Keskustelu mallineesta:Helsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttäjä osoitteesta 80.186.175.25 kirjoitti:

Tässäkin on sama juttu kuin tuolla Espoossa.

Mikä on kaupunginosa ja mikä on kaupunginosan osa-alue.

Ihmisten mielissä monet asiat kulkee kaupunginosin vaikka eivät varsinaisesti ole kaupunginosia vaan muodostavat yhdessä lähialueiden kanssa oman kaupunginosa.

Tehdäänkö virallinen jako vai ei?

Monet tässä templatessa ei ole kaupunginosia vaan osa-alueita ja taasen monia kaupunginosia puuttuu.

Virallinen jako 1. suurpiirit 7 kpl 2. peruspiirit 33 kpl (ns. kaupunginosia) 3. osa-alueet 128 kpl (ns. kaupunginosien osa-alueita)

Totta kyllä. Olen itsekin asiaa miettinyt, ja helppoa ratkaisua tähän ei taida olla. En kuitenkaan kannata sitä, että pelkästään tuijotetaan kaupungin virallisia aluejakoja. Helsingissä jako perus- ja suurpiireihin on nähdäkseni monin paikoin lähinnä mielivaltainen tai keinotekoinen. Osa "peruspiireistä" on sellaisia, joista moni helsinkiläinen ei ole edes kuullut, koska kukaan ei oikeasti käytä ko. termejä. (Puhuuko joku esim. Kampinmalmin kaupunginosasta tai Reijolasta tai Vironniemestä?)
Ja nuo osa-alueethan ovat nimenomaan kaupunginosia. Lisäksi sellasiakin kaupunginosia on, jotka eivät ole "virallisesti" edes osa-alueita (esim. Pikku-Huopalahti, joka kuitenkin ansaitsee oman artikkelinsa ja mielestäni pitäisi tässäkin listata.) Toisaalta jos kaikki pienetkin osa-alueet listataan, niin luettelosta tulee hyvin pitkä. Jos jotain halutaan tästä karsia, niin varmaan mm. Etu- ja Taka-Töölön kaltaisia, selkeästi johonkin toiseen alueeseen sisältyviä kaupunginosia, ja paikkoja kuten Villinki ja Vartiosaari, joissa ei juuri ole asutusta.
Summa summarum: en kannata ainakaan pelkän "virallisen" jaon tekemistä; tavallaan se olisi helpompaa, mutta se myös vääristäisi asioita liikaa. --Jonik 19:51 loka 8, 2004 (UTC)

Kokeillaan nyt virallisen tiedon mukaan. Jos ei toimi niin palautetaan. Onhan kyseessä tietosanakirja, niin pyritään mahdollisimman oikeaan tietoon. --O-VMikkelä 14:04 huhti 7, 2006

Jos pyritään mahdollisimman oikeaan tietoon, niin silloinhan ei nimenomaan pidä mennä pelkästään virallisen jaon mukaan. Jonik on esittänyt tähän hyvät perustelut, joita ei ole kumottukaan. Kaupunginosien käytännössä muotoutuneita rajoja voi tiedustella vaikka kaupunginosayhdistyksiltä: http://www.helka.net/index.php?option=content&task=view&id=29&Itemid=53 -- Elokuun 9. päivänä 2007 klo 13.42, käyttäjänä Pässi.
Helsingin seitsemän suurpiiriä
Virallisuus on ilomme, ja jopa niin keskeinen oletus, ettei sitä ole syytä edes erikseen mainita.--Urjanhai (keskustelu) 16. syyskuuta 2014 kello 22.40 (EEST)[vastaa]
Niinhan se on. Helsingissä on 8 suurpiiriä (1-8), jotka jakaantuvat kukin peruspiireihin, jotka jakaantuvat kukin osa-alueisiin, jotka jakaantuvat kukin vielä pienalueisiin. Toisaalta Helsingissä on 60 kaupunginosaa, jotka eivät jakaannu. Tämä on virallinen jako. Muita jakoja en tiedä olevan. -Htm (keskustelu) 17. syyskuuta 2014 kello 00.12 (EEST)[vastaa]