Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista (1990–2000-luvut)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista 1989–2008. Tässä artikkelissa on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista George H. W. Bushista George W. Bushiin.

Luettelo on osa isompaa artikkelikokonaisuutta Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista.

George H. W. Bushin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George H. W. Bush teki presidenttikaudellaan 60 ulkomaanmatkaa.[1]

Ajankohta Valtio [1] Kaupungit joissa vieraili [1] Vierailun status[1]
10.2.1989 Kanada Ottawa Työtapaaminen Kanadan pääministeri Brian Mulroneyn kanssa.
23.–25.2.1989 Japani Tokio Osallistui Japanin keisari Hirohiton hautajaisiin
25.–27.2.1989 Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentti Yang Shangkunin ja Kiinan pääministeri Li Pengin kanssa. Tapaaminen myös Kambodžan prinssi Norodom Sihanoukin kanssa
27.2.1989 Korean tasavalta Soul Virallinen vierailu. Puhe Korean tasavallan kansankokousessa
26.–28.5.1989 Italia Rooma, Nettuno Tapaaminen Italian presidentin Francesco Cossigan ja Italian pääministerin Ciriaco de Mitan kanssa
27.5.1989 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
28.–30.5.1989 Belgian lippu Belgia Bryssel Osallistui Naton kokoukseen
30.–31.5.1989 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn, Mainz Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
31.5.–2.6.1989 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n ja Britannian pääministeri Margaret Thatcherin kanssa
9.–11.7.1989 Puolan lippu Puola Varsova, Gdańsk Tapaaminen Puolan Solidaarisuus-ammttiyhdistysliikkeen johtajien kanssa. Puhe Puolan parlamentissa
11.–13.7.1989 Unkarin lippu Unkari Budapest Tapaaminen unkarilaisten valtiovirkamiesten kanssa. Puhe Karl Marxin yliopistossa
13.–17.7.1989 Ranskan lippu Ranska Pariisi G7-kokous. Osallistui Ranskan vallankumouksen 200-vuotisjuhlallisuuksiin. Tapaaminen Norsunluurannikon presidentin Félix Houphouët-Boignyn kanssa.
17.–18.7.1989 Alankomaiden lippu Alankomaat Haag, Leiden Tapaaminen Alankomaiden kuningatar Beatrixin kanssa ja Alankomaiden pääministeri Ruud Lubbersin kanssa
27.–28.10.1989 Costa Rican lippu Costa Rica San José Osallistui Läntisen pallonpuoliskon maiden kokoukseen
1.–3.12.1989 Maltan lippu Malta Valletta Osallistui Maltan kokoukseen. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Tapaaminen myös Maltan pääministerin Fenech Adamiin kanssa.
3.–4.12.1989 Belgian lippu Belgia Bryssel Tapaaminen Nato-maiden valtionpäämiesten kanssa.
16.12.1989 Ranskan lippu Ranska St. Martin Epävirallinen tapaaminen Ranskan presidentti François Mitterrandin kanssa
15.2.1990 Kolumbia Cartagena de Indias Osallistui huumeidenvastaiseen kokoukseen.
10.4.1990 Kanada Toronto Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministeri Brian Mulroneyn kanssa
13.4.–14.4.1990 Bermudan lippu Bermuda Hamilton Epävirallinen tapaaminen Britannian pääministeri Margaret Thatcherin kanssa.
5.–6.7.1990 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Osallistui Nato-maiden kokoukseen.
8.–9.9.1990 Suomen lippu Suomi Helsinki Osallistui Helsingin huippukokoukseen. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Yhteisen kommuikean julistaminen koskien Persianlahden kriisiä. Tapaaminen myös Suomen presidentti Mauno Koiviston kanssa
17.11.1990 Tšekkoslovakian lippu Tšekkoslovakia Praha Osallistui Samettivallankumouksen yksivuotisjuhlallisuuksiin. Puhe Tšekkoslovakian liittokokouksessa
18.11.1990 Saksan lippu Saksa Speyer, Ludwigshafen Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
18.–21.11.1990 Ranskan lippu Ranska Pariisi Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssiin. TAE-sopimuksen allekirjoitus
21.–22.11.1990 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Jedda, Dhahran Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa. Tapaaminen myös Kuwaitin maanpaossa olevan emiirin Jabir III:n kanssa.
22.11.–23.11.1990 Egyptin lippu Egypti Kairo Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa koskien Persianlahden kriisiä.
23.11.1990 Sveitsin lippu Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafez al-Assadin kanssa koskien Persianlahden kriisistä.
26.–27.11.1990 Meksikon lippu Meksiko Monterrey, Agualeguas Valtiovierailu
3.–4.12.1990 Brasilian lippu Brasilia Brasília Tapaaminen Brasilian presidentin Collor de Mellon kanssa. Puhe Brasilian kongressissa
4.12.–5.12.1990 Uruguayn lippu Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguyan presidentin Luis Alberto Lacallen kanssa. Puhe Uruguayn kongressissa
5.12.–6.12.1990 Argentiinan lippu Argentiina Buenos Aires Tapaaminen Argentiinan presidentin Carlos Menemin kanssa. Puhe Argentiinan kongressissa
6.12.–7.12.1990 Chilen lippu Chile Santiago de Chile Tapaaminen Chilen presidentin Patricio Aylwinin kanssa. Puhe Chilen kongressissa
7.12.–8.12.1990 Venezuelan lippu Venezuela Caracas Tapaaminen Venezuelan presidentin Carlos Andrés Pérezin kanssa.
13.3.–14.3.1991 Kanada Ottawa Tapaaminen Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa.
14.3.1991 Ranskan lippu Ranska Martinique Keskustelu Lähi-idän rauhanneuvotteluista Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa
14.3.–16.3.1991 Bermudan lippu Bermuda Hamilton Keskustelu Lähi-idän rauhanneuvotteluista Britannian pääministerin John Majorin kanssa
9.7.1991 Kanada Toronto Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa.
14.7.1991 Ranskan lippu Ranska Rambouillet Keskustelut Irakin kauppasaarron tulevaisuudesta Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa
14.7.–18.7.1991 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo G7-huippukokous. Tapaaminen Neuvostoliiton suurlähettilään kanssa
18.7.–20.7.1991 Kreikka Ateena, Soúdanlahti Tapaaminen Kreikan pääministerin Konstantinos Mitsotakisin kanssa
20.7.–22.7.1991 Turkin lippu Turkki Ankara, Istanbul Tapaaminen Turkin presidentin Turgut Özalin kanssa
29.7.–1.8.1991 Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto Moskova, Kiova USA-Neuvostoliiton välinen huippukokous. START I-sopimuksen allekirjoitus koskien ydinaseriisunnasta. Puhe Ukrainan Verh’ovna Radassa
29.10.–30.10.1991 Espanjan lippu Espanja Madrid Tapaaminen Espanjan pääministerin Felipe Gonzalezin kanssa. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Osallituminen Lähi-idän rauhankokoukseen.
