Länsisatama

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Helsingissä sijaitsevasta satama-alueesta. Sanan muita merkityksiä on täsmennyssivulla.
Linjojen 9 ja 6T raitiovaunut odottavat matkustajia Länsisataman Länsiterminaalin edessä.
Helsingin Länsisatamaa.

Länsisatama on matkustajasatama Helsingin Länsisataman kaupunginosassa, pääosin sen Jätkäsaaren osa-alueella. Tämän ohella Länsisataman satama-alueisiin kuuluu Munkkisaaren länsireunalla sijaitseva, risteilyalusten käyttämä Munkkisaaren laituri. Aiemmin satamaan johti Helsingin satamarata, mutta se purettiin toukokuussa 2009 sataman tavaraliikenteen loputtua. Loppuvuodesta 2008 Länsisatamassa sijainneen konttisataman liikenne siirtyi uuteen Vuosaaren satamaan.

Länsisatamaa käyttää vuodessa noin 5,2 miljoonaa matkustajaa, 860 000 henkilöautoa ja 164 000 rahtiyksikköä[1]. Kesäkaudella huiput ovat olleet jopa 18 000 päivittäisessä kävijässä, jolloin muun muassa ulkomaiset luksusristeilijät vierailevat Länsisatamassalähde?.

Länsisataman matkustajaterminaalia, Länsiterminaalia, käyttävät pääosin Helsingistä Tallinnaan kulkevat matkustaja-alukset, mutta Länsisatamasta liikennöidään myös Pietariin. Lisäksi Länsisatamaan saapuvat kesäaikaan matkustajalaivat muualta Euroopasta. Länsisataman konttiliikenteen siirryttyä Vuosaareen alueella vapautui maata muuhun käyttöön. Tällä hetkellä alueelle on rakenteille asunnot 16 000 asukkaalle ja 6 000 työpaikkaa[1]. Länsisatamaan tehdään uutta matkustajaterminaalia. Kun se valmistuu siitä tullee Suomen isoin satama.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Toivio Tuula: Länsisataman ruuhkia ratkotaan. Metro, 30.8.2013, 15. vsk, nro 158, s. 4. Helsinki: Sanoma Magazines Finland. metro.fi (PDF) Viitattu 30.8.2013..

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.