Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista (2010–nykyaika)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista 2010 - nykyaika. Tässä artikkelissa on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista Barack Obamasta alkaen hänen virkakautensa loppuun vuoteen 2017.

Luettelo on osa artikkelikokonaisuutta, joka on sivulla Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista. Sivulla ovat linkit Yhdysvaltain presidenttien muilla vuosikymmenillä tekemiin ulkomaanmatkoihin. Luettelo on kronologinen eli vuodesta 2010 nykyhetkeen.

Luettelo Barack Obaman ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barack Obama teki presidenttikaudellaan 52 ulkomaanmatkaa.[1]

Ajankohta [1] Valtio [1] Kaupungit joissa vieraili [1] Vierailun status[1]
19.2.2009  Kanada Ottawa Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernööri Michaëlle Jeanin ja Kanadan pääministeri Stephen Harperin kanssa.
31.3.–3.4.2009 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo G20-maiden huippukokous. Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n kanssa ja Britannian pääministeri Gordon Brownin kanssa
3.–4.4.2009  Ranska
Strasbourg, Baden-Baden, Kehl Osallistui Naton huippukokoukseen
 Saksa
4.–5.4.2009  Tšekki Praha Osallistui EU-USA-huippukokoukseen. Puhe ydinaseriisunnan puolesta.[2] Tapaaminen Tšekin presidentti Václav Klausin kanssa.
5.–7.4.2009  Turkki Ankara
Istanbul
Tapaaminen Turkin presidentti Abdullah Gülin ja pääministeri Recep Tayyip Erdoğanin kanssa. Puhe Turkin kansalliskokouksessa
7.–8.4.2009  Irak Bagdad Tapaaminen Irakin presidentti Jalal Talabaniin ja pääministeri Nouri al-Malikiin kanssa.[3]
16.–17.4.2009  Meksiko México Tapaaminen Meksikon presidentti Felipe Calderónin kanssa.
17.–18.4.2009  Trinidad ja Tobago Port of Spain Osallistui Amerikan valtioiden järjestön huippukokoukseen
3.–4.6.2009  Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kanssa
4.6.2009  Egypti Kairo
Giza
Tapaaminen Egyptin presidentti Hosni Mubarakin kanssa. Vieraili Gizan pyramideillä. Puhe Kairon yliopistossa.
4.–5.6.2009  Saksa Dresden, Buchenwald, Landstuhl Tapaaminen Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Vieraili Buchenwaldin keskitysleirillä
5.–7.6.2009  Ranska Pariisi
Caen
Tapaaminen Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyin kanssa. Osallistui D-Day:n 65-vuotisjuhlallisuuksiin.
6.–8.7.2009  Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin ja Venäjän pääministeri Vladimir Putinin kanssa.
8.–10.7.2009  Italia L'Aquila
Rooma
Osallistui G8-huippukokoukseen. tapaaminen Italian presidentti Giorgio Napolitanon ja Italian pääministeri Silvio Berlusconin kanssa
10.7.2009  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XVI:n kanssa
10.–11.7.2009  Ghana Accra Tapaaminen Ghanan presidentti John Atta Millsin kanssa. Puhe Ghanan parlamentissa. Vieraili vanhassa orjakaupan keskuksessa
9.–10.8.2009  Meksiko Guadalajara Tapaaminen Pohjois-Amerikan valtioiden huippukokouksessa. Tapaaminen Meksikon presidentti Felipe Calderónin ja Kanadan pääministeri Stephen Harperin kanssa.
2.10.2009  Tanska Kööpenhamina Tapaaminen Tanskan kuningattaren Margareeta II:n ja Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussenin kanssa. Osallistui Kansainvälisen olympiakomitean kokoukseen ja lobbasi Chicagon puolesta vuoden 2016 kesäolympialaisten isäntäkaupungiksi
13.–14.11.2009  Japani Tokio Tapaaminen Japanin keisari Akihiton ja Japanin pääministerin Yukio Hatoyaman kanssa.
