Star Wars: Battlefront II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vuoden 2005 videopeliä. Vuoden 2017 samannimistä videopeliä käsittelee Star Wars: Battlefront II (vuoden 2017 videopeli).
Star Wars: Battlefront II
Kehittäjä Pandemic Studios
Savage Entertainment (PlayStation Portable)
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store ja Microsoft Store
Pelisarja Star Wars: Battlefront
Pelimoottori Zero
Julkaistu
  • EU 31. lokakuuta 2005
  • NA 1. marraskuuta 2005
Lajityyppi toiminta, kolmannen persoonan ammuntapeli, ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD, UMD, Steam-lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: Battlefront II on Pandemic Studiosin kehittämä ja LucasArtsin julkaisema toimintapeli, joka on jatko-osa Star Wars: Battlefrontille.

Pelissä voidaan nyt pelata ensi kertaa jedeillä ja sitheillä. Pelissä seurataan kloonilegioona 501:tä, jolla suoritetaan tehtäviä ympäri galaksia. Ensimmäiset tehtävät pelataan klooneilla. Tehtävät sijoittuvat elokuvaan Sithin kosto. Pelissä on myös erilaisia tasoja, joissa soditaan ensin aluksilla avaruudessa ja sitten lennetään tuhoamaan vihollisen lippulaivaa. Pelin verkkomoninpelissä pääsee pelaamaan enimmillään 64 pelaajaa vastaan. Mukana on myös Battlefrontista tutuksi tullut ”Galactic Conquest”. Sen tavoitteena on valloittaa 13 planeettaa omalle puolelleen. Lisäksi pelaaja voi ostaa bonuksia, jotka auttavat taistelussa, lisäävät tähtihävittäjiä tai yksiköitä pelaajan armeijaan.

Jokaisella yksiköllä on erityisaseensa. Lääkintämiehellä/korjaajalla se on haulikko, rynnäkkömiehellä rynnäkkökivääri ja pistooli, lentäjällä kommandopistooli, sabotöörillä (Marine) raketinheitin ja rynnäkkökivääri, rakettireppusoturilla EMP Kranaatinheitin ja komentajan jonka aseet vaihtelevat. Mukana myös tarkka-ampuja, jonka aseistuksena on tarkkuuskivääri ja pistooli. Kun saa esimerkiksi arvosanan Gunslinger, saa käyttöönsä Precision Pistolin, jossa on 96 ammusta. Arvosanoja erityisaseisiin ovat Gunslinger, Frenzy, Marksman, Demolition, ja Regulator. Muita tarjolla olevia arvosanoja ovat Technician, Endurance, Guardian ja War Hero.

Rise of Empire

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rise of Empire -yksinpelikampanjassa seurataan osittain kuvitteellisen 501. kloonilegioonan vaiheita.

Instant Action

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instant Action -pelimuodossa pelaaja valitsee planeetan, jolla taistelee. Siinä on neljä erilaista pelimuotoa, jotka ovat Hunt mode, Capture the Flag, Hero Assault ja Space Assault.

Lipunryöstössä on kaksi erilaista pelitilaa. Ensimmäisessä pelitilassa molemmat tiimit yrittävät viedä oman puolen lippua vastustajan puolelle ja kaapata vastustajan tukikohta. Toisessa pelaajat yrittävät varastaa vastustajan alueelta lipun ja palauttaa sen omaan tukikohtaa saadakseen pisteitä.

Hero Assaultissa pelaajat käyttävät Tähtien sodan hahmoja taistellakseen toisiaan vastaan. Heidät jaetaan sankareihin ja roistoihin. Space Assaultissa pelaajat käyttävät avaruusaluksia tuhotakseen vastustajien aluksia ja päälaivojen elintärkeitä järjestelmiä. Pelit voittaa se joukkue, joka saavuttaa ensiksi vaadittujen pisteiden määrän.

Galactic Conquest

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galactic Conquest -pelimuodossa pelaaja voi valita haluamansa tietyn armeijan joko galaktisista sisällissodista tai kloonisodista, jolla aloittaa sodan vastustajaa vastaan Galaksissa. Pelaaja valtaa vihollisilta planeetan kerrallaan, kunnes kaikki galaksin planeetat on vallattu ja sota voitettu.

