Luettelo maailman uskontojen väkimäärästä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman uskontojen kannattajamääristä.

Kannattaja-arvio[1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uskonto Kannattajien väkimäärä Prosentti
Kristinusko &&&&&02200000000.&&&&002 200 000 000[2] 31,50%
Islam &&&&&01600000000.&&&&001 600 000 000[3] 22,32%
Sekularismi /Uskonnottomuus [4] /Agnostismi/Ateismi &&&&&01100000000.&&&&001 100 000 000 15,35%
Hindulaisuus &&&&&01000000000.&&&&001 000 000 000 13,95%
Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus) &&&&&&0394000000.&&&&00394 000 000 5,50%
Buddhalaisuus &&&&&&0376000000.&&&&00376 000 000 5,25%
Etniset uskonnot &&&&&&0300000000.&&&&00300 000 000 4,19%
Afrikkalaiset perinteiset uskonnot &&&&&&0100000000.&&&&00100 000 000 1,40%
Sikhiläisyys &&&&&&&030000000.&&&&0030 000 000 0,32%
Spiritismi &&&&&&&015000000.&&&&0015 000 000 0,21%
Juutalaisuus &&&&&&&014000000.&&&&0014 000 000 0,20%
Bahailaisuus &&&&&&&&07000000.&&&&007 000 000 0,10%
Jainalaisuus &&&&&&&&04200000.&&&&004 200 000 0,06%
Šintolaisuus &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Cao Dai &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Zarahustralaisuus &&&&&&&&02600000.&&&&002 600 000 0,04%
Tenrikyo &&&&&&&&02000000.&&&&002 000 000 0,02%
Uuspakanallisuus &&&&&&&&01000000.&&&&001 000 000 0,01%
Unitaariuniversalismi &&&&&&&&&0800000.&&&&00800 000 0,01%
Rastafarilaisuus &&&&&&&&&0600000.&&&&00600 000 0,01%
Yhteensä 7167 miljoonaa 100%

Suhteessa maan koko väestöön[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristinusko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristittyjen määrä maittain, 2014


  1. Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 100% (100% roomalaiskatolilaisia)
  2. Pitcairnin lippu Pitcairnsaaret 100% (100% seitsemännen päivän adventistejä)[5]
  3. Samoan lippu Samoa ~99% (pääsiassa protestantteja)[6]
  4. Romanian lippu Romania 99% (pääsiassa Romanian ortodokseja)
  5. Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 98.3% (pääsiassa protestantteja)[7]
  6. Maltan lippu Malta 98,1%[8] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  7. Venezuelan lippu Venezuela 98%[9] (71% roomalaiskatolilaisia)
  8. Kreikka 98% [10] (95% Kreikan ortodokseja)
  9. Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret 97,2% (pääsiassa protestantteja)[11]
  10. Tongan lippu Tonga 97.2% (pääsiassa protestantteja)[12]
  11. San Marinon lippu San Marino 97%[13] (~97% roomalaiskatolilaisia)
  12. Paraguayn lippu Paraguay 96,9%[14] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  13. Perun lippu Peru 96,5%[15] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  14. El Salvadorin lippu El Salvador 96,4% (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)[16]
  15. Kiribati 96% (pääsiassa protestantteja)[17]
  16. Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio ~96% (pääsiassa protestantteja)[18]
  17. Barbadoksen lippu Barbados 95,1% (pääsiassa protestantteja)[19]
  18. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 94,8% (pääsiassa protestantteja)[20]
  19. Itä-Timor 94,2%[21] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  20. Armenian lippu Armenia 93,5%[22] (pääsiassa Armenian ortodokseja)