6.11.–8.11.1991 Italia Rooma Osallistui Nato-maiden kokoukseen
8.11.1991 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa.
8.11.–9.11.1991 Alankomaiden lippu Alankomaat Haag Osallistui Euroopan neuvoston kokoukseen
31.12.–3.1.1992 Australian lippu Australia Sydney, Canberra, Melbourne Tapaaminen Australian pääministerin Paul Keatingin kanssa. Puhe Australian parlamentissa
3.1.–5.1.1992 Singaporen lippu Singapore Singapore Tapaaminen Singaporen pääministerin Goh Chok Thongin ja Singaporen presidentin Wee Kim Ween kanssa
5.1.–7.1.1992 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Roh Tae-woon kanssa. Puhe Korean tasavallan parlamentissa
7.1.–10.1.1992 Japani Kioto, Kashihara, Tokio Tapaaminen Japanin keisarin Akihiton kanssa ja Japanin pääministerin Miyazawa Kiichin kanssa
11.6.1992 Panaman lippu Panama Panamá Tapaaminen Panaman presidentin Guillermo Endaran kanssa
12.6.–13.6.1992 Brasilian lippu Brasilia Rio de Janeiro Osallistui Rion Earth Summitiin.
5.7.1992 Puolan lippu Puola Varsova Tapaaminen Puolan presidentin Lech Wałęsan kanssa. Osallistui Puolan pääministerin Ignacy Paderewskin muistotilaisuuteen
5.7.–8.7.1992 Saksan lippu Saksa München G7-maiden kokous. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinn kanssa
8.7.–10.7.1992 Suomen lippu Suomi Helsinki Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin seurantakokoukseen
31.12.1992 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa
31.12.–2.1.1993 Somalian lippu Somalia Mogadishu, Baidoa, Baledogle Vierailu YK:n rauhanturvaajien luonna
2.1.–3.1.1993 Venäjän lippu Venäjä Moskova START II-sopimuksen allekirjoitus koskien ydinaseriisunntaa
3.1.1993 Ranskan lippu Ranska Pariisi Tapaaminen Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa koskien Bosnian sotaa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill Clintonin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill Clinton[2] teki presidenttikaudellaan 133 ulkomaanmatkaa.

Ajankohta [2] Valtio [2] Kaupungit joissa vieraili [2] Vierailun status[2]
3.4.–4.4.1993 Kanada Vancouver Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa. Tapaaminen myös Kanadan pääministerin Brian Mulroneyn kanssa
6.7.–10.7.1993 Japani Tokio G7-maiden kokous; Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
10.7.–11.7.1993 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Joung-samin kanssa. Puhe Korean tasavallan parlamentissa
9.1.–11.1.1994 Belgian lippu Belgia Bryssel Nato-maiden kokous
11.1.–12.1.1994 Tšekin lippu Tšekki Praha Tapaaminen Tšekin, Unkarin, Puolan ja Slovakian pääministereiden ja presidenttien kanssa.
12.1.1994 Ukrainan lippu Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Leonid Kravtšukin kanssa
12.1.–15.1.1994 Venäjän lippu Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa.
15.1.1994 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Minsk Tapaaminen Valko-Venäjän valtionpäämiehen Stanislav Šuškevitšin kanssa
15.1.–16.1.1994 Sveitsin lippu Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
2.6.–4.6.1994 Italia Rooma, Nettuno Tapaaminen Italian pääministerin Silvio Berlusconiin ja Italian presidentin Oscar Luigi Scalfaron kanssa.
2.6.1994 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
4.6.–5.6.1994 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Cambridge, Lontoo, Portsmouth Tapaaminen Britannian pääministerin John Majorin kanssa. Virallinen valtiollinen illallinen kuningatar Elisabet II:n kanssa. Tapaaminen Kanadan, Puolan, Tšekin, Slovakian, Australian, Uuden-Seelannin, Norjan ja Belgian valtionpäämiesten kanssa. Osallistui D-Day-seremoniaan.
6.6.–8.6.1994 Ranskan lippu Ranska Colleville, Pariisi Osallistui D-Day-seremoniaan. Tapaaminen Ranskan presidentin François Mitterrandin kanssa. Puhe Ranskan kansalliskokouksessa
8.6.1994 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Oxford Vastaanotti kunniatohtorin arvon Oxfordin yliopistosta
6.7.1994 Latvia Riika Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
6.7.–7.7.1994 Puolan lippu Puola Varsova Puhe Sejmissa. Osallistui Varsovan geton kansannousun muistotilaisuudessa
7.7.–10.7.1994 Italia Napoli G7-huippukokous; Tapaaminen Italian, Japanin ja Kanadan pääministereiden kanssa. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
10.7.–12.7.1994 Saksan lippu Saksa Bonn, Ludwigshafen, Berliini Tapaaminen Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin kanssa. Puhe Brandenburgin portilla
25.10.–26.10.1994 Egyptin lippu Egypti Kairo Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa ja PLO:n puheenjohtaja Jasser Arafatin kanssa.
26.10.–27.10.1994 Jordania Akaba, Wadi Arava, Amman Osallistui Israelin ja Jordanian välisen rauhansopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Puhe Jordanian parlamentissa
27.10.1994 Syyrian lippu Syyria Damaskos Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
27.10.–28.10.1994 Israelin lippu Israel Jerusalem Puhe Knessetissä.
28.10.1994 Kuwait Kuwait Tapaaminen Kuwaitin emiirin Jabir III:n kanssa
28.10.1994 Saudi-Arabia Saudi-Arabia King Khalid Military City Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa
12.11.–13.11.1994 Filippiinit Manila, Corregidorin saari Valtiovierailu
13.11.–16.11.1994 Indonesia Jakarta, Bogor Valtiovierailu. Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen.
