Ero sivun ”Eira” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
294 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti lisäsi: et:Eira)
|}}
 
'''Eira''' on Merikadun, [[Tehtaankatu (Helsinki)|Tehtaankadun]] ja Laivurinkadun rajaama kaupunginosa eteläisessä [[Helsinki|Helsingissä]], Vironniemellä. Siellä asuu noin 1 000 ihmistä. AlunMuista perinlähistöllä Eirastaolevista kaavailtiinkaupunginosista teollisuusaluetta.kuten SitäPunavuoresta pidettiinja liianUllanlinnasta syrjäisenäEira kaupunkiasutukseen.(yhtä alueen luoteiskulmassa sijaitsevaa korttelia lukuunottamatta) eroaa selvästi siinä, että siellä kadut ovat kapeita ja yleensä kaarevia, eivätkä rakennukset yleensä Tästäole suunnitelmastakadun onvarressa muistonavaan Tehtaankadunkeskellä nimi{{Lähde}}tonttia.
 
Alun perin Eirasta kaavailtiin teollisuusaluetta. Sitä pidettiin liian syrjäisenä kaupunkiasutukseen. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimi{{Lähde}}.
 
Eira sai nimensä viereiseen [[Ullanlinna]]n kaupunginosaan vuonna [[1897]] rakennetun [[Eiran sairaala|Eiran sairaalan]] innoittamana, ja on tunnettu varakkaiden ihmisten asuinpaikkana. Kaupunginosassa on lukuisia suurlähetystöjä. Tunnettuja asukkaita ovat olleet muun muassa maailmankuulu musiikkivideo-ohjaaja [[Antti Jokinen]] (asuu edelleen) ja viulisti [[Linda Lampenius]].
103 697

muokkausta

Navigointivalikko