Islam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muslimien määrä maittain 2014.
  1. Afganistanin lippu Afganistan 99,7%[23] (pääasiassa sunneja, 20% shiijoja)[24]
  2. Tunisian lippu Tunisia 99,,% (pääasiassa sunneja)
  3. Iran 99,4% (pääasiassa shiijoja)[25]
  4. Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 99,2% (65-75% shiijoja)[24]
  5. Jemen 99,1% (35-40% shiijoja) [24]
  6. Mauritanian lippu Mauritania 99,1%
  7. Marokon lippu Marokko ~99%
  8. Irak 99% (65-70% shiijoja)[24]
  9. Nigerin lippu Niger 98,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  10. Somalian lippu Somalia 98,5% (pääasiassa sunneja)
  11. Malediivien lippu Malediivit 98,4% (pääasiassa sunneja)
  12. Komorit 98,3% (pääasiassa sunneja)[26]
  13. Algerian lippu Algeria 98%
  14. Turkin lippu Turkki ~98%
  15. Saudi-Arabia Saudi-Arabia ~97% (10-15% shiijoja)[24]
  16. Djiboutin lippu Djibouti 96,9% (pääasiassa sunneja)[24]
  17. Libya 96,6% (pääasiassa sunneja)[27]
  18. Pakistanin lippu Pakistan 96.4%[28]
  19. Kuwait ~95% (20-25% shiijoja)[24]
  20. Egyptin lippu Egypti 94,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  21. Bangladeshin lippu Bangladesh 89,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  22. Indonesia 88,2% (pääasiassa sunneja)[24]
  23. Bahrainin lippu Bahrain 81,2% (65-75% sunneja)[29] (pääasiassa shiijoja)
  24. Sudanin lippu Sudan 71,3% (pääasiassa sunneja)[30]
  25. Malesian lippu Malesia 60,4% (pääasiassa sunneja)[24]

Uskonnottomuus ja ateismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uskonnottomien ja ateistien määrä maittain 2014.[31][32]
  1. Viron lippu Viro 71–82% (77%)
  2. Tšekin lippu Tšekki 70-81% (76%)
  3. Japani 64–88% (76%)[33]
  4. Tanskan lippu Tanska 72%
  5. Ruotsin lippu Ruotsi 46–82% (64%)
  6. Vietnamin lippu Vietnam 44–81% (63%)
  7. Macaon lippu Macao 62%[34]
  8.  Hongkong 57%[35]
  9. Ranskan lippu Ranska 43–64%[36] (54%)
  10. Norjan lippu Norja 31–72% (52%)
  11. Kiina 47%[37]
  12. Alankomaiden lippu Alankomaat 39–55% (47%)
  13. Suomen lippu Suomi 28–60% (44%)
  14. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 42%[38]
  15. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 31–52% (42%)[36]
    1. Englannin lippuWales lippu Englanti ja Wales 25% [39]
  16. Etelä-Korea 30–52% (41%)
  17. Saksan lippu Saksa 25–55%[40] (40%)
  18. Unkarin lippu Unkari 32–46% (39%)
  19. Belgian lippu Belgia 42–43% (39%)
  20. Bulgarian lippu Bulgaria 34–40% (37%)
  21. Slovenian lippu Slovenia 35–38% (37%)
  22. Venäjän lippu Venäjä[41] 13–48% (31%)

Hindulaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hindujen määrä maittain 2013


  1. Nepalin lippu Nepal 81,3%[42]
  2. Intia 79,8%[43]
  3. Mauritiuksen lippu Mauritius 48,54%[44]
  4. Fidži 27,9%[45]
  5. Bhutanin lippu Bhutan 25%[46]
  6. Guyana 24,8%[47]
  7. Surinamen lippu Suriname 22,3%[48]
  8. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 18,2%[49]
  9. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 15%[50]
  10. Sri Lankan lippu Sri Lanka 12,6%[51]
  11. Kuwait 12%[52]
  12. Bangladeshin lippu Bangladesh 9,6%[53]
  13. Bahrainin lippu Bahrain 8,1%[54]
  14. Réunionin lippu Réunion 6,7%
  15. Malesian lippu Malesia 6,3%[55]
  16. Singaporen lippu Singapore 5,1%
  17. Omanin lippu Oman 3%
  18. Seychellien lippu Seychellit 2,1%[56]
  19. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 2,0%[57]
  20. Pakistanin lippu Pakistan 1,8%
  21. Indonesia 1,7%[58]
  22. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1,7%[59]
  23. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 0,7%[60]

Buddhalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buddhalaisten määrä maittain, 2010[61]

