Wikipedia:Automaattiseulotut käyttäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Automaattiseulotut käyttäjät (ennen nimellä automaattiseulojat, engl. autoreview) ovat käyttäjiä, joiden tekemät omat muokkaukset valmiiksi arvioituihin sivuihin järjestelmä merkitsee automaattisesti katsotuiksi. He eivät voi arvioida muiden käyttäjien tekemiä muokkauksia. Tarkoituksena on vähentää seulojien työtä siten, että automaattiseulottujen käyttäjien muokkauksia ei tarvitse erikseen arvioida – luotetaan siihen, etteivät tällaiset käyttäjät lisää artikkeleihin ilkivaltaisesti vääriä tietoja.

Käyttäjiä, joiden muokkaukset ovat automaattisesti seulottuja, ovat tällä hetkellä:

Ylläpitäjät antavat oman harkintansa mukaan automaattiseulotun käyttäjän statuksen (käyttöoikeuden) riittävän luotettaviksi katsomilleen käyttäjätunnuksille. Oikeuden luonteesta johtuen käyttöoikeudesta ei yleisesti voi kieltäytyä, eikä automaattiseulotun statusta yleensä poisteta tunnukselta käyttäjän omasta pyynnöstä. Ylläpitäjä voi kuitenkin myös poistaa käyttöoikeuden.

Automaattiseulonnan laajuus[muokkaa wikitekstiä]

Automaattiseulotuksi asetetun käyttäjän muokkauksista vain hänen aloittamansa uudet artikkelit sekä hänen tekemänsä muutokset sivujen vakaisiin versioihin (sellaisiin artikkeleihin, joiden viimeisin muutos on merkitty seulojan katsomaksi tai hyväksymäksi) merkitään automaattisesti katsotuiksi.

Kun automaattiseulottu käyttäjä muokkaa sellaisia tavallisia sivuja, joissa ei ole arviointimerkintöjä tai artikkelin sellaista versiota, jota ei ole arvioitu, muokkaus ei muuta näitä sivuja tai hänen muutostaan arvioiduiksi. Hän ei voi antaa sivulle ensimmäistä arviointimerkintää.

Automaattiseulotun käyttäjän muokkaukset merkitään automaattisesti arviointitasolle silmäilty, joka on alin kolmesta käytössä olevasta arviointitasosta. Kun automaattiseulottu käyttäjä tekee muokkauksen laadukkaaksi arvioituun artikkeliin, version uudeksi laatutasoksi tulee katsottu, ja ainoastaan seuloja kykenee arvioimaan artikkeliversion uudestaan laadukkaaksi.

Käyttöoikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Teknisesti automaattiseulotuilla käyttäjillä on (muiden oikeuksiensa lisäksi) seuraavat käyttöoikeudet:

  • Omat muokkaukset merkitään automaattisesti katsotuiksi (autoreview).
  • Omat muokkaukset on automaattisesti merkitty partioiduiksi (autopatrol).