Luettelo kielistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on vaillinainen luettelo luonnollista kielistä. Luettelo on aakkosjärjestyksessä, mutta kielet voidaan jaotella myös kielikunnittain.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

aari - aasáx - abadi - abaga - abai sungai - abanjom - abar - abau - abaza - abé - abhaasi - abidji - abinomn - abipon - abishira - abnaki - abom - abon - abron - abu - abua - abui - abun - abung - abure - abureni - achagua - achang - aché - adele - adhola - adi - adioukrou - adonara - aduge - adyge - adynyamathanha - adzera - aekyom - aer - afade - afar - afitti - afrikaans - aguli - ahvahi - ahtna - aimara - ajawa - akkada - akkalansaame - akuntsu - alasaksa - alaskanjupik - ala-tanana - albania - aleutti - algonkin - altai - aluentše - alune - alutiiq - amanayé - amdo - amerikkalainen viittomakieli - amhara - amundava - anambé - andh - andi - angika - anuta - apiacá - arabia - aragonia - arakan -aramea - arapaho - araweté - arikem - armenia - arpitaani - artši - asas - assami - asturia (astuuri) - asu - asuriní - asuriní xingú - atšeh - ’auhelawa - aunuksenkarjala - aurá - auslan (australialainen viittomakieli) - avaari - avá-canoeiro - ava guarani - awadhi - awetí - awutu - azeri (azerbaidžani)

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

babine - bable - badui - bafia - bagheli - bagval - bai - balti - bambassi - bara-bodo - bartang - basaa - baškardi - baškarik - baski (euskara) - bearlake - bedža - belait - belutši - bemba - bena - bench - bengali - bežta - bhadrawahi - bhili - bhisnupriya - bhodžpuri - bislama - bosnia - botlihi - bradž - brahui - bretoni - brittiläinen viittomakieli - bruu - buduhi - bugi - buksa - bulgaria - bundeli - bung - burma - buru - burušaski

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

cebuano (cebu) - chambeali - chhattisgarhi - cherokee - chilcotin - chinali - chipewyan - chiricahua - chiripá - chittagon - chitwania tharu - chuuk - cocama-cocamilla - cree

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

dakelh - dameli - dangaura tharu - dargva - dari - dBus - deg hit'an - dena’ina - dhatki - dida - dido - divehi - dogri - dogrib - drung - duala - dunneza - dyirbal - džingpho - dzongkha - džurtšen

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eel River - embu - emerillon - enetsi - englanti - ersä - espanja - eteläinen tutchone - etelämarquesas - etelä-ndebele - eteläsaame - eteläsotho - etelä-yi - eveni - evenki - ewondo

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

falam-tsin - fang - fataleka - fidži - fidžinhindi - filipino - friisi - friuli - fulani - futuna (fakafutuna) - fääri

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

gaeli - gaddi - galego (galicia) - Galice-Applegate - ganda - gao - garhwali - garo - gawar - georgia - gesturo - gilaki - goaria - godoberi - grangali - gros ventre - grönlanti - gTsang - guajá - guarani - guaraní mbyá - guarayú - guazazara - gudžarati (gujarati) - gurgula - gusii - gwitšin

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

haida - haiti - hakka-kiina - halbi - hani - hanti - hare - haryanvi - hassaniyya - hausa - havaiji - hehe - hemba - heprea - herero - hiligaino - hinalugi - hindi - hindko - hinuhi - hindustani - hiri-motu - holikachuk - hollanti - hufi - hunzibi - hupa - hvarši - hän

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ida’an - iiri - iloko - imragen - inarinsaame - indonesia - Induksenkohistani - inkeroinen - inuktitut - inupiatun - inuvialuktun - iškašim - islanti - italia - itä-Bolivian guarani - itä-yi - iwal

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

jaava - jagnobi - jao - japani - jarawa - jazguljami - jiarong - jicarilla - jiddiš (jiddi) - jorá - joruba - júma - juratsi - jurúna

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kaakkois-yi - kaamba - kabardi - kabixiana - kairiru - kaiwá - kaja - kakadu - kako - kalaša - kamassi - kamayurá - kamba - kambera - kanakanabu - kanauji - kannada - kantoninkiina (yue-kiina) - kanuri - kapingamarangi - karakalpakki - karata - karen - karipuná - karipúna - karitiâna - karjala - karo - karoliini - karatšai-balkaari - kaska - kašmiri - kašubi - katalaani - katanganluba - katarkalai - kathariya tharu - kavalan - kayabí - kazakki - kebumtam - kepkiriwát - kerewe - keski-yi - ketti - ketšua - kham - khmer - khowar - kiga - kiina (mandariini) - kikuju - kiltinänsaame - kimbundu - kiowa-apassi - kirgiisi - kiribati - kirjanorja - kituba - kochila tharu - kokoma - kolchan - koli - koltansaame - komi - komodo - komori - kongo - koose - kopti - korea - korni - korsika - kosrae - koti - koyukon - kreikka - kroatia - krytsi - kuanua - kumaoni - kumzari - kurdari - kurdi - kuruaya - kutši - kymri - kwalhioqua-clatskanie - kwasio

