Volokolamskin piiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Volokolamskin piiri Moskovan alueen kartalla.

Volokolamskin piiri (ven. Волокола́мский райо́н, Volokolamski raion) on kunnallinen itsehallintoalue Moskovan alueella Venäjällä. Vuonna 1929 perustetun piirin pinta-ala on 1 671 neliökilometriä ja asukkaita on 31 400 henkeä (vuonna 2005).

Volokolamskin piiri sijaitsee Moskovan alueen länsiosassa. Koillisessa se rajoittuu Klinin, idässä Istran ja Ruzan, etelässä Možaiskin, lännessä Šahovskajan ja luoteessa Lotošinon piiriin.

Hallinnollinen keskus on Volokolamskin kaupunki. Sen lisäksi piiriin kuulu Sytšovon kaupunkimainen taajama ja 6 maalaiskuntaa: Jaropolets, Kašino, Ostašovo, Spass, Terjajevo ja Tšismena.

Piirin läpi kulkee Moskovan ja Riian välinen rautatie sekä M9-valtatie. Seudulla on mm. tekstiili- ja elintarviketeollisuutta. Maatalous on keskittynyt maidon ja lihan tuotantoon.

Nähtävyyksiä ovat Volokolamskin historiallinen keskusta, kaupungin lähellä sijaitseva Josifo-Volokolamskin luostari, Ostašovon ja Jaropoletsin kartanot, lukuisat vanhat kirkot sekä toisen maailmansodan taistelujen muistomerkki Dubosekovossa. Kansainvälinen moottorirata Moscow Raceway sijaitsee Fedjukovon kylässä, Sytšovon kaupunkimaisessa taajamassa noin 20 kilometriä Volokolamskin kaupungista itään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Volokolamskin piiri.