Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista (1900–1920-luvut)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista 1900–1920 sisältää ulkomaanmatkat presidentti Theodore Rooseveltistä presidentti Herbert Hooveriin. Matkat ovat aikajärjestyksessä.

Tämä luettelo on osa artikkelikokonaisuutta, joka on sivulla Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista. Sivulla ovat linkit Yhdysvaltain presidenttien muilla vuosikymmenillä tekemiin ulkomaanmatkoihin.

Theodore Rooseveltin ulkomaanmatka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theodore Roosevelt oli ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka teki presidenttikaudellaan ulkomaanmatkan.[1]

Presidentti Theodore Roosevelt höyrykaivuukoneessa Panaman kanavan työmaalla vuonna 1906.
Ajankohta Valtio [1] Kaupungit joissa vieraili [1] Vierailun status[1]
14.–17.11.1906  Panama Colón, Panamá Panaman kanavan rakennustyömaan tarkastaminen.

Luettelo William Howard Taftin ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

William Howard Taft teki presidenttikaudellaan kaksi ulkomaanmatkaa.[2]

Ajankohta Valtio[2] Kaupungit joissa vieraili [2] Vierailun status[2]
29.1.–7.2.1909  Panama Colón, Panamá Panaman kanavan rakennustyömaan tarkastaminen.
Panaman presidentti José Domingo de Obaldían tapaaminen.
16.10.1909  Meksiko Ciudad Juárez Tapasi Meksikon presidentti Porfirio Díazin maiden rajalla.

Luettelo Woodrow Wilsonin ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Woodrow Wilson teki presidenttikaudellaan kymmenen ulkomaanmatkaa.[3]

Woodrow Wilson Pariisin rauhankonferenssissa vuonna 1919. Vasemmalta oikealle: Britannian pääministeri David Lloyd George, Italian pääministeri Vittorio Orlando ja Ranskan pääministeri Georges Clemenceau.
Woodrow Wilson Ranskan presidentin Raymond Poincaren kanssa Pariisissa vuonna 1918.
Ajankohta Valtio [3] Kaupungit joissa vieraili [3] Vierailun status [3]
18.11.–13.12.1912  Bermuda Hamilton Lomamatka
14.–25.12.1918  Ranska Pariisi, Chaumont Osallistui Pariisin rauhankonferenssiin
26.–31.12.1918 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Carlisle, Manchester Tapasi Britannian pääministeri David Lloyd Georgen ja kuningas Yrjö V:n
31.12.1918–1.1.1919  Ranska Pariisi Välipaikka matkalla Italiaan.
1.–6.1.1919  Italia Rooma, Genova, Milano, Torino Tapasi Italian kuninkaan Viktor Emanuel III:n ja Italian pääministeri Vittorio Orlandon.
4.1.1919  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Benedictus XV:n kanssa.
7.1.–14.2.1919  Ranska Pariisi Osallistui Pariisin rauhankonferenssiin
14.3.–18.6.1919
18.–19.6.1919  Belgia Bryssel, Charleroi, Malines, Louvain Tapasi Belgian kuninkaan Albert I:n. Puhui Belgian parlamentissa.
20.–28.6.1919  Ranska Pariisi Osallistui Pariisin rauhankonferenssiin

Luettelo Warren G. Hardingin ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warren G. Harding teki presidenttikaudellaan kolme ulkomaanmatkaa.[4]

Ajankohta Valtio[4] Kaupungit joissa vieraili [4] Lisätietoa vierailusta[4]
24.11.1920  Panama Colón, Baihos Vierailu Panaman kanavavyöhykkeellä
30.11.1920 Flag of Jamaica (1875–1906).svg Jamaika Kingston Pysähdyspaikka matkalla takaisin Yhdysvaltoihin
26.7.1923 Kanada Kanada Vancouver Virallinen vierailu matkalla Alaskasta

Luettelo Calvin Coolidgen ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calvin Coolidge teki presidenttikaudellaan yhden ulkomaanmatkan.[5]

Ajankohta Valtio[5] Kaupungit joissa vieraili [5] Vierailun status[5]
15.–17.1.1928  Kuuba Havanna osallistui Pan-Amerikan valtioiden konferenssiin

Luettelo Herbert Hooverin ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herbert Hoover teki presidenttikaudellaan kymmenen ulkomaanmatkaa.[6]

Ajankohta Valtio [6] Kaupungit joissa vieraili [6] Vierailun status[6]
26.11.1928  Honduras Amapala Hyvän tahdon matka
26.11.1928  El Salvador Cutuco
27.11.1928  Nicaragua Corinto
28.11.1928  Costa Rica San José
1.12.1928  Ecuador Guayaquil
5.12.1928  Peru Lima
8.–11.12.1928  Chile Antofagasta, Santiago de Chile
13.–15.12.1928  Argentiina Buenos Aires
16.–18.12.1928  Uruguay Montevideo
21.–23.12.1928  Brasilia Rio de Janeiro

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Travels of the President Travels of President Theodore Roosevelt. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)
  2. a b c d Travels of the President Travels of President William Howard Taft. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)
  3. a b c d Travels of the President Travels of President Woodrow Wilson. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)
  4. a b c d Travels of the President Travels of President Warren G. Harding. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)
  5. a b c d Travels of the President Travels of President Calvin Coolidge. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)
  6. a b c d Travels of the President Travels of President Herbert C. Hoover. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013. (englanniksi)

Lisätietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]