Ero sivun ”Kylo Ren” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 63: Rivi 63:


[[Luokka:Tähtien sodan hahmot]]
[[Luokka:Tähtien sodan hahmot]]
[[Luokka:Kuvitteelliset joukkomurhaajat]]

Versio 28. helmikuuta 2016 kello 16.12

Kylo Ren
Luoja(t)
Näyttelijä(t) Adam Driver
Ensi-
esiintyminen
Star Wars: The Force Awakens (2015)
Henkilötiedot
Koko nimi Ben Solo
Ammatti
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat
Isovanhemmat
Tädit ja sedät Luke Skywalker (eno)

Kylo Ren (syntymänimeltään Ben Solo) on kuvitteellinen hahmo Tähtien sota -elokuvissa. Hän esiintyy ensimmäistä kertaa vuoden 2015 elokuvassa Star Wars: The Force Awakens, jossa häntä esittää Adam Driver. Kylo Ren on Han Solon ja Leia Organan poika. Hän oli myös yksi Luke Skywalkerin jedioppilaista, kunnes kääntyi Voiman pimeälle puolelle. Ren toimii komentajana Ensimmäisessä ritarikunnassa, Galaktisen Imperiumin jäänteistä muodostuneessa järjestössä, ja pyrkii tulemaan yhtä voimakkaaksi kuin isoisänsä Darth Vader.

Suunnittelu

Kun The Walt Disney Company osti Lucasfilmin vuonna 2012, Lawrence Kasdan, J. J. Abrams ja Michael Arndt laativat käsikirjoituksen The Force Awakensille, ilman Tähtien sodan luojan George Lucasin panostusta. Ohjaaja Abramsin mukaan, Renin piti alun perin olla Ensimmäisen ritarikunnan keulakuva, joka edusti järjestön tuntemaa ihailua Darth Vaderia ja Galaktista Imperiumia kohtaan. Abrams sanoi ritarikunnan olevan inspiraatio ODESSA-järjestöä koskevasta teoriasta, jossa SS:n upseereiden väitettiin paenneen toisen maailmansodan jälkeen Argentiinaan.[1]

Time-aikakauslehden haastattelun mukaan, elokuvan pukusuunnittelija Michael Kaplan sanoi Renin olleen sen vaikeimmin suunniteltava hahmo. Abrams pyysi hahmolle ominaisuuksia, jotka saisivat sen näyttämään siltä, että lapsikin voisi muistaa sen. Hänet näytettiin alun perin nimeämättömänä vihollisena, ja sai nimen vasta myöhemmin.[2]

Renin tarinassa on samankaltaisuuksia Expanded Universessa esiintyvän Jacen Solon, Han Solon ja prinsessa Leian pojan, kanssa, joka oli myös langennut jedi ja uhkasi koko galaksia.[3][4][5]

Esiintymiset

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

The Force Awakens

Elokuvassa Star Wars: The Force Awakens, Kylo Ren, kapteeni Phasma ja joukko iskusotilaita saapuvat aavikkoplaneetta Jakkulle, kun Vastarinnan pilotti Poe Dameron on aikeissa lähteä sieltä mukanaan kartta, joka hänen on toimitettava kenraali Leia Organalle. Ren vangitsee Poen, joka ehtii piilottaa kartan astromekaanikkodroidi BB-8:n sisään. Hän kiduttaa vankiaan Voiman avulla ja saa selville kartan johdattavan vuosia kadoksissa olleen Luke Skywalkerin olinpaikkaan. Iskusotilas FN-2187 (kutsumanimeltään ”Finn”) kuitenkin auttaa Poen pakoon ja löytää tiensä BB-8:n ja romunkerääjä Reyn luokse, jotka pakenevat Jakkulta Millennium Falconilla ja tapaavat myöhemmin Han Solon ja Chewbaccan.

Ren paljastuu Hanin ja Leian pojaksi sekä yhdeksi Luken jedioppilaista. Ensimmäisen ritarikunnan yksinvaltias Snoke oli houkutellut hänet kääntymään Voiman pimeälle puolelle. Ren tuntee kuitenkin yhä vetoa valoista puolta kohtaan ja puhuu isoisänsä Darth Vaderin palaneelle kypärälle. Kun Falcon onnistutaan paikantamaan planeetta Takodanalle Maz Kanatan linnaan, Ren saapuu joukkoineen sinne ja sieppaa Reyn, joka oli nähnyt kartan. Kuulustellessaan Reytä, Ren ottaa naamionsa pois ja Voimalle herkäksi paljastuneen Reyn onnistuu vastustella Renin mielenluotaustekniikkaa.

Vastarinnan toteuttaessa suunnitelmaa Tähdentappajatukikohdan tuhoamiseksi, Ren tapaa isänsä Hanin, joka yrittää taivutella hänet takaisin Voiman valoisalle puolelle. Mutta päästäkseen lopullisesti yli valoisasta puolesta, Ren aktivoi valosapelinsa ja lävistää Hanin, joka putoaa alas kuolemaan. Finnin ja Reyn yrittäessä paeta tukikohdasta, Ren seuraa heitä. Finn taistelee Reniä vastaan Luken ja Anakin Skywalkerin vanhalla valosapelilla, mutta haavoittuu vakavasti. Rey ottaa valosapelin itselleen ja onnistuu päihittämään hänet Voiman avulla. Mutta ennen kuin Rey ehtii tappaa Renin, tukikohdan tuhoutuminen pakottaa hänet pakenemaan. Yksinvaltias Snoke käskee kenraali Huxia evakuoimaan tukikohdan ja tuomaan Renin hänelle tämän koulutuksen viimeistelemiseksi.

Episodi VIII

Adam Driver palaa näyttelemään Kylo Reniä Tähtien sodan jatkotrilogian toiseen elokuvaan vuonna 2017.[6]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet

  1. Dyer, James: JJ Abrams Spills Details On Kylo Ren Empire. 25.8.2015. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)
  2. How Kylo Ren’s Terrifying Mask Was Designed to Be Unforgettable to Kids Time. 11.12.2015. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)
  3. Bouie, Jamelle: How The Force Awakens Remixes the Star Wars Expanded Universe Slate. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)
  4. Kendrick, Ben: Star Wars 7: Kylo Ren Backstory Explained Screen Rant. 18.12.2015. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)
  5. Saavedra, John: Star Wars: The Force Awakens Easter Eggs and Reference Guide (Kylo Ren/Ben Solo and the Knights of Ren) Den of Geek. 17.12.2015. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)
  6. Ruby, Jennifer: Star Wars producer Kathleen Kennedy confirms that entire cast will return for eighth film EveningStandard. 17.12.2015. Viitattu 28.12.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla