Luettelo Suomen terveysasemista ja terveyskeskuspäivystyksistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Suomen terveysasemista ja terveyskeskuspäivystyksistä on lista Suomen terveyskeskusten terveysasemista ja terveyskeskusten päivystystoimintaa hoitavista toimipisteistä.

Suomen perustuslain 19. pykälän mukaan julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä.[1] Käytännössä julkisen vallan perusterveydenhoitoa antavat kunnissa tai kuntainliitoissa erityisesti terveyskeskusten terveysasemat, sekä suppeammille asiakasryhmille suunnatut neuvolat sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhoidon toimipisteet; myös työterveyshuolto lukeutuu lakisääteiseen perusterveydenhuoltoon. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin terveyskeskuspäivystys voi sijaita alue- tai keskussairaalan yhteydessä. Pääosa terveysasemista hoidetaan kuntien tai kuntainliittojen omana palveluna. Joidenkin kuntien terveyskeskustoiminta tai osa siitä on toteutettu ostopalveluna. Tällöin yksityiset terveyspalveluyritykset tuottavat sovitut lakisääteiset terveyskeskuspalvelut yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.[2][3][4][5][6]

Keväällä 2016 Suomessa oli yhteensä 548 julkista perusterveydenhoitoa antavaa terveysasemaa. Erään arvion mukaan erityisesti eteläiseen Suomeen voitaisiin kohdistaa terveysasemaverkoston huomattavaakin karsimista vuoteen 2025 mennessä, kun arvioperusteeksi valitaan olemassa oleva terveysasemaverkosto sekä kuntien väestömäärä, tiestö ja asukkaiden saavutettavuus (matka-ajat) palveluun.[7]

Kunnat, sosiaali- ja terveysalan kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit ja ulkoistettettujen palvelujen yksityisiset toteuttajayritykset ovat antaneet terveyskeskuksille, -asemille sekä sote-keskuksille ja -asemille lukuisan joukko erilaisia nimityksiä. Suomen kielen huoltajat ovat huomauttaneet, että kansallisesti hyvin kirjavaksi muuttuneet nimeämistavat ovat vaikeaselkoisia. Osa terveyspalveluja tarjoavista toimipisteistä on nimetty tavalla, ettei nimestä käy ilmi, mitä palveluja toimipiste tosiasiallisesti tarjoaa tai missä se sijaitsee. Esimerkiksi sekakielinen nimimuoto ei sovi julkisen palvelun nimeksi, vaan on paitsi huonoa virkakieltä, myös perustuslain vastainen.[8]

Luettelo terveysasemista ja terveyskeskuspäivystyksistä kunnittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oheinen taulukko listaa Suomen terveyskeskusten terveysasemat ja terveyskeskuspäivystyksen toimipisteet. Taulukko on alkuvaiheessaan varsin puutteellinen ja keskeneräinen. Mukana on (tilanne 11.6.2016) toistaiseksi 39 Suomen suurimman kunnan tai näiden yhteistoiminta-alueen (kuten Jyväskylän alueen JYTE-kunnat) tai terveyskeskuksen (kuten Lappeenrannan seudun Etelä-Karjalan terveyskeskus) terveysasemat sekä näiden ilta-, yö- ja viikoloppupäivystykset. Nämä terveysasemat ja -keskukset vastasivat noin 3,8 miljoonan asukkaan väestöpohjaa. Vastaavien terveyskeskuspäivystysten alueellinen vastuualue on paikoin listattuja terveysasemia laajempi ja väestöpohja siten terveysasemien väestöpohjaa suurempi. Listaa pyritään täydentämään vähitellen.

Luettelossa kerrotaan terveysaseman tai terveyskeskuspäivystyksen (tk-päivystys) nimi, sijaintikunta, katuosoite ja lisätietona kotisivu.

Terveysaseman tai
tk-päivystyksen nimi
Kunta Osoite Lisätietoja (www-sivu)
Haagan terveysasema[9] Helsinki Huovitie 5,[10] 00400 Helsinki Haagan terveysasema
(Herttoniemen terveysasema) Helsinki palvelut siirretty Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen toiminta Herttoniemessä päättynyt 2/2018
Jakomäen terveysasema Helsinki Vuorensyrjä 8,[10] 00770 Helsinki Jakomäen terveysasema
Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Helsinki Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki Kalasataman terveysasemapalvelut
(Kallion terveysasema) Helsinki (Eläintarhantie 3 D, 00530 Helsinki) palvelut siirretty Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen toiminta Kalliossa päättynyt 2/2018 (Kallion terveysasema)
Kannelmäen terveysasema Helsinki Laulukuja 4,[10] 00420 Helsinki Kannelmäen terveysasema
Kivikon terveysasema Helsinki Kivikonkaari 21,[10] 00940 Helsinki Kivikon terveysasema
Kontulan terveysasema Helsinki Ostoskuja 3,[10] 00940 Helsinki Kontulan terveysasema
Laajasalon terveysasema Helsinki Koulutanhua 2 A,[10] 00840 Helsinki Laajasalon terveysasema
Laakson terveysasema Helsinki Lääkärinkatu 8 R,[10] 00250 Helsinki Laakson terveysasema
Lauttasaaren terveysasema Helsinki Taivaanvuohentie 6,[10] 00200 Helsinki Lauttasaaren terveysasema
Malmin terveysasema Helsinki Talvelantie 4,[10] 00700 Helsinki Malmin terveysasema
Malminkartanon terveysasema Helsinki Luutnantintie 12-14,[10] 00410 Helsinki Malminkartanon terveysasema
Maunulan terveysasema Helsinki Suursuonlaita 3 A,[10] 00630 Helsinki Maunulan terveysasema
Munkkiniemen terveysasema Helsinki Laajalahdentie 30,[10] 00330 Helsinki Munkkiniemen terveysasema
Myllypuron terveysasema Helsinki Jauhokuja 4,[10] 00920 Helsinki Myllypuron terveysasema
Oulunkylän terveysasema Helsinki Kylänvanhimmantie 25,[10] 00640 Helsinki Oulunkylän terveysasema
Paloheinän terveysasema Helsinki Paloheinäntie 22, 2 krs.,[10] 00670 Helsinki Paloheinän terveysasema
Pihlajamäen terveysasema Helsinki Meripihkatie 8,[10] 00710 Helsinki Pihlajamäen terveysasema
Pitäjänmäen terveysasema Helsinki Konalantie 6-8 C,[10] 00370 Helsinki Pitäjänmäen terveysasema
Puistolan terveysasema Helsinki Ajurinaukio 1,[10] 00750 Helsinki Puistolan terveysasema
Suutarilan terveysasema Helsinki Suutarilantie 32,[10] 00740 Helsinki Suutarilan terveysasema
Töölön terveysasema Helsinki Sibeliuksenkatu 14,[10] 00260 Helsinki Töölön terveysasema
(Vallilan terveysasema) Helsinki (Rautalammintie 2, 00550 Helsinki) palvelut siirretty Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen toiminta Vallilassa päättynyt 2/2018 (Vallilan terveysasema)
Viiskulman terveysasema Helsinki Pursimiehenkatu 4,[10] 00150 Helsinki Viiskulman terveysasema
Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskus Helsinki Kahvikuja 3,[10] 00980 Helsinki Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskus
Uuden lastensairaalan Lasten päivystys (0-15-vuotiaille)[11] Helsinki Uusi lastensairaala, Stenbäckinkatu 9, 00250 Helsinki [12][11] Lasten päivystys
Haartmanin sairaalan päivystys[11] Helsinki Haartmaninkatu 4, rakennus 12, 00290 Helsinki (PL 6569, 00099 Helsingin kaupunki)[13] Haartmanin sairaala, päivystys
Malmin sairaalan päivystys[11] Helsinki Talvelantie 6, 00700 Helsinki (PL 6500, 00099 Helsingin kaupunki)[14] Malmin sairaala, päivystys
Diabeteskeskus[15] Espoo Karvasmäentie 10, 02740 Espoo Diabeteskeskus
Espoonlahden terveysasema[15] Espoo Merikansantie 4, 02320 Espoo[16] Espoonlahden terveysasema
Ison Omenan terveysasema[15] Espoo Kauppakeskus Ison Omenan 3. kerroksen palvelutori, Suomenlahdentie 1 (Piispansilta 19), 02230 Espoo[16][17] Ison Omenan terveysasema
Kalajärven terveysasema[15] Espoo Ruskaniitty 4, 02970 Espoo[16] Kalajärven terveysasema
Kilon terveysasema[15] Espoo Trillakatu 5, 02610 Espoo[16] Kilon terveysasema
Kivenlahden terveysasema[15] Espoo Meriusva 3, 02320 Espoo[16] Kivenlahden terveysasema
Leppävaaran terveysasema[15] Espoo Konstaapelinkatu 2, 02650 Espoo[16] Leppävaaran terveysasema
