Theresa May

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Theresa May 2010

Theresa Mary May (s. Brasier 1. lokakuuta 1956 Eastbourne, Sussex) on brittiläinen konservatiivipoliitikko, sisäministeri David Cameronin hallituksessa toukokuusta 2010.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mayn isä on pappi. May on käynyt valtion koulua ja opiskellut sen jälkeen Oxfordissa[1] St Hugh's Collegessa ja suoritti alemman tutkinnon maantieteestä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 1977–1983 hän työskenteli Bank of Englandissa ja myöhemmin UK Payments Administration Ltd.:ssa (UKPA). Lontoon Mertonin kunnanvaltuustoon hänet valittiin 1986.

Vuonna 1997 May valittiin parlamenttiin Maidenheadista Berkshiressa ja nousi konservatiivipuolueen kärkiryhmään 2002.[1] Parlamentissa hänestä tuli William Haguen varjohallituksen jäsen, vastuussa muun muassa kouluista, myöhemmin liikenneministerin, ympäristöministerin, opetusministerin ja työministerin aloista. Privy Councilin jäsen hänestä tuli vuonna 2003.

Sisäministeriksi May tuli 2010. Hän määräsi ensimmäisessä hallituksen parlamentille viemässä laissa (Identity Documents Act 2010) maan väestörekisterin tuhottavaksi ja henkilökorttien käyttöönoton peruutettavaksi.[2]

Maysta on veikkailtu konservatiivipuolueen johtajaa David Cameronin jälkeen, ja hänet nähdään pääministeri Margaret Thatcherin henkisenä perillisenä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Annamari Sipilä: Vritannia voi saada uuden rautarouvan. Helsingin Sanomat, 5.1.2015, s. A 21. Artikkelin verkkoversio Viitattu 5.1.2015.
  2. Independent
Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.