5.12.1994 Unkarin lippu Unkari Budapest Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokoukseen
23.2.–24.2.1995 Kanada Ottawa Valtiovierailu. Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernöörin Roméo LeBlancen kanssa ja Kanadan pääministerin Jean Chrétienin kanssa.
31.3.1995 Haiti Port-au-Prince Osallistui YK:n Haitin rauhanturvaamisoperaation juhlallisuuksiin
9.5.–11.5.1995 Venäjän lippu Venäjä Moskova Osallistui Voitonpäivän juhlallisuuksiin
11.5.–12.5.1995 Ukrainan lippu Ukraina Kiova Valtiovierailu
15.6.–17.6.1995 Kanada Halifax Osallistui G7-maiden kokoukseen. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
5.11.–6.11.1995 Israelin lippu Israel Jerusalem Osallistui Israelin pääministerin Jitzhak Rabinin hautajaisiin
28.11.–1.12.1995 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Belfast, Derry Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n ja Britannian pääministerin John Majorin kanssa. Vierailu Pohjois-Irlannissa
1.12.–2.12.1995 Irlanti Dublin Tapaaminen Irlannin presidentin Mary Robinsonin ja Irlannin Taoiseachin John Brutonin kanssa
2.12.1995 Saksan lippu Saksa Baumholder Tapaaminen Saksan liittokansleri Helmut Kohlin kanssa
2.12.–3.12.1995 Espanjan lippu Espanja Madrid Osallistui Euroopan unionin huippukokoukseen
14.12.1995 Ranskan lippu Ranska Pariisi Osallistui Daytonin rauhansopimuksen allekirjoitus tilaisuuteen
13.1.1996 Italia Aviano Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
13.1.1996 Unkarin lippu Unkari Taszár Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
13.1.1996 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Tuzla Tapaaminen Bosnia ja Hertsegovinan presidentin Alija Izetbegovićin kanssa
13.1.1996 Kroatia Zagreb Tapaaminen Kroatian presidentin Franjo Tuđmanin kanssa
13.3.1996 Egyptin lippu Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Lähi-idän rauhankokoukseen
13.3.–14.3.1996 Israelin lippu Israel Jerusalem, Tel Aviv Osallistui terrorismin vastaiseen yhteistyökokoukseen
15.4.–16.4.1996 Korean tasavalta Jeju Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Joung-samin kanssa.
16.4.–18.4.1996 Japani Tokio Valtiovierialu. Puhe Japanin alahuoneessa
18.4.–21.4.1996 Venäjän lippu Venäjä Pietari, Moskova Osallistui G7 -maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
27.6.–29.6.1996 Ranskan lippu Ranska Lyon, Pérouges, Pariisi Osallistui G8-maiden huippukokoukseen Tapaaminen Venäjän pääministerin Viktor Tšernomyrdinin ja YK:n pääsihteerin Boutros Boutros-Ghalin kanssa.
19.11.–23.11.1996 Australian lippu Australia Sydney, Canberra, Port Douglas Valtiovierailu. Puhe Australian parlamentissa. Vierailu Isolla valliriutalla
24.11.–25.11.1996 Filippiinit Manila, Subic Bay Osallistui APEC-maiden kokoukseen.
25.11.–26.11.1996 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok Valtiovierailu
20.3.–21.3.1997 Suomen lippu Suomi Helsinki Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa. Myös tapaaminen Suomen presidentin Martti Ahtisaaren kanssa
5.5.–7.5.1997 Meksikon lippu Meksiko México, Tlaxcala Valtiovierailu
7.5.–9.5.1997 Costa Rican lippu Costa Rica San José Osallistui Keski-Amerikan valtioiden presidenttien tapaamiseen.
9.5.–11.5.1997 Barbadoksen lippu Barbados Bridgetown Osallistui Yhdysvallat-Karibian valtioiden yhteisön huipukokoukseen.
26.5.–27.5.1997 Ranskan lippu Ranska Pariisi Osallistui Naton ja Venäjän kumppanussopimuksen allekirjoitukseen
27.5.–28.5.1997 Alankomaiden lippu Alankomaat Haag, Rotterdam Osallistui Yhdysvaltain ja EU:n väliseen huippukokoukseen. Marshall-avun 50-vuotiasjuhlallisuuksiin
28.5.–29.5.1997 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa
4.7.–10.7.1997 Espanjan lippu Espanja Palma, Madrid, Granada Lomamatka Espanjan kuninkaan Juan Carlos I:n ja kuningattaren Sofían kanssa. Osallistui Naton huippukokoukseen
10.7.–11.7.1997 Puolan lippu Puola Varsova Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskin kanssa
11.7.1997 Romanian lippu Romania Bukarest Tapaaminen Romanian presidentin Emil Constantinescun kanssa
11.7.–12.7.1997 Tanskan lippu Tanska Kööpenhamina Tanskan kuningatar Margareetta II:n ja Tanskan pääministerin Poul Nyrup Rasmussenin kanssa
12.10.–13.10.1997 Venezuelan lippu Venezuela Caracas Tapaaminen Venezuelan presidentin Rafael Calderan kanssa
13.10.–15.10.1997 Brasilian lippu Brasilia Brasília, São Paulo, Rio de Janeiro Tapaaminen Brasilian presidentin Fernando Henrique Cardoson kanssa
15.10.–18.10.1997 Argentiinan lippu Argentiina Buenos Aires, San Carlos de Bariloche Tapaaminen Argentiinan presidentin Carlos Menemin kanssa
23.11.–25.11.1997 Kanada Vancouver Osallistui APEC-maiden kokoukseen
22.12.1997 Italia Aviano Pysähdyspaikka
22.12.1997 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo, Tuzla Tapaaminen Bosnia ja Hertsegovinan federaation presidentin kanssa. Tapaaminen Bosnian serbitasavallann presidentin Biljana Plavšićin kanssa
23.3.1998 Ghana Accra Tapaaminen Ghanan presidentin Jerry Rawlingsin kanssa.
23.3.–25.3.1998 Ugandan lippu Uganda Kampala, Kisowera, Mukono Town, Wanyange, Entebbe Tapaaminen Ugandan presidentin Yoweri Museveniin kanssa. Tapaaminen Etiopian, Ruandan, Tansanian, Kenian, Kongon tasavallan presidenttien kanssa.
