Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista (1990–2000-luvut)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista 1989–2008. Tässä artikkelissa on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista George H. W. Bushista George W. Bushiin.

Luettelo on osa isompaa artikkelikokonaisuutta Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista.

George H. W. Bushin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George H. W. Bush teki presidenttikaudellaan 60 ulkomaanmatkaa.[1]

Ajankohta Valtio [1] Kaupungit joissa vieraili [1] Vierailun status[1]
10.2.1989  Kanada Ottawa Työtapaaminen Kanadan pääministeri Brian Mulroneyn kanssa.
23.–25.2.1989  Japani Tokio Osallistui Japanin keisari Hirohiton hautajaisiin
25.–27.2.1989  Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentti Yang Shangkunin ja Kiinan pääministeri Li Pengin kanssa. Tapaaminen myös Kambodžan prinssi Norodom Sihanoukin kanssa
27.2.1989 Korean tasavalta Soul Virallinen vierailu. Puhe Korean tasavallan kansankokousessa
26.–28.5.1989  Italia Rooma, Nettuno Tapaaminen Italian presidentin Francesco Cossigan ja Italian pääministerin Ciriaco de Mitan kanssa
27.5.1989  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
28.–30.5.1989  Belgia Bryssel Osallistui Naton kokoukseen
30.–31.5.1989 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn, Mainz Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
31.5.–2.6.1989 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n ja Britannian pääministeri Margaret Thatcherin kanssa
9.–11.7.1989  Puola Varsova, Gdańsk Tapaaminen Puolan Solidaarisuus-ammttiyhdistysliikkeen johtajien kanssa. Puhe Puolan parlamentissa
11.–13.7.1989  Unkari Budapest Tapaaminen unkarilaisten valtiovirkamiesten kanssa. Puhe Karl Marxin yliopistossa
13.–17.7.1989  Ranska Pariisi G7-kokous. Osallistui Ranskan vallankumouksen 200-vuotisjuhlallisuuksiin. Tapaaminen Norsunluurannikon presidentin Félix Houphouët-Boignyn kanssa.
17.–18.7.1989  Alankomaat Haag, Leiden Tapaaminen Alankomaiden kuningatar Beatrixin kanssa ja Alankomaiden pääministeri Ruud Lubbersin kanssa
27.–28.10.1989  Costa Rica San José Osallistui Läntisen pallonpuoliskon maiden kokoukseen
1.–3.12.1989  Malta Valletta Osallistui Maltan kokoukseen. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Tapaaminen myös Maltan pääministerin Fenech Adamiin kanssa.
3.–4.12.1989  Belgia Bryssel Tapaaminen Nato-maiden valtionpäämiesten kanssa.
16.12.1989  Ranska St. Martin Epävirallinen tapaaminen Ranskan presidentti François Mitterrandin kanssa
15.2.1990  Kolumbia Cartagena de Indias Osallistui huumeidenvastaiseen kokoukseen.
10.4.1990  Kanada Toronto Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministeri Brian Mulroneyn kanssa
13.4.–14.4.1990  Bermuda Hamilton Epävirallinen tapaaminen Britannian pääministeri Margaret Thatcherin kanssa.
5.–6.7.1990 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Osallistui Nato-maiden kokoukseen.
8.–9.9.1990  Suomi Helsinki Osallistui Helsingin huippukokoukseen. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Yhteisen kommuikean julistaminen koskien Persianlahden kriisiä. Tapaaminen myös Suomen presidentti Mauno Koiviston kanssa
17.11.1990  Tšekkoslovakia Praha Osallistui Samettivallankumouksen yksivuotisjuhlallisuuksiin. Puhe Tšekkoslovakian liittokokouksessa
18.11.1990  Saksa Speyer, Ludwigshafen Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
18.–21.11.1990  Ranska Pariisi Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssiin. TAE-sopimuksen allekirjoitus
21.–22.11.1990  Saudi-Arabia Jedda, Dhahran Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa. Tapaaminen myös Kuwaitin maanpaossa olevan emiirin Jabir III:n kanssa.
22.11.–23.11.1990  Egypti Kairo Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa koskien Persianlahden kriisiä.
23.11.1990  Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafez al-Assadin kanssa koskien Persianlahden kriisistä.
26.–27.11.1990  Meksiko Monterrey, Agualeguas Valtiovierailu
3.–4.12.1990  Brasilia Brasília Tapaaminen Brasilian presidentin Collor de Mellon kanssa. Puhe Brasilian kongressissa
4.12.–5.12.1990  Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguyan presidentin Luis Alberto Lacallen kanssa. Puhe Uruguayn kongressissa
5.12.–6.12.1990  Argentiina Buenos Aires Tapaaminen Argentiinan presidentin Carlos Menemin kanssa. Puhe Argentiinan kongressissa
6.12.–7.12.1990  Chile Santiago de Chile Tapaaminen Chilen presidentin Patricio Aylwinin kanssa. Puhe Chilen kongressissa
7.12.–8.12.1990  Venezuela Caracas Tapaaminen Venezuelan presidentin Carlos Andrés Pérezin kanssa.
13.3.–14.3.1991  Kanada Ottawa Tapaaminen Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa.
