Star Wars: Dark Forces

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Wars: Dark Forces
Dark Forces cover.jpg
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts
Suunnittelija Daron Stinnett
Ray Gresko
Justin Chin
Pelisarja Star Wars: Jedi Knight
Pelimoottori Jedi
Julkaistu MS-DOS
NA 28. helmikuuta 1995
EU kesäkuu 1995
PlayStation
NA 30. marraskuuta 1996
EU 4. maaliskuuta 1998
Steam
WW 16. syyskuuta 2009
PlayStation Network
WW 29. huhtikuuta 2010
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teen
Alusta MS-DOS, Macintosh, PlayStation
Jakelumuoto CD-ROM, levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: Dark Forces on vuonna 1995 julkaistu ensimmäinen Tähtien sota -universumiin sijoittuva sooloräiskintäpeli. Dark Forces käytti LucasArtsin omaa Jedi -pelimoottoria, jonka huhuttiin olevan takaisinmallinnettu versio Doomin vastaavasta, mutta kykeni kuitenkin mallintamaan monimutkaisempia toimintoja kuin Doom (pelissä pystyi hyppimään, mennä matalaksi, erikoistarvikkeilla kykeni valaisemaan teitä ja pelissä pystyi jopa katsomaan ylös ja alaspäin). Peli oli aikoinaan Doomin haastaja, mutta se ei onnistunut saavuttamaan yhtä suurta suosiota. Peliä myytiin kuitenkin vähän alle miljoona kappaletta.

Dark Forces on ainutlaatuinen Tähtien sota -peli, koska se oli ensimmäinen lajityyppiään edustava Tähtien sota -peli. Peli oli myös ensimmäinen FPS-peli, joka esitteli aseiden vaihtoehtoiset laukausmoodit.

Tarina ja päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyle Katarn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päähenkilö, joka on palkkasoturi sekä kapinallisten tiedusteluagentti. Pelissä Kylen ensimmäinen tehtävä on varastaa Kuolemantähden piirustukset, ja toimitettava ne prinsessa Leialle. Toisessa tehtävässa hypätään Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvan tapahtumien yli ja Kyle saa tehtäväkseen sabotoida Dark Trooper -projektin. Lopuissa tehtävissä Kyle alkaa saada selville Dark Trooper -projektin salaisuudet ja lopulta hän raivaa itsensä johtolankojen avulla Kenraali navaruusalukseen, jossa hän kohtaa Kenraalin ja tuhoaa aluksen.

Kenraali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisodan veteraani, joka oli yksi niistä kenraaleista, jotka kehittivät ja rakensivat Kuolemantähden. Kloonisodassa hän oli oppinut sodankäynnin jalon taidon ja oli arvostettu sotakenraali. Kapinallisten tuhottua Kuolemantähden, hän alkoi kehittää uutta projektia nimeltään "Dark Trooper". Dark Trooperit olivat supersotilaita, vahvasti aseistettuja ja voimakkaita. Dark Troopereita hän kehitti kolme eri muotoa:

  • Ensimmäinen muoto (Phase 1): luurankomainen robotti, jolla on sädeaseita torjuva kilpi sekä teräsmiekka.
  • Toinen muoto (Phase 2): Stormtrooperin näköinen rakettipakkausta käyttävä supersotilas. Aseena raketit sekä voimakkaat pallot.
  • Kolmas muoto (Phase 3): Kehittynein Dark Trooper -robotti, jota Kenraali käytti Kyle Katarnia vastaan viimeisessä taistelussa. Robotin ominaispirteet olivat vahva haarniska ja rakettipakkaus sekä raskaat aseet, kuten kaksinkertaiset pallot ja raketit.

Darth Vader[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paha sith-lordi, joka oli mukana Dark Trooper -projektissa. Kenraali oli hänen luottomiehensä. Vader ja Kenraali olivat yhdessä suunnitelemassa Dark Trooper -projektia, jonka tarkoituksena oli tuhota kapinalliset lopullisesti.

Jan Ors[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä Kyle Katarnin apulainen ja vakooja. Jan Ors lennättää Kyleä Moldy Cow -nimisellä aluksellaan eri paikkoihin ja myös lähettää taustatietoa Kylen tehtävissä. Jan on myös pelastanut Kylen hengen muutaman kerran ja heistä on tullut erottamanton työpari.