25.3.1998 Ruandan lippu Ruanda Kigali Tapaaminen Ruandan presidentin Pasteur Bizimungun kanssa
25.3.–29.3.1998 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Kapkaupunki, Johannesburg Tapaaminen Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan kanssa; Puhe Etelä-Afrikan parlamentissa
29.3.–31.3.1998 Botswanan lippu Botswana Gaborone, Kasame Tapaaminen Botswanan presidentin Quett Masiren kanssa
31.3.–2.4.1998 Senegalin lippu Senegal Dakar, Thiès, Gorée Tapaaminen Senegalin presidentin Abdou Dioufin kanssa
16.4.–19.4.1998 Chilen lippu Chile Santiago de Chile Valtiovierailu. Amerikan valtioiden järjestön huippukokous
12.5.–14.5.1998 Saksan lippu Saksa Berliini, Potsdam, Frankfurt am Main, Eisenach Tapaaminen Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin kanssa. Osallistui Berliinin ilmasillan 50-vuotisjuhlallisuuksiin.
14.5.–18.5.1998 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Birmingham, Weston-under-Lizard, Lontoo G8- maiden kokous. USA-EU-maiden kokous
18.5.1998 Sveitsin lippu Sveitsi Geneve Osallistui Maailman kauppajärjestön kokoukseen. Osallistui GATT-sopimuksen 50 vuotisjuhallisuuksiin.
24.6.–3.7.1998 Kiina Xi’an, Peking, Shanghai, Guilin, Hongkong Valtiovierailu
1.9.–3.9.1998 Venäjän lippu Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa
3.9.1998 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Armagh, Omagh Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa. Puhe Pohjois-Irlannin kansalliskokouksessa.
3.9.–5.9.1998 Irlanti Dublin, Adare, Limerick, Ballybunion Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
19.11.–20.11.1998 Japani Tokio Tapaaminen Japanin keisari Akihiton kanssa ja Japanin pääministerin Keizō Obuchiin kanssa.
20.11.–22.11.1998 Korean tasavalta Soul, Osan Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Dae-jungin kanssa
12.12.–15.12.1998 Israelin lippu Israel Jerusalem, Masada Tapaaminen Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kannsa
14.12.–15.12.1998 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto Gaza, Betlehem, Erez Puhe Palestiinan kansalliskokousessa. Tapaaminen Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun ja PLO:n puheenjohtaja Jasser Arafatin kanssa
8.2.1999 Jordania Amman Osallistui Jordanian kuningas Husseinin hautajaisiin
14.2.–15.2.1999 Meksikon lippu Meksiko Mérida Valtiovierailu
8.3.1999 Nicaraguan lippu Nicaragua Managua, Posoltega, El Porvenir Tapaaminen Nicaraguan presidentin Arnoldo Alemánin kanssa
8.3.–9.3.1999 Honduras Soto Cano Air Base, Tegucigalpa Tapaaminen Hondurasin presidentin Carlos Roberto Floresin kanssa
10.3.1999 El Salvadorin lippu El Salvador San Salvador Puhe El Salvadorin parlamentissa
10.3.–11.3.1999 Guatemala Ciudad de Guatemala, Antigua Osallistui Amerikan valtioiden järjestön huippukokoukseen
4.5.1999 Belgian lippu Belgia Bryssel neuvonpito Nato maiden virkamiesten kanssa Kosovon sodasta
4.5.–6.5.1999 Saksan lippu Saksa Frankfurt am Main, Ramstein, Spangdahlem, Bonn, Ingelheim am Rhein Tapaaminen Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa. Tapaaminen Kosovon sodan pakolaisten kanssa
16.6.1999 Sveitsin lippu Sveitsi Geneve Puhe Kansainvälisen työjärjestön kokouksessa. Tapaaminen Sveitsin liittopresidentin Ruth Dreifussin kanssa.
16.6.–17.6.1999 Ranskan lippu Ranska Pariisi Keskustelut rauhanturvaamisesta Kosovossa Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja Ranskan pääministerin Lionel Jospinin kanssa
17.6.–21.6.1999 Saksan lippu Saksa Köln, Bonn G8 huippukokous
21.6.–22.6.1999 Slovenian lippu Slovenia Ljubljana Tapaaminen Slovenian presidentin Milan Kučanin ja Slovenian pääministerin Janez Drnovšekin kanssa ja Montenegron presidentin Milo Djukanovicin kanssa.
22.6.1999 Pohjois-Makedonian lippu Pohjois-Makedonia Skopje Tapaaminen Makedonian presidentin Kiro Gligorovin kanssa; Tapaaminen Kosovon sodan pakolaisten kanssa
22.6.1999 Italia Aviano Vierailu Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan luonna
25.7.1999 Marokon lippu Marokko Rabat Osallistui Marokon kuningas Hassan II hautajaisiin. Tapaaminen Palestiinalaishallinnon presidentin Jasser Arafatin ja Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa
29.7.–30.7.1999 Italia Aviano Välilaskupaikka
30.7.1999 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo Osallistui Balkanin rauhanneuvotteluihin
11.9.–15.9.1999 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Auckland, Queenstown, Christchurch Valtiovierailu. Osallistui APEC-maiden kokoukseen
7.10.–8.10.1999 Kanada Ottawa, Mont-Tremblant työvierailu. Tapaaminen Kanadan pääministerin Jean Chrétienin kanssa. Tapaaminen Quebecin pääministerin Lucien Bouchardin kanssa
1.11.–2.11.1999 Norjan lippu Norja Oslo Valtiovierailu. Osallistui Israelin entisen pääministerin Jithazk Rabinin muistotilaisuuteen. Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa koskien Tšetšenian sotaa
15.11.–19.11.1999 Turkin lippu Turkki Ankara, İzmit, Ephesus, Istanbul Valtiovierailu. Osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokoukseen
19.11.–20.11.1999 Kreikka Ateena Valtiovierailu. Tapaaminen Kreikan pääministerin Kostas Simitisin kanssa
20.11.–21.11.1999 Italia Firenze Osallistui Millennium huippukokoukseen
21.11.–23.11.1999 Bulgarian lippu Bulgaria Sofia Tapaaminen Bulgarian presidentin Petar Stoyanovin kanssa ja Bulgarian pääministerin Ivan Kostovin kanssa
23.11.1999 Serbia ja Montenegron lippu Serbia ja Montenegro Kosovo Pristina, Uroševac, Camp Bondsteel Tapaaminen UNMIK:n kokouksessa. Tapaaminen Kosovon albaaniyhteisön kanssa
29.1.2000 Sveitsin lippu Sveitsi Davos Puhe Maailman talousfoorumissa
18.3.–18.3.2000 Italia Aviano Välilaskupaikka
19.3.–25.3.2000 Intia New Delhi, Agra, Jaipur, Hyderabad, Mumbai Tapaaminen Intian presidentin Kocheril Raman Narayananin kanssa. Puhe Intian parlamentissa
20.3.2000 Bangladeshin lippu Bangladesh Dhaka Tapaaminen Bangladeshin presidentin Shahabuddin Ahmedin ja Bangladeshin pääministerin Sheikh Hasinan kanssa
25.3.2000 Pakistanin lippu Pakistan Islamabad Tapaaminen Pakistanin presidentin Muhammad Rafiq Tararin ja kenraali Pervez Musharrafin kanssa.