Oma Lääkärisi Espoontori[15] Espoo Kamreerintie 7, 5. krs, 02770 Espoo[16] Oma Lääkärisi Espoontori, Yhteystiedot (Oma Lääkärisi Espoo/ Mehiläinen & Espoo)
Oma Lääkärisi Matinkylä[15] Espoo Piispanportti 10 A, Espoo[16] Oma Lääkärisi Matinkylä
Samarian terveysasema / Espoon keskus[15] Espoo Terveyskuja 2, Espoo[16] Samarian terveysasema/ Espoon keskus
Tapiolan terveysasema[15] Espoo Ahertajantie 2, 02100 Espoo[16] Tapiolan terveysasema
(Viherlaakson terveysasema)[15] Espoo (Kievarinpolku 1, 02710 Espoo) suljettu kesällä 2020 suljettu kesällä 2020[18]
Espoon tk-päivystys Espoo Jorvin sairaala, Päivystysrakennus (sisään Turuntien kautta), Turuntie 150, 02740 Espoo[19][20][16][21] Jorvin sairaalan päivystys
Kauniaisten terveysasema Kauniainen Asematie 19, 02700 Kauniainen[22] Kauniainen: Terveyspalvelut
Atalan terveysasema[23] Tampere Pulkkakatu 1, 33580 Tampere Atalan terveysasema
Hatanpään terveysasema[23] Tampere Hatanpäänkatu 24, 33100 Tampere Hatanpään terveysasema
Hervannan terveysasema[23] Tampere Insinöörinkatu 38, 33720 Tampere Hervannan terveysasema
Kaukajärven terveysasema[23] Tampere Keskisenkatu 9, 33710 Tampere Kaukajärven terveysasema
Kämmenniemen terveysasema[23] Tampere Kämmenniemenkatu 42, 34240 Kämmenniemi Kämmenniemen terveysasema
Lielahden terveysasema[23] Tampere Lielahtikeskus, Teivaankatu 1 (2. krs), 33400 Tampere Lielahden terveysasema
Linnainmaan terveysasema[23] Tampere Kirviälänkatu 2, 33580 Tampere Linnainmaan terveysasema
Tammelakeskuksen terveysasema[23] Tampere Itsenäisyydenkatu 21 B, 33500 Tampere Tammelakeskuksen terveysasema
Tesoman terveysasema[23] Tampere tilapäiset tilat (vanha varikko):
Turvesuonkatu 15, 33400 Tampere
Tesoman terveysasema
Tipotien terveysasema[23] Tampere Tipotie 4 (5. krs), 33230 Tampere Tipotien terveysasema
Omapihlaja Hervanta
(ostopalvelu)[23]
Tampere Insinöörinkatu 30 (3. krs), 33720 Tampere Omapihlaja Hervanta
Omapihlaja Kehräsaari
(ostopalvelu)[23]
Tampere Kehräsaari B (4. krs), 33200 Tampere Omapihlaja Kehräsaari
Tampereen tk-päivystys Tampere TAYS Ensiapu Acuta, Teiskontie 35, 33520 Tampere[24][25] TAYS Ensiapu Acuta
Hakunilan terveysasema[26] Vantaa Laukkarinne 4, 01200 Vantaa[27] Hakunilan terveysasema
Koivukylän terveysasema[26] Vantaa Karsikkokuja 15, 01360 Vantaa[28] Koivukylän terveysasema
Korson terveysasema[26] Vantaa Naalipolku 6 B, 2. krs, 01450 Vantaa[29] Korson terveysasema
Länsimäen terveysasema[26] Vantaa Keilakuja 1, 01280 Vantaa[30] Länsimäen terveysasema
Martinlaakson terveysasema[26] Vantaa Laajaniityntie 3, 4. krs, 01620 Vantaa[31] Martinlaakson terveysasema
Myyrmäen terveysasema[26] Vantaa Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa[32] Myyrmäen terveysasema
Tikkurilan terveysasema[26] Vantaa Kielotie 11 A, 01300 Vantaa[33] Tikkurilan terveysasema
Peijaksen yhteispäivystys[34][35] Vantaa Peijaksen sairaala, Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa[34] Peijaksen yhteispäivystys (Arkistoitu – Internet Archive)
Haukiputaan terveysasema[36] Oulu Simppulantie 15, 90830 Haukipudas
(PL 7 90015 Oulun kaupunki)[37]
Haukiputaan terveysasema
Kaakkurin terveysasema[36] Oulu Pesätie 11, 90420 Oulu [38] Kaakkurin terveysasema
Kaijonharjun terveysasema[36] Oulu Kalevalantie 5, 90570 Oulu [39] Kaijonharjun terveysasema
Myllyojan terveysasema[36] Oulu Karvarinaukio 16, 90650 Oulu [40] Myllyojan terveysasema
Kiimingin hyvinvointikeskus[36] Oulu Terveystie 1, 90900 Kiiminki
(Pl 52 90015 Oulun kaupunki)[41]
Kiimingin hyvinvointikeskus
Kontinkankaan terveysasema[36] Oulu Kajaanintie 46 A (päärakennus) ja 48 A-B, 90220 Oulu [42] Kontinkankaan hyvinvointikeskus
Oulunsalon terveysasema[36] Oulu Kauppiaantie 10, 90460 Oulunsalo
(Pl 57, 90015 Oulun kaupunki)[43]
Oulunsalon terveysasema
Rajakylän terveysasema[36] Oulu Ruiskukkatie 4, 90580 Oulu [44] Rajakylän terveysasema
Tuiran terveysasema[36] Oulu Kangastie 12, 90500 Oulu [45] Tuiran terveysasema
Oulun seudun kuntien yhteispäivystys Oulu Oulun yliopistollinen sairaala, Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1[46] Oulun seudun kuntien yhteispäivystys
Keskustan terveysasema [47] Turku Käsityöläiskatu 2, 20100 Turku Keskustan terveysasema
Kirkkotien terveysasema[47] Turku Kirkkotie 13, 20540 Turku Kirkkotien terveysasema
Mäntymäen terveysasema, 1. toimintayksikkö[47] Turku Luolavuorentie 2, 20700 Turku Mäntymäen terveysasema, 1. yksikkö
Mäntymäen terveysasema, 2. toimintayksikkö[47] Turku Luolavuorentie 2, 20700 Turku Mäntymäen terveysasema, 2. yksikkö
Pansion terveysasema[47] Turku Hyrköistentie 26-28, 20240 Turku Pansion terveysasema
Runosmäen terveysasema[47] Turku Signalistinkatu 2, 20360 Turku Runosmäen terveysasema
Turun ruotsinkielinen terveysasema[47] Turku Luolavuorivägen 2, 20700 Åbo Ruotsinkielinen terveysasema
Varissuon terveysasema[47] Turku Nisse Kavon katu 3, 20610 Turku Varissuon terveysasema
Maarian lähipalvelupiste[47] Turku Arkeologinkatu 6, 20460 Turku Maarian lähipalvelupiste
Mullintien lähipalvelupiste[47] Turku Mullintie 2, 20300 Turku Mullintien lähipalvelupiste
Ulkomaalaistoimiston terveyspalvelut[47] Turku Rauhankatu 14 b C, 20100 Turku
(PL 364, 20101 Turku)
Ulkomaalaistoimiston terveyspalvelut
Turun alueen yhteispäivystys (vsshp.fi)[47] Turku TYKS T-sairaala, Savitehtaankatu 1, Turku[48] Turun alueen yhteispäivystys (Arkistoitu – Internet Archive) (vsshp.fi)
Hankasalmen terveysasema[49] Hankasalmi Keskustie 53, 41520 Hankasalmi[50] Hankasalmen terveysasema
Huhtasuon terveysasema[49] Jyväskylä Nevakatu 1, 40340 Jyväskylä[51] Huhtasuon terveysasema
Oma Lääkärisi Korpilahti (terveysasema)[49] Jyväskylä Virastokuja 2, 41800 Korpilahti[52] Korpilahden terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Kyllön terveysasema[49] Jyväskylä Keskussairaalantie 20, 40700 Jyväskylä
(PL 52, 40701 Jyväskylä)[53]
Kyllön terveysasema
Palokan terveysasema[49] Jyväskylä Ritopohjantie 25, 40270 Palokka[54] Palokan terveysasema
Sampoharjun terveysasema[49] Jyväskylä Vesmannintie 7, 40800 Vaajakoski[55] Sampoharjun terveysasema
Säynätsalon terveysasema[49] Jyväskylä Parviaisentie 7, 40900 Säynätsalo[56] Säynätsalon terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Tikkakosken terveysasema[49] Jyväskylä Kirkkokatu 3, 41160 Tikkakoski[57] Tikkakosken terveysasema
Toivakan terveysasema Toivakka Iltaruskontie 6, 41660 Toivakka Toivakan terveysasema
Uuraisten terveysasema[49] Uurainen Kuukantie 16, 41230 Uurainen[58] Uuraisten terveysasema
Muuramen terveyskeskus[59] Muurame Virastotie 10, 40950 Muurame[59] Muuramen Hyvinvointi – sosiaali- ja terveyspalvelut
Keski-Suomen Sairaala Nova[60] Jyväskylä Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä[60] Sairaala Nova
Kuopion pääterveysasema Kuopio Tulliportinkatu 15 H, 70100 Kuopio[61][62] [61][62]
Juankosken terveysasema Kuopio Terveystie 9, 73500 Juankoski[61] [61]
Karttulan terveysasema Kuopio Hoitotie 20, 72100 Karttula[61] [61]
Maaningan terveysasema Kuopio Satamatie 10, 71750 Maaninka[61] [61]
Nilsiän terveysasema Kuopio Pisantie 10, 73300 Nilsiä[61] [61]
Pyörön terveysasema Kuopio Pyörönkaari 24 (26), 70820 Kuopio[61] [61]
Riistaveden terveysasema Kuopio Museotie 3, 71160 Riistavesi[61] [61]
Vehmersalmen terveysasema Kuopio Vehmersalmentie 10, 71310 Vehmersalmi[61] [61]
