Luettelo maailman uskontojen väkimäärästä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman uskontojen kannattajamääristä.

Kannattaja-arvio[1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uskonto Kannattajien väkimäärä Prosentti
Kristinusko &&&&&02200000000.&&&&002 200 000 000[2] 31,50%
Islam &&&&&01600000000.&&&&001 600 000 000[3] 22,32%
Sekularismi /Uskonnottomuus [4] /Agnostismi/Ateismi &&&&&01100000000.&&&&001 100 000 000 15,35%
Hindulaisuus &&&&&01000000000.&&&&001 000 000 000 13,95%
Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus) &&&&&&0394000000.&&&&00394 000 000 5,50%
Buddhalaisuus &&&&&&0376000000.&&&&00376 000 000 5,25%
Etniset uskonnot &&&&&&0300000000.&&&&00300 000 000 4,19%
Afrikkalaiset perinteiset uskonnot &&&&&&0100000000.&&&&00100 000 000 1,40%
Sikhiläisyys &&&&&&&030000000.&&&&0030 000 000 0,32%
Spiritismi &&&&&&&015000000.&&&&0015 000 000 0,21%
Juutalaisuus &&&&&&&014000000.&&&&0014 000 000 0,20%
Bahailaisuus &&&&&&&&07000000.&&&&007 000 000 0,10%
Jainalaisuus &&&&&&&&04200000.&&&&004 200 000 0,06%
Šintolaisuus &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Cao Dai &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Zarahustralaisuus &&&&&&&&02600000.&&&&002 600 000 0,04%
Tenrikyo &&&&&&&&02000000.&&&&002 000 000 0,02%
Uuspakanallisuus &&&&&&&&01000000.&&&&001 000 000 0,01%
Unitaariuniversalismi &&&&&&&&&0800000.&&&&00800 000 0,01%
Rastafarilaisuus &&&&&&&&&0600000.&&&&00600 000 0,01%
Yhteensä 7167 miljoonaa 100%

Suhteessa maan koko väestöön[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristinusko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristittyjen määrä maittain, 2014
  1. Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 100% (100% katolilaisia)
  2. Pitcairnin lippu Pitcairn 100% (100% adventistejä)[5]
  3. Samoan lippu Samoa ~99%[6] (enemmistö protestantteja)
  4. Romanian lippu Romania 99% (enemmistö ortodokseja)
  5. Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 98,3%[7] (enemmistö protestantteja)
  6. Maltan lippu Malta 98,1%[8] (enemmistö katolilaisia)
  7. Venezuelan lippu Venezuela 98%[9] (71% katolilaisia)
  8. Kreikka 98% [10] (95% ortodokeja)
  9. Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret 97,2%[11] (enemmistö protestantteja)
  10. Tongan lippu Tonga 97,2%[12] (enemmistö protestantteja)
  11. San Marinon lippu San Marino 97%[13] (~97% katolilaisia)
  12. Paraguayn lippu Paraguay 96,9%[14] (enemmistö katolilaisia)
  13. Perun lippu Peru 96,5%[15] (enemmistö katolilaisia)
  14. El Salvadorin lippu El Salvador 96,4%[16] (enemmistö katolilaisia)
  15. Kiribati 96%[17] (enemmistö protestantteja)
  16. Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio ~96%[18] (enemmistö protestantteja)
  17. Barbadoksen lippu Barbados 95,1%[19] (enemmistö protestantteja)
  18. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 94,8%[20] (enemmistö protestantteja)
  19. Itä-Timor 94,2%[21][22] (enemmistö katolilaisia)
  20. Armenian lippu Armenia 93,5%[23] (enemmistö ortodokseja)