25.3.2000 Omanin lippu Oman Masqat Tapaaminen Omanin sulttanai Qabus ibn Said al Saidin kanssa
25.3.–26.3.2000 Sveitsin lippu Sveitsi Geneve Tapaaminen Syyrian presidentin Hafiz al-Assadin kanssa
30.5.–1.6.2000 Portugalin lippu Portugali Lissabon Osallistui USA-EU-huippukokoukseen. Tapaaminen Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa.
1.6.–3.6.2000 Saksan lippu Saksa Berliini, Aachen Tapaaminen Saksan liittopresidentin Johannes Raun ja liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa. Vastaanotti Kaarle Suuren palkinnon
3.6.–5.6.2000 Venäjän lippu Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Puhe Veneäjän duumassa
5.6.2000 Ukrainan lippu Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Leonid Kutšman kanssa
8.6.2000 Japani Tokio Osallistui Japanin entisen pääministerin Keizō Obuchin hautajaisiin
21.7.–23.7.2000 Japani Nago Osallistui G8-maiden kokoukseen
26.8.–28.8.2000 Nigerian lippu Nigeria Abuja, Ushafa Tapaaminen Nigerian presidentin Olusegun Obasanjon kanssa. Puhe Nigerian liittotasavallan kansalliskokousessa.
28.8.–29.8.2000 Tansanian lippu Tansania Arusha Tapaaminen Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan kanssa edistäkseen Burundin rauhanprosessia. Tapaaminen Tansanian presidentin Benjamin Mkapan kanssa
29.8.2000 Egyptin lippu Egypti Kairo Neuvottelut Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa Lähi-idän rauhankokouksesta
30.8.2000 Kolumbia Cartagena de Indias Tapaaminen Kolumbian presidentin Andrés Pastrana Arangon kanssa
16.10.–17.10.2000 Egyptin lippu Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Israelin-Palestiinan kokoukseen.
14.11.–16.11.2000 Brunein lippu Brunei Bandar Seri Begawan Osallistui APEC-valtioiden kokoukseen
16.11.–19.11.2000 Vietnamin lippu Vietnam Hanoi, Tien Chau, Hồ Chí Minhin kaupunki Tapaaminen Vietnamin presidentin Trần Đức Lươngin kanssa
12.12.2000 Irlanti Dublin, Dundalk Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
12.12.–14.12.2000 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Lontoo, Coventry Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa sekä pohjoisirlantilaisten poliitikkojen kanssa. Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n kanssa. Puhe Warwickin yliopistossa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George W. Bushin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George W. Bush[3] teki presidenttikaudellaan 140 ulkomaanmatkaa.

Ajankohta [3] Valtio [3] Kaupungit joissa vieraili [3] Vierailun status[3]
16.2.–16.2.2001 Meksikon lippu Meksiko San Cristóbal Tapaaminen Meksikon presidentin Vicente Foxin kanssa
20.4.–22.4.2001 Kanada Quebec Osallistui Amerikan valtioiden järjestön kokoukseen
12.6.–13.6.2001 Espanjan lippu Espanja Madrid Tapaaminen Espanjan kuninkaan Juan Carlos I:n ja Espanjan pääministerin José María Aznarin kanssa
13.6.–14.6.2001 Belgian lippu Belgia Bryssel Osallistui Naton huippukokoukseen
14.6.–15.6.2001 Ruotsin lippu Ruotsi Göteborg Osallistui Yhdysvaltain ja EU:n väliseen huippukokoukseen ja tapasi Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan ja Ruotsin pääministerin Göran Perssonin.
