Mahavatar Babaji

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mahavatar Babaji

Mahavatar Babaji on intialainen pyhimys, jonka Lahiri Mahasaya ja useat hänen seuraajistaan[1] tapasivat 1861 ja 1935 välisenä aikana. Tapaamisia on kuvattu Paramahansa Yoganandan kirjassa Joogin omaelämäkerta.[2] Myös Sri Yuktesewar Giri kirjassaan The Holy Science[3] kertoo omasta kohtaamisestaan Mahavatar Babajin kanssa. Sri Yuktesewar kertoo kirjassaan että kyseinen teos on saanut alkunsa Babajin pyynnöstä. [4]

Mahavatar Babajin alkuperäinen nimi ei näiden lähteiden mukaan ole tiedossa. He ketkä tapasivat Babajin alkoivat kutsua häntä nimellä jonka Lahiri Masaya oli Hänelle antanut. "Mahavatar" tarkoittaa suurta avataara ja "Babaji" tarkoittaa "kunnioitettua isää".

Tapaamisia Mahavatar Babajin kanssa, 1861-1966[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahiri Mahasaya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen dokumentoitu tapaaminen Mahavatar Babajin kanssa tapahtui 1861 kun Lahiri Mahasaya oli määrätty Ranikhetiin työskennellessään kirjanpitäjänä Britannian hallitukselle. Eräänä päivänä kävellessään Ranikhetin kukkuloilla hän kuuli äänen kutsuvan nimeään. Seuraten ääntä ylös vuorille hän tapasi "pitkän, jumalallisesti säteilevän sadhun"[4]. Hän oli ymmällään siitä että sadhu tiesi hänen nimensä.[4]. Tämä sadhu oli Mahavatar Babaji.

Mahavatar Babaji kertoi olleensa Lahiri Mahasayan guru aikaisemmin ja vihki hänet Kriya Joogaan. Babaji ohjeisti Lahirin vihkimään myös muita. Lahiri olisi halunnut jäädä Mahavatar Babajin seuraan, joka kuitenkin halusi Lahirin palaamaan sivistyksen pariin ja opettamaan Kriya joogaa ja vihkimään muita siihen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lahiri Mahasaya, Swami Sri Yukteswar Giri, Ram Gopal Muzumdar, Swami Kebalananda, Swami Pranabananda Giri
  2. Yogananda, Paramahansa, Autobiography of a Yogi(Joogin omaelämäkerta), 2005, Publisher Self-Realization Fellowship. ISBN 978-1-56589-212-5.
  3. Yukteswar Giri, Sri, The Holy Science. Yogoda Satsanga Society, 1949
  4. a b c Satyananda Giri, Swami, Yogiraj Shyama Charan Lahiri Mahasay, from A Collection of Biographies of 4 Kriya Yoga Gurus, iUniverse Inc. 2006. ISBN 978-0595386758.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Mahavatar Babaji.


Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.