14.3.1991  Ranska Martinique Keskustelu Lähi-idän rauhanneuvotteluista Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa
14.3.–16.3.1991  Bermuda Hamilton Keskustelu Lähi-idän rauhanneuvotteluista Britannian pääministerin John Majorin kanssa
9.7.1991  Kanada Toronto Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa.
14.7.1991  Ranska Rambouillet Keskustelut Irakin kauppasaarron tulevaisuudesta Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa
14.7.–18.7.1991 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo G7-huippukokous. Tapaaminen Neuvostoliiton suurlähettilään kanssa
18.7.–20.7.1991  Kreikka Ateena, Soúdanlahti Tapaaminen Kreikan pääministerin Konstantinos Mitsotakisin kanssa
20.7.–22.7.1991  Turkki Ankara, Istanbul Tapaaminen Turkin presidentin Turgut Özalin kanssa
29.7.–1.8.1991  Neuvostoliitto Moskova, Kiova USA-Neuvostoliiton välinen huippukokous. START I-sopimuksen allekirjoitus koskien ydinaseriisunnasta. Puhe Ukrainan Verh’ovna Radassa
29.10.–30.10.1991  Espanja Madrid Tapaaminen Espanjan pääministerin Felipe Gonzalezin kanssa. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Osallituminen Lähi-idän rauhankokoukseen.
6.11.–8.11.1991  Italia Rooma Osallistui Nato-maiden kokoukseen
8.11.1991  Vatikaanivaltio Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa.
8.11.–9.11.1991  Alankomaat Haag Osallistui Euroopan neuvoston kokoukseen
31.12.–3.1.1992  Australia Sydney, Canberra, Melbourne Tapaaminen Australian pääministerin Paul Keatingin kanssa. Puhe Australian parlamentissa
3.1.–5.1.1992  Singapore Tapaaminen Singaporen pääministerin Goh Chok Thongin ja Singaporen presidentin Wee Kim Ween kanssa
5.1.–7.1.1992 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Roh Tae-woon kanssa. Puhe Korean tasavallan parlamentissa
7.1.–10.1.1992  Japani Kioto, Kashihara, Tokio Tapaaminen Japanin keisarin Akihiton kanssa ja Japanin pääministerin Miyazawa Kiichin kanssa
11.6.1992  Panama Panamá Tapaaminen Panaman presidentin Guillermo Endaran kanssa
12.6.–13.6.1992  Brasilia Rio de Janeiro Osallistui Rion Earth Summitiin.
5.7.1992  Puola Varsova Tapaaminen Puolan presidentin Lech Wałęsan kanssa. Osallistui Puolan pääministerin Ignacy Paderewskin muistotilaisuuteen
5.7.–8.7.1992  Saksa München G7-maiden kokous. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinn kanssa
8.7.–10.7.1992  Suomi Helsinki Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin seurantakokoukseen
31.12.1992  Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa
31.12.–2.1.1993  Somalia Mogadishu, Baidoa, Baledogle Vierailu YK:n rauhanturvaajien luonna
2.1.–3.1.1993  Venäjä Moskova START II-sopimuksen allekirjoitus koskien ydinaseriisunntaa
3.1.1993  Ranska Pariisi Tapaaminen Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa koskien Bosnian sotaa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill Clintonin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill Clinton[2] teki presidenttikaudellaan 133 ulkomaanmatkaa.

Ajankohta [2] Valtio [2] Kaupungit joissa vieraili [2] Vierailun status[2]
3.4.–4.4.1993  Kanada Vancouver Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa. Tapaaminen myös Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa
6.7.–10.7.1993  Japani Tokio G7-maiden kokous; Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
10.7.–11.7.1993 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Joung-samin kanssa. Puhe Korean tasavallan parlamentissa
9.1.–11.1.1994  Belgia Bryssel Nato-maiden kokous
11.1.–12.1.1994  Tšekki Praha Tapaaminen Tšekin, Unkarin, Puolan ja Slovakian pääministereiden ja presidenttien kanssa.
12.1.1994  Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Leonid Kravtšukin kanssa
12.1.–15.1.1994  Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa.
15.1.1994  Valko-Venäjä Minsk Tapaaminen Valko-Venäjän valtionpäämiehen Stanislav Šuškevitšin kanssa
15.1.–16.1.1994  Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
2.6.–4.6.1994  Italia Rooma, Nettuno Tapaaminen Italian pääministerin Silvio Berlusconiin ja Italian presidentin Oscar Luigi Scalfaron kanssa.
2.6.1994  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
4.6.–5.6.1994 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Cambridge, Lontoo, Portsmouth Tapaaminen Britannian pääministerin John Majorin kanssa. Virallinen valtiollinen illallinen kuningatar Elisabet II:n kanssa. Tapaaminen Kanadan, Puolan, Tšekin, Slovakian, Australian, Uuden-Seelannin, Norjan ja Belgian valtionpäämiesten kanssa. Osallistui D-Day-seremoniaan.
6.6.–8.6.1994  Ranska Colleville, Pariisi Osallistui D-Day-seremoniaan. Tapaaminen Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa. Puhe Ranskan kansalliskokouksessa
8.6.1994 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Oxford Vastaanotti kunniatohtorin arvon Oxfordin yliopistosta
6.7.1994  Latvia Riika Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
6.7.–7.7.1994  Puola Varsova Puhe Sejmissa. Osallistui Varsovan geton kansannousun muistotilaisuudessa
7.7.–10.7.1994  Italia Napoli G7-huippukokous; Tapaaminen Italian, Japanin ja Kanadan pääministereiden kanssa. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
10.7.–12.7.1994  Saksa Bonn, Ludwigshafen, Berliini Tapaaminen Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin kanssa. Puhe Brandenburgin portilla
25.10.–26.10.1994  Egypti Kairo Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa ja PLO:n puheenjohtaja Jasser Arafatin kanssa.
26.10.–27.10.1994  Jordania Akaba, Wadi Arava, Amman Osallistui Israelin ja Jordanian välisen rauhansopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Puhe Jordanian parlamentissa
27.10.1994  Syyria Damaskos Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
27.10.–28.10.1994  Israel Jerusalem Puhe Knessetissä.
