Luettelo valtioista asukastiheyden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asukastiheys valtioittain vuonna 2006

Tämä on luettelo maailman valtioista asukastiheyden mukaisessa suuruusjärjestyksessä. Vertailussa on itsenäisten valtioiden lisäksi useita epäitsenäisiä alueita sekä Euroopan unioni, joille ei ole annettu järjestyslukua.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Sija
(territorio huomioitu)
Valtio tai territorio Pinta-ala (km²) Väkiluku Väestötiheys
(asukas/per km²)
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 4 324 782 486 642 177 113
1 Macaon lippu Macao 29 582 000 20 069
1 2 Monacon lippu Monaco 2 36 136 18 068
2 3 Singaporen lippu Singapore 716 5 399 200 7 669
4 Hongkong 1101 7 173 900 6 516
5 Gibraltarin lippu Gibraltar 7 29 752 4 250
3 6 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 0,44 932 2 118
4 7 Bahrainin lippu Bahrain 665 698 585 1 051
5 8 Maltan lippu Malta 316 400 214 1 267
9 Bermudan lippu Bermuda 53,3 65 773 1 234
10 Sint Maartenin lippu Sint Maarten 34 37 429 1 101
6 11 Malediivien lippu Malediivit 300 359 008 1 197
7 12 Bangladeshin lippu Bangladesh 144 000 147 365 352 1 023
13 Jersey 116 97 857 844
14 Guernsey 78 65 409 839
15 Palestiinan lippu Palestiina 6220 4 420 549 734
16 Saint Martinin lippu Saint-Martin 54 36 979 685
8 17 Taiwanin lippu Taiwan 36 191 23 361 147 645
9 18 Barbadoksen lippu Barbados 431 279 912 649
10 19 Mauritiuksen lippu Mauritius 2 040 1 240 827 608
20 Mayotten lippu Mayotte 374 201 234 538
11 21 San Marinon lippu San Marino 61 32 382 531
22 Aruban lippu Aruba 193 71 891 372
12 23 Etelä-Korea 98 480 48 846 823 496
13 24 Alankomaiden lippu Alankomaat 41 526 16 491 461 397
14 25 Naurun lippu Nauru 21 13 287 633
15 26 Libanon 10 400 3 874 050 373
16 27 Tuvalun lippu Tuvalu 26 11 810 454
28 Saint-Barthélemyn lippu Saint-Barthélemy 21 8 938 426
17 29 Ruandan lippu Ruanda 26 338 8 648 248 328
30 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 13 790 3 927 188 285
18 31 Intia 3 287 590 1 095 351 995 333
19 32 Komorit 2 170 690 948 318
20 33 Haiti 27 750 8 308 504 299
21 34 Israelin lippu Israel 20 770 6 352 117 306
22 35 Belgian lippu Belgia 30 528 10 379 067 340
23 36 Burundin lippu Burundi 27 830 8 090 068 291
37 Martiniquen lippu Martinique 1 100 436 131 396
38 Curaçaon lippu Curaçao 444 150 563 339
24 39 Japani 377 835 127 463 611 337
25 40 Filippiinit 300 000 89 468 677 298
41 Réunionin lippu Réunion 2 517 787 584 313
26 42 Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret 181,3 60 422 333
27 43 Sri Lankan lippu Sri Lanka 65 610 20 222 240 308
44 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 1 910 108 605 57
28 45 El Salvadorin lippu El Salvador 21 040 6 822 378 324
29 46 Grenada 344 89 703 261
47 Guam 541,3 171 019 316
48 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 199 57 794 290
30 49 Saint Lucian lippu Saint Lucia 616 168 458 273
31 50 Vietnamin lippu Vietnam 329 560 84 402 966 256
32 51 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 244 820 60 609 153 248
33 52 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 389 117 848 303
34 53 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 5 128 1 065 842 208
54 Guadeloupen lippu Guadeloupe 1 780 452 776 254
35 55 Jamaika 10 991 2 758 124 251
36 56 Pakistanin lippu Pakistan 803 940 165 803 560 206
37 57 Liechtenstein 160 33 987 212
38 58 Saksan lippu Saksa 357 021 82 422 299 231
59 Caymansaarten lippu Caymansaaret 262 45 436 173
39 60 Luxemburg 2 586 474 413 183
40 61 Kuwait 17 820 2 418 393 136
41 62 Seychellien lippu Seychellit 455 81 541 179
42 63 Italia 301 340 60 813 987 202
43 64 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 48 730 9 183 984 188
44 65 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 120 540 23 113 019 192
45 66 Sveitsin lippu Sveitsi 41 290 7 523 934 182
67 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 153 23 098 151
46 68 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 442,6 69 108 156
47 69 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 261 39 129 150
48 70 Nigerian lippu Nigeria 923 768 131 859 731 143
49 71 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 1 001 193 413 193