Taolaisuus ja kunfutsealaisuus (Kiinalaiset perinteiset uskonnot)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taiwanin lippu Taiwan 33–80%[62]
  2. Kiina 30%[63]
  3.  Hongkong 28%[35]
  4. Macaon lippu Macao 13,9%[34]
  5. Singaporen lippu Singapore 8,5%[64]
  6. Malesian lippu Malesia 2,6%[65]
  7. Etelä-Korea 0,2–1%[66]
  8. Vietnamin lippu Vietnam
  9. Filippiinit 0,01–0,05%
  10. Indonesia 0,05%

Etniset ja alkuperäiset uskonnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haiti 50%[67]
  2. Guinea-Bissau 50%
  3. Kamerun 40%
  4. Togon lippu Togo 33%[68]
  5. Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 25%
  6. Sudanin lippu Sudan 25%[69]
  7. Beninin lippu Benin 23%
  8. Burundin lippu Burundi 20%
  9. Burkina Fason lippu Burkina Faso 15%
  10. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 15%[70]
  11. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 15%[71]
  12. Kongon demokraattinen tasavalta 12%
  13. Keski-Afrikan tasavalta 10%
  14. Gabon 10%
  15. Lesotho 10%
  16. Nigerian lippu Nigeria 10%
  17. Sierra Leonen lippu Sierra Leone 10%[72]
  18. Indonesia 9%[73]
  19. Kenia 9%
  20. Palaun lippu Palau 9%[74]
  21. Ghana 8,5%
  22. Guinea 5%

Sikhiläisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 1,9%
  2. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1,2%[75][76]
  3. Kanada 0,9%[77]
  4. Malesian lippu Malesia 0,5%[78]
  5. Fidži 0,3%[79]
  6. Singaporen lippu Singapore 0,3%[80]
  7. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 0,2%[81][82]
  8. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 0,2%[83]
  9. Australian lippu Australia 0,1%[84][85]
  10. Italia 0,1%[86]

Juutalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juutalaisten lukumäärä maittain.
  1. Israelin lippu Israel 73,6%[87]
  2. Gibraltarin lippu Gibraltar 2,0%[87]
  3. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1,76%[87]
  4. Kanada 1,07%[87]
  5. Ranskan lippu Ranska 0,7%[87]
  6. Unkarin lippu Unkari 0,485%[87]
  7. Uruguayn lippu Uruguay 0,483%[87]
  8. Australian lippu Australia 0,47%[87]
  9. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 0,44%[87]
  10. Argentiinan lippu Argentiina 0,41%[87]
  11. Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0,36%[87]
  12. Belgian lippu Belgia 0,259%[87]
  13. Panaman lippu Panama 0,24%[87]
  14. Latvia 0,24%[87]
  15. Sveitsin lippu Sveitsi 0,22%[87]
  16. Alankomaiden lippu Alankomaat 0,17%[87]
  17. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 0,16%[87]
  18. Viron lippu Viro 0,154%[87]
  19. Bermudan lippu Bermuda 0,154%[87]
  20. Ruotsin lippu Ruotsi 0,152%[87]
  21. Saksan lippu Saksa 0,14%[87]
  22. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 0,124%[87]
  23. Ukrainan lippu Ukraina 0,124%[87]
  24. Venäjän lippu Venäjä 0,122%[87]
  25. Tanskan lippu Tanska 0,112%[87]

Spiritismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuuba 10,3%[88]
  2. Jamaika 10,2%[88]
  3. Brasilian lippu Brasilia 4,8%[88]
  4. Surinamen lippu Suriname 3,6%[88]
  5. Haiti 2,7%[88]
  6. Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 2,2%[88]
  7. Bahaman lippu Bahama 1,9%[88]
  8. Nicaraguan lippu Nicaragua 1,5%[88]
  9. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1,4%[88]
  10. Guyana 1,3%[88]
  11. Venezuelan lippu Venezuela 1,1%[88]
  12. Kolumbia 1,0%[88]
  13. Belizen lippu Belize 1,0%[88]
  14. Honduras 0,9%[88]
  15. Puerto Ricon lippu Puerto Rico 0,7%[88]
  16. Panaman lippu Panama 0,5%[88]
  17. Islannin lippu Islanti 0,5%[88]
  18. Guadeloupen lippu Guadeloupe 0,4%[88]
  19. Argentiinan lippu Argentiina 0,2%[88]
  20. Guatemala 0,2%[88]

