Luettelo Helsingin puistoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Tämä on luettelo Helsingissä sijaitsevista puistoista.

Helsingin maapinta-ala oli maanmittauslaitoksen tilaston mukaan vuoden 2015 alussa 213,92 neliökilometriä eli 21 392 hehtaaria.[1] Helsingin tilastojulkaisun mukaan kaupungissa oli vuonna 2014 yhteensä 1 898 hehtaaria puistoa ja 4 734 hehtaaria metsää[2] eli Helsingin pinta-alasta noin yksi kolmasosa on erilaisia viheralueita.[3] Kaupungin vanhimmat puistot ovat peräisin 1800-luvulta ja uusia rakennetaan koko ajan.[4]

Puistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puiston nimi Paikka Kaupunginosa Kartalla Kuvaus Kuva
Aarrepuisto Länsimäentien länsipuolella Vesala 60.2388°N, 25.1041°E Puron varteen rakennettu puisto, jossa esillä myös useita kasvilajeja. Aarrepuisto puro nauhukset.jpg
Alli Tryggin puisto 60°N, 24°E Alli Tryggin puisto Alli Tryggs park Helsinki Helsingfors 2016 05 08.png
Alppipuisto 60.1901°N, 24.9361°E Alppipuiston istutuksia.jpg
Arabianmäen puisto Toukola Anu Kiiskinen Nocturnal 1999.jpg
Arvo Ylpön puisto 60°N, 24°E
Asentajanpuisto 60°N, 24°E Asentajanpuisto Helsinki.jpg
Bokvillaninpuisto Arabianranta
Dallapénpuisto 60.1897°N, 24.9583°E Dallapepuisto.jpg
Eiranpuisto 60°N, 24°E
Eläintarha Töölönlahden pohjoispuolella Taka-Töölö 60°N, 24°E Aiemmin Töölön puisto. Töölönlahden rantatie eläintarhassa.JPG
Engelinaukio 60°N, 24°E
Esplanadin puisto 60.1675°N, 24.9478°E Esplanadin puisto 2020.jpg
Haagan Alppiruusupuisto Etelä-Haaga 60.2219°N, 24.8932°E Helsinki Rhododendron park 6.jpg
Hakasalmen puisto 60°N, 24°E
Herttoniemen kartanon puisto 60°N, 24°E
Hesperian esplanadi 60.177°N, 24.9234°E
Hesperian puisto Töölö 60.1799°N, 24.9303°E Hesperian puisto.jpg
Hiidenkirnujenrinne 60°N, 24°E
Hiidenkiukaanpuisto 60°N, 24°E
Hollolan puisto Vallila 60°N, 24°E
Ilolanpuisto Ilolanpuisto Kallio Helsinki 130516 b.png
Jaalanrannanpuisto 60°N, 24°E
Josafatin kalliot 60.1868°N, 24.9449°E JosafatinpuistoPortaat.jpg
Kaapelipuisto Ruoholahti 60°N, 24°E
Kaarelanpuisto Malminkartano
Kaisaniemen puisto Kluuvi 60.1747°N, 24.9458°E Puistossa on Viktor Janssonin tekemä veistos Convolvulus (1931) ja Raimo Utriaisen tekemä veistos Esirippu (1972). Kaisaniemenpuisto.jpg
Kaivopuisto Helsinginniemen kärjessä meren rannalla Kaivopuisto 60.1569°N, 24.9569°E Ursan tähtitorni Juhannus-helsinki-2007-053.jpg
Kalasatamanpuisto Kalasatama
Karhupuisto Kallio 60°N, 24°E Karhupuisto Helsinki.jpg
Kartanonhaka Kannelmäki,