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

laal - ladakhi - ladin - ladino - lahnda - lahu - laki - laki - lamba - lambadi - lampung - lango - lao - latgalli - latina - latvia (lätti) - lazi - lezgi - lhasa - liettua - liivi - lingala - lipan - lisu - lozi - luhu - luhya - luluanluba - lunda - luulajansaame - lusitania - luxemburg - lyydi - länsi-Bolivian guarani - länsi-yi - läntinen apašši

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ma’anyan - machame - madura - magahi - maijan - maisin - maithili - majhi - makassar - makedonia - makonde - makuráp - malagassi - malaiji - malajalam - Malawinsena - malol - malta - mandariinikiina - mandeali - mangareva - manggarai - manipuri - manksi - mansi - mantšu - maori - marathi - mari - maritsauá - marshalli - marwari - matori - Mattole-Bear River - mazandarani - mbundu - mekens - mentawai - meru - mescalero- minangkabau - mingreli - min-kiina - mokerang - mountain - mokša - mongo - mongoli - morerebi - moriori - motu - muduapa - muinaisenglanti - muinaistupi - munduruku - mundžan - musasa - mustajalka - mwani

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

naaba - nanai - nandeva - nasi - naukaninjupik - nauru - navajo - ñeengatú - negidaali - nengone - nenetsi - nepalnewari - nganasani - nicaragualainen viittomakieli - nicola -niittymari - nimadi - niuafo'ou - niuatoputapu - niue - njandža - nogai - norja (kirjanorja ja uusnorja) - norra - nukumanu - nukuoro - nyamwezi - nyankole -nyoro

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

od - okolod - oksitaani - omagua - ona - orija - ormuri - orokki - oromo - orotši - orotšon - oshivambo - osseetti - oy

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

paali - pai tavytera - palau - palu’e - palya bareli - pandžabi (punjabi) - Paraguayn guarani - parakanã - paranawát - paratši - pašai - paštu - pauri bareli - pauserna - persia (farsi) - phalura - piitimensaame - piru - pohjoinen tutchone - pohjois-ndebele - pohjoissaame - pohjoissotho - portugali - portugalilainen viittomakieli - potiguára - puola - puruborá - pwo

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

radžastani - rakahanga-manihiki - rana tharu - rangpuri - ranska - rathwi bareli - rawang - retoromaani - Rogue River - rohingya - romania - romanikieli - rombo - rošorv - ruanda - rukai - rung - ruotsalainen viittomakieli - ruotsi - rušani - ruteeni - rutuli - rwa

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

saaroa - sadri - saksa - šamerzadi - samoa - sangesari - sangu - sanskrit - santali - saparua - saraiki - sarikoli - šartšagpakha - sateré-mawé - sawi - sekani - selkuppi - semnan - sena - serbia - šerpa - seto - sgaw - shambala - sichuanin-yi - sidamo - silbo (vihellyskieli) - šina - sindhi - sinhali - siperianjupik - sirionó - sirmauri - sivendi - skotti - slavey - slovakki - sloveeni - soga - somali - šona - sonha - sooninke - sorbi - suba - šugnani - sukuma - šumašti - sumbawa - sunda (sundaneesi) - suomalainen viittomakieli - suomi - surjapuri - suruí do Pará - svani - swahili - swazi - sylheti

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

tabasarani - tadžikki - tagalog - tagish - tahiti - tahltan - tališi - tamili - tanacross - tanska - tapieté - tapirapé - tati - Teke-Kukuya - telugu - tembé - tenharim - tetum - tiddim-tsin - tigre - tigrinja - thai - tiibet - timor - tindi - tirahi - tlingit - tokodede - tolowa - tongareva - torwali - tripuri - tsahuri - tšamalali - tšamorro - tšekki - tsetsaut - tšetšeeni - tširiguano - tsonga - tsuut’ina - tswana - tubuai - tudžia - tukumanféd - tulu - tumbuka - tuparí - tupí - tupinambá - tupinikin - turiwára - turjansaame - turkki - tuva

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

udehe - udi - udmurtti - uiguuri - ukraina - ultša - unkari - urdu - urubú-kaapor - uru-ew-wau-wau - urumi - uumajansaame - uusiseelantilainen viittomakieli - uusnorja - uzbekki

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

vahan - valkovenäjä - valloni - varhadi-nagpuri - varli - vasavi - vatja - velatru - venda - venäjä - vepsä - vietnam - viro - võro - vunjo

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

wanukaka - watubela - wayampi - wiraféd - wayoró - wu-kiina - wymysorys

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

xetá - xhosa (kafferi, hosa) - xibe - xipaya

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

yangben - ylä-tanana - ylä-umpqua - yurok - yuqui

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

zaghavazaza - zenagazo'é - zuluzuni

Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

önge

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kieliin tai kielitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.