Enrique Peña Nieto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enrique Peña Nieto
Presidente Enrique Peña Nieto. Fotografía oficial.jpg
Meksikon presidentti
1. joulukuuta 2012
Edeltäjä Felipe Calderón
Tiedot
Syntynyt 20. heinäkuuta 1966
Atlacomulco, Meksiko
Puolue Partido Revolucionario Institucional
Puoliso Angélica Rivera
Allekirjoitus EPN Firma.png

Enrique Peña Nieto (s. 20. heinäkuuta 1966) meksikolainen poliitikko, entinen kuvernööri ja maan presidentti 2012–2018.[1] Heinäkuun 2012 parlamenttivaalien jälkeen oli pitkään epäselvää tuleeko Nietosta vai Andrés Manuel López Obradorista maan seuraava presidentti. Obrador syytti Nietoa äänten ostamisesta. Vaalituomioistuin julisti elokuussa Nieton vaalien voittajaksi, ja hän vannoi virkavalan joulukuun alussa[2]. Nieto on Institutionaalisen vallankumouspuolueen jäsen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nieton julkisuuskuva on kiiltokuvamainen. Hän ei ole sekaantunut pahoihin skandaaleihin, mutta hänen yksityiselämänsä on ollut värikäs. Lisäksi hän on esiintymistaitoinen, mikä on lisännyt hänen suosiotaan. Nietolla on kolme lasta avioliitostaan, ja lisäksi hänellä on kaksi lasta avioliiton ulkopuolelta; molemmat eri naisen kanssa. Hänen ensimmäinen vaimonsa kuoli epileptiseen kohtaukseen. Hänen nykyinen vaimonsa, Angela Rivera, on entinen tähtinäyttelijä meksikolaisista saippuaoopperoista. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kari Asikainen: Peña ei ole eilisen teeren poika. Aamulehti, 3.7.2012, s. A12.
  2. Kataja-Lian, Marika: Meksikon tuomioistuin julisti Peña Nieton presidentinvaalien voittajaksi 31.8.2012. Yle Uutiset. Viitattu 11.12.2012.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Enrique Peña Nieto.