Islam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muslimien määrä maittain 2014.
  1. Malediivien lippu Malediivit 100% (enemmistö sunneja)[24]
  2. Mauritanian lippu Mauritania 100% (enemmistö sunneja)
  3. Saudi-Arabia Saudi-Arabia 100%[25] (90–95% sunneja, 5–10% shiioja[25])
  4. Turkin lippu Turkki 99,8% (75% sunneja, 25% shiioja)[26]
  5. Somalian lippu Somalia 99,8% (enemmistö sunneja)[27]
  6. Afganistanin lippu Afganistan ~99%[28] (enemmistö sunneja, 20% shiioja)[29]
  7. Jemen 99,1% (99,9%) (53% sunneja, 47% shiioja[30])
  8. Marokon lippu Marokko 98,7% (enemmistö sunneja)
  9. Algerian lippu Algeria 98,3%[31] (enemmistö sunneja)
  10. Iran 98% (enemmistö shiioja)[32]
  11. Tunisian lippu Tunisia 98% (enemmistö sunneja)
  12. Komorit 98% (enemmistö sunneja)[33]
  13. Sudanin lippu Sudan 97%[34] (enemmistö sunneja)
  14. Libya 96,6% (99%)[35] (sunneja)
  15. Pakistanin lippu Pakistan 96,4%[36] (75% sunneja, 25% shiioja)[37]
  16. Irak 95% (enemmistö shiioja)[38]
  17. Kuwait 95% (enemmistö shiioja)
  18. Djiboutin lippu Djibouti 94% (enemmistö sunneja)[39]
  19. Nigerin lippu Niger 93% (enemmistö sunneja)[40]
  20. Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 91,6[41] (enemmistö shiioja)[42]
  21. Bangladeshin lippu Bangladesh 89,4% (sunneja)[43]
  22. Egyptin lippu Egypti 89,3% (sunneja)[44]
  23. Bahrainin lippu Bahrain 79%[45] (enemmistö shiioja)[30]

Uskonnottomuus ja ateismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uskonnottomien ja ateistien määrä maittain 2014.
  1. Tšekin lippu Tšekki 70-81% (78%)
  2. Viron lippu Viro 71–82% (76%)
  3. Japani 64–88% (76%)[46]
  4. Tanskan lippu Tanska 72%
  5. Ruotsin lippu Ruotsi 46–82% (64%)
  6. Vietnamin lippu Vietnam 44–81% (63%)
  7. Macaon lippu Macao 62%[47]
  8. Hongkong 57%[48]
  9. Ranskan lippu Ranska 43–64%[49] (54%)
  10. Norjan lippu Norja 31–72% (52%)
  11. Kiina 47%[50]
  12. Alankomaiden lippu Alankomaat 39–55% (47%)
  13. Suomen lippu Suomi 28–60% (44%)
  14. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 42%[51]
  15. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 31–52% (42%)[49]
    1. Englannin lippu Englanti ja Walesin lippu Wales 25%[52]
  16. Etelä-Korea 30–52% (41%)
  17. Saksan lippu Saksa 25[53]–55%[54] (40%)
  18. Unkarin lippu Unkari 32–46% (39%)
  19. Belgian lippu Belgia 42–43% (39%)
  20. Bulgarian lippu Bulgaria 34–40% (37%)
  21. Slovenian lippu Slovenia 35–38% (37%)
  22. Venäjän lippu Venäjä[55] 13–48% (31%)

Hindulaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hindujen määrä maittain 2013
  1. Nepalin lippu Nepal 81,3%[56]
  2. Intia 79,8%[57]
  3. Mauritiuksen lippu Mauritius 54%[58]
  4. Fidži 33,7%[59]
  5. Guyana 28%[60]
  6. Bhutanin lippu Bhutan 25%[61]
  7. Surinamen lippu Suriname 22,3%[62]
  8. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 18.2%[63]
  9. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 15%[64]
  10. Sri Lankan lippu Sri Lanka 12,6%[65]
  11. Kuwait 12%[66]
  12. Bangladeshin lippu Bangladesh 9,6%[67]
  13. Bahrainin lippu Bahrain 8,1%[68]
  14. Réunionin lippu Réunion 6,7%[69][arkistolinkki]
  15. Malesian lippu Malesia 6,3%[70]
  16. Singaporen lippu Singapore 5,1%
  17. Omanin lippu Oman 3%
  18. Seychellien lippu Seychellit 2,1%[71]
  19. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 2,0%[72]
  20. Pakistanin lippu Pakistan 1,8%
  21. Indonesia 1,7%[73]
  22. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 0,7%[74]

Buddhalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buddhalaisten määrä maittain, 2010
  1. Kambodža 96,9%
  2. Thaimaan lippu Thaimaa 93,2%
  3. Myanmarin lippu Myanmar 80,1%
  4. Sri Lankan lippu Sri Lanka 69,3%
  5. Japani 36,2%
  6. Etelä-Korea 22,9%
  7. Kiina 18,2%
  8. Malesian lippu Malesia 17,7%
  9. Vietnamin lippu Vietnam 16,4%
  10. Intia 0,8%

Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja kunfutsealaisuus)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taiwanin lippu Taiwan 33–80%[75]
  2. Kiina 30%[76]
  3. Hongkong 28%[48]
  4. Macaon lippu Macao 13,9%[47]
  5. Singaporen lippu Singapore 8,5%[77]
  6. Malesian lippu Malesia 2,6%[78]
  7. Etelä-Korea 0,2–1%[79]
  8. Vietnamin lippu Vietnam
  9. Filippiinit 0,01–0,05%

Etniset uskonnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haiti 50%[80]
  2. Guinea-Bissau 50%
  3. Kamerun 40%
  4. Togon lippu Togo 33%[81]
  5. Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 25%
  6. Sudanin lippu Sudan 25%[82]
  7. Beninin lippu Benin 23%
  8. Burundin lippu Burundi 20%
  9. Burkina Fason lippu Burkina Faso 15%
  10. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 15%[83]
  11. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 15%[84]
  12. Kongon demokraattinen tasavalta 12%
  13. Keski-Afrikan tasavalta 10%
  14. Gabon 10%
  15. Lesotho 10%
  16. Nigerian lippu Nigeria 10%
  17. Sierra Leonen lippu Sierra Leone 10%[85]
  18. Indonesia 9%[86]
  19. Kenia 9%
  20. Palaun lippu Palau 9%[87]
  21. Ghana 8,5%
  22. Guinea 5%

Sikhiläisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 1,9%
  2. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1,2%[88][89]
  3. Kanada 0,9%[90]
  4. Malesian lippu Malesia 0,5%[91]
  5. Fidži 0,3%[92]
  6. Singaporen lippu Singapore 0,3%[93][94]
  7. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 0,2%[95][96]
  8. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 0,2%[97]
  9. Australian lippu Australia 0,1%[98][99]
  10. Italia 0,1%[100]

Juutalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juutalaisten lukumäärä maittain.
  1. Israelin lippu Israel 75,4%[101]
  2. Palestiinan lippu Palestiina (vain Länsiranta) 12–14% [102]
  3. Monacon lippu Monaco 2,9%[103]
  4. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 2,1%[104]
  5. Gibraltarin lippu Gibraltar 2,1%
  6. Caymansaarten lippu Caymansaaret 1,7%[105]
  7. Alankomaiden Antillien lippu Alankomaiden Antillit^ 1,3%
  8. Kanada 1,1%
  9. Ranskan lippu Ranska 0,8%[106]
  10. Argentiinan lippu Argentiina 0,6%[107]
  11. Uruguayn lippu Uruguay 0,5%[108]
  12. Australian lippu Australia 0,5%
  13. Unkarin lippu Unkari 0,5%[109]
  14. Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0,5%[109]
  15. Latvia 0,3%[109]
  16. Saksan lippu Saksa 0,25%[53]
  17. Alankomaiden lippu Alankomaat 0,2%[110]
  18. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 0,2%[109]
  19. Ukrainan lippu Ukraina 0,2%[109]
  20. Venäjän lippu Venäjä 0,09%[111]

Spiritismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuuba 10,3%
  2. Jamaika 10,2%
  3. Brasilian lippu Brasilia 4,8%
  4. Surinamen lippu Suriname 3,6%
  5. Haiti 2,7%
  6. Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 2,2%
  7. Bahaman lippu Bahama 1,9%
  8. Nicaraguan lippu Nicaragua 1,5%
  9. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1,4%
  10. Guyana 1,3%
  11. Venezuelan lippu Venezuela 1,1%
  12. Kolumbia 1,0%
  13. Belizen lippu Belize 1,0%
  14. Honduras 0,9%
  15. Puerto Ricon lippu Puerto Rico 0,7%
  16. Panaman lippu Panama 0,5%
  17. Islannin lippu Islanti 0,5%
  18. Guadeloupen lippu Guadeloupe 0,4%
  19. Argentiinan lippu Argentiina 0,2%
  20. Guatemala 0,2%