14.–15.11.2009  Singapore Singapore Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Singaporen pääministeri Lee Hsien Loongin kanssa. Tapasi ASEAN-maiden johtajia.
15.–18.11.2009  Kiina Shanghai, Peking Tapaaminen Shanghain kommunistisenpuolueen pääsihteerin Yu Zhengshengin kanssa. Tapaaminen Kiinan presidentti Hu Jintaon, Kiinan kansankongressin puheenjohtaja Wu Bangguon ja Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa. Vieraili Kiellettyssä kaupungissa ja Kiinan muurilla.
18.–19.11.2009 Korean tasavalta Soul, Pyeongtaek Tapaaminen Korean tasavallan presidentti Lee Myung-bakin kanssa.
9.–11.12.2009  Norja Oslo Osallistui Nobel-juhlaan Oslosa. Vastaanotti Nobelin rauhanpalkinnon
17.–19.12.2009  Tanska Kööpenhamina Osallistui IPCC:n ilmastokokoukseen
27.–28.3.2010  Afganistan Bagram, Kabul Tapaaminen Afganistanin presidentti Hamid Karzain kanssa
8.4.2010  Tšekki Praha Allekirjoitti START III:n sopimuksen ydinaseriisunnasta Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin kanssa.
25.–27.6.2010  Kanada Toronto, Huntsville Osallistui G8-maiden huippukokoukseen
6.–9.11.2010  Intia Mumbai, New Delhi Valtiovierailu. Tapaaminen Intian presidentti Pratibha Patiln ja Intian pääministeri Manmohan Singhin kanssa. Puhe Intian parlamentissa.
9.–10.11.2010  Indonesia Jakarta Valtiovierailu. Tapaaminen Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyonon kanssa. Puhe Indonesian yliopistossa
10.–12.11.2010 Korean tasavalta Soul Valtiovierailu. Osallistui G20-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Korean tasavallan presidentti Lee Myung-bakin kanssa
12.–14.11.2010  Japani Tokio, Jokohama, Kamakura Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Japanin pääministeri Naoto Kani kanssa. Vieraili Kōtoku-inin Buddha-patsaalla
19.11.–20.11.2010  Portugali Lissabon Osallistui Nato-maiden huippukokoukseen. Osallistui Yhdysvaltain ja EU:n väliseen huippukokoukseen. Tapaaminen Portugalin presidentti Aníbal Cavaco Silvan ja pääministeri José Sócratesin kanssa.
3.12.2010  Afganistan Bagram Vieraili Yhdysvaltain joukkojen luona Bagramissa. Matkan virallinen tarkoitus oli tavata Afganistanin presidentti Hamid Karzai Kabulissa, mutta tapaaminen peruuntui huonojen sääolosuhteiden vuoksi[4]
19.–21.3.2011  Brasilia Brasília, Rio de Janeiro Valtiovierailu. Tapaaminen Brasilian presidentti Dilma Rousseffin kanssa. Vieraili Rio de Janeiron Kristus-patsaalla
21.–22.3.2011  Chile Santiago de Chile Valtiovierailu. Tapaaminen Chilen presidentti Sebastián Piñeran kanssa.
22.-23.3.2011  El Salvador San Salvador Tapaaminen El Salvadoren presidentti Mauricio Funesin kanssa.
23.5.2011  Irlanti Dublin, Moneygall Valtiovierailu. Tapaaminen Irlannin presidentti Mary McAleesen ja taoiseach Enda Kennyn kanssa. Vieraili äitinsä puolenvanhempien synnyinkodissa Moneygallissa. Puhe Dublinissa.
23.–26.5.2011 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Valtiovierailu. Tapaaminen Britannian pääministeri David Cameronin ja Britannian kuningatar Elisabet II:n kanssa. Puhe Westminsterin palatsissa
26.–27.5.2011  Ranska Deauville G8-huippukokous
27.–28.5.2011  Puola Varsova Valtiovierailu. Tapaaminen Puolan presidentti Bronisław Komorowskin ja Puolan pääministeri Donald Tuskin kanssa. Vieraili Varsovan gheton kansannousun muistomerkillä sekä Smolenskin lento-onnettomuuden uhrien muistomerkillä.
