Luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista (1950–1960-luvut)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain presidenttien ulkomaanmatkoista 1950-1960. Luettelossa on Dwight D. Eisenhowerin (1953–1961), John F. Kennedyn (1961–1963) ja Lyndon B. Johnsonin (1963–1969) ulkomaanmatkat.

Dwight D. Eisenhowerin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dwight D. Eisenhower teki presidenttikaudellaan 37 ulkomaanmatkaa.[1]

Ajankohta Valtio[1] Kaupungit joissa vieraili [1] Vierailun status[1]
2.–5.12.1952  Korean tasavalta Soul Vierailu Korean sodan rintamalinjalla
19.10.1953  Meksiko Nuevo Guerrero Falconin padon avajaiset Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla.
13.–15.11.1953 Kanada Kanada Ottawa Valtiovierailu. Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernöörin Vincent Masseyn kanssa. Puhe Kanadan edustajainhuoneessa.
4.–8.12.1953  Bermuda Hamilton Osallistuminen Bermudan konferenssiin. Tapaaminen Britannian pääministerin Winston Churchillin kanssa ja Ranskan pääministerin Joseph Laniel'n kanssa.
16.–23.7.1955  Sveitsi Geneve Osallistuminen Geneven huippukokoukseen. Tapaaminen Britannian pääministerin Anthony Edenin, Ranskan pääministerin Edgar Fauren, ja Neuvostoliiton johtajan Nikolai Bulganin kanssa.
21.–23.7.1956  Panama Panamá Amerikan valtioiden järjestön presidenttien tapaaminen
20.–24.3.1957  Bermuda Hamilton Tapaaminen Britannian pääministerin Harold Macmillanin kanssa.
14.–19.12.1957  Ranska Pariisi Naton huippukokous
8.–11.7.1958 Kanada Kanada Ottawa Epävirallinen tapaaminen. Puhe Kanadan parlamentissa
19.–20.2.1959  Meksiko Acapulco Epävirallinen tapaaminen Meksikon presidentin Adolfo López Mateosin kanssa.
26.6.1959 Kanada Kanada Montreal Saint Lawrencen vesitien avaaminen yhdessä Kanadan kuningattaren Elisabeth II:n kanssa.
26.–27.8.1959  Saksan liittotasavalta Bonn Epävirallinen tapaaminen Saksan liittokanslerin Konrad Adenauerin ja liittopresidentin Theodor Heussin kanssa.
27.8.–2.9.1959 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo, Balmoralin linna, Ellesborough Epävirallinen tapaaminen Britannian pääministerin Harold Macmillanin kanssa ja kuningatar Elisabeth II:n kanssa
2.–4.9.1959  Ranska Pariisi Epävirallinen tapaaminen Ranskan presidentin Charles de Gaullen ja Italian pääministerin Antonio Segniin kanssa. Puhe Pohjois-Atlantin neuvostossa.
4.–7.9.1959 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Maybole Välilaskupaikka
4.–6.12.1959  Italia Rooma Epävirallinen tapaaminen Italian presidentin Giovanni Gronchin kanssa.
6.12.1959  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Johannes XXIII:n kanssa.
6.–7.12.1959  Turkki Ankara Epävirallinen tapaaminen Turkin presidentin Celâl Bayarin kanssa.
7.–9.12.1959  Pakistan Karachi Epävirallinen tapaaminen Pakistanin presidentin Ayub Khanin kanssa.
9.12.1959 Flag of Afghanistan (1931–1973).svg Afganistan Kabul Epävirallinen tapaaminen Afganistanin kuninkaan Mohammed Zahir Shahin kanssa.
9.–14.12.1959  Intia New Delhi, Agra Tapaaminen Intian presidentin Rajendra Prasadin ja Intian pääministerin Jawaharlal Nehrun kanssa. Puhe Intian parlamentissa.
14.12.1959 Iranin keisarillinen lippu Iran Teheran Tapaaminen šaahi Mohammad Reza Pahlaviin kanssa. Puhe Iranin parlamentissa.
14.–15.12.1959 Kreikan kuningaskunta lippu Kreikka Ateena Virallinen vierailu. Tapaaminen Kreikan kuninkaan Paul I:n kanssa. Tapaaminen Kreikan pääministerin Konstantinos Karamanlisin kanssa. Puhe Kreikan parlamentissa. Matkusti laivalla Ateenasta Tunisiin.
17.12.1959  Tunisia Tunis Tapaaminen Tunisian presidentin Habib Bourguiban kanssa.
18.–21.12.1959  Ranska Toulon, Pariisi Tapaaminen Ranskan presidentin Charles de Gaullen, Britannian pääministerin Harold Macmillanin ja Saksan liittokanslerin Konrad Adenauerin kanssa.
21.–22.12.1959 Flag of Spain (1945–1977).svgEspanja Madrid Tapaaminen Espanjan Generalissimus Francisco Francon kanssa.
22.12.1959  Marokko Casablanca Tapaaminen Marokon kuninkaan Mohammed V:n kanssa.
23.–26.2.1960  Brasilia Brasília, Rio de Janeiro, São Paulo Tapaaminen Brasilian presidentin Juscelino Kubitschekin kanssa. Puhe Brasilian kongressissa.
26.–29.2.1960  Argentiina Buenos Aires, Mardelplata, San Carlos de Bariloche Tapaaminen Argentiinan presidentin Arturo Frondizin kanssa.
29.2.–2.3.1960  Chile Santiago de Chile Tapaaminen Chilen presidentin Jorge Alessandrin kanssa.
2.–3.3.1960  Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguayn presidentin Benito Nardonen kanssa.
15.–19.5.1960  Ranska Pariisi Tapaaminen Ranskan presidentin Charles de Gaullen, Britannian pääministerin Harold Macmillanin ja Neuvostoliiton johtajan Nikita Hruštšovin kanssa.
19.–20.5.1960  Portugali Lissabon Virallinen vierailu. Tapaaminen Portugalin presidentin Américo Tomásin kanssa.
14.–16.6.1960  Filippiinit Manila Valtiovierailu. Tapaaminen Filippiinien presidentin Carlos P. Garcian kanssa.
18.–19.6.1960  Kiinan tasavalta Taipei Tapaaminen Kiinan tasavallan presidentin Tšiang Kai-šekin kanssa.
19.–20.6.1960  Korean tasavalta Soul Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Heo Jeongin kanssa. Puhe Korean kansalliskokouksessa.
24.10.1960  Meksiko Ciudad Acuña Epävirallinen tapaaminen Meksikon presidentin Adolfo López Mateosin kanssa.

