Dallapénpuisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dallapénpuisto

Dallapénpuisto (ruots. Dallapéparken) on puisto Helsingin Vallilassa. Se on rakennettu entisen Sörnäisten satamaradan ratapiha-alueen paikalle; puisto sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä Aleksis Kiven kadun, Teollisuuskadun ja Kustaankadun rajaamalla alueella.

Puiston nurmikentät nousevat kolmessa kohtaa pyramidin muotoisiksi kumpareiksi. Kumpareet myös rajaavat puistoa ja antavat suojaa lähikatujen liikenteeltä. Puiston keskiosassa on kivetty aukio, jota ympäröivät penkit, valaisinpollarit ja kynäjalavien rivit. Kesäsunnuntaisin Dallapénpuistossa järjestetään kirpputori.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puiston kivetty keskusaukio ja muistokyltti.

Puisto on saanut nimensä Dallapé-orkesterin mukaan. Monet tanssiorkesterin jäsenet ovat asuneet Aleksis Kiven kadun varrella ja sen lähialueilla Vallilassa ja Kalliossa. Puiston valmistumista juhlittiin puistotansseilla 9. syyskuuta 2005. Esiintyjänä oli kahdeksanmiehinen Dallapé-orkesteri. Orkesteri perustettiin syyskuussa 1925, joten puiston avajaiset osuivat yhteen orkesterin 80-vuotispäivien kanssa. Orkesterin historiaa esitellään taulussa, joka on kiinnitetty puiston reunalla sijaitsevan punatiilisen muuntamorakennuksen seinään.

Puiston tienoilla oli 1800-luvun alkuun saakka Sörnäisten järvi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]