Bahai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Belizen lippu Belize 2,5% [112][113]
  2. Bolivian lippu Bolivia 2,2%
  3. Sambian lippu Sambia 1,8%
  4. Mauritiuksen lippu Mauritius 1,8% [114]
  5. Guyana 1,6% [115]
  6. Vanuatun lippu Vanuatu 1,4%
  7. Barbadoksen lippu Barbados 1,2% [116]
  8. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1,2%
  9. Panaman lippu Panama 1,2%
  10. Kenia 1,0%
  11. Lesotho 0,9%
  12. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 0,9%
  13. Réunionin lippu Réunion 0,9%
  14. Tšadin lippu Tšad 0,9%
  15. Botswanan lippu Botswana 0,8%
  16. Gambia 0,8%
  17. Surinamen lippu Suriname 0,8%
  18. Kongon tasavalta 0,6%
  19. Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 0,6%
  20. Venezuelan lippu Venezuela 0,6%

Jainalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 0,3%
  2. Surinamen lippu Suriname 0,3%
  3. Fidži 0,2%
  4. Kenia 0,2%

Yhteensä maan koko väestöön[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristinusko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 229 157 250[117]
  2. Brasilian lippu Brasilia 169 213 130[118]
  3. Venäjän lippu Venäjä 114 198 444[119]
  4. Meksikon lippu Meksiko 106 204 560[120]
  5. Nigerian lippu Nigeria 80 510 000[121]
  6. Filippiinit 78 790 000[122]
  7. Kiina 67 070 000[121]
  8. Kongon demokraattinen tasavalta 63 150 000[121]
  9. Ranskan lippu Ranska 55 948 600
  10. Italia 55 832 000
  11. Etiopia 51 477 950
  12. Saksan lippu Saksa 50 752 580[123]
  13. Kolumbia 44 502 000
  14. Ukrainan lippu Ukraina 41 973 000
  15. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 40 243 000
  16. Espanjan lippu Espanja 38 568 000
  17. Puolan lippu Puola 36 526 000
  18. Kenia 33 625 790
  19. Argentiinan lippu Argentiina 33 497 100
  20. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 33 200 417
  21. Ugandan lippu Uganda 29 943 000
  22. Intia 28 436 000
  23. Venezuelan lippu Venezuela 28 340 790
  24. Perun lippu Peru 27 365 100
  25. Indonesia 24 123 000

Islam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Islaminuskoisten määrä valtioittain (väkimäärä)
  1. Indonesia 206 986 560[73]
  2. Pakistanin lippu Pakistan 180 608 292
  3. Intia 172 000 000
  4. Bangladeshin lippu Bangladesh 132 937 800
  5. Nigerian lippu Nigeria 80 000 000
  6. Iran 73 238 340
  7. Egyptin lippu Egypti 70 056 000
  8. Turkin lippu Turkki 70 036 838
  9. Algerian lippu Algeria 36 092 810
  10. Marokon lippu Marokko 31 351 800
  11. Afganistanin lippu Afganistan 30 112 680
  12. Sudanin lippu Sudan 30 064 180
  13. Irak 29 767 300
  14. Etiopia 28 120 050
  15. Saudi-Arabia Saudi-Arabia 26 624 560
  16. Uzbekistanin lippu Uzbekistan 25 628 240
  17. Jemen 23 836 523
  18. Kiina 20 095 870
  19. Syyrian lippu Syyria 19 601 750
  20. Malesian lippu Malesia 17 085 402

Buddhalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kiina 244 130 000
  2. Thaimaan lippu Thaimaa 64 420 000
  3. Japani 45 820 000
  4. Myanmarin lippu Myanmar 38 410 000
  5. Intia 9 250 000
  6. Malesian lippu Malesia 5 010 000
  7. Sri Lankan lippu Sri Lanka 4 450 000
  8. Vietnamin lippu Vietnam 4 380 000
  9. Kambodža 3 690 000
  10. Etelä-Korea 1 050 000

Hindulaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 957 636 314
  2. Nepalin lippu Nepal 21 354 570
  3. Bangladeshin lippu Bangladesh 14 274 430
  4. Indonesia 4 012 470[73]
  5. Pakistanin lippu Pakistan 2 603 895
  6. Sri Lankan lippu Sri Lanka 2 554 606
  7. Malesian lippu Malesia 1 700 100
  8. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1 543 730
  9. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 1 239 610
  10. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 749 870
  11. Mauritiuksen lippu Mauritius 665 820
  12. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 630 000
  13. Kanada 497 960
  14. Tansanian lippu Tansania 403 570
  15. Kuwait 328 440
  16. Australian lippu Australia 275 500
  17. Singaporen lippu Singapore 264 370
  18. Fidži 261 097[59]
  19. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 240 100[63]
  20. Myanmarin lippu Myanmar 203 000[124]
  21. Bhutanin lippu Bhutan 177 100
  22. Saksan lippu Saksa 120 000

Juutalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 6 588 065[125]
  2. Israelin lippu Israel 5 907 500[126]
  3. Ranskan lippu Ranska 493 600
  4. Kanada 375 000[109]
  5. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 291 000[109]
  6. Venäjän lippu Venäjä 194 000[109]
  7. Argentiinan lippu Argentiina 181 800[109]
  8. Saksan lippu Saksa 119 000[109]
  9. Australian lippu Australia 97 300[127]
  10. Brasilian lippu Brasilia 95 300[109]
  11. Ukrainan lippu Ukraina 70 200[109]
  12. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 67 000[109]
  13. Unkarin lippu Unkari 48 200[109]
  14. Meksikon lippu Meksiko 39 200[109]
  15. Belgian lippu Belgia 30 000[109]
  16. Italia 28 200[109]
  17. Chilen lippu Chile 18 500[109]
  18. Turkin lippu Turkki 17 400[109]
  19. Uruguayn lippu Uruguay 17 300[109]
  20. Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 12 000[109]

Sikhiläisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 22 892 600
  2. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 853 000
  3. Kanada 620 200
  4. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 500 010
  5. Malesian lippu Malesia 120 000
  6. Bangladeshin lippu Bangladesh 100 000[128]
  7. Australian lippu Australia 72 300
  8. Italia 70 000
  9. Thaimaan lippu Thaimaa 70 000
  10. Myanmarin lippu Myanmar 70 000
  11. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 50 000
  12. Saksan lippu Saksa 40 000
  13. Mauritiuksen lippu Mauritius 37 700
  14. Australian lippu Australia 72 300
  15. Pakistanin lippu Pakistan 29 150
  16. Kenia 20 000
  17. Kuwait 20 000
  18. Filippiinit 20 000
  19. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 17 400
  20. Indonesia 15 000
  21. Singaporen lippu Singapore 14 500

Bahailaisuus[129][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 1 897 651 [130][131]
  2. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 512 864
  3. Kenia 422 782
  4. Vietnamin lippu Vietnam 388 802
  5. Kongon demokraattinen tasavalta 282 916
  6. Filippiinit 275 069
  7. Iran 251 127
  8. Sambian lippu Sambia 241 112
  9. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 238 532
  10. Bolivian lippu Bolivia 215 359
  11. Tansanian lippu Tansania 190 419
  12. Venezuelan lippu Venezuela 169 811
  13. Ugandan lippu Uganda 95 098
  14. Tšadin lippu Tšad 94 499
  15. Pakistanin lippu Pakistan 87 259
  16. Myanmarin lippu Myanmar 78 915
  17. Kolumbia 70 504
  18. Malesian lippu Malesia 67 549
  19. Thaimaan lippu Thaimaa 65 096
  20. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 59 898

Jainalaisuus[132][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intia 5 146 697
  2. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 79 459
  3. Kenia 68 848
  4. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 16 869
  5. Kanada 12 101
  6. Tansanian lippu Tansania 9 002
  7. Nepalin lippu Nepal 6 800
  8. Ugandan lippu Uganda 2 663
  9. Myanmarin lippu Myanmar 2 398
  10. Malesian lippu Malesia 2 052
  11. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 918
  12. Fidži 1 573
  13. Japani 1 535
  14. Australian lippu Australia 1 449
  15. Surinamen lippu Suriname 1 217
  16. Réunionin lippu Réunion 981
  17. Belgian lippu Belgia 815
  18. Jemen 229