John F. Kennedyn ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

John F. Kennedy teki presidenttikaudellaan 16 ulkomaanmatkaa.[2]

Ajankohta Valtio[2] Kaupungit joissa vieraili [2] Vierailun status[2]
16.–18.5.1961 Kanada Kanada Ottawa Valtiovierailu. Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernöörin Georges Vanierin kanssa. Puhe Kanadan parlamentissa.
31.5.–3.6.1961  Ranska Pariisi Valtiovierailu. Puhe Pohjois-Atlantin neuvostossa. Ranskan presidentin Charles de Gaullen tapaaminen.
3.–4.6.1961  Itävalta Wien Tapaaminen Itävallan liittopresidentin Adolf Schärfin kanssa. Tapaaminen Neuvostoliiton johtajan Nikita Hruštšovin kanssa Yhdysvaltain suurlähetystössä.
4.–5.6.1961 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo Yksityinen vierailu. Tapaaminen Britannian kuningatar Elisabeth II:n ja Britannian pääministerin Harold Macmillanin kanssa.
16.–17.12.1961  Venezuela Caracas Tapaaminen Venezuelan presidentin Rómulo Betancourtin kanssa.
17.12.1961  Kolumbia Bogota Tapaaminen Kolumbian presidentin Alberto Lleras Camargon kanssa.
21.–22.12.1961  Bermuda Hamilton Tapaaminen Britannian pääministeri Harold Macmillanin kanssa.
29.6.–1.7.1962  Meksiko México Valtiovierailu. Tapaaminen Meksikon presidentin Adolfo López Mateosin kanssa.
18.–21.12.1962 Flag of the Bahamas (1953–1964).svg Bahama Nassau Neuvottelut Britannian pääministeri Harold Macmillanin kanssa. Nassaun sopimuksen neuvottelut ydinasepuolustuksesta.
18.–20.11.1963  Costa Rica San Jose Amerikan valtioiden järjestön konferenssi
23.–25.6.1963  Saksan liittotasavalta Bonn, Köln, Frankfurt am Main, Wiesbaden Tapaaminen Saksan liittokanslerin Konrad Adenauerin kanssa.
26.6.1963 Merchant flag of Germany (1946–1949).svg Saksan miehitysvyöhykkeet Länsi-Berliini Kuuluisa puhe Schönebergin raatihuoneella: ”Ich bin ein Berliner”.
26.–29.6.1963  Irlanti Dublin, Wexford, Cork, Galway, Limerick Puhe Irlannin Oireachtasissa
29.–30.6.1963 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Chelwood Gate Epävirallinen tapaaminen Britannian pääministeri Harold Macmillanin kanssa.
1.–2.7.1963  Italia Rooma, Napoli Tapaaminen Italian presidentin Antonio Segnin kanssa.
2.7.1963  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Paavali VI:n kanssa

