Kloonisotilaat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kloonisotilaat ovat Tähtien sota -saagan fiktiivisiä hahmoja.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kloonisotilaiden alkumuottina toimi kuuluisa palkkionmetsästäjä Jango Fett[1], jonka kreivi Dooku palkkasi. Kloonisotilaita valmistivat Tasavallalle taitavat kaminolaiset, joiden tehtaissa kaikki kloonien koulutus- ja kasvatusprosessit käydään läpi[1]. Myöhemmin kloonien koulutuspaikkoja levisi muuallekin galaksiin, jotta uusia sotilaita saataisiin nopeasti taistelutantereelle.

Kloonit ovat hyvin koulutettuja sotilaita, jotka tottelevat sokeasti jokaista käskyä. Kloonit ovat varustautuneet valkoisella haarniskalla ja kypärällä, jossa on T:n muotoinen visiiri. Kloonit ovat muuttuneet Kloonien hyökkäyksestä Sithin kostoon mennessä enemmän alkuperäisissä Tähtien sodissa esiintyneiden Imperiumin iskujoukkojen näköisiksi. Kloonien ase- ja alusarsenaali on myös selvästi laajentunut kloonisotien edetessä. Sithin kostossa huomaa jo, että monet kloonien alukset ja laitteet ovat muuttuneet yhä enemmän alkuperäisissä Tähtien sodissa olleiden alusten ja laitteiden näköisiksi.

Sithin kostossa näkyneet kloonikomentajat – Bly, Neyo, Bacara, Thire, Gree ja Cody –ovat erikoiskoulutettuja klooneja. Ne ovat saanet ARC-kloonikoulutuksen (Advanced Recon Commando, kokenut tiedustelijakommando), jossa kloonien taitoja tehostetaan enemmän. Nämä taidot näkyvät klooneissa selvänä itsenäisyytenä, jopa aggressiivisuutena. On myös muita erikoiskouluttettuja klooneja, jotka suorittavat muita, esimerkiksi vakoilutehtäviä vihollisen eturivien takana. Kloonikoulutukseen kuuluu myös erilaisten alusten ja laitteiden käyttöön tarkoitettua pilottikoulutusta.

Sithin kostossa kloonit kääntyivät jedejä vastaan Palpatinen antaman Käsky 66:n myötä, joka tarkoitti kaikkien jedien tuhoamista. Käytännössä kloonit muuttuivat tällöin keisarin alaisiksi iskujoukoiksi.

Klooneilla oli kahdestakymmenestä plastoidipalasta tehty kestävä haarniska, jotta heillä olisi mahdollisimman tehokas suoja esim. sädeasetta vastaan, kranaatin sirpaleita ja kypärä auttaa suojaamaan kaasuilta, koska siinä on ilmansuodatin ja happisäiliö. Haarniska ei kuitenkaan kestä suoraan kohti ammuttua sädeaseen ammusta, mutta kestää, jos ammus on kimmonnut jostain.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Clone Troopers starwars.com. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]