28.10.1994  Kuwait Kuwait Tapaaminen Kuwaitin emiirin Jabir III:n kanssa
28.10.1994  Saudi-Arabia King Khalid Military City Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa
12.11.–13.11.1994  Filippiinit Manila, Corregidorin saari Valtiovierailu
13.11.–16.11.1994  Indonesia Jakarta, Bogor Valtiovierailu. Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen.
5.12.1994  Unkari Budapest Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokoukseen
23.2.–24.2.1995  Kanada Ottawa Valtiovierailu. Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernöörin Roméo LeBlancen kanssa ja Kanadan pääministerin Jean Chrétienin kanssa.
31.3.1995  Haiti Port-au-Prince Osallistui YK:n Haitin rauhanturvaamisoperaation juhlallisuuksiin
9.5.–11.5.1995  Venäjä Moskova Osallistui Voitonpäivän juhlallisuuksiin
11.5.–12.5.1995  Ukraina Kiova Valtiovierailu
15.6.–17.6.1995  Kanada Halifax Osallistui G7-maiden kokoukseen. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
5.11.–6.11.1995  Israel Jerusalem Osallistui Israelin pääministerin Jitzhak Rabinin hautajaisiin
28.11.–1.12.1995 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Belfast, Derry Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n ja Britannian pääministerin John Majorin kanssa. Vierailu Pohjois-Irlannissa
1.12.–2.12.1995  Irlanti Dublin Tapaaminen Irlannin presidentin Mary Robinsonin ja Irlannin Taoiseachin John Brutonin kanssa
2.12.1995  Saksa Baumholder Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
2.12.–3.12.1995  Espanja Madrid Osallistui Euroopan unionin huippukokoukseen
14.12.1995  Ranska Pariisi Osallistui Daytonin rauhansopimuksen allekirjoitus tilaisuuteen
13.1.1996  Italia Aviano Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
13.1.1996  Unkari Taszár Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
13.1.1996  Bosnia ja Hertsegovina Tuzla Tapaaminen Bosnia ja Hertsegovinan presidentin Alija Izetbegovićin kanssa
13.1.1996  Kroatia Zagreb Tapaaminen Kroatian presidentin Franjo Tuđmanin kanssa
13.3.1996  Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Lähi-idän rauhankokoukseen
13.3.–14.3.1996  Israel Jerusalem, Tel Aviv Osallistui terrorismin vastaiseen yhteistyökokoukseen
15.4.–16.4.1996 Korean tasavalta Jeju Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Joung-samin kanssa.
16.4.–18.4.1996  Japani Tokio Valtiovierialu. Puhe Japanin alahuoneessa
18.4.–21.4.1996  Venäjä Pietari, Moskova Osallistui G7 -maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
27.6.–29.6.1996  Ranska Lyon, Pérouges, Pariisi Osallistui G8-maiden huippukokoukseen Tapaaminen Venäjän pääministerin Viktor Tšernomyrdinin ja YK:n pääsihteerin Boutros Boutros-Ghalin kanssa.
19.11.–23.11.1996  Australia Sydney, Canberra, Port Douglas Valtiovierailu. Puhe Australian parlamentissa. Vierailu Isolla valliriutalla
24.11.–25.11.1996  Filippiinit Manila, Subic Bay Osallistui APEC-maiden kokoukseen.
25.11.–26.11.1996  Thaimaa Bangkok Valtiovierailu
20.3.–21.3.1997  Suomi Helsinki Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa. Myös tapaaminen Suomen presidentin Martti Ahtisaaren kanssa
5.5.–7.5.1997  Meksiko México, Tlaxcala Valtiovierailu
7.5.–9.5.1997  Costa Rica San José Osallistui Keski-Amerikan valtioiden presidenttien tapaamiseen.
9.5.–11.5.1997  Barbados Bridgetown Osallistui Yhdysvallat-Karibian valtioiden yhteisön huipukokoukseen.
26.5.–27.5.1997  Ranska Pariisi Osallistui Naton ja Venäjän kumppanussopimuksen allekirjoitukseen
27.5.–28.5.1997  Alankomaat Haag, Rotterdam Osallistui Yhdysvaltain ja EU:n väliseen huippukokoukseen. Marshall-avun 50-vuotiasjuhlallisuuksiin
28.5.–29.5.1997 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa
4.7.–10.7.1997  Espanja Palma, Madrid, Granada Lomamatka Espanjan kuninkaan Juan Carlos I:n ja kuningattaren Sofían kanssa. Osallistui Naton huippukokoukseen
10.7.–11.7.1997  Puola Varsova Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskin kanssa
11.7.1997  Romania Bukarest Tapaaminen Romanian presidentin Emil Constantinescun kanssa
11.7.–12.7.1997  Tanska Kööpenhamina Tanskan kuningatar Margareetta II:n ja Tanskan pääministerin Poul Nyrup Rasmussenin kanssa
12.10.–13.10.1997  Venezuela Caracas Tapaaminen Venezuelan presidentin Rafael Calderan kanssa
13.10.–15.10.1997  Brasilia Brasília, São Paulo, Rio de Janeiro Tapaaminen Brasilian presidentin Fernando Henrique Cardoson kanssa
15.10.–18.10.1997  Argentiina Buenos Aires, San Carlos de Bariloche Tapaaminen Argentiinan presidentin Carlos Menemin kanssa
23.11.–25.11.1997  Kanada Vancouver Osallistui APEC-maiden kokoukseen
22.12.1997  Italia Aviano Pysähdyspaikka
22.12.1997  Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo, Tuzla Tapaaminen Bosnia ja Hertsegovinan federaation presidentin kanssa. Tapaaminen Bosnian serbitasavallann presidentin Biljana Plavšićin kanssa
23.3.1998  Ghana Accra Tapaaminen Ghanan presidentin Jerry Rawlingsin kanssa.
23.3.–25.3.1998  Uganda Kampala, Kisowera, Mukono Town, Wanyange, Entebbe Tapaaminen Ugandan presidentin Yoweri Museveniin kanssa. Tapaaminen Etiopian, Ruandan, Tansanian, Kenian, Kongon tasavallan presidenttien kanssa.
25.3.1998  Ruanda Kigali Tapaaminen Ruandan presidentin Pasteur Bizimungun kanssa
25.3.–29.3.1998  Etelä-Afrikka Kapkaupunki, Johannesburg Tapaaminen Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan kanssa; Puhe Etelä-Afrikan parlamentissa
29.3.–31.3.1998  Botswana Gaborone, Kasame Tapaaminen Botswanan presidentin Quett Masiren kanssa
31.3.–2.4.1998  Senegal Dakar, Thiès, Gorée Tapaaminen Senegalin presidentin Abdou Dioufin kanssa
16.4.–19.4.1998  Chile Santiago de Chile Valtiovierailu. Amerikan valtioiden järjestön huippukokous
12.5.–14.5.1998  Saksa Berliini, Potsdam, Frankfurt am Main, Eisenach Tapaaminen Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin kanssa. Osallistui Berliinin ilmasillan 50-vuotisjuhlallisuuksiin.
14.5.–18.5.1998 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Birmingham, Weston-under-Lizard, Lontoo G8- maiden kokous. USA-EU-maiden kokous
18.5.1998  Sveitsi Geneve Osallistui Maailman kauppajärjestön kokoukseen. Osallistui GATT-sopimuksen 50 vuotisjuhallisuuksiin.
24.6.–3.7.1998  Kiina Xi’an, Peking, Shanghai, Guilin, Hongkong Valtiovierailu
1.9.–3.9.1998  Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
3.9.1998 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Armagh, Omagh Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa. Puhe Pohjois-Irlannin kansalliskokouksessa.
3.9.–5.9.1998  Irlanti Dublin, Adare, Limerick, Ballybunion Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
19.11.–20.11.1998  Japani Tokio Tapaaminen Japanin keisari Akihiton kanssa ja Japanin pääministerin Keizō Obuchiin kanssa.
20.11.–22.11.1998 Korean tasavalta Soul, Osan Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Dae-jungin kanssa
12.12.–15.12.1998  Israel Jerusalem, Masada Tapaaminen Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kannsa
14.12.–15.12.1998 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto Gaza, Betlehem, Erez Puhe Palestiinan kansalliskokousessa. Tapaaminen Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun ja PLO:n puheenjohtaja Jasser Arafatin kanssa
8.2.1999  Jordania Amman Osallistui Jordanian kuningas Husseinin hautajaisiin
14.2.–15.2.1999  Meksiko Mérida Valtiovierailu
8.3.1999  Nicaragua Managua, Posoltega, El Porvenir Tapaaminen Nicaraguan presidentin Arnoldo Alemánin kanssa
8.3.–9.3.1999  Honduras Soto Cano Air Base, Tegucigalpa Tapaaminen Hondurasin presidentin Carlos Roberto Floresin kanssa
10.3.1999  El Salvador San Salvador Puhe El Salvadorin parlamentissa
10.3.–11.3.1999  Guatemala Ciudad de Guatemala, Antigua Osallistui Amerikan valtioiden järjestön huippukokoukseen
4.5.1999  Belgia Bryssel neuvonpito Nato maiden virkamiesten kanssa Kosovon sodasta
4.5.–6.5.1999  Saksa Frankfurt am Main, Ramstein, Spangdahlem, Bonn, Ingelheim am Rhein Tapaaminen Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa. Tapaaminen Kosovon sodan pakolaisten kanssa
16.6.1999  Sveitsi Geneve Puhe Kansainvälisen työjärjestön kokouksessa. Tapaaminen Sveitsin liittopresidentin Ruth Dreifussin kanssa.
16.6.–17.6.1999  Ranska Pariisi Keskustelut rauhanturvaamisesta Kosovossa Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja Ranskan pääministerin Lionel Jospinin kanssa
17.6.–21.6.1999  Saksa Köln, Bonn G8 huippukokous
21.6.–22.6.1999  Slovenia Ljubljana Tapaaminen Slovenian presidentin Milan Kučanin ja Slovenian pääministerin Janez Drnovšekin kanssa ja Montenegron presidentin Milo Djukanovicin kanssa.
