšen piiri
  7. Ilovljan piiri
  8. Jelanin piiri
  9. Kalatšin piiri
  10. Kamyšinin piiri
  11. Kikvidzenskin piiri
  12. Kletskajan piiri
  13. Kotelnikovon piiri
  14. Kotovon piiri
  15. Kumylženskajan piiri
  16. Leninskin piiri
  17. Mihailovkan piiri
  18. Nehajevskajan piiri
  19. Nikolajevskin piiri
  20. Novoanninskin piiri
  21. Novonikolajevskin piiri
  22. Oktjabrskin piiri
  23. Olhovkan piiri
  24. Pallasovkan piiri
  25. Rudnjan piiri
  26. Serafimovitšin piiri
  27. Srednjaja Ahtuban piiri
  28. Staraja Poltavkan piiri
  29. Surovikinon piiri
  30. Svetlyi Jarin piiri
  31. Tšernyškovskin piiri
  32. Urjupinskin piiri
  33. Žirnovskin piiri

Vologdan alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vologdan alueella on 2 kaupunkipiiriä ja 26 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Tšerepovets
  2. Vologda
Piirit[2]
  1. Babajevon piiri
  2. Babuškinin piiri
  3. Belozerskin piiri
  4. Grjazovetsin piiri
  5. Harovskin piiri
  6. Kaduin piiri
  7. Kirillovin piiri
  8. Kitšmengski Gorodokin piiri
  9. Mežduretšjen piiri
  10. Nikolskin piiri
  11. Njuksenitsan piiri
  12. Šeksnan piiri
  13. Sjamžan piiri
  14. Sokolin piiri
  15. Tarnogski Gorodokin piiri
  16. Totman piiri
  17. Tšagodoštšan piiri
  18. Tšerepovetsin piiri
  19. Ustjužnan piiri
  20. Ust-Kubinskojen piiri
  21. Vaškin piiri
  22. Veliki Ustjugin piiri
  23. Verhovažjen piiri
  24. Vologdan piiri
  25. Vožegan piiri
  26. Vytegran piiri

Voronežin alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voronežin alueella on 3 kaupunkipiiriä ja 31 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Borisoglebsk
  2. Novovoronež
  3. Voronež
Piirit[2]
  1. Annan piiri
  2. Bobrovin piiri
  3. Bogutšarin piiri
  4. Buturlinovkan piiri
  5. Ertilin piiri
  6. Gribanovskin piiri
  7. Hoholskin piiri
  8. Kalatšin piiri
  9. Kamenkan piiri
  10. Kantemirovkan piiri
  11. Kaširskojen piiri
  12. Liskin piiri
  13. Nižnedevitskin piiri
  14. Novaja Usmanin piiri
  15. Novohopjorskin piiri
  16. Olhovatkan piiri
  17. Ostrogožskin piiri
  18. Paninon piiri
  19. Pavlovskin piiri
  20. Petropavlovkan piiri
  21. Podgorenskin piiri
  22. Povorinon piiri
  23. Ramonin piiri
  24. Repjovkan piiri
  25. Rossošin piiri
  26. Semilukin piiri
  27. Talovajan piiri
  28. Ternovkan piiri
  29. Verhni Mamonin piiri
  30. Verhnjaja Havan piiri
  31. Vorobjovkan piiri

Autonominen alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juutalaisten autonominen alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juutalaisten autonomisella alueella on 1 kaupunkipiiri ja 5 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Birobidžan
Piirit[2]
  1. Birobidžanin piiri
  2. Leninskojen piiri
  3. Oblutšjen piiri
  4. Oktjabrskin piiri
  5. Smidovitšin piiri

Autonomiset piirikunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanti-Mansia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanti-Mansian autonomisessa piirikunnassa on 13 kaupunkipiiriä ja 9 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Hanty-Mansijsk
  2. Jugorsk
  3. Kogalym
  4. Langepas
  5. Megion
  6. Neftejugansk
  7. Nižnevartovsk
  8. Njagan
  9. Pokatši
  10. Pyt-Jah
  11. Radužnyi
  12. Surgut
  13. Urai
Piirit[2]
  1. Belojarskin piiri
  2. Berjozovon piiri
  3. Hanty-Mansijskin piiri
  4. Kondinskojen piiri
  5. Neftejuganskin piiri
  6. Nižnevartovskin piiri
  7. Oktjabrskojen piiri
  8. Sovetskin piiri
  9. Surgutin piiri

Jamalin Nenetsia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamalin Nenetsian autonomisessa piirikunnassa on 6 kaupunkipiiriä ja 7 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Gubkinski
  2. Labytnangi
  3. Muravlenko
  4. Novyi Urengoi
  5. Nojabrsk
  6. Salehard
Piirit[2]
  1. Jamalin piiri
  2. Krasnoselkupin piiri
  3. Nadymin piiri
  4. Priuralskin piiri
  5. Purin piiri
  6. Šuryškaryn piiri
  7. Tazin piiri

Nenetsia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nenetsian autonomisessa piirikunnassa on 1 kaupunkipiiri ja 1 piiri.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Narjan-Mar
Piirit[2]
  1. Zapoljarnyin piiri

Tšukotka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšukotkan autonomisessa piirikunnassa on 1 kaupunkipiiri ja 6 piiriä.[1]

Kaupunkipiirit[2]
  1. Anadyr
Piirit[2]
  1. Anadyrin piiri
  2. Bilibinon piiri
  3. Iultinin piiri
  4. Providenijan piiri
  5. Tšaunin piiri
  6. Tšukotkan piiri

Federaatiokaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskova[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovassa on 2 kaupunkipiiriä.[3]

Pietari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc 10. Число муниципальных образований и межселенных территорий по субъектам Российской Федерации (PDF) (Kaupunkipiirien ja (kunnallis)piirien lukumäärät vuoden 2010 väestönlaskennassa) Том 1. Численность и размещение населения, Раздел II. Численность населения субъектов Российской Федерации по муниципальным образованиям. 2010. Федеральная служба государственной статистики. Viitattu 6.3.2014. (venäjäksi)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk 11. Численность населения России, федеральных округов, субъектов Российской Федерации, городских округов, муниципальных районов, городских и сельских поселений (PDF) (Kaupunkipiirien ja (kunnallis)piirien nimet vuoden 2010 väestönlaskennassa) Том 1. Численность и размещение населения, Раздел II. Численность населения субъектов Российской Федерации по муниципальным образованиям. 2010. Федеральная служба государственной статистики. Viitattu 6.3.2014. (venäjäksi)
  3. a b 10. Число муниципальных образований и межселенных территорий по субъектам Российской Федерации (XLSX) (Kaupunkipiirien ja (kunnallis)piirien lukumäärät Moskovan kaupungissa ja Moskovan alueella 1.7.2012 aluejaon mukaan) Том 1. Численность и размещение населения, Раздел II. Численность населения субъектов Российской Федерации по муниципальным образованиям. 1.7.2012. Федеральная служба государственной статистики. Viitattu 6.3.2014. (venäjäksi)
  4. a b 11. Численность населения России, федеральных округов, субъектов Российской Федерации, городских округов, муниципальных районов, городских и сельских поселений (XLSX) (Kaupunkipiirien ja (kunnallis)piirien nimet Moskovan kaupungissa ja Moskovan alueella 1.7.2012 aluejaon mukaan) Том 1. Численность и размещение населения, Раздел II. Численность населения субъектов Российской Федерации по муниципальным образованиям. 1.7.2012. Федеральная служба государственной статистики. Viitattu 6.3.2014. (venäjäksi)