Star Wars: Knights of the Old Republic

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Star Wars: Knights of the Old Republic
Kotorbox.jpg
Kehittäjä BioWare
Julkaisija LucasArts
Jakelija LucasArts
Ohjaaja Casey Hudson
Tuottaja Casey Hudson
Suunnittelija(t) James Ohlen
Käsikirjoittaja(t) Drew Karpyshyn
Säveltäjä(t) Jeremy Soule
Pelisarja Star Wars: Knights of the Old Republic
Pelimoottori Odyssey
Julkaisuaika Xbox
NA 15. heinäkuuta 2003
EU 12. syyskuuta 2003
Microsoft Windows
NA 19. marraskuuta 2003
EU 5. joulukuuta 2003
Steam
WW 5. syyskuuta 2009
Mac OS X
NA 7. syyskuuta 2004
Mac App Store
NA 18. helmikuuta 2011
iOS
NA 30. toukokuuta 2013
Android
WW 23. joulukuuta 2014
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12+
ESRB: T
Alusta Xbox, Windows, Mac OS X, iOS, Android
Tallennusväline CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: Knights of the Old Republic (KotOR) on alun perin vain Xboxille julkaistu videoroolipeli. Myöhemmin se kuitenkin julkaistiin myös Windowsille. Peli sai julkaisunsa jälkeen valtavaa suosiota ja erittäin positiivisia arvosteluja. Gamerankings antoi pelille arvosteluiden keskiarvoksi huimat 94%. Myöhemmin pelille julkaistiin jatko-osa Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, jonka oli tuottanut Obsidian Entertainment.[1]

Pelin ominaisuuksia ja pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli hyödyntää BioWare Corporationin Odyssey- pelimoottoria, joka mahdollistaa pelin interaktiivisen kulun ja reaaliaikaiset taistelut. Pelaaja luo itselleen oman pelihahmon. Hän voi valita joko miehen tai naisen. Hahmoluokkia on alussa kolmea erilaista, joista kuvaukset alla.

  • Soldier (Sotilas): Erittäin tehokas taistelija, joka voi oppia erilaisia taistelutekniikkoja nopeasti. Sopii hyvin aloittelijalle.
  • Scout (Tutkija): Keskitason hahmo, jolla on monia hyviä taitoja, erityisesti tietokoneiden ja muiden koneiden parissa.
  • Scoundrel (Lurjus): Ketterä, mutta elinvoimaltaan heikoin hahmoluokka. Hänen erikoisalaansa on tunkeutuminen vihollisien laitoksiin huomaamatta.

Myöhemmin pelin edetessä pelaaja koulutetaan Jediritariksi ja silloin hän voi valita yhden kolmesta erilaisesta jediluokasta.

  • Jedi Guardian: Jedi, joka keskittyy enemmän taisteluun valosapelin kanssa kuin Voiman käyttöön. Käyttää yleensä sinistä sapelia.
  • Jedi Sentinel: Jedi, joka keskittyy enemmän erilaisiin taitoihin kuin taisteluun. Käyttää yleensä keltaista sapelia.
  • Jedi Consular: Jedi, joka keskittyy Voiman käyttöön. Hän saa erilaisia voimia nopeammin kuin muut jedit. Käyttää yleensä vihreää sapelia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu aikaan 4000 vuotta ennen Galaktisen Imperiumin nousua, jolloin Tasavalta on romahduksen partaalla. Sithlordi Darth Malak, entisen Mustan Lordin Darth Revanin oppilas on päästänyt voittamattoman Sith-armadan valloilleen. Tämä sota on jättänyt myös Jediritarikunnan ahtaalle, sillä monet ritarit kaatuvat taistelussa ja monet muut vannovat uskollisuutta uudelle sithlordille. Pelaaja itse on koko galaksin viimeinen toivo. Hänen tehtävänään on pelastaa galaksi ja kerätä tovereita matkan varrella. Pelissä on monta eri planeettaa ja jokaisessa erityyppiset tehtävät. Mutta onnistuuko pelaaja tässä vai päätyykö hän kenties Voiman pimeän puolen pauloihin? Sankari vai roisto, pelastaja vai valloittaja?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.