22.6.1999  Pohjois-Makedonia Skopje Tapaaminen Makedonian presidentin Kiro Gligorovin kanssa; Tapaaminen Kosovon sodan pakolaisten kanssa
22.6.1999  Italia Aviano Vierailu Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan luonna
25.7.1999  Marokko Rabat Osallistui Marokon kuningas Hassan II hautajaisiin. Tapaaminen Palestiinalaishallinnon presidentin Jasser Arafatin ja Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa
29.7.–30.7.1999  Italia Aviano Välilaskupaikka
30.7.1999  Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo Osallistui Balkanin rauhanneuvotteluihin
11.9.–15.9.1999  Uusi-Seelanti Auckland, Queenstown, Christchurch Valtiovierailu. Osallistui APEC-maiden kokoukseen
7.10.–8.10.1999  Kanada Ottawa, Mont-Tremblant työvierailu. Tapaaminen Kanadan pääministerin Jean Chrétienin kanssa. Tapaaminen Quebecin pääministerin Lucien Bouchardin kanssa
1.11.–2.11.1999  Norja Oslo Valtiovierailu. Osallistui Israelin entisen pääministerin Jithazk Rabinin muistotilaisuuteen. Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa koskien Tšetšenian sotaa
15.11.–19.11.1999  Turkki Ankara, İzmit, Ephesus, Istanbul Valtiovierailu. Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokoukseen
19.11.–20.11.1999  Kreikka Ateena Valtiovierailu. Tapaaminen Kreikan pääministerin Kostas Simitisin kanssa
20.11.–21.11.1999  Italia Firenze Osallistui Millennium huippukokoukseen
21.11.–23.11.1999  Bulgaria Sofia Tapaaminen Bulgarian presidentin Petar Stoyanovin kanssa ja Bulgarian pääministerin Ivan Kostovin kanssa
23.11.1999  Serbia ja Montenegro Kosovo Pristina, Uroševac, Camp Bondsteel Tapaaminen UNMIK:n kokouksessa. Tapaaminen Kosovon albaaniyhteisön kanssa
29.1.2000  Sveitsi Davos Puhe Maailman talousfoorumissa
18.3.–18.3.2000  Italia Aviano Välilaskupaikka
19.3.–25.3.2000  Intia New Delhi, Agra, Jaipur, Hyderabad, Mumbai Tapaaminen Intian presidentin Kocheril Raman Narayananin kanssa. Puhe Intian parlamentissa
20.3.2000  Bangladesh Dhaka Tapaaminen Bangladeshin presidentin Shahabuddin Ahmedin ja Bangladeshin pääministerin Sheikh Hasinan kanssa
25.3.2000  Pakistan Islamabad Tapaaminen Pakistanin presidentin Muhammad Rafiq Tararin ja kenraali Pervez Musharrafin kanssa.
25.3.2000  Oman Masqat Tapaaminen Omanin sulttanai Qabus ibn Said al Saidin kanssa
25.3.–26.3.2000  Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
30.5.–1.6.2000  Portugali Lissabon Osallistui USA-EU-huippukokoukseen. Tapaaminen Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa.
1.6.–3.6.2000  Saksa Berliini, Aachen Tapaaminen Saksan liittopresidentin Johannes Raun ja liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa. Vastaanotti Kaarle Suuren palkinnon
3.6.–5.6.2000  Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Puhe Veneäjän duumassa
5.6.2000  Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Leonid Kutšman kanssa
8.6.2000  Japani Tokio Osallistui Japanin entisen pääministerin Keizō Obuchin hautajaisiin
21.7.–23.7.2000  Japani Nago Osallistui G8-maiden kokoukseen
26.8.–28.8.2000  Nigeria Abuja, Ushafa Tapaaminen Nigerian presidentin Olusegun Obasanjon kanssa. Puhe Nigerian liittotasavallan kansalliskokousessa.
28.8.–29.8.2000  Tansania Arusha Tapaaminen Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan kanssa edistäkseen Burundin rauhanprosessia. Tapaaminen Tansanian presidentin Benjamin Mkapan kanssa
29.8.2000  Egypti Kairo Neuvottelut Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa Lähi-idän rauhankokouksesta
30.8.2000  Kolumbia Cartagena de Indias Tapaaminen Kolumbian presidentin Andrés Pastrana Arangon kanssa
16.10.–17.10.2000  Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Israelin-Palestiinan kokoukseen.
14.11.–16.11.2000  Brunei Bandar Seri Begawan Osallistui APEC-valtioiden kokoukseen
16.11.–19.11.2000  Vietnam Hanoi, Tien Chau, Hồ Chí Minhin kaupunki Tapaaminen Vietnamin presidentin Trần Đức Lươngin kanssa
12.12.2000  Irlanti Dublin, Dundalk Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
12.12.–14.12.2000 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Lontoo, Coventry Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa sekä pohjoisirlantilaisten poliitikkojen kanssa. Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n kanssa. Puhe Warwickin yliopistossa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George W. Bushin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George W. Bush[3] teki presidenttikaudellaan 140 ulkomaanmatkaa.

Ajankohta [3] Valtio [3] Kaupungit joissa vieraili [3] Vierailun status[3]
16.2.–16.2.2001  Meksiko San Cristóbal Tapaaminen Meksikon presidentin Vicente Foxin kanssa
20.4.–22.4.2001  Kanada Quebec Osallistui Amerikan valtioiden järjestön kokoukseen
12.6.–13.6.2001  Espanja Madrid Tapaaminen Espanjan kuninkaan Juan Carlos I:n ja Espanjan pääministerin José María Aznarin kanssa
13.6.–14.6.2001  Belgia Bryssel Osallistui Naton huippukokoukseen
14.6.–15.6.2001  Ruotsi Göteborg Osallistui Yhdysvaltain ja EU:n väliseen huippukokoukseen ja tapasi Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan ja Ruotsin pääministerin Göran Perssonin.