Bahai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Belizen lippu Belize 2,5% [89][90]
  2. Bolivian lippu Bolivia 2,2%
  3. Sambian lippu Sambia 1,8%
  4. Mauritiuksen lippu Mauritius 1,8% [91]
  5. Guyana 1,6% [92]
  6. Vanuatun lippu Vanuatu 1,4%
  7. Barbadoksen lippu Barbados 1,2% [93]
  8. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1,2%
  9. Panaman lippu Panama 1,2%
  10. Kenia 1,0%
  11. Lesotho 0,9%
  12. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 0,9%
  13. Réunionin lippu Réunion 0,9%
  14. Tšadin lippu Tšad 0,9%
  15. Botswanan lippu Botswana 0,8%
  16. Gambia 0,8%
  17. Surinamen lippu Suriname 0,8%
  18. Kongon tasavalta 0,6%
  19. Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 0,6%
  20. Venezuelan lippu Venezuela 0,6%

Jainalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 0,3%
  2. Surinamen lippu Suriname 0,3%
  3. Fidži 0,2%
  4. Kenia 0,2%
  5. Nepalin lippu Nepal 0,1%

Yhteensä maan koko väestöön[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristinusko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 229 157 250[94]
  2. Brasilian lippu Brasilia 169 213 130[95]
  3. Venäjän lippu Venäjä 114 198 444[96]
  4. Meksikon lippu Meksiko 106 204 560[97]
  5. Nigerian lippu Nigeria 80 510 000[98]
  6. Filippiinit 78 790 000[99]
  7. Kiina 67 070 000[98]
  8. Kongon demokraattinen tasavalta 63 150 000[98]
  9. Ranskan lippu Ranska 55 948 600
  10. Italia 55 832 000
  11. Etiopia 51 477 950
  12. Saksan lippu Saksa 50 752 580[100]
  13. Kolumbia 44 502 000
  14. Ukrainan lippu Ukraina 41 973 000
  15. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 40 243 000
  16. Espanjan lippu Espanja 38 568 000
  17. Puolan lippu Puola 36 526 000
  18. Kenia 33 625 790
  19. Argentiinan lippu Argentiina 33 497 100
  20. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 33 200 417
  21. Ugandan lippu Uganda 29 943 000
  22. Intia 28 436 000
  23. Venezuelan lippu Venezuela 28 340 790
  24. Perun lippu Peru 27 365 100
  25. Indonesia 24 123 000

Islam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Islaminuskoisten määrä valtioittain (väkimäärä)
  1. Indonesia 206 986 560[58]
  2. Pakistanin lippu Pakistan 180 608 292
  3. Intia 172 000 000
  4. Bangladeshin lippu Bangladesh 132 937 800
  5. Nigerian lippu Nigeria 80 000 000
  6. Iran 73 238 340
  7. Egyptin lippu Egypti 70 056 000
  8. Turkin lippu Turkki 70 036 838
  9. Algerian lippu Algeria 36 092 810
  10. Marokon lippu Marokko 31 351 800
  11. Afganistanin lippu Afganistan 30 112 680
  12. Sudanin lippu Sudan 30 064 180
  13. Irak 29 767 300
  14. Etiopia 28 120 050
  15. Saudi-Arabia Saudi-Arabia 26 624 560
  16. Uzbekistanin lippu Uzbekistan 25 628 240
  17. Jemen 23 836 523
  18. Kiina 20 095 870
  19. Syyrian lippu Syyria 19 601 750
  20. Malesian lippu Malesia 17 085 402

Buddhalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kiina 244 130 000
  2. Thaimaan lippu Thaimaa 64 420 000
  3. Japani 45 820 000
  4. Myanmarin lippu Myanmar 38 410 000
  5. Intia 9 250 000
  6. Malesian lippu Malesia 5 010 000
  7. Sri Lankan lippu Sri Lanka 4 450 000
  8. Vietnamin lippu Vietnam 4 380 000
  9. Kambodža 3 690 000
  10. Etelä-Korea 1 050 000

Hindulaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 957 636 314
  2. Nepalin lippu Nepal 21 354 570
  3. Bangladeshin lippu Bangladesh 14 274 430
  4. Indonesia 4 012 470[58]
  5. Pakistanin lippu Pakistan 2 603 895
  6. Sri Lankan lippu Sri Lanka 2 554 606
  7. Malesian lippu Malesia 1 700 100
  8. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1 543 730
  9. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 1 239 610
  10. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 749 870
  11. Mauritiuksen lippu Mauritius 665 820
  12. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 630 000
  13. Kanada 497 960
  14. Tansanian lippu Tansania 403 570
  15. Kuwait 328 440
  16. Australian lippu Australia 275 500
  17. Singaporen lippu Singapore 264 370
  18. Fidži 261 097
  19. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 240 100[49]
  20. Myanmarin lippu Myanmar 203 000[101]
  21. Bhutanin lippu Bhutan 177 100
  22. Saksan lippu Saksa 120 000

Juutalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 6 588 065[102]
  2. Israelin lippu Israel 5 907 500[103]
  3. Ranskan lippu Ranska 493 600[102]
  4. Kanada 375 000[102]
  5. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 291 000[102]
  6. Venäjän lippu Venäjä 194 000[102]
  7. Argentiinan lippu Argentiina 181 800[102]
  8. Saksan lippu Saksa 119 000[102]
  9. Australian lippu Australia 97 300[104]
  10. Brasilian lippu Brasilia 95 300[102]
  11. Ukrainan lippu Ukraina 70 200[102]
  12. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 67 000[102]
  13. Unkarin lippu Unkari 48 200[102]
  14. Meksikon lippu Meksiko 39 200[102]
  15. Belgian lippu Belgia 30 000[102]
  16. Italia 28 200[102]
  17. Chilen lippu Chile 18 500[102]
  18. Turkin lippu Turkki 17 400[102]
  19. Uruguayn lippu Uruguay 17 300[102]
  20. Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 12 000[102]

Sikhiläisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 22 892 600
  2. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 853 000
  3. Kanada 620 200
  4. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 500 010
  5. Malesian lippu Malesia 120 000
  6. Bangladeshin lippu Bangladesh 100 000[105]
  7. Australian lippu Australia 72 300
  8. Italia 70 000
  9. Thaimaan lippu Thaimaa 70 000
  10. Myanmarin lippu Myanmar 70 000
  11. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 50 000
  12. Saksan lippu Saksa 40 000
  13. Mauritiuksen lippu Mauritius 37 700
  14. Australian lippu Australia 72 300
  15. Pakistanin lippu Pakistan 29 150
  16. Kenia 20 000
  17. Kuwait 20 000
  18. Filippiinit 20 000
  19. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 17 400
  20. Indonesia 15 000
  21. Singaporen lippu Singapore 14 500

Bahailaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 1 897 651 [106][107]
  2. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 512 864[108]
  3. Kenia 422 782[108]
  4. Vietnamin lippu Vietnam 388 802[108]
  5. Kongon demokraattinen tasavalta 282 916[108]
  6. Filippiinit 275 069[108]
  7. Iran 251 127[108]
  8. Sambian lippu Sambia 241 112[108]
  9. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 238 532[108]
  10. Bolivian lippu Bolivia 215 359[108]
  11. Tansanian lippu Tansania 190 419[108]
  12. Venezuelan lippu Venezuela 169 811[108]
  13. Ugandan lippu Uganda 95 098[108]
  14. Tšadin lippu Tšad 94 499[108]
  15. Pakistanin lippu Pakistan 87 259[108]
  16. Myanmarin lippu Myanmar 78 915[108]
  17. Kolumbia 70 504[108]
  18. Malesian lippu Malesia 67 549[108]
  19. Thaimaan lippu Thaimaa 65 096[108]
  20. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 59 898[108]

Jainalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 5 146 697[109]
  2. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 79 459[109]
  3. Kenia 68 848[109]
  4. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 16 869[109]
  5. Kanada 12 101[109]
  6. Tansanian lippu Tansania 9 002[109]
  7. Nepalin lippu Nepal 6 800[109]
  8. Ugandan lippu Uganda 2 663[109]
  9. Myanmarin lippu Myanmar 2 398[109]
  10. Malesian lippu Malesia 2 052[109]
  11. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 918[109]
  12. Fidži 1 573[109]
  13. Japani 1 535[109]
  14. Australian lippu Australia 1 449[109]
  15. Surinamen lippu Suriname 1 217[109]
  16. Réunionin lippu Réunion 981[109]
  17. Belgian lippu Belgia 815[109]
  18. Jemen 229[109]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Major Religions of the World Ranked by Number of Adherents adherents.com. Viitattu 19 Jun 2010.
  2. ANALYSIS: Global Christianity 19.12.2011. Pewforum.org. Viitattu 17.8.2012.
  3. Executive Summary The Future of the Global Muslim Population. Pew Research Center. Viitattu 22 .12.2011.
  4. Global Index of Religion and Atheism: Press Release redcresearch.ie. Arkistoitu 16 .10.2012. Viitattu 1 .7.2015.
  5. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  6. Catholic Church gcatholic.org. Viitattu 14 .2. 2015.
  7. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  8. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  9. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  10. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  11. Marshall Islands U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  12. 2006 Tonga Census spc.int. Viitattu 14 .2. 2015.
  13. San Marino International Religious Freedom Report 2006. US Department of State: Diplomacy in Action. Viitattu 16.8.2012.
  14. US Department of State – Paraguay – International Religious Freedom Report 2005 2001-2009.state.gov. Viitattu 3.6.2007.
  15. The Association of Religion Data Archives National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  16. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  17. Kiribati U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  18. Micronesia, Federated States of U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  19. Barbados U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  20. Papua New Guinea, Religion and Social Profile – National Profiles – International Data thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  21. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  22. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  23. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  24. a b c d e f g h i j k l (lokakuu 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2019-05-30. 
  25. The World Factbook cia.gov. Arkistoitu 3 .2. 2012. Viitattu 14 .2. 2015.
  26. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  27. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  28. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  29. General Tables Bahraini Census 2010.
  30. (lokakuu 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2010-09-03. 
  31. 図録▽世界各国の宗教 .ttcn.ne.jp. Viitattu 8 .2. 2017.
  32. Adherents.com: Atheist Statistics - Agnostic adherents.com. Viitattu 8 .2. 2017.
  33. Atheism: Contemporary Rates and Patterns - Phil Zuckerman atheism.110mb.com. 21 lokakuu 2010. Arkistoitu 21 lokakuu 2010. Viitattu 8 .2. 2017.
  34. a b China (includes Tibet, Hong Kong, and Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  35. a b China (includes Tibet, Hong Kong, Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  36. a b Polls | Angus Reid Public Opinion
  37. "Global Index of Religiosity and Atheism", Gallup. Luettu 2012-11-28. 
  38. 2013 Census QuickStats about culture and identity – Religious affiliation 15 .4.2014. Statistics New Zealand. Viitattu 7 .2. 2016.
  39. Religion in England and Wales 2011 Office for National Statistics. Viitattu 25.3.2013.
  40. According to a poll by Der Spiegel magazine, only 45% believe in God, and just a quarter in Jesus Christ.
  41. Russia U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  42. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  43. C-1 Population By Religious Community Census of India. Viitattu 14 .2. 2015.
  44. Dostert, Pierre Etienne. Africa 1997 (The World Today Series). Harpers Ferry, West Virginia: Stryker-Post Publications (1997), p. 162.
  45. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fj.html
  46. Bhutan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  47. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  48. Suriname U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  49. a b Trinidad and Tobago 2011 Population and Housing Census Demographic Report Ministry of Planning and Sustainable Development Central Statistical Office. Arkistoitu 2.5.2013. Viitattu 8.6.2013.
  50. United Arab Emirates International Religious Freedom Report Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor. Viitattu 12.1.2011.
  51. Census of Population and Housing 2011 statistics.gov.lk. Viitattu 14 .2. 2015.
