Wikipedia:Seulojat/Pyynnöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pyydä oikeuksia napsauttamalla tästä
ja kirjoita pyyntöön riittävin perusteluin, mitä oikeuksia käyttäjälle haetaan.

Seulojaoikeuksien pyynnöt 2020[muokkaa wikitekstiä]

Vyörykkä (keskustelu · muokkaukset · oikeuksien hallinta)[muokkaa wikitekstiä]

  • Aikaleima: 31. joulukuuta 2019 kello 16.56 (EET)
  • Pyyntö: Käyttäjä kääntää ahkerasti artikkeleita englannin- ja muunkielisistä Wikipedioista tänne suomenkieliseen. Käännöksissä en ole huomannut juurikaan virheitä. Automaattiseulotuksi? --Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 31. joulukuuta 2019 kello 16.56 (EET)

Ylläpitäjät: myönnä oikeudet

Kommentit[muokkaa wikitekstiä]

Kääntäminen on mielestäni kehnomman sorttinen tapa tuottaa artikkeleita. Osaako käyttäjä tosiaan saksaa, englantia, ruotsia, venäjää ja kiinaa? --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 31. joulukuuta 2019 kello 22.39 (EET)

En tiedä miksi hänen pitäisi osata kiinaa, mutta kyseessä on selvästi uuden tunnuksen luonut kokenut käyttäjä, joka hallitsee nippelit ja muokkaa (kääntää) asiallisesti, joten automaattiseulotuksi laittamiselle ei ole kyllä mitään estettä. Lähteiden pohjalta kirjoittamiseen kannattaa opastaa hänen omalla keskustelusivullaan. -Ochs (keskustelu) 1. tammikuuta 2020 kello 00.22 (EET)
Aikoinaan minäkin "käänsin" artikkeleita kaiken maailman siansaksasta, vaikka en siansaksaa osannutkaan. Artikkelit menivät parinkin käännöskoneen läpi ennen kuin päätyivät fiwikiin, ja sain tästä huutia eräältä nykyään estetyltä sukkanukkeilijalta. Nyt automaattiseulotuksi ehdotettu käyttäjä on kääntänyt artikkeleita kaikista noista kielistä jotka mainitsin, ja hänen kuuluisi täten myös osata noita kieliä. En tiedä jos osaa, mutta ainakin artikkelien kieliasu on paljon parempaa kuin minun kääntämissäni artikkeleissa. Joka tapauksessa kehotan käyttäjää kirjoittamaan artikkelit ihan itse etsimiensä lähteiden pohjalta, koska lopputulos tuppaa olemaan parempaa, kun on itse tutkiskellut ja vertaillut aihetta käsitteleviä lähteitä. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 1. tammikuuta 2020 kello 02.51 (EET)
Kantani on siis, että käyttäjän tähänastiset muokkaukset eivät vakuuta, enkä soisi automaattiseulotun oikeuksia kenellekään muullekaan pääasiassa käännösartikkeleita tekevälle käyttäjälle. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 1. tammikuuta 2020 kello 03.04 (EET)
Kun noita kasvimuokkauksia vilkaisee aihepiiriä jotenkin hiukan tuntevana maallikkona, niin ne vaikuttavat kyllä varsin asiantuntevasti kirjoitetuilta. Eroahan on käännöksellä ja käännöksellä, kun käännöksiä voi tehdä yhtä lailla aihepiiriä tuntematon, kieltä ja kääntämistä osaamaton ja wikipedian käytäntöjä tuntematon muokkaaja tai sitten muokkaaja, joka hallitsee nämä. Ei tuommoisia käännöksiä oikein kai pystyisi tuottamaan aihepiiriä hyvin tuntematta. Maallikkona arvioni voi kuitenkin olla epätarkka, koska en tunne aihepiiriä hyvin. Jos vertaa ongelmallisiin kääntämällä tuotettuihin artikkeleihin, niin onko näissä itse asiassa mitään varsinaisia ongelmia? Nopeasti muutaman artikkelin läpikäytyäni en ainakaan havainnut ongelmia. Päin vastoin alan käsitteistön hallintaa vaikuttaisi olevan selvästi ammattimaisella tasolla. --Urjanhai (keskustelu) 1. tammikuuta 2020 kello 10.54 (EET)
Käyttäjä näyttää kyllä osaavan aihepiiriä ja kääntämistä hyvin. Käännösartikkeleiden laatu näyttäisi olevan samaa kuin alkuperäisartikkeleissa, sekä hyvässä että pahassa (myös svwikin bottiartikkelit on käännetty ihan sellaisenaan). Kääntäminen on kuitenkin huono tapa aloittaa artikkeleita, ja sitä tulisi välttää niin paljon kuin mahdollista. Parhaat artikkelit syntyvät niin, että paneudutaan aiheeseen, kirjoitetaan lähteiden pohjalta ja merkitään lähteet, että muutkin voivat tarkistaa artikkelin tiedot. Käännöskoneita ei kuulu artikkelien luonnissa käyttää, riippumatta siitä jos kääntää artikkeleita toisesta kieliversiosta vai jos kirjoittaa itse ulkomaankielisten lähteiden pohjalta. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 1. tammikuuta 2020 kello 13.49 (EET)
@Mira S.: --Urjanhai (keskustelu) 1. tammikuuta 2020 kello 10.58 (EET)
Mielestäni täyttää reilusti automaattiseulotun tason. Artikkelit on merkitty asianmukaisesti käännöksiksi ja kieli on hyvää. Seulonnan tarkoitushan on ymmärtääkseni estää sotkemista ja siitähän ei tämän käyttäjän muokkauksissa ole pienintäkään viitettä! --Mira S. (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 15.58 (EET)

