Luettelo kielistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on vaillinainen luettelo luonnollista kielistä. Luettelo on aakkosjärjestyksessä, mutta kielet voidaan jaotella myös kielikunnittain.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

aari - aasáx - abadi - abaga - abai sungai - abanjom - abar - abau - abaza - abé - abhaasi - abidji - abinomn - abipon - abishira - abnaki - abom - abon - abron - abu - abua - abui - abun - abung - abure - abureni - aceh - achagua - achang - aché - - adele - adhola - adi - adioukrou - adonara - aduge - adygei - adynyamathanha - adzera - aekyom - aer - afade - afar - afitti - afrikaans - aguli - ahvahi - aimara - ajawa - akkada - akkalansaame - alasaksa - albania - aleutti - algonkin - altai - alune - amerikkalainen viittomakieli - amhara - andi - anuta - arabia - aragonia - aramea - arapaho - armenia - arpitaani - artši - asas - asturia (astuuri) - 'auhelawa - aunuksenkarjala - australialainen viittomakieli - avaari - awadhi - awutu - azeri (azerbaidžani)

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

badui - bable - bagval - bambassi - baski (euskara) - bedža - belait - bench - bengali - bežta - bhodžpuri - biharin kieli - bislama - bosnia - botlihi - brahui - bretoni - brittiläinen viittomakieli - bruu - buduhi - bugi - bulgaria - bung - burma - buru - burušaski

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

cebu (cebuano) - chamorro - cherokee - chinali - chuuk - cree

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

dargva - dida - dido - divehi - dyirbal

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

enetsi - englanti - ersä - espanja - etelämarquesas - eteläsaame - euskara (baski)

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

farsi (persia) - fataleka - fidži - filipino - frankoprovensaali - friisi - friuli - fulani - futuna (fakafutuna) - fääri

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

gaeli - galego (galicia) - gao - georgia - gesturo - godoberi - gros ventre - gruusia - guarani - gudžarati (gujarati)

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

haida - haiti - hakka-kiina - hanti - hassaniyya - hausa - havaiji - hemba - heprea - hiligaino - hinalugi - hindi - hinuhi - hiri motu - hollanti - hunzibi - hvarši

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ida'an - iiri - iloko - imragen - inarinsaame - indonesia - inkeroinen - inuiitti - islanti - italia - iwal

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

jaava - japani - jarawa - jiddiš (jiddi) - joruba - juratsi

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kairiru - kakadu - kamassi - kambera - kanakanabu - kannada - kantoninkiina (yue-kiina) - kanuri - kapingamarangi - karata - karjala - karoliini - katalaani - kavalan - kazakki - keetti - ketšua - khmer - kiina (mandariini) - kildininsaame - kirgiisi - kiribati - kirjanorja - kituba - koltansaame - komi - komodo - kongo - kopti - korea - korni - korsika - kosrae - kreikka - kroatia - krytsi - kuanua - kurdi - kymri

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

laal - ladin - ladino - laki - laki - lampung - lao - latina - latvia (lätti) - lezgi - liettua - liivi - lingala - lingua franca - luhu - luulajansaame - lusitania - luxemburg - lyydi

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

madura - maisin - maithili - makassar - makedonia - malagassi - malaiji - malajalam - malol - malta - mandariinikiina - mangareva - manggarai - manipuri - manksi - mansi - mantšu - maori - marathi - mari - marshalli - matori - mentawai - minangkabau - min-kiina - mokerang - mokša - mongoli - mordva - moriori - motu - muduapa - muinaisenglanti - mustajalka

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

nauru - ndebele - nengone - nenetsi - nepalnganasani - nicaragualainen viittomakieli - niittymari - niuafo'ou - niuatoputapu - niue - norja (kirjanorja ja uusnorja) - nukumanu - nukuoro

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

okolod - oksitaani - orija - oromo - oshivambo - osseetti - oy

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

paali - palau - palu'e - pandžabi (punjabi) - persia (farsi) - piitimensaame - piru - pohjoissaame - portugali - portugalilainen viittomakieli - puola

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

quechua (ketšua)

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

rakahanga-manihiki - ranska - retoromaani - romania - romanikieli - rukai - ruotsalainen viittomakieli - ruotsi - rutuli

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

saamen kieli - saaroa - saksa - samoa - sanskrit - santali - saparua - selkuppi - serbia - seto - sidamo - silbo (vihellyskieli) - slovakki - sloveeni - somali - sooninke - sorbi - sumbawa - sunda (sundaneesi) - suomalainen viittomakieli - suomi - swahili - swazi

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

tabasarani - tagalog - tahiti - tamili - tanska - tati - telugu - tetum - tigre - tigrinja - thai - tiibet - timor - tindi - tokodede - tongareva - tšahuri - tšamalali - tšamorro - tšekki - tšetšeeni - tubuai - tulu - turjansaame - turkki - tuva

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

udi - udmurtti - uiguuri - ukraina - unkari - urdu - uumajansaame - uusiseelantilainen viittomakieli - uusnorja - uzbekki

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valkovenäjä - valloni - vatja - venäjä - vepsä - vietnam - viro - võro

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

wanukaka - watubela - wu-kiina

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

xhosa (kafferi, hosa)

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

yue-kiina (kantoninkiina) - yurok

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

zaghavazenagazuluzuni

Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

önge

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kieliin tai kielitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.