Tk-lääkäreiden akuuttivastaanotto ja KYSin päivystys Kuopio Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS): Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio. Päivystys pääsairaalan C-ovesta. Terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppupäivystys 1. krs; KYS:n päivystys: 0-kerros. [63][64][62] KYSin päivystys ja terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto (pdf-esite) (Arkistoitu – Internet Archive)
Eteläinen lähiklinikka Lahti Launeenkatu 74, 15610 Lahti[65] Eteläinen lähiklinikka (Arkistoitu – Internet Archive)
Itäinen lähiklinikka Lahti Alasenkatu 2, 15300 Lahti[66] Itäinen lähiklinikka (Arkistoitu – Internet Archive)
Keskustan lähiklinikka Lahti Kauppakatu 14, 3. krs, 15140 Lahti[67] Keskustan lähiklinikka (Arkistoitu – Internet Archive)
Nastolan terveysasema Lahti Pekkalantie 12–14, 15560 Nastola (Peruspalvelukeskus Aava, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä)[68] Nastolan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Akuutti24 päivystys Lahti Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti, (Päijät-Hämeen keskussairaala, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä)[69] Akuutti24 päivystys
Elimäen terveysasema Kouvola Kiviaidantie 1[70] 47200 Elimäki Elimäen terveysasema
Jaalan terveysasema Kouvola Keskuskaari 1 B[70] 47710 Jaala Jaalan terveysasema
Keltakankaan terveysasema Kouvola Sairaalakaari 15 A[70] 46860 Keltakangas Keltakankaan terveysasema
Korian terveysasema Kouvola Kyminasemantie 10 A 4[70] 45610 Koria Korian terveysasema
Kouvolan terveysasema Kouvola Marjoniementie 10[70] 45100 Kouvola Kouvolan terveysasema (Attendo Terveyspalvelut)
Kuusankosken terveysasema Kouvola Kymenlaaksonkatu 3[70] 45700 Kuusankoski Kuusankosken terveysasema
Valkealan terveysasema Kouvola Keskitie 19[70] 45370 Valkeala Valkealan terveysasema
Kouvolan tk-päivystys Kouvola Pohjois-Kymen sairaala, Päivystys, Sairaalankuja 3 C, 45750 Sairaalamäki[71] Yhteispäivystys: Pohjois-Kymen sairaala
Itä-Porin lähipalvelukeskus Pori Itä-Porin lähipalvelukeskus, Herralahdenraitti 2, 28360 Pori[72] [72]
Keski-Porin terveysasema Pori Otavankatu 3 (4. kerros), 28100 Pori[72] [72]
Lavian lähipalvelupiste Pori Viittatie 8, 38600 Lavia[72] [72]
Länsi-Porin sote-keskus Pori Länsi-Porin sote-keskus (Porin pääterveysasema), 1. krs, Maantiekatu 31, 28120 Pori (PL 33, 28601 Pori)[72] [72]
Noormarkun terveysasema Pori Eva Ahlströmintie 8, 29600 Noormarkku[72] [72]
Pihlavan terveysasema Pori Päretie 2, 28800 Pori[72] [72]
Pohjois-Porin sote-keskus[73] (Sote-keskus Cotton) Pori Siltapuistokatu 2, 28100 Pori[72] [72]
Reposaaren terveysasema Pori Kirkkokatu 24, 28900 Pori[72] [72]
Merikarvian terveysasema Merikarvia Antintie 52, 29900 Merikarvia[72] [72]
Ulvilan terveyskeskus Ulvila Välskärintie 1, 28450 Vanha-Ulvila[72] [72]
Kullaan terveysasema Ulvila Koskitie 17, 29340 Kullaa [72] [72]
Satasairaalan päivystys Pori Satasairaala, K-rakennus, Sairaalantie 3, 28500 Pori[74] Satasairaala,
Päi­vys­tys, Yhteystiedot ja sairaala-alueen kartta
Enon terveysasema [75][76] Joensuu Enontie 52, 81200 Eno Enon terveysasema
Kiihtelysvaaran terveysasema [75][76] Joensuu Aprakkatie 2, 82140 Kiihtelysvaara Kiihtelysvaaran terveysasema
Kontiolahden terveysasema [75][76] Kontiolahti Aputie 1, 81100 Kontiolahti Kontiolahden terveysasema
Lehmon terveysasema [75][76] Kontiolahti Kylmäojantie 49, 80710 Lehmo Lehmon terveysasema
Niinivaaran terveysasema [75][76] Joensuu Suvikatu 18, 2. krs, 80200 Joensuu Niinivaaran terveysasema
Outokummun terveysasema[75][76] Outokumpu Sairaalankatu 8, 83500 Outokumpu Outokummun terveysasema
Pyhäselän terveysasema[75][76] Joensuu Sähkötie 22, 82200 Hammaslahti Pyhäselän terveysasema
Rantakylän terveysasema[75][76] Joensuu Ruoritie 3, 80160 Joensuu Rantakylän terveysasema
Siilaisen terveysasema[75][76] Joensuu Noljakantie 17a, 80130 Joensuu Siilaisen terveysasema
Tuupovaaran terveysasema[75][76] Joensuu Alatie 18, 82730 Tuupovaara Tuupovaaran terveysasema
Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys [77] Joensuu Pohjois-Karjalan keskussairaala, J2-talon katutaso, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu[76][78] Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys (siunsote.fi)
Armilan terveysasema[79] Lappeenranta Armilankatu 44, 53100 Lappeenranta[80] Armilan terveysasema
Joutsenon hyvinvointiasema[79] Lappeenranta Välskärintie 2, 54100 Joutseno[81] Joutsenon hyvinvointiasema
Lauritsalan hyvinvointiasema[79] Lappeenranta Karjalantie 2, 53300 Lappeenranta[82] Huom! Lauritsalan terveysasema ei enää ollut toiminnassa 9/2022 (Arkistoitu – Internet Archive)
Sammonlahden hyvinvointiasema[79] Lappeenranta Torpanpellonkatu 2, 53850 Lappeenranta[83] Sammonlahden hyvinvointiasema
Honkaharjun terveysasema[79] Imatra Honkaharju 4, 55800 Imatra[84] Honkaharjun terveysasema
Lemin hyvinvointiasema[79] Lemi Toukkalantie 3. 54710 Lemi[85] Lemin hyvinvointiasema
Luumäen hyvinvointiasema[79] Luumäki Marttilantie 28, 54500 Taavetti[86] Luumäen hyvinvointiasema
Parikkalan hyvinvointikeskus[79] Parikkala Lehmuskuja 3, 59100 Parikkala[87] Parikkalan hyvinvointikeskus
Rautjärven hyvinvointiasema[79] Rautjärvi Viipurinkatu 6, 56800 Simpele[88] https://eksote.fi/asiakkaalle/toimipisteet/hyvinvointi-ja-terveysasemat/rautjarven-hyvinvointiasema/ Rautjärven hyvinvointiasema]
Ruokolahden hyvinvointiasema[79] Ruokolahti Nällisuontie 7, 56100 Ruokolahti[89] Ruokolahden hyvinvointiasema
Savitaipaleen hyvinvointiasema[79] Savitaipale Maitolantie 7, 54800 Savitaipale[90] Savitaipaleen hyvinvointiasema
Taipalsaaren hyvinvointiasema[79] Taipalsaari Muukkolantie 4, 54920 Taipalsaari[91] Taipalsaaren hyvinvointiasema
Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys[92] Lappeenranta Valto Käkelän katu 1, 53130 Lappeenranta[93] Etelä-Karjalan keskussairaala
Honkaharjun sairaalan ilta- ja viikonloppupäivystys[92] Imatra Honkaharju 4, 55800 Imatra[94] Honkaharjun sairaala (Arkistoitu – Internet Archive)
Hauhon terveysasema Hämeenlinna Vihniöntie 5, 14700 Hauho[95][96] Hauhon terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Idänpään terveysasema Hämeenlinna Anttilankatu 4, 13210 Hämeenlinna[95] Idänpään terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Jukolan terveysasema Hämeenlinna Eeronkuja 6, 13500 Hämeenlinna[95] Jukolan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Kalvolan terveysasema Hämeenlinna Nordstedtintie 6, 14500 Iittala[95] Kalvolan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Lammin terveysasema Hämeenlinna Evontie 33, 16900 Lammi[95] Lammin terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Ojoisten terveysasema Hämeenlinna Veteraanipolku 1, 13600 Hämeenlinna[95] Ojoisten terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Rengon terveysasema Hämeenlinna Rengonraitti 28, 14300 Renko[95] Rengon terveysasema
Viipurintien terveysasema Hämeenlinna Viipurintie 1-3, D-rak 2. krs, E-rak 1. krs, G-rak P-krs, 13200 Hämeenlinna (PL 560, 13111 Hämeenlinna)[95] Viipurintien terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Parolan terveysasema Hattula Parolantie 42, 13720 Parola[97] Parolan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Tervakosken terveysasema Janakkala Kivimiehentie 2, 12400 Tervakoski[98] Tervakosken terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Turengin terveysasema Janakkala Tapailanpiha 13 B, 14200 Turenki[98] Turengin terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Lopen lähiasema Loppi Pajatie 1, 12700 Loppi[99] Perusterveydenhuolto, Ajanvaraus omalääkäri-omahoitajatyöparille[99]