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Major Religions of the World Ranked by Number of Adherents Viitattu 19 Jun 2010.
  2. ANALYSIS: Global Christianity 19.12.2011. Pewforum.org. Viitattu 17.8.2012.
  3. Executive Summary The Future of the Global Muslim Population. Pew Research Center. Viitattu 22 December 2011.
  4. Global Index of Religion and Atheism: Press Release Arkistoitu 16 October 2012. Viitattu 1 July 2015.
  5. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  6. Catholic Church Viitattu 14 February 2015.
  7. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  8. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  9. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  10. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  11. Marshall Islands U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  12. 2006 Tonga Census Viitattu 14 February 2015.
  13. San Marino International Religious Freedom Report 2006. US Department of State: Diplomacy in Action. Viitattu 16.8.2012.
  14. US Department of State – Paraguay – International Religious Freedom Report 2005 Viitattu 3.6.2007.
  15. The Association of Religion Data Archives National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  16. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  17. Kiribati U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  18. Micronesia, Federated States of U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  19. Barbados U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  20. Papua New Guinea, Religion and Social Profile – National Profiles – International Data – TheARDA Viitattu 14 February 2015.
  21. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  22. http://www.state.gr
  23. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  24. Maldives, South Asia Viitattu 14 February 2015.
  25. a b Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World’s Muslim Population October 2009. Pew Research Center.
  26. The Alevi of Anatolia December 1995. angelfire.com. Arkistoitu 23 April 2012.
  27. http://www.csbsju.edu/Documents/Peace%20Studies/pdf/New_Beginnings_Bilow_Cusub.pdf
  28. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  29. (October 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2010-09-03. 
  30. a b The population of Shia: How many Shia are there in the world?
  31. africaglobal-sistercities.org Viitattu 14 February 2015.
  32. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  33. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  34. 404 – UNDP Viitattu 14 February 2015.
  35. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  36. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  37. Shia Muslims Population
  38. Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World’s Muslim Population Pew Research Center. October 7, 2009. Viitattu 28.1.2011.
  39. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  40. Niger, worldprayermap.co.uk (archived from the original on 2013-08-27)
  41. The World Factbook May 18, 2015. ”91.6%” Viitattu 23 May 2015.
  42. Berkley Center for Religion Peace and World Affairs July 2012. Georgetown University. Viitattu 23 May 2015.
  43. http://www.bbs.gov.bd/WebTestApplication/userfiles/Image/SVRS/SVRS-10.pdf
  44. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  45. General Tables Bahraini Census 2010.
  46. Most Endorsed FREE Website Hosting Provider – Page Not Found Viitattu 14 February 2015.
  47. a b China (includes Tibet, Hong Kong, and Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  48. a b China (includes Tibet, Hong Kong, Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  49. a b Polls | Angus Reid Public Opinion
  50. "Global Index of Religiosity and Atheism", Gallup. Luettu 2012-11-28. 
  51. 2013 Census QuickStats about culture and identity – Religious affiliation 15 April 2014. Statistics New Zealand. Viitattu 7 February 2016.
  52. Religion in England and Wales 2011 Office for National Statistics. Viitattu 25.3.2013.
  53. a b Germany U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  54. According to a poll by Der Spiegel magazine, only 45% believe in God, and just a quarter in Jesus Christ.
  55. Russia U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  56. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  57. C-1 Population By Religious Community Census of India. Viitattu 14 February 2015.
  58. Dostert, Pierre Etienne. Africa 1997 (The World Today Series). Harpers Ferry, West Virginia: Stryker-Post Publications (1997), p. 162.
  59. a b Fiji Islands Bureau of Statistics – Religion
  60. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  61. Bhutan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  62. Suriname U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  63. a b http://www.cso.gov.tt/sites/default/files/content/images/census/TRINIDAD%20AND%20TOBAGO%202011%20Demographic%20Report.pdf
  64. United Arab Emirates International Religious Freedom Report Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor. Viitattu 12.1.2011.
  65. Census of Population and Housing 2011 Viitattu 14 February 2015.
  66. Kuwait U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  67. Bangladesh : AT A GLANCE Viitattu 14 February 2015.