  52. Kuwait U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  53. Bangladesh : AT A GLANCE banbeis.gov.bd. Arkistoitu 6 .7.2011. Viitattu 14 .2. 2015.
  54. Chapter 4 : Countries of the Gulf Region (PDF) indiandiaspora.nic.in. Viitattu 8 .2. 2017.
  55. CIA – The World Factbook – Malaysia
  56. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  57. Story: Diverse religions, p. 2: Hindus teara.govt.nz. Viitattu 1 .7.2015.
  58. a b c Peringatan sp2010.bps.go.id. Viitattu 14 .2. 2015.
  59. "The World Factbook — Central Intelligence Agency". www.cia.gov. "United Kingdom".
  60. America's Changing Religious Landscape 12 .5.2015. Pew Research Center.
  61. Buddhists pewforum.org. 18 .12.2012. Viitattu 8 .2. 2017.
  62. Taiwan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  63. Asia Sentinel – Independent news and analysis about Asia's politics, economics, culture and more Asia Sentinel. Viitattu 14 .2. 2015.
  64. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  65. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  66. Presidential Election in South Korea Highlights Influence of Christian Community Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 12 .12.2007. Viitattu 14 .2. 2015.
  67. Haiti U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  68. Togo U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  69. Sudan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  70. New Zealand U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  71. South Africa U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  72. Sierra Leone U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  73. Indonesia U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  74. Palau U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  75. Neiyyar, Dil. "Sikhs threaten census legal fight", BBC News, 2010-02-25. 
  76. "Sikhs celebrate harvest festival", BBC News, 2003-05-10. 
  77. Summary Tables
  78. Punjabis Without Punjabi apnaorg.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  79. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  80. Religions in Singapore worksingapore.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  81. Articles that mention California hinducurrents.com. Arkistoitu 20 .2. 2009. Viitattu 14 .2. 2015.
  82. ENA Homepage ena.org. Viitattu 14 .2. 2015. [vanhentunut linkki]
  83. New Zealand Association of Religion Data Archives.
  84. Wayback Machine apmab.gov.au. 19 .6. 2005. Arkistoitu 19 .6. 2005.
  85. Redirect to Census data page censusdata.abs.gov.au. Viitattu 14 .2. 2015.
  86. NRI Sikhs in Italy nriinternet.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  87. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Jewish population - world 2017" Jewish data bank. Viitattu 25 .4.2019.
  88. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Most Spiritist Nations (2005) - QuickLists - The Association of Religion Data Archives thearda.com. Viitattu 8.2.2017.
  89. 2010 Census of Belize Overview belize.com. Viitattu 23.4. 2017.
  90. 2010 Census of Belize Detailed Demographics of 2000 and 2010 belize.com. Viitattu 23.4. 2017.
  91. Resident population by religion and sex Statistics Mauritius. Arkistoitu lokakuu 16, 2013. Viitattu 23.4. 2017.
  92. Chapter II, Population Composition, 2002 Census Statistics Bureau. Viitattu 23.4. 2017.
  93. Redatam Census. Barbados Statistical Service. Arkistoitu 4 lokakuu 2010. Viitattu 23.4. 2017.
  94. "Nones" on the Rise Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 9 lokakuu 2012. Viitattu 14 .2. 2015.
  95. Brazilian Institute for Geography and Statistics
  96. https://rg.ru/2013/01/15/sociologia.html
  97. RR: Religious diversity is increasing in Mexico geo-mexico.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  98. a b c Table: Christian Population in Numbers by Country Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 19 .12.2011. Viitattu 14 .2. 2015.
  99. http://www.state.gov/documents/organization/208472.pdf
  100. Religionen & Weltanschauungsgemeinschaften in Deutschland: Mitgliederzahlen remid.de. Viitattu 14 .2. 2015.
  101. [1] (archived from the original on 2007-12-20)
  102. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Jewish Population in the United States by State – Jewish Virtual Library jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 14 .2. 2015.
  103. 7340 L-3890330 00.html Israel 2010: 42% of Jews are secular ynet. Viitattu 14 .2. 2015.
  104. 2071.0 – Reflecting a Nation: Stories from the 2011 Census 2012–2013 abs.gov.au. Viitattu 14 .2. 2015.
  105. "Bangladesh: Christians Sikhs stress unity in first religious dialogue", Union of Catholic Asian News, 2 March 2009. 
  106. C-01 Appendix : Details of Religious Community Shown Under 'Other Religions And Persuasions' In Main Table C-1- 2011 (India & States/UTs) censusindia.gov.in.
  107. Population Enumeration Data (Final Population) censusindia.gov.in.
  108. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Most Baha'i Nations (2010) QuickLists > Compare Nations > Religions. The Association of Religion Data Archives. Viitattu 20.8.2013.
  109. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Most Jainist Nations (2005) Association of Religion Data Archives. Viitattu 23.7.2010.