Oitin lähisasema Hausjärvi Kuusitie 10–18, 12100 Oitti[99] Perusterveydenhuolto, Ajanvaraus omalääkäri-omahoitajatyöparille[99]
Riihimäen pääterveysasema/Riihimäen sairaala Riihimäki Kontiontie 77 (6. ja 7. kerros), 11120 Riihimäki[99] Ajanvaraus omalääkäri-omahoitajatyöparille[99]
Kiirepäivystys Pulssi77 /Riihimäen sairaala; Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö Riihimäki Riihimäen yksikkö, Kontiontie 77, 11120 Riihimäki[100][101] Kiireellinen hoito, päivystys, Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystys
Kanta-Hämeen keskussairaalan yhteispäivystys Hämeenlinna Kanta-Hämeen keskussairaala, Ahvenistontie 20, 13530 Hämeenlinna[100] Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystys
Gerbyn terveysasema Vaasa Mäntymaantie 5, 65280 Vaasa[102] Gerbyn terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Kirkkopuistikon terveysasema Vaasa Kirkkopuistikko 26, 65100 Vaasa[102] Kirkkopuistikon terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Ristinummen terveysasema Vaasa Jyrsijänkatu 2, 65370 Vaasa[102] Ristinummen terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Tammikaivon terveysasema Vaasa Sepänkyläntie 14-16, 65100 Vaasa[102] Tammikaivon terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Vähäkyrön terveysasema Vaasa Vähänkyröntie 18, 66500 Vähäkyrö[102] Vähäkyrön terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Laihian terveysasema Laihia Vallinmäentie 43, 66400 Laihia[103] Laihian terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys Vaasa Hietalahdenkatu 2–4, 65100 Vaasa[104][105][106] Vaasan keskussairaalan päivystys
Sairaalakadun terveysasema Rovaniemi Sairaalakatu 1, 96100 Rovaniemi (PL 8216, 96101 Rovaniemi)[107] Sairaalakadun terveysasema, Sairaalankadun pikapoli
Pulkamontien terveysasema Rovaniemi Pulkamontie 4, 96900 Saarenkylä (PL 8216, 96101 Rovaniemi)[108] Pulkamontien terveysasema
Lapin keskussairaalan päivystys Rovaniemi Ounasrinteentie 22, 96400 Rovaniemi (PL 8041, 96101 Rovaniemi)[109] Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikka
Seinäjoen terveyskeskus (sis. aiemmat Nurmon, Ylistaron ja Peräseinäjoen terveysasemat)[110] Seinäjoki Y-talo, 2. kerros, Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki[111] [111]
Seinäjoen terveyskeskus, päivystys Seinäjoki Y-talo, 1. kerros, Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki[112] Seinäjoen terveyskeskuksen ensiapupäivystys (Arkistoitu – Internet Archive) (klo 8-20)
Isonkyrön terveysasema Isokyrö Pysäkkitie 54, 61500 Isokyrö[111] [111]
EPSHP:n alueen terveyskeskusten yhteispäivystys Seinäjoki Seinäjoen keskussairaalan päivystys, Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki[113] Seinäjoen keskussairaalan päivystyspoliklinikka (Arkistoitu – Internet Archive)
Mikkelin hyvinvointikeskus Mikkeli Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli[114][115] Mikkelin hyvinvointikeskus
Anttolan hyvinvointiasema Mikkeli Taipaleentie 31, 52100 Anttola[115] Anttolan hyvinvointiasema
Haukivuoren hyvinvointiasema Mikkeli Kankaalantie 2, 51600 Haukivuori[115] Haukivuoren hyvinvointiasema
Ristiinan hyvinvointiasema Mikkeli Brahentie 10, 52300 Ristiina[115] Ristiinan hyvinvointiasema
Suomenniemen hyvinvointiasema Mikkeli Opinraitti 9, 52830 Suomenniemi[115] Suomenniemen hyvinvointiasema
Hirvensalmen hyvinvointiasema Hirvensalmi Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi[115] Hirvensalmen hyvinvointiasema
Juvan hyvinvointikeskus Juva Sairaalatie 3, 51900 Juva[115] Juvan hyvinvointikeskus
Kangasniemen hyvinvointikeskus Kangasniemi Sairaalantie 13, 51200 Kangasniemi[115] Kangasniemen hyvinvointikeskus
Mäntyharjun hyvinvointikeskus Mäntyharju Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju[115] Mäntyharjun hyvinvointikeskus
Pertunmaan hyvinvointiasema Pertunmaa Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa[115] Pertunmaan hyvinvointiasema
Puumalan hyvinvointiasema Puumala Niementie 26, 52200 Puumala[115] Puumalan hyvinvointiasema
Mikkelin keskussairaalan monitoimipäivystys Mikkeli Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli[116] Päivystys: Mikkelin keskussairaalan monitoimipäivystys
Kotkansaaren terveysasema Kotka Keskuskatu 30, 48100 Kotka[117] Kotkansaaren terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Karhulan terveysasema Kotka Vesivallinkatu 20, 48600 Kotka[117] Karhulan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Länsi-Kotkan terveysasema Kotka Taruraitti 2, 48350 Kotka[117] Länsi-Kotkan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Kotkan terveyskeskuspäivystys Kotka Kymenlaakson keskussairaalan ensiapupoliklinikka, Kotkantie 41, 48210 Kotka[118] Päivystys, Kymenlaakson keskussairaala
Halikon terveysasema[119][120] Salo Hornintie 1, 24800 Halikko[121] Halikon terveysasema
Kiikalan terveysasema[119][120] Salo Lautelantie 4, 25390 Kiikala[122] Kiikalan terveysasema
Kiskon terveysasema[119][120] Salo Toijantie 10, 25460 Kisko[123] Kiskon terveysasema
Kuusjoen terveysasema[119][120] Salo Yli-Pässintie 5, 25330 Kuusjoki[124] Kuusjoen terveysasema
Läntinen terveysasema[119][120] Salo Vilhonkatu 25, 24240 Salo[125] Läntinen terveysasema, Salo
Salon pääterveysasema[119][120] Salo Sairaalantie 9, 24130 Salo[126] Pääterveysasema, Salo
Perniön terveysasema[119][120] Salo Vuorilinnantie 7, 25500 Perniö[127] Perniön terveysasema
Suomusjärven terveysasema[119][120] Salo Aronkuja 2, 25410 Suomusjärvi[128] Suomusjärven terveysasema
Salon päivystys Salo Salon sairaalan ensiapu, Sairaalantie 9, 24130 Salo[129] TYKS Salon sairaalan ensiapu (Arkistoitu – Internet Archive)
Näsin terveyskeskus, Porvoo Porvoo Askolinintie 1, 06100 Porvoo[130] Terveyskeskus: Toimipisteet ja asiointi (Arkistoitu – Internet Archive)
Porvoon sairaalan yhteispäivystys Porvoo Sairaalantie 1, 3. krs (sisääntulokerros), 06150 Porvoo (PL 500, 06151 Porvoo)[131] Päivystyspoliklinikka (HUS Porvoon sairaala)
Askolan terveyskeskus Askola Terveystie 1, 07500 Askola[132] Askola: päivystys ja ensiapu (terveyskeskus)
Loviisan terveyskeskus Loviisa Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa[133] Lääkäri- ja hoitajavastaanotot, Päivystys
Lapinjärven terveystalo Lapinjärvi Lapinjärventie 25, 07800 Lapinjärvi[133] Lääkäri- ja hoitajavastaanotot, Päivystys
Koskenkylän terveystalo Loviisa Suurpellontie 2, 07700 Koskenkylän Saha Toiminta loppunut/ siirretty Loviisan pääterveysasemalle. Terveystalo (terveysasema) suljettu kaupunginvaltuuston 9.7.2020 tekemällä päätöksellä osana säästöohjelmaa. Toisaalta sulkamista on luonnehdittu myös tilapäiseksi 23.09.2020 (Arkistoitu – Internet Archive)
Mäntsälän terveysasema Mäntsälä Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä[134] Keusote: Terveysasemien sijainti - Mäntsälän terveysasema
Pornaisten terveysasema Pornainen Latiskantie 3, 07170 Pornainen[135] Keusote: Terveysasemien sijainti - Pornaisten terveysasema
Nikkilän sosiaali- ja terveysasema Sipoo Jussaksentie 14, 04130 Sipoo[136] Nikkilän sosiaali- ja terveysasema / Puhelinasiointi ja palveluajat[136][137]
(Söderkullan terveysasema) Sipoo suljettu 2020 suljettu 2020, uutta sote-asemaa harkitaan[138]
Kokkolan pääterveysasema Kokkola Mariankatu 28, 67200 Kokkola[139] Pääterveysasema, tiimit 1, 2, 3, 4 (Arkistoitu – Internet Archive)
