Keskustelu:Luettelo Helsingin puistoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saatteeksi[muokkaa wikitekstiä]

Perustaessani luettelon 4. heinäk. 2007 käytin päälähteinä suomenkiel. Wikipedian sivua ”Luokka:Helsingin_puistot” sekä Kampinseutu.com -sivuston uutista ”Puistot tutuiksi rakennusviraston puistokävelyillä” (julkaistu 21, heinäk. 2003)[1].

Luettelon täydentämisen yhteydessä tulisi määritellä, millä perusteilla valitaan ne puistomaiset alueet, jotka kuuluvat tähän. Onko esimerkiksi Helsingin kaupungin rakennusvirastolla olemassa luettelo puistoista, joitten hoitamisesta se vastaa? Varmaankin mukaan tulee myös muita ryhmiä kuten hautausmaita.

Toiseksi tulisi selvittää, mistä mahdollisimman luotettavista ja arvovaltaisista lähteistä puistonnimien oikeinkirjoituksen voi varmistaa. Monien puistonnimien yhteen tai erikseen kirjoittaminen on käytännössä horjuvaa. Kirjailijanpuisto vai Kirjailijan puisto? – Jippe 4. heinäkuuta 2007 kello 20.22 (UTC)

Luettelo on turha, nämä puistot voisi mielestäni mainita suoraan artikkelissa Helsinki, siten se palvelisi lukijaa ja olisi heti nähtävillä. Taulukkoon ja useammalle palstalle sijoitettuna se ei edes veisi tilaa. --Tve4 4. heinäkuuta 2007 kello 20.38 (UTC)
Erinomainen ajatus! On kuitenkin huomattava, että luettelo on vielä pahasti vajaa ja siksi näin otsikoituna harhaanjohtava. Mukana on lähinnä Helsinginniemen puistoja. Mielestäni luettelon voisi pitää erillisenä siihen saakka, kunnes se alkaa edes lähestyä jonkinlaista kattavuutta. Loin sen, koska tarvitsen tietoja Helsingin puistojen nimistä, sijainneista ja jossain määrin myös niitten historiasta ja nähtävyyksistä. Kattavia tietoja puistoista on tätä nykyä hankala löytää verkosta, ja jonkinlainen koonta Wikipediassa helpottaa yleensä aiheeseen kuin aiheeseen perehtymistä.
Vaikka en yleisesti ottaen kannatakaan mergismiä, niin en tiedä, ansaitseeko kukin Helsingin puisto oman artikkelinsa. Kenties ne puistot, joista on erityisen vähän sanottavaa, voisi esitellä artikkelissa nimeltä Helsingin puistot, johon taulukonkin voisi sijoittaa? Artikkelissa Helsinki olisi sitten puolestaan lyhyt kappale puistoista ja linkki. – Jippe 5. heinäkuuta 2007 kello 03.18 (UTC)
Kartastot ovat varsin hyviä nimistölähteitä. --Hippophaë 9. heinäkuuta 2007 kello 11.55 (UTC)
Tänään löysin Helsingin kaupungin rakennusviraston puistosivut. Ja kas: heti siellä on otsikkona Topeliuksenpuisto (yhteen) ja leipätekstissä Topeliuksen puisto (erikseen).
http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/fi/Rakennusvirasto/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Topeliuksenpuisto
Ei rohkaise. ;) – Jippe 16. heinäkuuta 2007 kello 16.22 (UTC)

Puhelinluettelo[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin koko joukon puistonnimiä Fonectan Helsingin seudun puhelinluettelon (2007) karttasivujen 19–20 ja 29–30 perusteella. En tehnyt viimeisen päälle tarkkaa työtä, sillä itse lähdekin on kovin epätarkka erityisesti mitä pienimpiin puistoihin tulee. Seurasaari pitäisi varmaan saada mukaan, mutta millä hakusanalla tai hakusanoilla, kun kyse on nimenomaan Seurasaaresta puistona tai virkistysalueena eikä ensisijaisesti ulkomuseona? Lankiniemen ulkoilualue on hyvin viehättävä ja ulkoiselta olemukseltaan puisto siinä missä Keskuspuistokin, mutta kuuluuko se tähän? Vai onko se osa Munkinpuistoa, ei kai? Entä Munkkiniemenranta (tai mikä kadun ja rantaviivan välissä sijaitseva hoidettu kaistale lieneekin nimeltään) ja Tervasaari? – Jippe 5. heinäkuuta 2007 kello 05.13 (UTC)

Laitettaisko luettelo taulukkomuotoon kuten artikkeli Luettelo Tampereen puistoista? --Aulis Eskola (keskustelu) 1. syyskuuta 2017 kello 23.26 (EEST)[vastaa]