Yes check.svg Automaattiseulottu on nyt hän. --Lax (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 16.31 (EET)

Hsnxrvk (keskustelu · muokkaukset · oikeuksien hallinta)[muokkaa wikitekstiä]

  • Aikaleima: 3. tammikuuta 2020 kello 21.31 (EET)
  • Pyyntö: Asiallisia muokkauksia lähinnä Jokipoikiin liittyvissä artikkeleissa. Ehdotan automaattiseulotuksi. --01miki10 (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 21.31 (EET)

Ylläpitäjät: myönnä oikeudet

Kommentit[muokkaa wikitekstiä]

Oikeudet lisätty. --Zache (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 22.03 (EET)

Rockys Traffic videos (keskustelu · muokkaukset · oikeuksien hallinta)[muokkaa wikitekstiä]

  • Aikaleima: 3. tammikuuta 2020 kello 19:29 (EET)
  • Pyyntö: Hei! Olen tehnyt useita artikkeleita, joista varsinkin viimeiset ovat olleet mielestäni melko hyvälaatuisia. Haluaisin automaattiseulotuksi, koska haluan parantaa Wikipediaa.  –Kommentin jätti Rockys Traffic videos (keskustelu – muokkaukset) 11. tammikuuta 2020 kello 19.29‎ (EET)

Ylläpitäjät: myönnä oikeudet

Kommentit[muokkaa wikitekstiä]

Hyvältä näyttää. Tehty automaattiseulotuksi. --Höyhens (keskustelu) 12. tammikuuta 2020 kello 15.31 (EET)

Patamaski (keskustelu · muokkaukset · oikeuksien hallinta)[muokkaa wikitekstiä]

  • Aikaleima: 18. tammikuuta 2020 kello 18.22 (EET)
  • Pyyntö: Ehdottaisin seulojaksi. Suostumus käyttäjältä pyydetty ja saatu. Asiallinen käyttäjä, jolla on melkein 3000 muokkausta. Alkuun oli hieman ongelmia, mutta viime vuonna yli 2000 muokkauksessa vain vähän.Tuntuu osaavan perusperiaatteet.--MAQuire (keskustelu) 18. tammikuuta 2020 kello 18.22 (EET)

Ylläpitäjät: myönnä oikeudet

Kommentit[muokkaa wikitekstiä]

  • Tuntuu teknisesti taitavalta käyttäjältä. Automaattiseulotuksi nyt ainakin, mutta ehkä vielä joku mielipide tarpeen. --Höyhens (keskustelu) 18. tammikuuta 2020 kello 21.17 (EET) EDIT Onkin näköjään automaattiseulottu. --Höyhens (keskustelu) 18. tammikuuta 2020 kello 21.21 (EET)