Lyndon B. Johnsonin ulkomaanmatkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyndon B. Johnson teki presidenttikaudellaan 27 ulkomaanmatkaa.[3]

Ajankohta Valtio [3] Kaupungit joissa vieraili [3] Vierailun status[3]
16.9.1964 Kanada Kanada Vancouver Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministeri Lester B. Pearsonin kanssa.
14.–15.4.1966  Meksiko México Epävirallinen tapaaminen Meksikon presidentin Gustavo Díaz Ordazin kanssa.
21.–22.8.1966  Kanada Campobellon saari, Chamcook Roosevelt Campobello International Parkin avaaminen Kanadan ja Yhdysvaltain rajalla
19.–20.10.1966  Uusi-Seelanti Wellington Valtiovierailu. Tapaaminen Uuden-Seelannin pääministeri Keith Holyoaken kanssa.
20.–23.10.1966  Australia Canberra, Melbourne, Sydney, Brisbane, Townsville Valtiovierailu. Tapaaminen Australian kenraalikuvernöörin Richard Caseyn ja Australian pääministeri Harold Holtin kanssa.
24.–26.10.1966  Filippiinit Manila, Los Banos, Corregidor SEATO-maiden konferenssi
26.10.1966  Etelä-Vietnam Cam Ranh Bay Tapaaminen Yhdysvaltain armeijan henkilöstön kanssa
27.–30.10.1966  Thaimaa Bangkok Valtiovierailu. Tapaaminen Thaimaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejn kanssa.
30.–31.10.1966  Malesia Kuala Lumpur Valtiovierailu. Tapaaminen Malesian pääministerin Tunku Abdul Rahmanin kanssa.
31.10.–2.11.1966  Korean tasavalta Soul, Suwon Valtiovierailu. Tapaaminen Korean tasavallan presidentin Park Chung-heen kanssa.
3.12.1966  Meksiko Ciudad Acuña Epävirallinen tapaaminen Meksikon presidentin Gustavo Díaz Ordazin kanssa maiden välisellä rajalla. Amistadin padon rakennustyömaan tarkastaminen.
11.–14.4.1967  Uruguay Punta del Este Tapaaminen Latinalaisen Amerikan johtajien kanssa.
14.4.1967 Flag of Suriname (1959–1975).svg Alankomaiden Guiana Paramaribo Välilaskupaikka
23.–26.4.1967  Saksan liittotasavalta Bonn Saksan entisen liittokanslerin Konrad Adenauerin hautajaiset.
25.5.1967  Kanada Montreal, Ottawa Tapaaminen Kanadan kenraalikuvernöörin Roland Michenerin kanssa. Vierailu Montréalin maailmannäyttelyssä. Epävirallinen tapaaminen Kanadan pääministerin Lester B. Pearsonin kanssa.
28.10.1967  Meksiko Ciudad Juarez El Chamizal-alueen rajakiistan sopiminen Yhdysvaltain ja Meksikon kesken. Tapaaminen Meksikon presidentin Gustavo Díaz Ordazin kanssa
21.–22.12.1967  Australia Canberra Australian pääministerin Harold Holtin hautajaiset
23.12.1967  Thaimaa Khorat Yhdysvaltain asevoimien henkilöstön tapaaminen
23.12.1967  Etelä-Vietnam Cam Ranh Bay Yhdysvaltain asevoimien henkilöstön tapaaminen
23.12.1967  Pakistan Karachi Tapaaminen Pakistanin presidentin Ayub Khanin kanssa.
23.12.1967  Italia Rooma Tapaaminen Italian presidentin Giuseppe Saragatin ja Italian pääministerin Aldo Moron kanssa.
23.12.1967  Vatikaanivaltio Rooma Audienssi paavi Paavali VI:n kanssa
8.7.1968  El Salvador San Salvador Tapaaminen Keski-Amerikan valtioiden presidenttien kanssa
8.7.1968  Nicaragua Managua Epävirallinen matka. Tapaaminen Nicaraguan presidentin Anastasio Somoza Debaylen kanssa.
8.7.1968  Costa Rica San Jose Epävirallinen matka. Tapaaminen Costa Rican presidentin José Joaquín Trejos Fernándezin kanssa.
8.7.1968  Honduras San Pedro Sula Epävirallinen matka. Tapaaminen Hondurasin presidentin Oswaldo López Arellanon kanssa.
8.7.1968  Guatemala Ciudad de Guatemala Epävirallinen tapaaminen Guatemalan presidentin Julio César Méndez Montenegron kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Travels of the President Travels of President Dwight D. Eisenhower. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  2. a b c d Travels of the President Travels of President John F. Kennedy. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.
  3. a b c d Travels of the President Travels of President Lyndon B. Johnson. United States Department of State. Viitattu 31.3.2013.