Konala, Malminkartano

Kartanonhaka.JPG
Katri Valan puisto 60°N, 24°E KatriValaBench.jpg
Kauppalanpuisto 60°N, 24°E
Kaupungin puutarha 60°N, 24°E
Kellosaarenpuisto 60°N, 24°E
Keskuspuisto 60.2231°N, 24.9192°E Keskuspuisto.jpg
Kettupuisto 60°N, 24°E
Kirjailijanpuisto 60°N, 24°E
Kirsikkapuisto Vesitornin eteläpuolella Roihuvuori 60.1966°N, 25.0491°E Puistossa on noin 150 kirsikkapuuta. Roihuvuoren-kirsikkapuisto1.JPG
Kongonpuisto Toukola
Kolmikulma (Dianapuisto) 60°N, 24°E Kolmikulma 1.jpg
Kontulan kelkkapuisto Kontula 60°N, 24°E Kelkkapuisto.jpg
Korppaanpuisto 60°N, 24°E
Kumtähden kenttä Toukola 60°N, 24°E Kumtahden kentta.jpg
Kuusipuisto 60°N, 24°E
Käpylän urheilupuisto 60°N, 24°E Kapylan Liikuntapuisto-Max Westerberg-Areena KaPa-TP-47 2008.jpg
Lapinlahden puistikko 60°N, 24°E Lapinlahden puistikko1.jpg
Lastenlehto 60°N, 24°E Lastenlehto1.JPG
Leikkipuisto Tuhkimo 60°N, 24°E Leikkipuisto-tuhkimo.jpg
Lenininpuisto 60°N, 24°E Lenininpuisto3, Helsinki.JPG
Leppisaaren puisto 60°N, 24°E Leppisaaren puisto.jpg
Liisanpuistikko 60°N, 24°E Liisanpuisto.jpg
Malminkartanonhuippu Malminkartano Helsingin korkein kohta (90 m). Malminkartanonhuippu - panoramio.jpg
Maria Hammarénin mäki 60°N, 24°E Maria Hammarénin mäki jouluaattona Arto Alanenpää.JPG
Matti Heleniuksen puisto 60°N, 24°E Puistossa on Raimo Utriaisen tekemä Arvo Turtiaisen muistomerkki (1990). Matti Heleniuksen puisto Matti Helenius park Helsinki Helsingfors 2016 05 09.png
Maunulanpuisto Maunula 60°N, 24°E
Meilahdenpuisto 60°N, 24°E
Meripuisto 60°N, 24°E
Merikylpylän puisto 60°N, 24°E MerikylpylanPuistoWest.JPG
Merisatama 60°N, 24°E Havshamnen.jpg
Micropolis Nordenskiöldinkadun varrella. Taka-Töölö 60.1918°N, 24.9284°E Skeittipuisto. Micropolis Skatepark Helsinki Finland 2007-03-22 2.jpg
Munkinpuisto 60°N, 24°E
Mustikkamaa Mustikkamaa–Korkeasaari 60°N, 24°E Mustikkamaa - edit.jpg
Mäntymäki 60°N, 24°E MantymakiHelsinki3.JPG
Näätäpuisto 60°N, 24°E
Neitsytpuisto 60°N, 24°E
Nylanderinpuisto Hämeentien sillan kohdalla Hermanni,