50 72 Nepalin lippu Nepal 147 181 28 287 147 192
51 73 Qatarin lippu Qatar 11 437 885 359 77
52 74 Gambia 11 300 1 641 564 145
75 Kosovon lippu Kosovo 10 910 1 815 606 166
53 76 Andorran lippu Andorra 468 71 201 152
77 Mansaaren lippu Mansaari 572 75 441 132
54 78 Kiribati 811 105 432 130
55 79 Kypros 9 250 784 301 85
56 80 Tongan lippu Tonga 748 114 689 153
57 81 Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio 702 108 004 154
58 82 Guatemala 108 890 12 293 545 113
59 83 Kiina 9 596 960 1 313 973 713 137
60 84 Ugandan lippu Uganda 236 040 28 195 754 119
85 Tokelaun lippu Tokelau 10 1 392 139
86 Anguillan lippu Anguilla 102 13 477 132
61 87 Tšekin lippu Tšekki 78 866 10 235 455 130
88 Transnistrian lippu Transnistria 4 163 555 300 129
62 89 Tanskan lippu Tanska 43 094 5 450 661 126
63 90 Thaimaan lippu Thaimaa 514 000 64 631 595 126
64 91 Indonesia 1 919 440 245 452 739 128
65 92 Puolan lippu Puola 312 685 38 536 869 123
66 93 Kap Verde 4 033 420 979 104
67 94 Malawin lippu Malawi 118 480 13 013 926 110
95 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 477 82 459 173
68 96 Ranskan lippu Ranska 547 030 60 876 136 111
69 97 Syyrian lippu Syyria 185 180 18 881 361 102
70 98 Portugalin lippu Portugali 92 391 10 605 870 115
71 99 Slovakian lippu Slovakia 48 845 5 439 448 111
72 100 Togon lippu Togo 56 785 5 548 702 98
73 101 Unkarin lippu Unkari 93 030 9 981 334 107
74 102 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 86 600 7 961 619 92
75 103 Moldovan lippu Moldova 33 843 4 466 706 132
76 104 Ghana 239 460 22 409 572 94
77 105 Kuuba 110 860 11 382 820 103
78 106 Armenian lippu Armenia 29 800 2 976 372 100
79 107 Slovenian lippu Slovenia 20 273 2 010 347 99
80 108 Itävalta 83 870 8 192 880 98
81 109 Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat 82 880 2 602 713 31
82 110 Turkin lippu Turkki 780 580 70 413 958 90
83 111 Albanian lippu Albania 28 748 3 581 655 125
84 112 Dominican lippu Dominica 754 68 910 91
85 113 Espanjan lippu Espanja 504 782 40 397 842 80
86 114 Serbian lippu Serbia 88 361 9 396 411 106
87 115 Beninin lippu Benin 112 620 7 862 944 70
88 116 Costa Rican lippu Costa Rica 51 100 4 075 261 80
89 117 Malesian lippu Malesia 329 750 24 385 858 74
118 Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros 3 355 294 906 88
90 119 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 71 740 6 005 250 84
91 120 Romanian lippu Romania 237 500 22 303 552 94
92 121 Egyptin lippu Egypti 1 001 450 78 887 007 79
93 122 Kreikka 131 940 10 688 058 81
94 123 Etiopia 1 127 127 74 777 981 66
95 124 Makedonian lippu. Makedonia 25 333 2 050 554 81
96 125 Myanmarin lippu Myanmar 678 500 47 382 633 70
97 126 Irak 437 072 26 783 383 61
98 127 Kroatia 56 542 4 494 749 79
128 Ranskan Polynesia 4 167 274 578 66
99 129 Ukrainan lippu Ukraina 603 700 46 710 816 77
100 130 Honduras 112 090 7 326 496 65
101 131 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 51 129 4 498 976 88
102 132 Marokon lippu. Marokko 446 550 33 241 259 74
103 133 Kambodža 181 040 13 881 427 77
104 134 Jordania 92 300 5 906 760 64
105 135 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 322 460 17 654 843 55
106 136 Swazimaan lippu Swazimaa 17 363 1 136 334 65
107 137 Itä-Timor 15 007 1 062 777 71
108 138 Senegalin lippu Senegal 196 190 11 987 121 61
109 139 Lesotho 30 355 2 022 331 67
110 140 Brunein lippu Brunei 5 770 379 444 66
111 141 Kenia 582 650 34 707 817 60
112 142 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 447 400 27 307 134 61
113 143 Samoan lippu Samoa 2 944 176 908 60
114 144 Tunisian lippu Tunisia 163 610 10 175 014 62
115 145 Bulgarian lippu Bulgaria 110 910 7 385 367 67
146 Alankomaiden Antillien lippu Alankomaiden Antillit 322 21 133 66
147 Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari 34,6 1 828 53
116 148 Irlanti 70 280 4 062 235 58
117 149 Georgia 69 700 4 661 473 67
118 150 Burkina Fason lippu Burkina Faso 274 200 13 902 972 51
151 Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret 430 21 152 49
152 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 236,7 21 388 90
119 153 Ecuadorin lippu Ecuador 283 560 13 547 510 48
