Lego Star Wars: The Video Game

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lego Star Wars: The Video Game
Kehittäjä Traveller’s Tales
Griptonite Games (GBA)
Julkaisija LucasArts
Aspyr (OS X)
Eidos Interactive (GBA)
Säveltäjä David Whittaker
Pelisarja Lego Star Wars
Julkaistu GameBoy Advance
  • NA 29. maaliskuuta 2005
  • PAL 22. huhtikuuta 2005
PlayStation 2, Windows
  • NA 2. huhtikuuta 2005
  • PAL 22. huhtikuuta 2005
Xbox
  • NA 5. huhtikuuta 2005
  • PAL 22. huhtikuuta 2005
OS X
  • NA 23. elokuuta 2005
  • PAL 7. syyskuuta 2005
GameCube
  • NA 25. lokakuuta 2005
  • PAL 4. marraskuuta 2005
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Game Boy Advance, PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, OS X, Nintendo GameCube
Jakelumuoto DVD, optinen levy, pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Lego Star Wars: The Video Game on Traveller’s Talesin ja Giantin kehittämä sekä Eidos Interactiven ja LucasArtsin huhtikuussa 2005 julkaisema toimintaseikkailupeli, joka perustuu George Lucasin Tähtien sota -elokuvasarjan uudempaan trilogiaan Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys, Sithin kosto sekä Lego Star Wars -lelusarjaan. Peli ilmestyi hieman ennen Sithin koston ensi-iltaa. Pelistä tuli huippusuosittu ja se on voittanut monia eri palkintoja.

Vuonna 2006 ilmestynyt jatko-osa, Lego Star Wars II: The Original Trilogy, perustuu vanhempaan trilogiaan (Tähtien sota, Imperiumin vastaisku, Jedin paluu). Sarjan kolmas osa, maaliskuussa 2011 julkaistu Lego Star Wars III: The Clone Wars, keskittyy Star Wars: The Clone Wars -televisiosarjan tapahtumiin.

Pelaajan tehtävänä on ohjata Lego-hahmoja eteenpäin tasohyppelytyyliin ja ratkoa pulmanratkaisutehtäviä. Pulmanratkaisuissa yleensä yritetään saada silta tai ovi avatuksi ja edetä kentässä eteenpäin. Pelaajalla on pelissä käytössä useita hahmoja, joita kaikkia tarvitaan kentässä: sädeaseilla varustetut hahmot voivat avata portteja ja kiivetä köysillä korkeisiin paikkoihin, jedi- ja sith-hahmot voivat siirtää tavaroita ja työntää droideja Voiman avulla ja lapsihahmot voivat ryömiä alueille, jonne tavalliset hahmot eivät pääse. Pelaaja saa käyttöön myös hahmoja, jotka voivat hypätä korkeammalle kuin muut (esimerkiksi Jar Jar Binks). Hahmoja pelissä on 56. Pelin 18 kenttää on jaettu kolmeen episodiin; Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto, sekä bonustaso jonka saa avattua kun on saanut jokaisesta kentästä True Jedi- mittarin täyteen. Kenttien välissä on hauskoja Lego-videoklippejä elokuvasta, jossa kuvataan juonet yksinkertaisesti ja nopeasti. Videot esiintyvät vain tarinatilassa. Pelin läpäisy ei vie kovinkaan paljon aikaa, mutta peli sisältää myös vapaan pelin engl. Free Play -muodon, jossa voi etsiä kentän kaikki salaisuudet (minikit-kanisterit ja salaiset alueet) ja pelata millä tahansa avatulla hahmolla. Peli sisältää myös kaksinpelin, joka toimii Drop in/Drop Out -tekniikalla, eli toinen pelaaja voi hypätä tai poistua pelistä milloin vain. Kaksinpeliin siirtyessä peli ei muutu jaetuksi ruuduksi vaan molemmat pelihahmot ovat samalla ruudulla.

Lego-nupit ovat pelin valuutta, joita löytyy kaikkialta tasoista. Ne voivat olla esillä jo ennestään, mutta niitä tulee esiin myös jos rikkoo jonkin Lego-muodostelman tai käyttää Voimaa johonkin esineeseen. Nuppeja on kolme erilaista: hopeinen (10), kultainen (100) ja sininen (1,000). Kun kerää kentästä tarpeeksi Lego-nuppeja, saa yllä olevan True Jedi -mittarin täyteen. Kun kaikkien kenttien mittarit ovat täynnä, avautuu bonustaso. Pelihahmon terveyttä parantavia sydämiä saa rikkomalla Lego-muodostelmia tai tuhoamalla vihollishahmon. Minikit-kanisterit ovat valkoisen näköisiä Lego-tankkeja, joita on ripoteltu salaisiin paikkoihin eri puolelle tasoa. Pelaajan löytäessä tasosta kaikki kymmenen, rakentuu salainen Lego-kulkuneuvo, joka perustuu johonkin Tähtien sota -kulkuneuvoon. Kulkuneuvoa voi käydä ihailemassa Dexterin kuppilan ulkopuolella.

Kuvankaappaus Dexterin kuppilan sisäpuolelta.

Episodi II:sta tutun Dexter Jettsterin kuppila on tämän pelin niin sanottu "lepopaikka". Täältä pelaaja pääsee kaikkiin episodeihin ja tasoihin, pystyy ostamaan uusia hahmoja ja extroja, sekä katsoa lego-kulkuneuvoja. Kuppilassa on kaksi aluetta, kuppilan sisäpuoli ja piha. Pihalta löytyvät Lego-kulkuneuvot ja sisältä kauppa sekä tasojen ovet. Kaikki hahmot jotka on pelin aikana saanut kerättyä, vaeltelavat ympäri kuppilaa ja pelaaja voi halutessaan vaihtaa niihin.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]