15.6.–16.6.2001 Puolan lippu Puola Varsova Valtiovierailu. Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskin kanssa
16.6.2001 Slovenian lippu Slovenia Kranj Tapaaminen Slovenian pääministerin Janez Drnovšekin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
18.7.–20.7.2001 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Culze, Halton, Brize Norton Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin ja kuningatar Elisabet II:n kanssa
20.7.–24.7.2001 Italia Genova, Castel Gandolfo, Rooma Osallistui G8-maiden kokoukseen. Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa Castel Gandolfossa ja Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa sekä Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin kanssa
24.7.2001 Kosovon lippu Kosovo Camp Bondsteel Tapaaminen Yhdysvaltain asevoimien henkilökunnan kanssa
18.10.–21.10.2001 Kiina Shanghai Osallistui APEC-maiden kokoukseen
16.2.–19.2.2002 Japani Tokio Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumin ja Japanin keisarin Akihiton kanssa. Puhe Japanin alahuoneessa
19.2.–21.2.2002 Korean tasavalta Soul, Dorasan, Osan Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Kim Dae-jungin kanssa ja vierailu Korean demilitarisoitulla vyöhykeellä
21.2.–22.2.2002 Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Jiang Zeminin ja Kiinan pääministerin Zhu Rongjin kanssa
21.3.–22.3.2002 Meksikon lippu Meksiko Monterrey Osallistui Monterreyn huippukokoukseen ja tapasi Meksikon presidentin Vicente Foxin
23.3.–24.3.2002 Perun lippu Peru Lima Tapaaminen Perun, Kolumbian ja Bolivian presidenttien kanssa sekä Ecuadorin varapresidentin kanssa
24.3.2002 El Salvadorin lippu El Salvador San Salvador Osallistui Keski-Amerikan valtioiden presidenttien kokoukseen
22.5.–23.5.2002 Saksan lippu Saksa Berliini Tapaaminen Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa ja puhe Saksan Bundestagissa
23.5.–26.5.2002 Venäjän lippu Venäjä Moskova, Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. SORT-sopimuksen allekirjoitus
26.5.–27.5.2002 Ranskan lippu Ranska Pariisi, St. Mere-Eglise, Colleville-sur-Mer Tapaaminen Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa. Puhe Memorial Dayn muistotilaisuudessa Normandiassa
27.5.–28.5.2002 Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa. Osallistui Nato maiden huippukokoukseen. Osallistui Nato-Venäjä huippukokoukseen
28.5.2002 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
25.6.–27.6.2002 Kanada Kananaskis Osallistui G8-maiden kokoukseen
26.10.–27.10.2002 Meksikon lippu Meksiko Los Cabos Osallistui APEC-maiden kokoukseen
19.11.–22.11.2002 Tšekin lippu Tšekki Praha Osallistui Nato-maiden kokoukseen ja Naton rauhankumppanusmaiden kokoukseen
22.11.2002 Venäjän lippu Venäjä Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
22.11.–23.11.2002 Liettua Vilna Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
23.11.–23.11.2002 Romanian lippu Romania Bukarest Tapaaminen Romanian presidentin Ion Iliescun kanssa
16.3.–16.3.2003 Portugalin lippu Portugali Terceira keskustelu Irakista Britannian pääministerin Tony Blairin ja Espanjan pääministerin José María Aznarin ja Portugalin pääministerin José Manuel Barroson kanssa
7.4.–8.4.2003 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Belfast, Hillsborough Tapaaminen Britannian pääministerin Tony Blairin Irakin jälleenrakennuksesta. Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
31.5.2003 Puolan lippu Puola Krakova, Oświęcim Tapaaminen Puolan presidentin Aleksander Kwaśniewskiin ja Puolan pääministerin Leszek Millerin kanssa. Vierailu Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä
31.5.-1.6.2003 Venäjän lippu Venäjä Pietari Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Osallistui Pietarin kaupungin 300-vuotisjuhlallisuuksiin
1.6.-2.6.2003 Ranskan lippu Ranska Evian-les-Bains Osallistui G8-huippukokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa
2.6.-3.6.2003 Egyptin lippu Egypti Sharm el-Sheikh Osallistui Punaisenmeren huippukokoukseen. Tapaaminen Bahrainin, Egyptin, Jordaniain ja Saudi-Arabian valtioiden päämiesten kanssa ja Palestiinalaishallinnon pääministeri Mahmoud Abbasin kanssa
4.6.2003 Jordania Aqaba Osallistui Israelin pääministerin Ariel Sharonin ja Palestiinalaishallinnon pääministerin Mahmud Abbasin kanssa ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n kanssa
4.6.-5.6.2003 Qatarin lippu Qatar Doha Tapaaminen Qatarin emiirin Hamad ibn Khalifa Al Thanin kanssa
8.7.2003 Senegalin lippu Senegal Dakar, Gorée Tapaaminen Senegalin presidentin Abdoulaye Waden kanssa
8.7-11.7.2003 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria Tapaaminen Etelä-Afrikan presidentin Thabo Mbekin kanssa
10.7.2003 Botswanan lippu Botswana Gaborone Tapaaminen Botswanan presidentin Festus Mogaen kanssa
11.7.2003 Ugandan lippu Uganda Kampala Tapaaminen Ugandan presidentin Yoweri Musevenin kanssa
11.7-12.7.2003 Nigerian lippu Nigeria Abuja Tapaaminen Nigerian presidentin Olusegun Obasanjon kanssa
17.10-18.10.2003 Japani Tokio Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumin kanssa
18.10-19.10.2003 Filippiinit Manila Puhe Filippiinien kongressissa. Tapaaminen Filippiinien presidentin Gloria Macapagal-Arroyon kanssa
18.10-21.10.2003 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok Osallistui APEC-maiden kokouksessa
21.10-22.10.2003 Singaporen lippu Singapore Singapore Tapaaminen Singaporen pääministerin Goh Chok Tongin kanssa
22.10.2003 Indonesia Denpasar Tapaaminen Indonesian presidentin Megawati Sukarnoputrin kanssa. Tapasi indonesialaisia muslimijohtajia
22.10.2003 Australian lippu Australia Canberra Tapaaminen Australian pääministerin John Howardin kanssa. Puhe Australian parlamentissa.