Koivuhaan terveysasema Kokkola Mäntynäädänkatu 6, 67800 Kokkola[140] Koivuhaan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Kälviän terveysasema Kokkola Ellfolkinkatu 5, 68300 Kälviä[141] Kälviän terveysasema
Lohtajan terveysasema Kokkola Lohtajantie 3, 68230 Lohtaja[142] Lohtajan terveysasema
Ullavan terveysasema Kokkola Ullavantie 701, 68370 Ullava[143] Ullavan terveysasema
Kruunupyyn terveysasema Kruunupyy Säbråntie 1, 68500 Kruunupyy[144] Kruunupyyn terveysasema
Alavetelin terveysasema Kruunupyy Kirkkomäentie 14, 68410 Alaveteli[145] Alavetelin terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Teerijärven terveysasema Kruunupyy Hörbyntie 8, 68700 Teerijärvi[146] Teerijärven terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Keski-Pohjanmaan keskussairaalan yhteispäivystys Kokkola Mariankatu 16-20 (l-siipi, sis.käynti B1), 67200 Kokkola[147][148] Keski-Pohjanmaan keskussairaalan yhteispäivystys (Arkistoitu – Internet Archive)
Karjalohjan terveysasema Lohja Tallaantie 4, 09120 Karjalohja[149] Oma Lääkärisi Karjalohja (Mehiläinen)
Keskustan terveysasema Lohja Ojamonkatu 36, 08100 Lohja[149] [149]
(Mäntynummen terveysasema) Lohja (Mäntynummenkuja 3 A, 08500 Lohja) toimipiste lopetettu -
Pusulan terveysasema Lohja Arvelankuja 1, 03850 Pusula[149] Oma Lääkärisi Pusula (Mehiläinen)
Sammatin terveysasema Lohja Kalevalantie 2 B, 09220 Sammatti[149] Oma Lääkärisi Sammatti (Mehiläinen)
(Virkkalan terveysasema) Lohja (Virkkalantie 7, 08700 Lohja) toimipiste lopetettu -
Lohjan sairaalan päivystys[150] Lohja Lohjan sairaala, Sairaalatie 8, B-ovi, 08200 Lohja [151][152][153][154] Lohjan sairaala: Päivystys
Hyvinkään terveysasema Hyvinkää Sandelininkatu 1, A- ja B-rak., 05800 Hyvinkää[155] [155]
Hyvinkään sairaalan yhteispäivystys Hyvinkää Sairaalakatu 1, 05850 Hyvinkää [156][157][158][159][160] Hyvinkään sairaalan päivystys: Hyvinkää Akuutti
Nurmijärven kirkonkylän terveysasema Nurmijärvi Sairaalantie 2, 01900 Nurmijärvi[161] [161]
Rajamäen terveysasema Nurmijärvi Terveystie 1, 05200 Rajamäki[161] [161]
Klaukkalan terveysasema Nurmijärvi Vaskomäentie 2, 01800 Klaukkala [161] [161]
Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus (JUST) Järvenpää Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää[162] [162][163]
Rauman pääterveysasema Rauma Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma[164] Rauman terveyskeskus. Pääterveysasema
Lapin terveysasema Rauma Kirkkotie 4, 27230 Lappi[164] [164]
Kodisjoen terveysasema Rauma Silontie 5 A, 27310 Kodisjoki[164] [164]
Rauman seudun päivystys Rauma Rauman terveyskeskuksen ja Rauman aluesairaalan yhteispäivystys, Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma[165][166][167] [166][167] Osan kesästä 2016 yöpäivystys Porissa.[168]
Keskustan terveysasema Kirkkonummi Virkatie 1, 02400 Kirkkonummi[169][21] Lääkärien ja hoitajien vastaanotot (Kirkkonummi), Terveysasemat - Kiirevastaanotto ja päivystys (Kirkkonummi)
Masalan terveysasema Kirkkonummi Puolukkamäki 12, 02430 Masala[169] Lääkärien ja hoitajien vastaanotot (Kirkkonummi)
Veikkolan terveysasema Kirkkonummi Koskentie 3, 02880 Veikkola[169] Lääkärien ja hoitajien vastaanotot (Kirkkonummi)
Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasema Tuusula Hyryläntie 13, 04300 Tuusula[170] [170]
Jokelan terveysasema Tuusula Opintie 1, 05400 Jokela[170] [170]
Kellokosken terveysasema Tuusula Kuntotaival 2, 04500 Kellokoski[170] [170]
Hyrynsalmen terveysasema Hyrynsalmi Kiviöntie 11, 89400 Hyrynsalmi[171] Hyrynsalmen terveysaseman vastaanotto
Kajaanin yleislääketieteen poliklinikka (Kajaanin pääterveysasema) Kajaani Sotkamontie 13, 87100 Kajaani[172] Kajaani, Yleislääketieteen poliklinikka (ylepkl)
Kuhmon terveysasema Kuhmo Kirkkotie 16-20, 88900 Kuhmo[173] Kuhmon terveysaseman vastaanotto
Paltamon terveysasema Paltamo Sairaalatie 7, 88300 Paltamo[174] Paltamon terveysaseman vastaanotto
Ristijärven terveysasema Ristijärvi Saukontie 1, 88400 Ristijärvi[175] Ristijärven terveysaseman vastaanotto
Sotkamon terveysasema Sotkamo Keskuskatu 9, 88600 Sotkamo[176] Sotkamon terveysaseman vastaanotto
Suomussalmen terveysasema Suomussalmi Välskärinkuja 2, 89600 Suomussalmi[177] Suomussalmen terveysaseman vastaanotto
Vuolijoen terveysasema Kajaani Papintie 2, 88270 Vuolijoki[178] Kajaani, Vuolijoen terveysaseman vastaanotto
Kainuun keskussairaalan yhteispäivystys Kajaani Sotkamontie 13, 87300 Kajaani[179] (Kainuun keskussairaalan) Yhteispäivystys
Savonlinnan pääterveysasema Savonlinna Pihlajavedentie 8, 57170 Savonlinna[180] Savonlinnan pääterveysasema
Kerimäen terveysasema Savonlinna Hälväntie 3, 58200 Kerimäki[180] Kerimäen terveysasema
Punkaharjun terveysasema Savonlinna Kauppatie 22, 58500 Punkaharju[180] Punkaharjun terveysasema
Savonrannan terveysasema Savonlinna Lamminniementie 3, 58300 Savonranta[180] Savonrannan terveysasema
Enonkosken terveysasema Enonkoski Kirkkotie 6, 58175 Enonkoski[180] Enonkosken terveysasema
Rantasalmen terveysasema Rantasalmi Ilveksentie 11, 58900 Rantasalmi[181] Rantasalmi: Terveydenhuolto
Sulkavan terveysasema Sulkava Terveystie 2, 58700 Sulkava[182] Sulkavan terveysasema
Savonlinnan keskussairaalan yhteispäivystys ja ensiapu-/päivystyspoliklinikka Savonlinna Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna[183][180] Päivystys
Keravan terveyskeskus Kerava Metsolantie 2, 04200 Kerava[184] Ajanvaraus (Keravan) terveyskeskukseen. Ilta-, viikonloppu- ja yöpäivystys Peijaksen sairaalan yhteispäivystyksessä Vantaalla.[185]
Nokian terveyskeskus Nokia Maununkatu 12, 37100 Nokia[186] Nokian kaupungin terveyspalvelut, yö- ja viikonloppupäivystys TAYS Ensiapu Acutassa Tampereella.[187][24]
Siuron terveysasema Nokia Pentintie 4, 37200 Siuro[188] Siuron terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Ylöjärven pääterveysasema Ylöjärvi Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi[189][190] [189] Myös päivystys. Yöpäivystys TAYS Ensiapu Acutassa Tampereella.[191][24]
Kurun terveysasema Ylöjärvi Kisatie 1, 34300 Kuru[189][190] [189] Päivystys Ylöjärven pääterveysasemalla, yöpäivystys TAYS Ensiapu Acutassa Tampereella.[191][24]
Kaarinan pääterveysasema Kaarina Voivalantie 5, 20780 Kaarina[192] [192]
Littoisten terveysasema Kaarina Luhakatu 1, 20660 Littoinen[192] [192]
Piikkiön terveysasema Kaarina Pontelanmäki 6, 21500 Piikkiö[192] [192]
Kangasalan keskusterveysasema Kangasala Herttualantie 28, 36200 Kangasala[193] [193]
Ruutanan OmaAsema Kangasala Leppätie 3, 36110 Ruutana[193] [193]
Sahalahden OmaAsema Kangasala Kurvishöllintie 8, 36420 Sahalahti[193] [193]
Vatialan OmaAsema Kangasala Junatie 1, 36240 Kangasala[193] [193]
Pälkäneen OmaAsema Pälkäne Keskustie 3, 36600 Pälkäne[193] [193]
Luopioisten OmaAsema Pälkäne Pereentie, 36760 Luopioinen[193] [193]
Valkeakosken aluesairaalan yhteispäivystys Valkeakoski Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski[194][195][196] Valkeakosken sairaalan päivystys (Arkistoitu – Internet Archive)
Nummelan terveysasema Vihti Nummenselkä 2, 03100 Nummela[197] Lääkärin ja hoitajan vastaanotto (Arkistoitu – Internet Archive)
Karkkilan terveysasema Karkkila Huhdintie 23-25, 03600 Karkkila[197] Lääkärin ja hoitajan vastaanotto (Arkistoitu – Internet Archive)
Siuntion terveyskeskus Siuntio Charlotta Lönnqvistintie 5, 02580 Siuntio[153] Terveyskeskus ja päivystys