Kumpula

Otto-Iivari Meurmanin puisto Pohjolankadun ja Kullervonkadun välissä Käpylä 60.217°N, 24.9557°E Laaja nurmikko ja perenna-alue. Otto-iivari meurmanin puisto 6.jpg
Oulunkylän urheilupuisto 60°N, 24°E
Paasivuoren puistikko Paasivuorenkatu Siltasaari 60.1783°N, 24.9477°E Kivitalojen ympäröimä rakennettu puisto. Paasivuoren puistikko 1.JPG
Pajalahden puisto 60°N, 24°E
Pakilanpuisto Kehä I:n pohjoispuolella Pakila 60.2428°N, 24.9317°E Nauhamainen metsäinen puisto. Pakilanpuisto 2016 1.jpg
Pengerpuisto 60°N, 24°E Pengerpuisto Helsinki 150516.png
Pihkapuisto Malminkartano
Piianpuisto Malminkartano Piika.JPG
Piilopuisto 60°N, 24°E
Pikkuhuopalahdenpuisto 60°N, 24°E
Pirkkolan liikuntapuisto Pirkkola 60°N, 24°E Pirkkolan liikuntapuisto.jpg
Porolahdenpuisto 60°N, 24°E Porolahdenpuisto ja ranta.jpg
Pyhän Birgitan puisto 60°N, 24°E
Ritaritalon puistikko 60°N, 24°E
Roineenpuisto 60°N, 24°E
Roihuvuoren aluepuisto 60°N, 24°E
Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha Roihuvuorentien varrella. Roihuvuori 60.1992°N, 25.0569°E Liuskekivilouhoksen paikalle rakennettu puisto. Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha - panoramio.jpg
Runar Schildtin puisto Pohjois-Haaga 60°N, 24°E
Ruoholahdenpuisto 60°N, 24°E
Ruukinlahden puisto 60°N, 24°E
Selkämerenpuisto 60°N, 24°E
Seppo Renvallin puisto 60°N, 24°E
Sibeliuksen puisto 60°N, 24°E Sibelius park3.jpg
Sinebrychoffin puisto 60°N, 24°E Punavuori.jpg
Strömsinlahden puisto 60°N, 24°E
Syötävä Puisto 60°N, 24°E Syotavapuisto.jpg
Taivallahden sotilashautausmaa 60°N, 24°E Taivallahti military gy.jpg
Talinhuippu 60°N, 24°E Talinhuippu1.jpg
Tapio Wirkkalan puisto 60°N, 24°E Robert Wilson Tapio Wirkkalan puisto 2012.jpg
Tarja Halosen puisto 60°N, 24°E Tarja Halosen puisto Tarja Halonens park Helsinki Helsingfors 2015 5 15.png
Tauno Palon puisto 60°N, 24°E Tauno Palon puisto2.jpg
Tehtaanpuisto 60°N, 24°E Helsingin Tehtaanpuiston kenttää.jpg
Tervasaari 60°N, 24°E Ts-kesa.JPG
Tilkanniitty 60°N, 24°E
Toivo Kuulan puisto 60°N, 24°E
Tokoinranta 60°N, 24°E
Topeliuksen puisto 60°N, 24°E
Torkkelinpuistikko 60°N, 24°E
Toukolan rantapuisto Toukola
Tove Janssonin puisto Katajanokka 60.1679°N, 24.9619°E Puistossa on Viktor Malmbergin tekemä veistos Vedenkantaja (1923). Vedenkantaja by Viktor Malmberg.JPG
Tullisaari 60°N, 24°E
Työläisäidin puisto 60°N, 24°E
Tähtitornin vuori 60°N, 24°E Tähtitornin vuori2.JPG
Ullanpuistikko 60°N, 24°E
Ursinin kallio 60°N, 24°E
Vallilanlaakso Vallila 60°N, 24°E
Vallilan puisto Vallila 60°N, 24°E
Valpurinpuisto 60°N, 24°E
Valurin puisto 60°N, 24°E
Vanha kirkkopuisto 60.1661°N, 24.9397°E Vanhankirkon puisto, ”Ruttopuisto” Ruttopuisto.jpg
Vanhanväylän puisto 60°N, 24°E Vanhan väylänpuisto Arto Alanenpää.JPG
Varsapuistikko Kaisaniemenkadun varrella Kluuvi 60.1733°N, 24.95°E Puistossa on Emil Cedercreutzin veistos Äidinrakkaus. Varsapuistikko 8.JPG
Vartiokylän kaatopaikka 60°N, 24°E
Viikin Arboretum 60°N, 24°E Viikki-kaukoita.JPG
Von Glanin puisto Malminkartano
Vuosaarenhuippu 60°N, 24°E
Vähänkyrönpuisto Sofianlehdonkadun ja Vähänkyröntien kulmauksessa. Käpylä
Väinö Valveen puisto Oravatie 41. 60.2058°N, 25.0431°E

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 (PDF) Maanmittauslaitos. Viitattu 17.1.2016.
  2. Tikkanen, Tea (toim.): 000 Helsinki (PDF) (s. 25) Helsinki alueittain 2014. 2015. Helsingin kaupunki, tilastokeskus. Viitattu 17.1.2016.
  3. Helsinkiläisiä puistoja Visithelsinki.fi. Viitattu 17.1.2016.
  4. Puistot alueittain Helsingin kaupunki. Viitattu 17.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]