3.–4.11.2011  Ranska Cannes Osallistui G20-maiden huippukokouksessa
16.–17.11.2011  Australia Canberra, Darwin Valtiovierailu. Tapaaminen Australian pääministeri Julia Gillardin kanssa. Puhe Australian parlamentissa. Osallistui ANZUS puolustusliiton 60-vuotisjuhlatilaisuuteen.
17.–19.11.2011  Indonesia Bali ASEAN-maiden huippukokous.
25.-27.3.2012 Korean tasavalta Osan, Korean demilitarisoitu vyöhyke, Soul Osallistui ydinturvallisuuskokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentti Hu Jintaon ja Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajevin kanssa.
13.–15.4.2012  Kolumbia Cartagena de Indias Amerikan valtioiden järjestön kokous
1.–2.5.2012  Afganistan Bagram, Kabul USA-Afganistan yhteistyösopimuksen allekirjoitus.[5]
17.–19.6.2012  Meksiko San José del Cabo, Los Cabos Corridor G20-maiden huippukokous
18.-19.11.2012  Thaimaa Bangkok Vierailu Wat Phon luostarissa. Tapaaminen Thaimaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejn kanssa ja Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatran kanssa.
19.11.2012  Myanmar Rangoon Tapaaminen Myanmarin presidentti Thein Seinin kanssa. Tapaaminen Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kanssa. Vieraili Shwedagonin pagodissa. Puhe Rangoonin yliopistossa. Vieraili ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä Myanmarissa
19.–20.11.2012  Kambodža Phnom Penh Osallistui ASEAN-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Kiinan pääministeri Wen Jiabaon ja Japanin pääministeri Yoshihiko Nodan kanssa. Yksityinen tapaaminen Kambodžan pääministeri Hun Senin kanssa. Obamasta tuli ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vieraili Kambodžassa
20.–22.3.2013  Israel [6] Tel Aviv, Jerusalem Tapaaminen Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun ja Israelin presidentti Shimon Peresin kanssa. Vieraili Yad Vashemissa
21.–22.3.2013 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto [6] Länsiranta; Ramallah, Betlehem Tapaaminen Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbasin kanssa. Vieraili Kristuksen ylösnousemuksen katedraalissa
22.–23.3.2013  Jordania [6] Amman, Petra Tapaaminen Jordanian kuninkaan Abdullah II:n kanssa.
2.6.-3.6.2013  Meksiko[7] México Tapaaminen Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton kanssa
3.-4.5.2013  Costa Rica[7] San José Tapaaminen Costa Rican presidentti Laura Chinchillan ja Keski-Amerikan ja Dominikaanisen tasavallan valtioiden päämiesten kanssa
17.-18.6.2013 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia[8] Lough Erne Osallistui G8 - huippukokoukseen
18.-19.6.2013  Saksa[8] Berliini Valtiovierailu. Tapaaminen Saksan presidentti Joachim Gauckin kanssa. Tapaaminen Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Puhe Brandenburgin portilla
26.-28.6.2013  Senegal[9] Dakar Valtiovierailu. Tapaaminen Senegalin presidentti Macky Sallin kanssa.
28.6.-1.6.2013  Etelä-Afrikka[9] Johannesburg, Pretoria, Soweto, Kapkaupunki Valtiovierailu. Tapaaminen Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuman kanssa. Tapaaminen Etelä-Afrikan entisen presidentti Nelson Mandelan kanssa. Tutustuminen Nelson Mandelan vankilaan Robben Islandilla. Tapaaminen arkkipiispa Desmond Tutun kanssa
1.-2.7.2013  Tansania[9] Dar es Salaam Valtiovierailu. Tapaaminen Tansania presidentin Jakaya Kikweten kanssa. Laski seppeleen Yhdysvaltain lähetystöpommi-iskujen muistomerkille entisen Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kanssa.