Tammisaaren terveysasema Raasepori Itäinen Rantakatu 9, 10600 Tammisaari[198][199] Terveyskeskuksen avovastaanotto Terveyskeskus
Pohjan terveysasema Raasepori Orkdalintie 4, 10420 Pohjankuru[198][199] Terveyskeskuksen avovastaanotto Terveyskeskus
Karjaan terveysasema Raasepori Bulevardi 21, 10300 Karjaa[198][199] Terveyskeskuksen avovastaanotto Terveyskeskus
Raaseporin sairaalan päivystys Raasepori Raaseporin sairaala, Itäinen Rantakatu 9, 10600 (PL 1020, 10601) Tammisaari[200] Päivystys, Raaseporin sairaala
Inkoon terveyskeskus Inkoo Rantatie 6, 10210 Inkoo [201] Inkoon terveyskeskus
Hangon terveyskeskus Hanko Esplanadi 85, 10900 Hanko[202] Hangon terveyskeskus (Arkistoitu – Internet Archive)
Lappohjan terveysasema (neuvola) Hanko Koulukuja 4, 10820 Lappohja[203] Lappohjan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive) [204]
Haminan terveysasema Hamina Reutsinkatu 1, 49400 Hamina[205] Haminan terveysasema (Arkistoitu – Internet Archive)
Haminan sairaalan päivystys Hamina Reutsinkatu 1, 49400 Hamina[206] Haminan sairaalan päivystyspoliklinikka (Arkistoitu – Internet Archive)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 11.6.1999/731 Suomen perustuslaki. 19 § Oikeus sosiaaliturvaan Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  2. 30.12.2010/1326 Terveydenhuoltolaki Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  3. 28.1.1972/66 Kansanterveyslaki Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  4. 21.12.2001/1383 Työterveyshuoltolaki Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  5. 3.8.1992/733 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksesta Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  6. 9.2.1990/152 Laki yksityisestä terveydenhuollosta Finlex, Ajantasainen lainsäädäntö, finlex.fi. Viitattu 23.4.2016.
  7. Arkistoitu kopioUusinkin sote-versio törmäsi perustuslakiin 14.3.2016. hs.fi. Arkistoitu 8.4.2016. Viitattu 26.4.2016.
  8. Ulla Onkamo: Hyvää virkakieltä 2020. Kun terveyskeskuksista tuli uhanalaisia Virallinen lehti, Hyvää virkakieltä -palsta. 28.4.2020. kotus.fi. Viitattu 26.3.2021.
  9. Terveysasemat hel.fi. Viitattu 23.4.2016.
  10. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Terveysasemien yhteystiedot hel.fi. Viitattu 23.4.2016.
  11. a b c d Päivystys hel.fi. Viitattu 23.4.2016.
  12. Lasten päivystys hus.fi. Viitattu 29.3.2021.
  13. Haartmanin sairaala, päivystys hel.fi. Viitattu 23.4.2016.
  14. Malmin sairaala, päivystys hel.fi. Viitattu 23.4.2016.
  15. a b c d e f g h i j k l Terveysasemat espoo.fi. Viitattu 1.9.2019 (päivitetty).
  16. a b c d e f g h i j k Sosiaali- ja terveyspalvelut – Hätätilanteet espoo.fi. Viitattu 1.9.2019 (päivitetty).
  17. Ison Omenan terveysasema espoo.fi. Viitattu 1.9.2019.
  18. Viherlaakso menettää terveysaseman Länsiväylä, lansivayla.fi. 18.12.2019. Viitattu 12.3.2021.
  19. Jorvin sairaala – päivystys hus.fi. Viitattu 23.4.2016.
  20. Päivystys-, teho- ja palovammapotilaille uudet tilat Jorviin 11.1.2016. espoo.fi. Viitattu 23.4.2016.
  21. a b Terveysasemat - Kiirevastaanotto ja päivystys Kirkkonummi, kirkkonummi.fi. Viitattu 13.3.2021 (päivitys).
  22. Terveyspalvelut kauniainen.fi. Viitattu 13.3.2021.
  23. a b c d e f g h i j k l Terveysasemien yhteystiedot tampere.fi. Viitattu 23.4.2016.
  24. a b c d TAYS Ensiapu Acuta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, pshp.fi. Viitattu 21.5.2016.
  25. Kiireellinen ja kiireetön terveydenhoito Tampereella. Milloin omalle terveysasemalle? Milloin Ensiapu Acutaan? (pdf) tampere.fi. Viitattu 21.5.2016.
  26. a b c d e f g Terveysasemat vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  27. Hakunilan terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  28. Koivukylän terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  29. Korson terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  30. Länsimäen terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  31. Martinlaakson terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  32. Myyrmäen terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  33. Tikkurilan terveysasema vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  34. a b Ensiapu ja päivystys vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  35. Peijaksen yhteispäivystys aloittaa 1.1.2016 vantaa.fi. Viitattu 23.4.2016.
  36. a b c d e f g h i Terveysasemat ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  37. Haukiputaan terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  38. Kaakkurin terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  39. Kaijonharjun terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  40. Myllyojan terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  41. Kiimingin hyvinvointikeskus ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  42. Haukiputaan terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  43. Oulunsalon terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  44. Rajakylän terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  45. Tuiran terveysasema ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  46. Hätätilanteet ja päivystys ouka.fi. Viitattu 23.4.2016.
  47. a b c d e f g h i j k l Terveysasemien palvelut turku.fi. Viitattu 23.4.2016.
  48. Päivystys ja kiireellinen hoito Kaarinan kaupunki, kaarina.fi. Viitattu 29.3.2021.
  49. a b c d e f g h i Arkistoitu kopioTerveysasemien palvelut jyvaskyla.fi. Arkistoitu 1.6.2016. Viitattu 23.4.2016.
  50. Hankasalmen terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  51. Huhtasuon terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  52. Arkistoitu kopioKorpilahden terveysasema jyvaskyla.fi. Arkistoitu 24.5.2016. Viitattu 23.4.2016.
  53. Kyllön terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  54. Palokan terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  55. Vaajakosken terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  56. Arkistoitu kopioSäynätsalon terveysasema jyvaskyla.fi. Arkistoitu 8.5.2016. Viitattu 23.4.2016.
  57. Tikkakosken terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  58. Uuraisen terveysasema jyvaskyla.fi. Viitattu 23.4.2016.
  59. a b Muuramen Hyvinvointi – sosiaali- ja terveyspalvelut muurame.fi. Viitattu 15.8.2018.
  60. a b kadmin: Päivystys ja hätätilanteet Jyväskylä.fi. 1.2.2018. Viitattu 10.4.2021.
  61. a b c d e f g h i j k l m n o p Terveysasemien yhteystiedot kuopio.fi. Viitattu 6.8.2018 (päivitys).
  62. a b c Kiireellinen hoito ja päivystys kuopio.fi. Viitattu 6.8.2018.
  63. Kuopion yliopistollisen sairaalan Päivystys terveyskyla.fi. Viitattu 6.8.2018.
  64. Arkistoitu kopioPäivystysapu 116117. KYSin päivystys ja terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto (pdf) kuopio.fi. Arkistoitu 6.8.2018. Viitattu 6.8.2018 (päivitys).
  65. Arkistoitu kopioEteläinen lähiklinikka lahti.fi. Arkistoitu 1.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  66. Arkistoitu kopioItäinen lähiklinikka lahti.fi. Arkistoitu 1.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  67. Arkistoitu kopioEteläinen lähiklinikka lahti.fi. Arkistoitu 6.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  68. Arkistoitu kopioNastola phsotey.fi. Arkistoitu 11.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  69. Akuutti 24 phsotey.fi. Viitattu 23.4.2016.