Jedit

Sithit

Voimaa käyttämättömät

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alussa 501. legioona hyökkää voitokkaasti Mygeetoon, Coruscantille, Feluciaan, Kashyykiin sekä Utapaulle. Näillä planeetoilla niiden paikallisten asukkaiden tukemat Tasavallan joukot ovat alakynnessä droideja vastaan. Näissä hyökkäyksissä Separatistien armeijan päällikkö kenraali Grievous kuolee, ja legioonan joukot saavat haltuunsa Kuolemantähden kaaviot Mygeetosta ja kaksi holocronia Feluciasta sekä Separatistien Kashyykin hyökkäyslaivaston lippulaivasta.

Käskyn 66 tultua voimaan Anakin Skywalker johtaa legioonan joukot Jeditemppeliin, missä kloonisotilaat ja Anakin kylmäverisesti murhaavat kaikki siellä olevat jedit ja temppelikaartilaiset. Sen jälkeen Keisari lähettää heidät Naboo-planeetalle tukahduttamaan planeetan kuningattaren juuri noussutta Imperiumia vastaan aloittamaa kapinaa ja eliminoimaan sinne paenneet jedit. Tehtävä onnistuu ja taistelun lopussa kuningatar saa surmansa. Mustafarissa oleilevat Separatistien armeijan viimeiset rippeet. Siellä eräs geonosislainen insinööri esittelee Separatisteille uuden supertaisteludroidityypin. Näistä he voisivat koota uuden armeijan, joka on tarpeeksi iskukykyinen, jotta sen voimin voitaisiin aloittaa uusi sota Imperiumia vastaan. 501. legioona hyökkää planeetalle tuhottuaan ensin sen yllä olevan viimeisen Separatisti-laivaston. Hyökkäys menestyy jälleen. Legioonan joukot valtaavat tukikohdan hallintohuoneen ja tuhoavat droidityypin kaaviot, jonka jälkeen geonosislainen insinööri ammutaan.

501. legioonan eliminoitua Imperiumin pahimmat uhkaajat, Galaktinen sisällissota alkaa, jonka alussa legioonan joukot valtaavat kapinallisten hallussa pitämän Polis Massan. Sen jälkeen he hyökkäävät Kaminoon, mistä Kapinaliitto oli tilannut uuden klooniarmeijan, jota se oli aikonut käyttää Imperiumia vastaan. Taistelussa legioonan joukot tuhoavat Kaminon kloonilaboratoriot ja kaikki jo taisteluvalmiit kloonit. Klooniholocronit viedään keisarille. Imperiumin jättimäisellä taisteluasemalla Kuolemantähdellä tapahtuu vankipako 501. legioonan joukkojen oleilessa siellä. Legioona kuitenkin tukahduttaa paon. Muutamia vuosia myöhemmin legioona hyökkää Tantive IV-nimiselle kapinallisten alukselle, jossa he kaappaavat päällikkö prinsessa Leia Organa taistelun jälkeen. He saavat tietoonsa, että kapinallisten päämaja sijaitsee Yavin-kaasuplaneetan neljännessä kuussa, jonne 501. legioona hyökkää ajaen kapinalliset pois päämajastaan. Nämä pakenevat lumiselle Hothin planeetalle, jonne heidät jäljitetään muutamia vuosia myöhemmin. 501. legioona hyökkää sinne rakennettuun Kapinaliiton päämajaan, valloittaa sen ja räjäyttää lopuksi päämajan toista hangaarista lähdössä olevan kapinaliiton aluksen alas. Viimeiset Kapinaliiton joukot ammutaan tai vangitaan. Hothin taistelu päättyy Galaktisen Imperiumin voittoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Arvoja Star Wars: Battlefront II -pelissä on neljä:

  • Private, johdat yhtä miestä
  • Sergeant, johdat kahta miestä
  • Captain, johdat kolmea miestä
  • General, johdat neljää miestä

Alokkaan arvon saa heti, kun aloittaa pelaamisen. Sergeant arvon saa 25 mitalin jälkeen. Captain-arvon saa 100 mitalin jälkeen, ja General-arvon saa 300 mitalin jälkeen.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]