15.6.–16.6.2001  Puola Varsova Valtiovierailu. Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskin kanssa
16.6.2001  Slovenia Kranj Tapaaminen Slovenian pääministerin Janez Drnovšekin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
18.7.–20.7.2001 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Culze, Halton, Brize Norton Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin ja kuningatar Elisabet II:n kanssa
20.7.–24.7.2001  Italia Genova, Castel Gandolfo, Rooma Osallistui G8-maiden kokoukseen. Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa Castel Gandolfossa ja Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa sekä Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin kanssa
24.7.2001  Kosovo Camp Bondsteel Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
18.10.–21.10.2001  Kiina Shanghai Osallistui APEC-maiden kokoukseen
16.2.–19.2.2002  Japani Tokio Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumin ja Japanin keisarin Akihiton kanssa. Puhe Japanin alahuoneessa
19.2.–21.2.2002 Korean tasavalta Soul, Dorasan, Osan Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Dae-jungin kanssa ja vierailu Korean demilitarisoitulla vyöhykeellä
21.2.–22.2.2002  Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Jiang Zeminin ja Kiinan pääministerin Zhu Rongjin kanssa
21.3.–22.3.2002  Meksiko Monterrey Osallistui Monterreyn huippukokoukseen ja tapasi Meksikon presidentin Vicente Foxin
23.3.–24.3.2002  Peru Lima Tapaaminen Perun, Kolumbian ja Bolivian presidenttien kanssa sekä Ecuadorin varapresidentin kanssa
24.3.2002  El Salvador San Salvador Osallistui Keski-Amerikan valtioiden presidenttien kokoukseen
22.5.–23.5.2002  Saksa Berliini Tapaaminen Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa ja puhe Saksan Bundestagissa
23.5.–26.5.2002  Venäjä Moskova, Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. SORT-sopimuksen allekirjoitus
26.5.–27.5.2002  Ranska Pariisi, St. Mere-Eglise, Colleville-sur-Mer Tapaaminen Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa. Puhe Memorial Dayn muistotilaisuudessa Normandiassa
27.5.–28.5.2002  Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa. Osallistui Nato maiden huippukokoukseen. Osallistui Nato-Venäjä huippukokoukseen
28.5.2002  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
25.6.–27.6.2002  Kanada Kananaskis Osallistui G8-maiden kokoukseen
26.10.–27.10.2002  Meksiko Los Cabos Osallistui APEC-maiden kokoukseen
19.11.–22.11.2002  Tšekki Praha Osallistui Nato-maiden kokoukseen ja Naton rauhankumppanusmaiden kokoukseen
22.11.2002  Venäjä Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
22.11.–23.11.2002  Liettua Vilna Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
23.11.–23.11.2002  Romania Bukarest Tapaaminen Romanian presidentin Ion Iliescun kanssa
16.3.–16.3.2003  Portugali Terceira keskustelu Irakista Britannian pääministerin Tony Blairin ja Espanjan pääministerin José María Aznarin ja Portugalin pääministerin José Manuel Barroson kanssa
7.4.–8.4.2003 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Hillsborough Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin Irakin jälleenrakennuksesta. Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
31.5.2003  Puola Krakova, Oświęcim Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskiin ja Puolan pääministerin Leszek Millerin kanssa. Vierailu Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä
31.5.-1.6.2003  Venäjä Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Osallistui Pietarin kaupungin 300-vuotisjuhlallisuuksiin
1.6.-2.6.2003  Ranska Evian-les-Bains Osallistui G8-huippukokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa
2.6.-3.6.2003  Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Punaisenmeren huippukokoukseen. Tapaaminen Bahrainin, Egyptin, Jordaniain ja Saudi-Arabian valtioiden päämiesten kanssa ja Palestiinalaishallinnon pääministeri Mahmoud Abbasin kanssa
4.6.2003  Jordania Aqaba Osallistui Israelin pääministerin Ariel Sharonin ja Palestiinalaishallinnon pääministerin Mahmud Abbasin kanssa ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n kanssa
4.6.-5.6.2003  Qatar Doha Tapaaminen Qatarin emiirin Hamad ibn Khalifa Al Thanin kanssa
8.7.2003  Senegal Dakar, Gorée Tapaaminen Senegalin presidentin Abdoulaye Waden kanssa
8.7-11.7.2003  Etelä-Afrikka Pretoria Tapaaminen Etelä-Afrikan presidentin Thabo Mbekin kanssa
10.7.2003  Botswana Gaborone Tapaaminen Botswanan presidentin Festus Mogaen kanssa
11.7.2003  Uganda Kampala Tapaaminen Ugandan presidentin Yoweri Musevenin kanssa
11.7-12.7.2003  Nigeria Abuja Tapaaminen Nigerian presidentin Olusegun Obasanjon kanssa
17.10-18.10.2003  Japani Tokio Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumin kanssa
18.10-19.10.2003  Filippiinit Manila Puhe Filippiinien kongressissa. Tapaaminen Filippiinien presidentin Gloria Macapagal-Arroyon kanssa
18.10-21.10.2003  Thaimaa Bangkok Osallistui APEC-maiden kokouksessa
21.10-22.10.2003  Singapore Tapaaminen Singaporen pääministerin Goh Chok Tongin kanssa
22.10.2003  Indonesia Denpasar Tapaaminen Indonesian presidentin Megawati Sukarnoputrin kanssa. Tapasi indonesialaisia muslimijohtajia