4.-5.9.2013  Ruotsi[10] Tukholma Tapaaminen Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan ja pääministeri Fredrik Reinfeldtin kanssa. Tapaaminen Pohjoismaiden valtioiden päämiesten kanssa. Osallistui Raoul Wallenbergin muistotilaisuuteen Tukholman synagogassa.
5.-6.9.2013  Venäjä[10] Pietari Osallistuu G20 -maiden kokoukseen
9.-11.12.2013  Etelä-Afrikka[11] Johannesburg, Soweto Osallistui Etelä-Afrikan entisen presidentti Nelson Mandelan muistotilaisuuteen
19.2.2014  Meksiko [12] Toluca Osallistui Pohjois-Amerikan maiden kokoukseen. Tapaaminen Kanadan pääministeri Stephen Harperin ja Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton kanssa.
24.-25.3.2014  Alankomaat [13] Haag Osallistui Kansainväliseen ydinturvallisuuden huippukokoukseen. Tapaaminen Hollannin pääministeri Mark Rutten ja Hollannin kuninkaan Willem-Alexanderin kanssa. Tapaaminen Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa. Tapaaminen Abu Dhabin kruunprinssi Mohammed bin Zayed Al Nahyanin kanssa. Tapaaminen Korean tasavallan presidentti Park Geun-hyenin ja Japanin pääministeri Shinzō Aben kanssa
26.3.2014  Belgia [13] Bryssel Osallistuu USA-EU huippukokoukseen. Tapaaminen Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuyn ja Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroson kanssa. Tapaaminen Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussenin kanssa. Tapaaminen Belgian kuninkaan Philippen ja pääministeri Elio Di Rupon kanssa.
27.3.2014  Vatikaanivaltio [13] Rooma Audienssi paavi Franciscuksen kanssa
27.3.2014  Italia[13] Rooma Tapaaminen Italian presidentti Giorgio Napolitanon ja Italian pääministeri Matteo Renzin kanssa.
28.3.2014  Saudi-Arabia [13] Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuningas Abdullahin kanssa
23.–25.4.2014  Japani Tokio Tapaaminen Japanin pääministeri Shinzō Aben kanssa. Tapaaminen keisarin Akihiton kanssa[14]
25.–26.4.2014 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentti Park Geun-hyein kanssa.[14]
26.–28.4.2014  Malesia Kuala Lumpur Tapaaminen Malesian pääministeri Najib Razakin kanssa[14]
28.–29.4.2014  Filippiinit Manila Tapaaminen Filippiinien presidentti Benigno Aquino III:n kanssa[14]
25.-26.5.2014  Afganistan Bagram Tapasi Yhdysvaltain joukkoja Bagramin sotilastukikohdassa[15]
3.6.-4.6.2014  Puola Varsova Tapaaminen Puolan presidentti Bronisław Komorowskin ja Puolan pääministeri Donald Tuskin kanssa. Osallistui kommunismin kaatumisen 25-vuotisjuhlatilaisuuteen. Tapaaminen Ukrainan presidentti Petro Porošenkon kanssa [16]
4.6.-5.6.2014  Belgia Bryssel Osallistui G7-kokoukseen [16]
5.-7.6.2014  Ranska Pariisi, Ouistreham, Colleville-sur-Mer Tapaaminen Ranskan presidentti François Hollanden kanssa. Osallistuu Normandian maihinnousun 70-vuotisjuhlatilaisuuteen[16]
3.–4.9.2014  Viro Tallinna Tapaaminen Viron presidentti Toomas Hendrik Ilveksen, Latvian presidentti Andris Bērziņšin kanssa ja Liettuan presidentti Dalia Grybauskaitėn kanssa. Puhe Tallinnan konserttitalossa[17]
4.-5.9.2014 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Newport Osallistui Naton huippukokoukseen
10.–12.11.2014  Kiina Peking Osallistui APEC-maiden huippukoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja Kiinan pääministeri Li Keqiangin kanssa.
12.–15.11.2014  Myanmar Naypyidaw, Rangoon Osallistui ASEAN:n kokoukseen. Tapaaminen Myanmarin presidentti Thein Seinin ja opposition johtaja Aung San Suu Kyin kanssa. Puhe Rangoonin yliopistossa.