18.–21.11.2003 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Sedgefield Valtiovierailu
27.11.2003 Irak Bagdad Tapaaminen Irakin välikaishallituksen kanssa
12.–13.1.2004 Meksikon lippu Meksiko Monterrey Osallistui Amerikan valtioiden järjestön Monterreyn huippukokoukseen
4.6-5.6.2004 Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampiin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa
4.6.2004 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Audienssi paavi Johannes Paavali II:n kanssa
5.6-6.6.2004 Ranskan lippu Ranska Pariisi, Colleville-sur-Mer, Caen, Arromanches Tapaaminen Ranskan presidentinJacques Chiracin kanssa ja Osallistui D-Dayn 60-vuotisjuhlallisuuksiin
25.–26.6.2004 Irlanti Shannon, Newmarket-on-Fergus Osallistui Yhdysvaltojen ja EU-maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Irlannin Taoiseachin Bertie Ahernin kanssa
26.–29.6.2004 Turkin lippu Turkki Ankara, Istanbul Tapaaminen Turkin presidentin Ahmet Necdet Sezerin ja Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoğanin kanssa Naton huippukokouksessa
19.–22.11.2004 Chilen lippu Chile Santiago de Chile Osallistui APEC-maiden kokoukseen
22.11.2004 Kolumbia Cartagena de Indias Tapaaminen Kolumbian presidentin Álvaro Uriben kanssa
30.11.–1.12.2004 Kanada Ottawa, Gatineau, Halifax Tapaaminen Nova Scotian provinssin kuvernöörin Myra Freemanin kanssa ja Kanadan pääministerin Paul Martinin kanssa
20.–23.2.2005 Belgian lippu Belgia Bryssel Tapaaminen Nato-EU maiden huippukokoukseen
23.2.2005 Saksan lippu Saksa Mainz, Wiesbaden Tapaaminen Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa
23.–24.2.2005 Slovakian lippu Slovakia Bratislava Tapaaminen Slovakian pääministerin Mikuláš Dzurindan kanssa ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
6.–8.4.2005 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Osallistui paavi Johannes Paavali II:n hautajaisiin
6.–8.4.2005 Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Carlo Azeglio Ciampin ja Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa
6.–7.5.2005 Latvia Riika Tapaaminen Baltian maiden presidenttien kanssa
7.–8.5.2005 Alankomaiden lippu Alankomaat Maastricht, Valkenburg, Margraten Tapaaminen Alankomaiden pääministerin Jan Peter Balkenenden kanssa
8.–9.5.2005 Venäjän lippu Venäjä Moskova Tapaaminen Venäjän presidentinVladimir Putinin kanssa. Osallistui Voitonpäivän paraatiin
9.–10.5.2005 Georgia Tbilisi Tapaaminen Georgian presidentin Mihail Saakašvilin kanssa
5.–6.7.2005 Tanskan lippu Tanska Kastrup, Fredensborg, Kööpenhamina Tapaaminen Tanskan kuningatar Margareeta II:n ja Tanskan pääministerin Anders Fogh Rasmussenin kanssa
6.–8.7.2005 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Gleneagles Osallistui 68-maiden kokoukseen
3.–5.11.2005 Argentiinan lippu Argentiina Mar del Plata Osallistui Amerikan valtioiden järjestö kokoukseen
5.–6.11.2005 Brasilian lippu Brasilia Brasília Tapaaminen Brasilian presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan kanssa
6.–7.11.2005 Panaman lippu Panama Panamá Tapaaminen Panaman presidentin Martín Torrijosin kanssa
15.–16.11.2005 Japani Kioto Tapaaminen Japanin pääministerin Junichiro Koizumiin kanssa
16.–20.11.2005 Korean tasavalta Pusan, Gyeongju, Osan Osallistui APEC-maiden kokoukseen ja tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
20.–21.11.2005 Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa ja Kiinan pääministerin Wen Jiabaon kanssa
21.11.2005 Mongolian lippu Mongolia Ulan Bator Tapaaminen Mongolian presidentin Nambaryn Enhbajarin ja Mongolian pääministerin Tsahiagiin Elbegdorjin kanssa
28.2.2006 Irlanti Shannon Tapaaminen Yhdysvaltain merijalkaväen kanssa
1.3.2006 Afganistanin lippu Afganistan Bagram, Kabul Tapaaminen Afganistanin presidentin Hamid Karzain kanssa
1.3-3.3.2006 Intia New Delhi, Hyderabad Tapaaminen Intian pääministerin Manmohan Singhin kanssa. Allekirjoitti Intian ja Yhdysvaltain välisen ydinasesopimuksen (siviili).
3.3-4.3.2006 Pakistanin lippu Pakistan Islamabad Tapaaminen Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin kanssa
30.3-31.3.2006 Meksikon lippu Meksiko Cancun, Chichén Itzá Tapaaminen Meksikon presidentinVicente Foxin ja Kanadan pääministerin Stephen Harperin kanssa
13.6.13.6.2006 Irak Bagdad Tapaaminen Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
20.6-21.6.2006 Itävalta Wien Osallistui USA-EU-maiden kokoukseen
21.6-22.6.2006 Unkarin lippu Unkari Budapest Tapaaminen Unkarin presidentin László Sólyomin ja Unkarin pääministerin Ferenc Gyurcsányin kanssa. Osallistui Unkarin kansannousun 50-vuotisjuhallisuuksiin
12.7-14.7.2006 Saksan lippu Saksa Stralsund, Trinwillershagen Tapaaminen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa
14.7-17.7.2006 Venäjän lippu Venäjä Pietari Osallistui G8:n maiden huippukokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentinHu Jintaon kanssa ja tapaaminen Brasilian presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan kanssa sekä Intian pääministerin Manmohan Singhin kanssa
15.11.2006 Moskova Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
16.11.-17-11 2006 Singaporen lippu Singapore Singapore Tapaaminen Singaporen presidentin Pillayn ja Singaporen pääministerin Lee Hsien Loongin kanssa. Puhe Singaporen yliopisto]]sa
17.11-20.11.2006 Vietnamin lippu Vietnam Hanoi, Hồ Chí Minhin kaupunki Osallistui APEC-maiden huippukokoukseen
20.11.2006 Indonesia Jakarta, Bogor Tapaaminen Indonesian presidentin Susilo Bambang Yudhoyonon kanssa
27.11-28.11.2006 Viron lippu Viro Tallinna Tapaaminen Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen kanssa
28.11-29.11.2006 Latvia Riika Osallistui Nato-maiden kokoukseen
29.11-30.11.2006 Jordania Amman Tapaamine Jordanian kuninkaan Abdullah II:n ja Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
8.3.-9.3.2007 Brasilian lippu Brasilia São Paulo Tapaaminen Brasilian presidentin Lula da Silvan kanssa
9.3-11.3.2007 Uruguayn lippu Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguayn presidentin Tabaré Vázquezn kanssa
11.3.2007 Kolumbia Bogota Tapaaminen Kolumbian presidentin Álvaro Uriben kanssa
11.3-12.3.2007 Guatemala Ciudad de Guatemala, Santa Cruz Balanyá, Iximche Tapaaminen Guatemalan presidentin Óscar Bergerin kanssa
12.3-14.3.2007 Meksikon lippu Meksiko Mérida Tapaaminen Meksikon presidentin Felipe Calderónin kanssa
4.6-5.6.2007 Tšekin lippu Tšekki Praha Tapaaminen Tšekin presidentin Václav Klausin ja Tšekin pääministerin Mirek Topolánekin kanssa,
5.6-8.6.2007 Saksan lippu Saksa Heiligendamm Osallistui G8-maiden kokoukseen. Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa
8.6.2007 Puolan lippu Puola Gdańsk, Jurata Tapaamine Puolan presidentin Lech Kaczyńskin kanssa
8.6-10.6.2007 Italia Rooma Tapaaminen Italian pääministerin Romano Prodin ja Italian presidentin Giorgio Napolitanon kanssa
9.6.2007 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XVI:n kanssa
10.6.2007 Albanian lippu Albania Tirana Tapaaminen Albanian presidentin Alfred Moisiun ja Albanian pääministerin Sali Berishanin kanssa
10.6.-11.6.2007 Bulgarian lippu Bulgaria Sofia Tapaaminen Bulgarian presidentin Georgi Părvanovin ja Bulgarian pääministerin Sergei Stanishevin kanssa
20.8.-21.8.2007 Kanada Montebello Osallistui Pohjois-Amerikan valtioiden päämiesten kokoukseen. Tapaaminen Meksikon presidentin Felipe Calderónin ja Kanadan pääministerin Stephen Harperin kanssa
3.9.2007 Irak Al Asad Airbase Tapaaminen kenraali David Petraeusin ja ulkoministeri Condoleezza Ricen ja puolustusministeri Robert Gatesin kanssa
3.9-8.9.2007 Australian lippu Australia Sydney Osallistui APEC-maiden kokoukseen
9.1-11.1.2008 Israelin lippu Israel Tel Aviv, Jerusalem Tapaaminen Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja Israelin presidentin Shimon Peresin kanssa. Vieraili Yad Vashemissa.