22.10.2003  Australia Canberra Tapaaminen Australian pääministerin John Howardin kanssa. Puhe Australian parlamentissa.
18.–21.11.2003 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Sedgefield Valtiovierailu
27.11.2003  Irak Bagdad Tapaaminen Irakin välikaishallituksen kanssa
12.–13.1.2004  Meksiko Monterrey Osallistui Amerikan valtioiden järjestön Monterreyn huippukokoukseen
4.6-5.6.2004  Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa
4.6.2004  Vatikaanivaltio Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
5.6-6.6.2004  Ranska Pariisi, Colleville-sur-Mer, Caen, Arromanches Tapaaminen Ranskan presidentinJacques Chiracin kanssa ja Osallistui D-Dayn 60-vuotisjuhlallisuuksiin
25.–26.6.2004  Irlanti Shannon, Newmarket-on-Fergus Osallistui Yhdysvaltojen ja EU-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
26.–29.6.2004  Turkki Ankara, Istanbul Tapaaminen Turkin presidentin Ahmet Necdet Sezerin ja Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoğanin kanssa Naton huippukokouksessa
19.–22.11.2004  Chile Santiago de Chile Osallistui APEC-maiden kokoukseen
22.11.2004  Kolumbia Cartagena de Indias Tapaaminen Kolumbian presidentin Álvaro Uriben kanssa
30.11.–1.12.2004  Kanada Ottawa, Gatineau, Halifax Tapaaminen Nova Scotian provinssin kuvernöörin Myra Freemanin kanssa ja Kanadan pääministerin Paul Martinin kanssa
20.–23.2.2005  Belgia Bryssel Tapaaminen Nato-EU maiden huippukokoukseen
23.2.2005  Saksa Mainz, Wiesbaden Tapaaminen Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa
23.–24.2.2005  Slovakia Bratislava Tapaaminen Slovakian pääministerin Mikuláš Dzurindan kanssa ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
6.–8.4.2005  Vatikaanivaltio Rooma Osallistui paavi Johannes Paavali II:n hautajaisiin
6.–8.4.2005  Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa
6.–7.5.2005  Latvia Riika Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
7.–8.5.2005  Alankomaat Maastricht, Valkenburg, Margraten Tapaaminen Alankomaiden pääministerin Jan Peter Balkenenden kanssa
8.–9.5.2005  Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentinVladimir Putinin kanssa. Osallistui Voitonpäivän paraatiin
9.–10.5.2005  Georgia Tbilisi Tapaaminen Georgian presidentin Mihail Saakašvilin kanssa
5.–6.7.2005  Tanska Kastrup, Fredensborg, Kööpenhamina Tapaaminen Tanskan kuningatar Margareeta II:n ja Tanskan pääministerin Anders Fogh Rasmussenin kanssa
6.–8.7.2005 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Gleneagles Osallistui 68-maiden kokoukseen
3.–5.11.2005  Argentiina Mar del Plata Osallistui Amerikan valtioiden järjestö kokoukseen
5.–6.11.2005  Brasilia Brasília Tapaaminen Brasilian presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan kanssa
6.–7.11.2005  Panama Panamá Tapaaminen Panaman presidentin Martín Torrijosin kanssa
15.–16.11.2005  Japani Kioto Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumiin kanssa
16.–20.11.2005 Korean tasavalta Pusan, Gyeongju, Osan Osallistui APEC-maiden kokoukseen ja tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
20.–21.11.2005  Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa ja Kiinan pääministerin Wen Jiabaon kanssa
21.11.2005  Mongolia Ulan Bator Tapaaminen Mongolian presidentin Nambaryn Enhbajarin ja Mongolian pääministerin Tsahiagiin Elbegdorjin kanssa
28.2.2006  Irlanti Shannon Tapaaminen Yhdysvaltain merijalkaväen kanssa
1.3.2006  Afganistan Bagram, Kabul Tapaaminen Afganistanin presidentin Hamid Karzain kanssa
1.3-3.3.2006  Intia New Delhi, Hyderabad Tapaaminen Intian pääministerin Manmohan Singhin kanssa. Allekirjoitti Intian ja Yhdysvaltain välisen ydinasesopimuksen (siviili).
3.3-4.3.2006  Pakistan Islamabad Tapaaminen Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin kanssa
30.3-31.3.2006  Meksiko Cancun, Chichén Itzá Tapaaminen Meksikon presidentinVicente Foxin ja Kanadan pääministerin Stephen Harperin kanssa
13.6.13.6.2006  Irak Bagdad Tapaaminen Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
20.6-21.6.2006  Itävalta Wien Osallistui USA-EU-maiden kokoukseen
21.6-22.6.2006  Unkari Budapest Tapaaminen Unkarin presidentin László Sólyomin ja Unkarin pääministerin Ferenc Gyurcsányin kanssa. Osallistui Unkarin kansannousun 50-vuotisjuhallisuuksiin
12.7-14.7.2006  Saksa Stralsund, Trinwillershagen Tapaaminen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa
14.7-17.7.2006  Venäjä Pietari Osallistui G8:n maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentinHu Jintaon kanssa ja tapaaminen Brasilian presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan kanssa sekä Intian pääministerin Manmohan Singhin kanssa
15.11.2006 Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
16.11.-17-11 2006  Singapore Tapaaminen Singaporen presidentin Pillayn ja Singaporen pääministerin Lee Hsien Loongin kanssa. Puhe Singaporen yliopisto]]sa
17.11-20.11.2006  Vietnam Hanoi, Hồ Chí Minhin kaupunki Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen
20.11.2006  Indonesia Jakarta, Bogor Tapaaminen Indonesian presidentin Susilo Bambang Yudhoyonon kanssa
27.11-28.11.2006  Viro Tallinna Tapaaminen Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen kanssa
28.11-29.11.2006  Latvia Riika Osallistui Nato-maiden kokoukseen
29.11-30.11.2006  Jordania Amman Tapaamine Jordanian kuninkaan Abdullah II:n ja Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
8.3.-9.3.2007  Brasilia São Paulo Tapaaminen Brasilian presidentin Lula da Silvan kanssa
9.3-11.3.2007  Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguayn presidentin Tabaré Vázquezn kanssa
11.3.2007  Kolumbia Bogota Tapaaminen Kolumbian presidentin Álvaro Uriben kanssa
11.3-12.3.2007  Guatemala Ciudad de Guatemala, Santa Cruz Balanyá, Iximche Tapaaminen Guatemalan presidentin Óscar Bergerin kanssa
12.3-14.3.2007  Meksiko Mérida Tapaaminen Meksikon presidentin Felipe Calderónin kanssa
4.6-5.6.2007  Tšekki Praha Tapaaminen Tšekin presidentin Václav Klausin ja Tšekin pääministerin Mirek Topolánekin kanssa,
5.6-8.6.2007  Saksa Heiligendamm Osallistui G8-maiden kokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa
8.6.2007  Puola Gdańsk, Jurata Tapaamine Puolan presidentin Lech Kaczyńskin kanssa
8.6-10.6.2007  Italia Rooma Tapaaminen Italian pääministerin Romano Prodin ja Italian presidentin Giorgio Napolitanon kanssa
9.6.2007  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XVI:n kanssa
10.6.2007  Albania Tirana Tapaaminen Albanian presidentin Alfred Moisiun ja Albanian pääministerin Sali Berishanin kanssa
10.6.-11.6.2007  Bulgaria Sofia Tapaaminen Bulgarian presidentin Georgi Părvanovin ja Bulgarian pääministerin Sergei Stanishevin kanssa
20.8.-21.8.2007  Kanada Montebello Osallistui Pohjois-Amerikan valtioiden päämiesten kokoukseen. Tapaaminen Meksikon presidentin Felipe Calderónin ja Kanadan pääministerin Stephen Harperin kanssa
3.9.2007  Irak Al Asad Airbase Tapaaminen kenraali David Petraeusin ja ulkoministeri Condoleezza Ricen ja puolustusministeri Robert Gatesin kanssa
3.9-8.9.2007  Australia Sydney Osallistui APEC-maiden kokoukseen
9.1-11.1.2008  Israel Tel Aviv, Jerusalem Tapaaminen Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja Israelin presidentin Shimon Peresin kanssa. Vieraili Yad Vashemissa.