15.–16.11.2014  Australia Brisbane Osallistui G20-maiden kokoukseen
26.-27.1.2015  Intia New Delhi Osallistui Intian tasavallanpäivän juhlallisuuksiin. Tapaaminen Intian pääministeri Narendra Modin kanssa.[18]
27.1.2015  Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Salman bin Abdul-Aziz Al Saudin kanssa.[19][20]
9–10.4.2015  Jamaika Kingston Valtiovierailu.Tapaaminen Jamaikan pääministerin Portia Simpson-Millerin sekä muiden Karibian maiden johtajien kanssa. Vieraili Bob Marleyn museossa sekä Länsi-Intian yliopistossa.[21][22]
10–11.4.2015  Panama Panamá Osallistui Amerikan valtioiden järjestön kokoukseen. Tapaaminen Kuuban presidentin Raúl Castron kanssa[23]
7–8.6.2015  Saksa Garmisch-Partenkirchen Osallistui G7 maiden kokoukseen. Tapaaminen Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentin François Hollanden kanssa.[24] [25][26][27]
25–26.7.2015  Kenia Nairobi Osallistuminen Global Entrepreneurship Summitiin. Tapaaminen Kenian presidentin Uhuru Kenyattan kanssa[28][29]
26.7.2015  Etiopia Addis Ababa Tapaaminen Etiopian hallituksen ja Afrikan unionin edustajien kanssa.[30]

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelo Donald Trumpin ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajankohta [31] Valtio[31] Kaupungit joissa vieraili[31] Vierailun status[31]
20–22.5. 2017  Saudi-Arabia Riad Tapasi kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saudin. Allekirjoitettu sotilasmyyntisopimus. Tapasi Persianlahden yhteistyöneuvoston johtajat.
22–23.5. 2017  Israel Jerusalem Tapasi presidentti Reuven Rivlinin ja pääministeri Benjamin Netanyahun. Kävi Itkumuurilla ja Yad Vashemissa
23.5. 2017 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto Betlehem Tapasi presidentti Mahmoud Abbasin.
23–24.5. 2017  Italia Rooma Tapasi pääministeri Paolo Gentilonin.
24.5. 2017  Vatikaanivaltio Vatikaani Tapasi paavi Franciscuksen ja valtiosihteeri kardinaali Pietro Parolinin.
24–25.5. 2017  Belgia Bryssel Osallistui Naton huippukokoukseen.
25–27.5. 2017  Italia Taormina, Sigonella Osallistu G-7 huippukokoukseen. Kävi Sigonellan tukikohdassa palatessaan takaisin Yhdysvaltoihin.
5–6.7. 2017  Puola Varsova Tapasi presidentti Andrzej Dudan, piti julkisen puheen ja osallistui kolmen meren huippukokoukseen
6–8.7. 2017  Saksa Hampuri Osallistui G20-huippukokoukseen.
13–14.7. 2017  Ranska Pariisi Virallinen vierailu. Tapasi presidentti Emmanuel Macronin. Osallistui Bastiljen päivän tilaisuuteen ja Yhdysvaltojen joukkojen osallistumisen ensimmäisen maailmansodan päättymiseen
5–7.11. 2017  Japani Kawagoe, Tokio Tapasi pääministeri Shinzo Aben ja keisari Akihiton.
7–8.11. 2017 Korean tasavalta Osan, Seoul Tapasi presidentti Moon Jae-inin. Kävi Yhdysvaltain sotilashenkilöstön luonna Garrisons Humphreysissä ja Yongsanissa.
8–10.11. 2017  Kiina Beijing Tapasi presidentti Xi Jinpingin valtion illallisessa
10–12.11. 2017  Vietnam Đà Nẵng, Hanoi Osallistui APEC:n talousjohtajien kokoukseen. Tapasi presidentti Trần Đại Quangin.
12–14.11. 2017  Filippiinit Manila Tapasi presidentti Rodrigo Duterten ja osallistui 31. ASEAN:in huippukokoukseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Travels of the President Travels of President Barack Obama. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  2. REMARKS BY PRESIDENT BARACK OBAMA Office of the Press Secretary. THE WHITE HOUSE. Viitattu 12.12.2012.
