Rancor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rancor on kuvitteellinen viiden metrin pituinen lihaa syövä olento Tähtien sodan maailmassa. Rancoreita tavataan Dathomir-planeetalla, mutta niitä on kuljetettu myös ympäri galaksia.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu -elokuvassa rikollispäällikkö Hutt Jabballa on lemmikkinä rancor. Se on sijoitettu Jabban juhlasalin alle, minne Jabba pystyy pudottamaan salaluukun avulla epämieluisat vieraat rancorin ruoaksi.

Kun Luke Skywalker yrittää pelastaa Jabban vangitseman Han Solon, Jabba pudottaa Luken luukusta. Luken lisäksi myös Jubnik, joka on yksi Jabban vartijoista, putoaa alas. Jubnik joutuu välittömästi rancorin ruoaksi, mutta Luke onnistuu tappamaan pedon tuhoamalla ulospääsyportin katkaisijan ja pudottamalla portin rancorin niskaan. Jabba suuttuu ja käskee alaisiaan syöttämään Luken ja Han Solon toiselle lemmikillensä, sarlacc-hirviölle.

Rancor esiintyy videopeleissä Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith, Star Wars: Battlefront II, Star Wars Jedi Knight III: Jedi Academy, Knights of the Old Republic, Knights of the Old Republic II: The Sith Lords sekä Star Wars: The Force Unleashed. Pelissä The Force Unleashed esiintyy rancorin suurempi ja vahvempi muoto ”Bull Rancor”, joka asuu suoplaneetta Felucialla.