10.1.2008 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto Ramallah, Betlehem Tapaaminen Palestiinalaishallinnon presidentin Mahmoud Abbasin kanssa Vieraili Jeesuksen syntymäkirkossa
11.1-12.1.2008  Kuwait Kuwait, Camp Arifjan Tapaaminen kenraali David Petraeusin kanssa
12.1-13.1.2008  Bahrain Manama Tapaaminen Bahrainin emiirin Hamad bin Isa Al Khalifan kanssa
13.1-14.1.2008  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi, Dubai Tapaaminen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentin Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyanin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääministerin Mohammed bin Rashid Al Maktoumin kanssa
14.1-16.1.2008  Saudi-Arabia Riad, Al-Janadriyah Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kanssa
16.1.2008  Egypti Sharm el-Sheikh Tapaaminen Egyptinin presidentin Hosni Mubarakin kanssa
16.2.2008  Benin Porto-Novo Tapaaminen Beninin presidentin Yayi Bonin kanssa
16.2-19.2.2008  Tansania Dar es Salaam, Arusha Tapaaminen Tansanian presidentin Jakaya Kikweten kanssa
19.2.2008  Ruanda Kigali Tapaaminen Ruandan presidentin Paul Kagamen kanssa
19.2-21.2.2008  Ghana Accra Tapaaminen Ghanan presidentin John Kufuorin kanssa
21.2.2008  Liberia Monrovia Tapaaminen Liberian presidentin Ellen Johnson Sirleafin kanssa
1.4.2008  Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Viktor Juštšenkon ja Ukrainan pääministerin Julia Timošenkon kanssa
2.4.4.4.2008  Romania Bukarest Osallistui Nato-maiden huippukokoukseen
4.4-5.4.2008  Kroatia Zagreb Tapaaminen Kroatian presidentin Stjepan Mesić.in kanssa
5.4.6.4.2008  Venäjä Sotši Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
14.5-16.5.2008  Israel Tel Aviv, Jerusalem, Masada Tapaaminen Israelin presidentin Shimon Peresin ja Israelin pääministerin Ehud Olmertin kanssa. Puhe Knessetissä. Osallistui Israelin valtion itsenäisyyspäivän 60-vuotisjuhlallisuuksiin
16.5-17.5.2008  Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kanssa
17.5-18.5.2008  Egypti Sharm el-Sheikh Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n ja Palestiinalaishallinnon presidentin Mahmud Abbasin ja pääministerin Salam Fayyadin ja Afganistanin presidentin Hamid Karzain ja Pakistanin pääministerin Yousaf Raza Gillanin kanssa Osallistui Maailman talousfoorumiin.
9.6-10.6.2008  Slovenia Ljubljana Tapaaminen Slovenian presidentin Danilo Türkin ja Slovenian presidentin Janez Janšan kanssa. Osallistui USA-EU-huippukokoukseen
10.6-11.6.2008  Saksa Meseberg Tapaaminen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa
11.6-13.6.2008  Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Giorgio Napolitanon ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa
13.6.2008  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XVI:n kanssa
13.6-15.6.2008  Ranska Pariisi Tapaaminen Ranskan presidenti Nicolas Sarkozyn kanssa. Puhe OECD-maiden kokouksessa
15.6-16.6.2008 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Belfast Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n kanssa Windsorin linnassa. Tapaaminen Britannian pääministerin Gordon Brownin kanssa
6.7-9.7.2008  Japani Tōyako Osallistui G8-maiden kokoukseen. Tapaaminen Tansanian presidentin Jakaya Kikweten ja Intian pääministerin Manmohan Singhin ja Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa ja Korean tasavallan presidentin Lee Myung-bakin kanssa
5.8-6.8.2008 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Lee Myung-bakin kanssa
6.8-7.8.2008  Thaimaa Bangkok Tapaaminen Thaimaan pääministerin Samak Sundaravejn kanssa
7.8-11.8.2008  Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon ja Kiinan pääministerin Wen Jiabaon ja varapresidentin Xi Jinpingin kanssa. Osallistui Pekingin kesäolympialaisten avajaisiin
21.11-23.11.2008  Peru Lima Osallistui APEC kokoukseen
14.12.2008  Irak Bagdad Tapaaminen Irakin presidentin Jalal Talabanin ja Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
14.12-15.12.2008  Afganistan Kabul Tapaaminen Afganistanin presidentin Hamid Karzain kanssa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Travels of the President Travels of President George H. W. Bush. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  2. a b c d e Travels of the President Travels of President William J. Clinton. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  3. a b c d e Travels of the President Travels of President George W. Bush. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.