  68. http://indiandiaspora.nic.in/diasporapdf/chapter4.pdf
  69. [1]
  70. CIA – The World Factbook – Malaysia Malline:Webarchive
  71. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  72. http://www.teara.govt.nz/en/diverse-religions/page-2 Story: Diverse religions, p. 2: Hindus Te Ara: The Encyclopedia of New Zealand 2015
  73. a b c Peringatan Viitattu 14 February 2015.
  74. America’s Changing Religious Landscape 12 May 2015. Pew Research Center.
  75. Taiwan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  76. Asia Sentinel – Independent news and analysis about Asia's politics, economics, culture and more Asia Sentinel. Viitattu 14 February 2015.
  77. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  78. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  79. Presidential Election in South Korea Highlights Influence of Christian Community Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 12 December 2007. Viitattu 14 February 2015.
  80. Haiti U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  81. Togo U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  82. Sudan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  83. New Zealand U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  84. South Africa U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  85. Sierra Leone U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  86. Indonesia U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  87. Palau U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  88. Neiyyar, Dil. "Sikhs threaten census legal fight", BBC News, 2010-02-25. 
  89. "Sikhs celebrate harvest festival", BBC News, 2003-05-10. 
  90. Summary Tables
  91. Punjabis Without Punjabi Viitattu 14 February 2015.
  92. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  93. Religions in Singapore Viitattu 14 February 2015.
  94. focussingapore.com/information_singapore/singapore_religions/sikhism.htm
  95. Articles that mention California Viitattu 14 February 2015.
  96. ENA Homepage Viitattu 14 February 2015.
  97. New Zealand Association of Religion Data Archives.
  98. http://web.archive.org/web/20050619070219/http://www.apmab.gov.au/guide/religious2/religious_guide.pdf
  99. Redirect to Census data page Viitattu 14 February 2015.
  100. NRI Sikhs in Italy Viitattu 14 February 2015.
  101. Israel on eve of Rosh Hoshanah: Population hits 7.5m, 75.4% Jewish Haaretz.com. 16 September 2009. Viitattu 14 February 2015.
  102. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  103. Joshua Project: Country – Monaco :: Joshua Project Joshua Project Viitattu 14 February 2015.
  104. Jewish Population in the United States, 2011
  105. Cayman Islands
  106. Jewish Population of the World – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  107. "The Jewish People: Annual Assessment"[vanhentunut linkki]
  108. http://www.ine.gub.uy/enha2006/flash/Flash%206_Religion.pdf
  109. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Jewish Population of the World – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  110. Netherlands — Multicultural Netherlands
  111. Главная страница проекта "Арена" : Некоммерческая Исследовательская Служба "Среда" Viitattu 14 February 2015.
  112. 2010 Census of Belize Overview Viitattu April 23, 2017.
  113. 2010 Census of Belize Detailed Demographics of 2000 and 2010 Viitattu April 23, 2017.
  114. Resident population by religion and sex Statistics Mauritius. Arkistoitu October 16, 2013. Viitattu April 23, 2017.
  115. Chapter II, Population Composition, 2002 Census Statistics Bureau. Viitattu April 23, 2017.
  116. Redatam Census. Barbados Statistical Service. Arkistoitu 4 October 2010. Viitattu April 23, 2017.
  117. "Nones" on the Rise Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 9 October 2012. Viitattu 14 February 2015.
  118. Brazilian Institute for Geography and Statistics
  119. https://rg.ru/2013/01/15/sociologia.html
  120. RR: Religious diversity is increasing in Mexico Viitattu 14 February 2015.
  121. a b c Table: Christian Population in Numbers by Country Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 19 December 2011. Viitattu 14 February 2015.
  122. http://www.state.gov/documents/organization/208472.pdf
  123. Religionen & Weltanschauungsgemeinschaften in Deutschland: Mitgliederzahlen Viitattu 14 February 2015.
  124. [2] (archived from the original on 2007-12-20)
  125. Jewish Population in the United States by State – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  126. 7340 L-3890330 00.html Israel 2010: 42% of Jews are secular ynet. Viitattu 14 February 2015.
  127. 2071.0 – Reflecting a Nation: Stories from the 2011 Census 2012–2013 Viitattu 14 February 2015.
  128. "Bangladesh: Christians Sikhs stress unity in first religious dialogue", Union of Catholic Asian News, 2 March 2009. 
  129. Most Baha'i Nations (2010) QuickLists > Compare Nations > Religions. The Association of Religion Data Archives. Viitattu 20.8.2013.
  130. C-01 Appendix : Details of Religious Community Shown Under 'Other Religions And Persuasions' In Main Table C-1- 2011 (India & States/UTs)
  131. Population Enumeration Data (Final Population)
  132. Most Jainist Nations (2005) Association of Religion Data Archives. Viitattu 23.7.2010.