  3. Obama urges Iraqis to take charge BBC News Midlle East. BBC World News. Viitattu 12.12.2012.
  4. Obama in Afghanistan on unannounced trip NBCNEWS.com. NBC. Viitattu 12.12.2012.
  5. Obama makes surprise trip to Afghanistan to sign key pact, mark bin Laden raid Washington Post World Asia-Pacific. Washington Post. Viitattu 13.4.2013.
  6. a b c "Middle East Trip 2013." whitehouse.gov. 15.3.2013.
  7. a b PRESIDENT OBAMA'S TRIP TO MEXICO & COSTA RICA The White House. Viitattu 19.2.2014.
  8. a b THE PRESIDENT AND FIRST LADY'S TRIP TO NORTHERN IRELAND & GERMANY The White House. Viitattu 19.2.2014.
  9. a b c 2013 AFRICA TRIP JUNE 27 - JULY 2 The White House. Viitattu 19.2.2014.
  10. a b Sweden and G-20 The White House. Viitattu 19.2.2014.
  11. President Obama Attends the Nelson Mandela Memorial Service The White House. Viitattu 19.2.2014.
  12. As Obama heads to meeting with Canada and Mexico, several agenda items are stalled February 18, 2014. The Washington Post. Arkistoitu February 21, 2014. Viitattu February 21, 2014.
  13. a b c d e "Netherlands, Belgium, Italy, the Holy See, and The Kingdom of Saudi Arabia." whitehouse.gov. 24.5.2014.
  14. a b c d "Statement by the Press Secretary on the President’s Travel to Asia in April." whitehouse.gov. 12 February 2014.
  15. Obama yllätysvierailulla Afganistanissa Yle Uutiset Ulkomaat. Yleisradio. Viitattu 25.5.2014.
  16. a b c The President’s 2014 Trip to Europe White House Issues. White House. Viitattu 9.6.2014.
  17. Einmann, Andres. "Obama: me kaitseme iga NATO liitlast", Postimees, 2014-09-03. Luettu 2014-09-04. (Estonian) 
  18. http://online.wsj.com/articles/obama-to-visit-india-in-january-1416586209
  19. "President Barack Obama to meet, pay respects to new Saudi King", CNN, 24 January 2015. Luettu 24 January 2015. 
  20. "Obama, world leaders head to Saudi Arabia to offer condolences", 24 January 2015. Luettu 24 January 2015. 
  21. "PHOTOS: Obama lays wreath at National Heroes' Park", The Jamaica Observer, April 9, 2015. Luettu April 12, 2015. 
  22. "President Obama Feels the 'Love' on Jamaica Trip", ABC News, April 9, 2015. Luettu April 12, 2015. 
  23. "Barack Obama and Raul Castro meet, launch new era of U.S.-Cuba ties", CNN, April 12, 2015. Luettu April 12, 2015. 
  24. "Obama attends G-7 summit in Germany", USA Today, June 7, 2015. Luettu June 7, 2015. 
  25. "Merkel welcomes Obama with beer and sausage breakfast before G7 summit", The Guardian, June 7, 2015. Luettu June 7, 2015. 
  26. "Why is Barack Obama drinking beer at 11am?", The Daily Telegraph, June 7, 2015. Luettu June 7, 2015. 
  27. G7 calls for end to fossil fuel use by 2100 thehindu.com. 8 June 2015.
  28. "Majority Leader Aden Duale sparks gay debate as date for Barack Obama's visit nears", The Standard, June 28, 2015. Luettu June 28, 2015. 
  29. "Kenya prepares for Obama visit in July", June 25, 2015. Luettu June 28, 2015. 
  30. "Obama to be first sitting U.S. President to visit Ethiopia", CNN, June 19, 2015. Luettu June 28, 2015. 
  31. a b c d e Travels of the President Travels of President Donald Trump. United States Department of State. Viitattu 17.12.2018.