  70. a b c d e f g Arkistoitu kopioTerveysasemat. Suun terveydenhuolto (pdf) (toimipisteiden yhteystiedot) kouvola.fi. Arkistoitu 14.5.2016. Viitattu 23.4.2016.
  71. Päivystykset kouvola.fi. Viitattu 23.4.2016.
  72. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Terveysasemien palvelut pori.fi. Viitattu 8.8.2018.
  73. Ville Hammarberg: Porin Puuvillaan tulee ensimmäinen sote-keskus 7.11.2017. satakunnankansa.fi. Viitattu 8.8.2018.
  74. Päi­vys­tys satasairaala.fi. Viitattu 23.3.2021.
  75. a b c d e f g h i j Arkistoitu kopioTerveysasemat joensuu.fi. Arkistoitu 23.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  76. a b c d e f g h i j k Arkistoitu kopioEnsiapu ja päivystys joensuu.fi. Arkistoitu 23.4.2016. Viitattu 23.4.2016.
  77. Terveyskeskusten päivystyskartta pkssk.fi. Viitattu 23.4.2016.
  78. Tikkamäen yhteispäivystys pkssk.fi. Viitattu 23.4.2016.
  79. a b c d e f g h i j k l Terveys- ja hyvinvointiasemat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 25.4.2016.
  80. Armilan terveysasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 25.4.2016.
  81. Joutsenon hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 12.4.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  82. Arkistoitu kopioLauritsalan hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 12.4.2016. Viitattu 25.4.2016.
  83. Sammonlahden terveysasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 11.4.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  84. Honkaharjun terveysasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  85. Lemin hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 10.4.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  86. Luumäen hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 27.9.2022.
  87. Parikkalan hivinvointikeskus Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 27.2.2021. Viitattu 18.3.2021, päivitetty 27.9.2022.
  88. Rautjärven hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 12.4.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  89. Ruokolahden hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 10.5.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  90. Savitaipaleen hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 12.4.2016. Viitattu 25.4.2016, päivitetty 27.9.2022.
  91. Taipalsaaren hyvinvointiasema Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 23.3.2021.
  92. a b Päivystys. Hätätilanteesa soita 112 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Viitattu 25.4.2016.
  93. Arkistoitu kopioEtelä-Karjalan keskussairaala Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 4.3.2021. Viitattu 25.4.2016.
  94. Arkistoitu kopioHonkaharjun sairaala Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, eksote.fi. Arkistoitu 28.2.2021. Viitattu 25.4.2016.
  95. a b c d e f g h Muut palvelut ja yhteystiedot Hämeenlinnan kaupunki, hameenlinna.fi. Viitattu 25.4.2016.
  96. Terveys- ja hyvinvointiasemat Hämeenlinnan kaupunki, hameenlinna.fi. Viitattu 25.4.2016.
  97. Arkistoitu kopioTerveydenhuolto. Parolan terveysasema, Parolantie 42, 13720 Parola hattula.fi. Arkistoitu 7.5.2016. Viitattu 25.4.2016.
  98. a b Päivystys Janakkalan kunta, janakkala.fi. Viitattu 25.4.2016.
  99. a b c d e f Lääkäri ja sairaanhoitopalvelut riihimaenseudunterveyskeskus.fi. Viitattu 25.4.2016.
  100. a b Ensiapu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, khshp.fi. Viitattu 25.4.2016.
  101. Päivystys riihimaenseudunterveyskeskus.fi. Viitattu 25.4.2016.
  102. a b c d e Arkistoitu kopioTerveysasemapalvelut Vaasan kaupunki, vaasa.fi. Arkistoitu 28.1.2016. Viitattu 25.4.2016.
  103. Arkistoitu kopioLaihian terveyden- ja sairaudenhoito Vaasan kaupunki, vaasa.fi. Arkistoitu 21.4.2016. Viitattu 25.4.2016.
  104. Arkistoitu kopioPäivystys ja ensiapu Vaasan kaupunki, vaasa.fi. Arkistoitu 18.9.2016. Viitattu 25.4.2016.
  105. Päivystys Vaasan keskussairaala, vaasankeskussairaala.fi. Viitattu 25.4.2016.
  106. Yhteispäivystyksestä ensiapua akuutteihin vaivoihin 2014. Vaasan keskussairaala, vaasacentralhospitalblog.com. Viitattu 25.4.2016.
  107. Sairaalakadun terveysasema – vastaanotto Rovaniemen kaupunki, rovaniemi.fi. Viitattu 26.4.2016.
  108. Pulkamontien terveysasema – vastaanotto Rovaniemen kaupunki, rovaniemi.fi. Viitattu 26.4.2016.
  109. Päivystyspoliklinikka Lapin sairaanhoitopiiri, lshp.fi. Viitattu 26.4.2016.
  110. Arkistoitu kopioSeinäjoen terveyskeskuksen palvelut Y-talossa (pdf) Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, epshp.fi. Arkistoitu 16.4.2016. Viitattu 26.4.2016.
  111. a b c d Lääkärien ja hoitajien vastaanotot Seinäjoen kaupunki, seinäjoki.fi. Viitattu 26.4.2016.
  112. Arkistoitu kopioPäivystys Seinäjoen kaupunki, seinäjoki.fi. Arkistoitu 9.5.2016. Viitattu 26.4.2016.
  113. Arkistoitu kopioPäivystyspoliklinikka, Seinäjoen keskussairaala Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, epshp.fi. Arkistoitu 3.9.2012. Viitattu 26.4.2016.
  114. Mikkelin hyvinvointikeskus 27.7.2018 (päiv.). Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, essote.fi. Viitattu 25.8.2018.
  115. a b c d e f g h i j k essote – Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut: Palveluopas (pdf) (joitain korjauksia tällä verkkosivulla) Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, essote.fi. Viitattu 25.8.2018.
  116. Päivystys (Mikkelin keskussairaalan monitoimijapäivystys) 10.8.2018 (päiv.). Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, essote.fi. Viitattu 25.8.2018.
  117. a b c Tervetuloa Kotkan terveysasemien sivuille Kotkan kaupunki, kotka.fi. Viitattu 26.4.2016.
  118. Arkistoitu kopioYleistä päivystyksestä ja ensiavusta. Terveysasemien päivystys Kotkan kaupunki, kotka.fi. Arkistoitu 6.4.2016. Viitattu 26.4.2016.
  119. a b c d e f g h Terveysasemille hoitoon hakeutuminen Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  120. a b c d e f g h Terveysasemat Salon kartalla Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  121. Halikon terveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  122. Kiikalan terveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  123. Kiskon terveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  124. Kuusjoenterveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  125. Läntinenterveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  126. Pääterveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016. [vanhentunut linkki]
  127. Perniönterveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  128. Suomusjärventerveysasema Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  129. Hätätilanteet ja päivystys Salon kaupunki, salo.fi. Viitattu 26.4.2016.
  130. Arkistoitu kopioToimipisteet ja asiointi Porvoon kaupunki, porvoo.fi. Arkistoitu 13.4.2021. Viitattu 13.3.2021, päivitetty.
  131. Arkistoitu kopioPorvoon sairaalan päivystys Porvoon kaupunki, porvoo.fi. Arkistoitu 25.10.2020. Viitattu 13.3.2021 (päivitetty).
  132. Päivystys & ensiapu Askolan kunta, askola.fi. Viitattu 2.8.2020.
  133. a b Lääkäri- ja hoitajavastaanotot Loviisan kaupunki, loviisa.fi. Viitattu 30.3.2021.
  134. Arkistoitu kopioMäntsälän terveysasema Mäntsälän kunta, mantsala.fi. Arkistoitu 3.5.2016. Viitattu 1.5.2016.
  135. Arkistoitu kopioPornaisten terveysasema Mäntsälän kunta, mantsala.fi. Arkistoitu 3.5.2016. Viitattu 1.5.2016.
  136. a b Nikkilän sosiaali- ja terveysasema Sipoon kunta, sipoo.fi. Viitattu 13.3.2021.
  137. Sanna Jompero: Arkistoitu kopioSekä potilaat että lääkärit rynnivät Sipooseen 21.9.2013. Helsingin Sanomat, hs.fi. Arkistoitu 7.5.2016. Viitattu 1.5.2016.
  138. Ulla Yliherne: Söderkullan keskustaan suunnitellaan uutta sote-asemaa –  nykyinen terveyskeskus suljetaan pysyvästi sipoonsanomat.fi. 14.5.2020. Viitattu 11.3.2021.
  139. Arkistoitu kopioPääterveysasema. Tiimit 1, 2, 3, 4 Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Arkistoitu 3.6.2016. Viitattu 2.5.2016.
  140. Arkistoitu kopioKoivuhaka Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Arkistoitu 27.4.2016. Viitattu 2.5.2016.
