Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter
Kehittäjä Totally Games
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam, GOG.com ja Humble Store
Suunnittelija Lawrence Holland
Säveltäjä Peter McConnell
Pelisarja Star Wars: X-Wing
Julkaistu 30. huhtikuuta 1997
Lajityyppi lentosimulaattori
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: K-A
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter on Totally Gamesin kehittämä ja LucasArtsin julkaisema avaruussimulaattorivideopeli, joka sijoittuu George Lucasin Tähtien sota -elokuvasarjan maailmaan. Pelissä päästään ohjaamaan Kapinaliiton ja Imperiumin aluksia alkuperäisessä trilogiassa. Peli eroaa edeltäjistään sen verran, että siinä ei kuljeta minkään tarinan mukaan, vaan tarkoitus on käydä tehtäviä läpi ja ansaita niistä palkintoja. Pelissä voi lentää yhdeksällä erilaisella hävittäjällä ja pelissä on monia muitakin aluksia pienistä kuljetusaluksista Imperiumin tähtituhoojaan asti. Pelille julkaistiin myös lisäosa Balance of Power, joka toi peliin useita uusia aluksia ja yhden uuden lennätettävän hävittäjän. Mukana oli myös kaksi tarinakampanjaa. Peliä ei voi pelata ilman joystickia eli sauvaohjainta.

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapinalliset

  • X-Wing: Kapinallishävittäjien yleisin hävittäjä ja myös yksi kapinaliiton ikoneista. Korvasi vanhan Z-95 Headhunterin. Aseistuksena neljä lasertykkiä ja ohjuslaukaisin, johon mahtuu maksimissaan 8 iskuohjusta.
  • Y-Wing: Kapinallisten raskashyökkäyshävittäjä, joka oli yleisin hävittäjä ennen X-Wingiä. Tämä hävittäjä näkyi useilla rintamilla, mutta oli kuitenkin suhteellisen hidas. Aseistuksena kaksi lasertykkiä, kaksi ionikanuunaa ja ohjuslaukaisin, johon mahtuu maksimissaan 18 iskuohjusta.
  • A-Wing: Kapinallisten nopein hävittäjä, joka on pitkälti tarkoitettu saattotehtäviin, tutkimustehtäviin ja toisten hävittäjien eliminointiin. Aseistuksena kaksi lasertykkiä ja ohjuslaukaisin maksimissan 12:ta ohjukselle.
  • B-Wing (vain Balance of Power): B-Wing on oudon mallinen ja vaikeasti hallittava hävittäjä tarkoitettu raskaisiin hyökkäyksiin. Hävittäjän ohjaamo pyörii aluksen itse pyöriessä. Tämä tekee sen, että pilotti itse pysyy koko ajan paikallaan. Korvasi Y-Wingin jossain määrin, mutta hallittavuusvaikeuden takia Y-Wingejä käytetään vieläkin. Aseistuksena kolme lasertykkiä, kolme ionikanuunaa ja ohjuslaukaisin johon mahtuu 16 ohjusta. Vaikka Y-Wingiin menee kaksi ohjusta enemmän, niin B-Wingiin mahtuu enemmän raskaansarjan ohjuksia, kuten protonitorpedoja.
  • Z-95 Headhunter: X-Wingin edeltäjä on vielä pienessä käytössä yleisesti tukikohtien suojelussa. Ei mikään kovin kestävä, joten se ei sovi raskaisiin hyökkäyksiin. Aseistuksena kaksi lasertykkiä ja ohjuslaukaisin 6:lle ohjukselle.

Imperiumi

  • TIE Fighter: Standardi Imperiumin tähtihävittäjä, jolla ei ole suojia, eikä se myöskään ole kestävä. On kuitenkin suhteellisen nopea ja vaikeasti osuttava hävittäjä. Aseistuksena kaksi lasertykkiä ja ohjuslaukaisin 4:lle ohjukselle.
  • TIE Interceptor: Kehittyneempi TIE-hävittäjä, joka on hieman TIE Fighteriä nopeampi ja kestävämpi, mutta tälläkään ei ole suojia. On yksi Imperiumin kuolettavimmista hävittäjistä. Aseistuksena neljä lasertykkiä ja ohjuslaukaisin 6:lle ohjukselle.
  • TIE Bomber: Imperiumin standardi raskashyökkäyshävittäjä. Suojaton, kömpelö, mutta runko on aika kestävä. Aseistuksena kaksi lasertykkiä ja ohjuslaukaisin 12:ta ohjukselle.
  • TIE Advanced: Imperiumin ensimmäinen TIE-hävittäjä suojageneraattorilla. On nopein kaikista lennettävistä hävittäjistä ja kaikin puolin kuolettava vihollinen. Aseistuksena neljä lasertykkiä ja ohjuslaukaisin 8:lle ohjukselle.
  • Assault Gunboat: Imperiumin ensimmäinen hävittäjä suojageneraattorilla ja ionikanuunoilla. Sopii kaikenlaisiin tehtäviin. Aseistuksena kaksi lasertykkiä, kaksi ionikanuunaa ja ohjuslaukaisin 16:ta ohjukselle.