10.1.2008 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto Ramallah, Betlehem Tapaaminen Palestiinalaishallinnon presidentin Mahmoud Abbasin kanssa Vieraili Jeesuksen syntymäkirkossa
11.1-12.1.2008 Kuwait Kuwait, Camp Arifjan Tapaaminen kenraali David Petraeusin kanssa
12.1-13.1.2008 Bahrainin lippu Bahrain Manama Tapaaminen Bahrainin emiirin Hamad bin Isa Al Khalifan kanssa
13.1-14.1.2008 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi, Dubai Tapaaminen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentin Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyanin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääministerin Mohammed bin Rashid Al Maktoumin kanssa
14.1-16.1.2008 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad, Al-Janadriyah Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kanssa
16.1.2008 Egyptin lippu Egypti Sharm el-Sheikh Tapaaminen Egyptinin presidentin Hosni Mubarakin kanssa
16.2.2008 Beninin lippu Benin Porto-Novo Tapaaminen Beninin presidentin Yayi Bonin kanssa
16.2-19.2.2008 Tansanian lippu Tansania Dar es Salaam, Arusha Tapaaminen Tansanian presidentin Jakaya Kikweten kanssa
19.2.2008 Ruandan lippu Ruanda Kigali Tapaaminen Ruandan presidentin Paul Kagamen kanssa
19.2-21.2.2008 Ghana Accra Tapaaminen Ghanan presidentin John Kufuorin kanssa
21.2.2008 Liberia Monrovia Tapaaminen Liberian presidentin Ellen Johnson Sirleafin kanssa
1.4.2008 Ukrainan lippu Ukraina Kiova Tapaaminen Ukrainan presidentin Viktor Juštšenkon ja Ukrainan pääministerin Julia Timošenkon kanssa
2.4.4.4.2008 Romanian lippu Romania Bukarest Osallistui Nato-maiden huippukokoukseen
4.4-5.4.2008 Kroatia Zagreb Tapaaminen Kroatian presidentin Stjepan Mesić.in kanssa
5.4.6.4.2008 Venäjän lippu Venäjä Sotši Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa
14.5-16.5.2008 Israelin lippu Israel Tel Aviv, Jerusalem, Masada Tapaaminen Israelin presidentin Shimon Peresin ja Israelin pääministerin Ehud Olmertin kanssa. Puhe Knessetissä. Osallistui Israelin valtion itsenäisyyspäivän 60-vuotisjuhlallisuuksiin
16.5-17.5.2008 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad Tapaaminen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kanssa
17.5-18.5.2008 Egyptin lippu Egypti Sharm el-Sheikh Tapaaminen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n ja Palestiinalaishallinnon presidentin Mahmud Abbasin ja pääministerin Salam Fayyadin ja Afganistanin presidentin Hamid Karzain ja Pakistanin pääministerin Yousaf Raza Gillanin kanssa Osallistui Maailman talousfoorumiin.
9.6-10.6.2008 Slovenian lippu Slovenia Ljubljana Tapaaminen Slovenian presidentin Danilo Türkin ja Slovenian presidentin Janez Janšan kanssa. Osallistui USA-EU-huippukokoukseen
10.6-11.6.2008 Saksan lippu Saksa Meseberg Tapaaminen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa
11.6-13.6.2008 Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Giorgio Napolitanon ja Italian pääministerin Silvio Berlusconiin kanssa
13.6.2008 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XVI:n kanssa
13.6-15.6.2008 Ranskan lippu Ranska Pariisi Tapaaminen Ranskan presidenti Nicolas Sarkozyn kanssa. Puhe OECD-maiden kokouksessa
15.6-16.6.2008 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Belfast Tapaaminen kuningatar Elisabet II:n kanssa Windsorin linnassa. Tapaaminen Britannian pääministerin Gordon Brownin kanssa
6.7-9.7.2008 Japani Tōyako Osallistui G8-maiden kokoukseen. Tapaaminen Tansanian presidentin Jakaya Kikweten ja Intian pääministerin Manmohan Singhin ja Kiinan presidentin Hu Jintaon kanssa ja Korean tasavallan presidentin Lee Myung-bakin kanssa
5.8-6.8.2008 Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Lee Myung-bakin kanssa
6.8-7.8.2008 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok Tapaaminen Thaimaan pääministerin Samak Sundaravejn kanssa
7.8-11.8.2008 Kiina Peking Tapaaminen Kiinan presidentin Hu Jintaon ja Kiinan pääministerin Wen Jiabaon ja varapresidentin Xi Jinpingin kanssa. Osallistui Pekingin kesäolympialaisten avajaisiin
21.11-23.11.2008 Perun lippu Peru Lima Osallistui APEC kokoukseen
14.12.2008 Irak Bagdad Tapaaminen Irakin presidentin Jalal Talabanin ja Irakin pääministerin Nouri al-Malikiin kanssa
14.12-15.12.2008 Afganistanin lippu Afganistan Kabul Tapaaminen Afganistanin presidentin Hamid Karzain kanssa

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Travels of the President Travels of President George H. W. Bush. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  2. a b c d e Travels of the President Travels of President William J. Clinton. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  3. a b c d e Travels of the President Travels of President George W. Bush. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.