  141. Kälviä Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016.
  142. Lohtaja Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016.
  143. Ullava Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016.
  144. Kruunupyy Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016.
  145. Alaveteli Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016. [vanhentunut linkki]
  146. Teerijärvi Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Viitattu 2.5.2016. [vanhentunut linkki]
  147. Arkistoitu kopioYhteispäivystys Kiuru, Keski-Pohjanmaan keskussairaala, kpshp.fi. Arkistoitu 2.6.2016. Viitattu 2.5.2016.
  148. Arkistoitu kopioPäivystys muuna aikana Kokkolan kaupunki, kokkola.fi. Arkistoitu 11.4.2016. Viitattu 2.5.2016.
  149. a b c d e Terveysasemien yhteystiedot Lohjan kaupunki, lohja.fi. Viitattu 26.3.2021.
  150. HUS-päivystys Lohjan seudulle 1.9.2015. Yleisradio, yle.fi. Viitattu 11.6.2016.
  151. Päivystys Lohjan kaupunki, lohja.fi. Viitattu 26.3.2021.
  152. Arkistoitu kopioTerveyskeskuspäivystys Perusturvakuntayhtymä Karviainen, karviainen.fi. Arkistoitu 7.8.2016. Viitattu 11.6.2016.
  153. a b Terveyskeskus ja päivystys Siuntion kunta, siuntio.fi. Viitattu 14.3.2021 (päivitetty).
  154. Lohjan sairaala: Päivystys HUS, hus.fi. Viitattu 26.3.2021.
  155. a b Terveysasemien sijainti (alasvetovalikko Hyvinkää) Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 11.3.2021.
  156. Hyvinkää Akuutti (Hyvinkään sairaalan päivystys) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, hus.fi. Viitattu 11.8.2018.
  157. Kiireellinen hoito (alasvetovalikko Hyvinkää) Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 11.3.2021.
  158. Arkistoitu kopioKiireellinen ajanvaraus ja neuvonta mäntsäläläisille ja pornaislaisille potilaille Mäntsälän kunta, mantsala.fi. Arkistoitu 3.5.2016. Viitattu 1.5.2016.
  159. Kiireellinen hoito (alasvetovalikko Hyvinkää) Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 11.3.2021.
  160. Kiireellinen hoito (osa tekstistä valikosta Kiirevastaanotot - Tuusula) Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 13.3.2021 (päivitys).
  161. a b c d e f Terveysasemien sijainti (alasvetovalikko Nurmijärvi) Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 11.3.2021.
  162. a b Arkistoitu kopioAjanvaraus lääkärille ja sairaanhoitajalle sekä neuvonta / Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST Järvenpään kaupunki, jarvenpaa.fi. Arkistoitu 11.3.2019. Viitattu 11.8.2018.
  163. Arkistoitu kopioAkuutti / Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST Järvenpään kaupunki, jarvenpaa.fi. Arkistoitu 11.8.2018. Viitattu 11.8.2018.
  164. a b c d e Lääkärien ja hoitajien vastaanotto Rauman kaupunki, rauma.fi. Viitattu 19.5.2016.
  165. Jari Rantanen: Rauman päivystykset muuttavat yhteen 5.1.2006. Turun Sanomat, ts.fi. Viitattu 19.5.2016.
  166. a b Arkistoitu kopioPäivystys Rauman kaupunki, rauma.fi. Arkistoitu 5.6.2016. Viitattu 19.5.2016.
  167. a b Arkistoitu kopioRauman aluesairaalan toimipisteiden kartta (kartalla myös Rauman seudun päivystys) (pdf) Satakunnan sairaanhoitopiiri, satshp.fi. Arkistoitu 2.6.2016. Viitattu 19.5.2016.
  168. Jari Rantanen: Rauma lähettää kesäöisin päivystyspotilaat Poriin 24.2.2016. Länsi-Suomi, ls24.fi. Viitattu 19.5.2016.
  169. a b c Lääkärien ja hoitajien vastaanotot Kirkkonummi, kirkkonummi.fi. Viitattu 13.3.2021 (päivitys).
  170. a b c d e f Terveysasemien sijainti - Tuusula Keusote, keski-uudenmaansote.fi. Viitattu 13.3.2021 (päivitys).
  171. Arkistoitu kopioHyrynsalmen terveysasema Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Arkistoitu 17.6.2016. Viitattu 19.5.2016.
  172. Kajaani, Yleislääketieteen poliklinikka (ylepkl) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  173. Arkistoitu kopioKuhmon terveysasema Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Arkistoitu 18.2.2017. Viitattu 26.3.2021.
  174. Paltamon terveysaseman vastaanotto Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  175. Ristijärven terveysaseman vastaanotto Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  176. Sotkamon terveysaseman vastaanotto Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  177. Suomussalmen terveysaseman vastaanotto Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  178. Kajaani, Vuolijoen terveysaseman vastaanotto Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  179. (Kainuun keskussairaalan) Yhteispäivystys Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, sote.kainuu.fi. Viitattu 26.3.2021.
  180. a b c d e f Lääkärin ja hoitajan vastaanotot Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, sosteri.fi. Viitattu 24.6.2019.
  181. Terveydenhuolto (terveysaseman palvelut ostetaan vuosina 2015-2020 Terveystalolta (Attendo)) Rantasalmen kunta, rantasalmi.fi. Viitattu 24.6.2019.
  182. Päivystys (terveysaseman palvelut on vuodesta 2015 ostettu Terveystalolta) Sulkavan kunta, sulkava.fi. Viitattu 24.6.2019.
  183. Päivystys Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, sosteri.fi. Viitattu 24.6.2019.
  184. Ajanvarauspalvelut Keravan kaupunki, kerava.fi. Viitattu 30.5.2019.
  185. Päivystys Keravan kaupunki, kerava.fi. Viitattu 30.5.2019.
  186. Terveys. Nokian kaupungin terveyspalvelut Nokian kaupunki, nokiankaupunki.fi. Viitattu 21.5.2016.
  187. Terveys. Nokian kaupungin terveyspalvelut Nokian kaupunki, nokiankaupunki.fi. Viitattu 21.5.2016.
  188. Arkistoitu kopioSiuron terveysasema siuro.info. Arkistoitu 11.6.2016. Viitattu 21.5.2016.
  189. a b c d Arkistoitu kopioAjanvaraus. Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto Ylöjärven kaupunki, ylojarvi.fi. Arkistoitu 13.5.2016. Viitattu 21.5.2016.
  190. a b Arkistoitu kopioTerveysasemat. Valinnan piirissä olevat Tampereen kaupunkiseudun terveysasemat Ylöjärven kaupunki, ylojarvi.fi. Arkistoitu 16.6.2016. Viitattu 21.5.2016.
  191. a b Arkistoitu kopioEnsiapu ja päivystys Ylöjärven kaupunki, ylojarvi.fi. Arkistoitu 11.6.2016. Viitattu 21.5.2016.
  192. a b c d e f Terveysasemat Kaarinan kaupunki, kaarina.fi. Viitattu 29.3.2021.
  193. a b c d e f g h i j k l Lääkärin ajanvarausvastaanotto Kangasalan kunta, kangasala.fi. Viitattu 11.6.2016.
  194. Päivystysvastaanotto Kangasalan kunta, kangasala.fi. Viitattu 11.6.2016.
  195. Arkistoitu kopioValkeakosken sairaalan päivystys Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, pshp.fi. Arkistoitu 16.6.2016. Viitattu 11.6.2016.
  196. Arkistoitu kopioPäivystys ja ensiapu Valkeakosken kaupunki, valkeakoski.fi. Arkistoitu 14.6.2016. Viitattu 11.6.2016.
  197. a b Arkistoitu kopioLääkärin ja hoitajan vastaanotto Perusturvakuntayhtymä Karviainen, karviainen.fi. Arkistoitu 8.6.2016. Viitattu 11.6.2016.
  198. a b c Terveyskeskuksen avovastaanotto Raaseporin kaupunki, raasepori.fi. Viitattu 14.3.2021.
  199. a b c Terveyskeskus Raaseporin kaupunki, raasepori.fi. Viitattu 14.3.2021 (päivitetty).
  200. Päivystys, Raaseporin sairaala hus.fi. Viitattu 14.3.2021 (päivitetty).
  201. Terveyskeskus Inkoon kunta, inkoo.fi. Viitattu 11.6.2016.
  202. Arkistoitu kopioTerveyspalvelut Hangon kaupunki, hanko.fi. Arkistoitu 23.6.2016. Viitattu 11.6.2016.
  203. Hangon kaupunki, karttapalvelu (Haku sanoilla "Lappohjan terveysasema" antaa sijainniksi Koulukuja 4) Hangon kaupunki, hanko.fi. Viitattu 11.6.2016.
  204. Arkistoitu kopioLappohjan terveysasema Hangon kaupunki, hanko.fi. Arkistoitu 21.5.2016. Viitattu 11.6.2016.
  205. Arkistoitu kopioTerveysasema Haminan kaupunki, hamina.fi. Arkistoitu 1.6.2016. Viitattu 11.6.2016.
  206. Arkistoitu kopioPäivystys Haminan kaupunki, hamina.fi. Arkistoitu 26.8.2016. Viitattu 11.6.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]