Ustjužnan piiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ustjužnan piiri Vologdan alueen kartalla.
Kartta piirin kuntarajoista.

Ustjužnan piiri (ven. У́стюженский райо́н, Ustjuženski raion) on kunnallishallintoalue Vologdan alueella Venäjällä. Vuonna 1927 perustetun piirin pinta-ala on 3 600 neliökilometriä.[1] Asukkaita on 19 700 henkeä (vuonna 2010)[2].

Ustjužnan piiri sijaitsee Vologdan alueen lounaisosassa. Se rajoittuu lännessä Tšagodoštšan, pohjoisessa Babajevon ja Kaduin ja idässä Tšerepovetsin piireihin sekä kaakossa Tverin ja lounaassa Novgorodin alueisiin. Seudun halki virtaa Rybinskin tekojärveen laskeva Mologajoki.

Piirin hallinnollinen keskus on Ustjužnan kaupunki. Sen lisäksi siihen kuuluu 9 maalaiskuntaa: Lentjevo, Mezga (keskuspaikka Dolotskoje), Modno, Nikiforovo (Danilovskoje), Nikola, Posjolok imeni Željabova, Sošnevo (Sobolevo), Ustjužnan maalaiskunta (Ustjužna) ja Zalesje (Maloje Vosnoje). Kaupunkiväestön osuus on 49,1 %[2].

Seudun kautta kulkee Uuden Laatokan ja Vologdan välinen maantie. Piirissä on elintarvike- ja metsäteollisuutta sekä maatalousyrityksiä. Nähtävyyksiin kuuluvat Batjuškovin kartano Danilovskojen kylässä ja Kazanin kirkko Ustjužnassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Vologodskaja entsiklopedija, s. 486. Vologda: VGPU, Rus, 2006. ISBN 5-87822-305-8. Teoksen verkkoversio (viitattu 11.12.2011). (venäjäksi)
  2. a b Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki: Tšislennost naselenija Rossijskoi Federatsii po gorodam, posjolkam gorodskogo tipa i raionam na 1 janvarja 2010 g. 2010. Moskva: Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki (Rosstat). Viitattu 11.12.2011. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ustjužnan piiri.