Utapau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Utapau on fiktiivinen planeetta Tähtien sodan maailmassa. Planeetta esiintyi elokuvassa Star Wars Episodi III: Sithin Kosto

Utapau Kloonisodassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kenraali Grievous valloitti Utapaun Kloonisotien aikaan ja vangitsi asukkaat. Coruscantin taistelun jälkeen Obi-Wan Kenobi saapui Utapauhun vangitsemaan tai tuhoamaan Grievousin. Utapaun taistelu päättyi vuonna 19 BBY.

Pau-kaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pau-kaupungin johtaja oli Sithin koston aikaan Tion Medon. Tätä ennen kuitenkin Timon Medon johti kaupunkia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Asukit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planeetalla asuu kolme rotua:

  • Utat: Utapaun vajoamat olivat Utien koti kauan ennen kuin ilmastonmuutos ajoi ylhäiset Paut turvaan planeettan pinnalta. Ulokesilmät antavat Utille erinomaisen pimeänäön joka on tarpeen planeetan pintaa arpeuttavissa vajoamissa. Utat ovat myös kesyttäneet Varaktyylin ja toimivat yhä niiden paimenina.
  • Varaktyylit: Varaktyylin säkäkorkeus on neljä metriä, ja se on lauhkea kasvinsyöjä. Utanahkurit valmistavat käsityönä korkeita satuloita, sekä Pauille että Utille suunniteltuja, jotka sopivat erinomaisesti ratsastamiseen Varaktyylillä. Obi-Wan Kenobi ratsasti varaktyylillä, jonka nimi oli Boga.
  • Paut: Paut elivät planeetan pinnalla ennen ilmastonmuutosta, mutta muuttivat sitten vajoamiin utien luokse. Paut näyttävät hyvin paljon ihmisiltä.

Maaperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaperä on täysin kuiva, mutta vettä löytyy vajoamien pohjalta yllin kyllin.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.