120 154 Meksikon lippu Meksiko 1 972 550 107 449 525 54
121 155 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 28 051 540 109 19,3
122 156 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 143 100 7 320 815 51
123 157 Jemen 527 970 21 456 188 41
124 158 Eritrean lippu Eritrea 121 320 4 786 994 39
125 159 Tansanian lippu Tansania 945 087 37 445 392 40
126 160 Nicaraguan lippu Nicaragua 129 494 5 570 129 43
161 Montserratin lippu Montserrat 102 9 439 93
162 Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 274 16 025 58
127 163 Iran 1 648 000 68 688 433 42
128 164 Fidži 18 270 905 949 50
129 165 Panaman lippu Panama 78 200 3 191 319 41
130 166 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 207 600 10 293 011 50
131 167 Liettua 65 200 3 585 906 55
132 168 Montenegron lippu Montenegro 14 026 630 548 45
133 169 Guinea 245 857 9 690 222 39
134 170 Kamerun 475 440 17 340 702 36
135 171 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 219 912 44 187 637 36
136 172 Palaun lippu Palau 458 20 579 45
137 173 Guinea-Bissau 36 120 1 442 029 40
138 174 Kolumbia 1 138 910 43 593 035 38
139 175 Afganistanin lippu Afganistan 647 500 31 056 997 48
176 Kookossaaret (Keelingsaaret) 14 628 45
140 177 Djiboutin lippu Djibouti 23 000 486 530 21
141 178 Liberia 111 370 3 042 004 27
142 179 Madagaskarin lippu Madagaskar 587 040 18 595 469 32
180 Saint Helenan lippu Saint Helena 413 7 502 18,2
143 181 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 9 631 420 298 444 215 31
182 Färsaaret 1 399 47 246 34
144 183 Zimbabwen lippu Zimbabwe 390 580 12 236 805 31
145 184 Venezuelan lippu Venezuela 912 050 25 730 435 28
146 185 Latvia 64 589 2 274 735 35
147 186 Mosambikin lippu Mosambik 801 590 19 686 505 25
148 187 Viron lippu Viro 45 226 1 324 333 29
188 Abhasian lippu Abhasia 8 600 240 755 28
149 189 Kongon demokraattinen tasavalta 2 345 410 62 660 551 27
150 190 Laos 236 800 6 368 481 27
151 191 Kirgisia 198 500 5 213 898 26
192 Somalimaan lippu Somalimaa 137 600 5 213 898 26
152 193 Bahaman lippu Bahama 13 940 303 770 22
194 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 242 7 026 29
153 195 Perun lippu Peru 1 285 220 28 302 603 22
154 196 Brasilian lippu Brasilia 8 511 965 188 078 227 22
155 197 Ruotsin lippu Ruotsi 449 964 9 016 596 20,0
156 198 Chilen lippu Chile 756 950 16 134 219 21
157 199 Vanuatun lippu Vanuatu 12 200 208 869 17,1
158 200 Bhutanin lippu Bhutan 47 000 2 279 723 49
159 201 Uruguayn lippu Uruguay 176 220 3 431 932 19,5
202 Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa 1 552 28 502 18,4
159 203 Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia 3 900 55 000 19,5
160 204 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 28 450 552 438 19,4
161 205 Suomen lippu Suomi 338 145 5 231 372 15,5
206 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 644 329 11 296 000 17,5
162 207 Sambian lippu Sambia 752 614 11 502 010 15,3
163 208 Sudanin lippu Sudan 2 505 810 41 236 378 16,5
164 209 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 268 680 4 076 140 15,2
165 210 Angolan lippu Angola 1 246 700 12 127 071 9,7
166 211 Paraguayn lippu Paraguay 406 750 6 506 464 16,0
167 212 Algerian lippu Algeria 2 381 740 32 930 091 13,8
161 213 Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta 11 458 148 100 12
168 214 Norjan lippu Norja 323 802 4 610 820 14,2
169 215 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 462 840 5 670 544 12,3
216 Joulusaari 135 361 2,7
170 217 Somalian lippu Somalia 637 657 8 863 338 13,9
171 218 Argentiinan lippu Argentiina 2 766 890 39 921 833 14,4
172 219 Nigerin lippu Niger 1 267 000 12 525 094 9,9
220 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 19 060 219 246 11,5
173 221 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1 960 582 27 019 731 13,8
174 222 Belizen lippu Belize 22 966 287 730 12,5
175 223 Kongon tasavalta 342 000 3 702 314 10,8
176 224 Omanin lippu Oman 212 460 3 102 229 14,6
177 225 Malin lippu. Mali 1 240 000 11 716 829 9,5
178 226 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 488 100 5 042 920 10,3
179 227 Bolivian lippu Bolivia 1 098 580 8 989 046 8,2
180 228 Tšadin lippu Tšad 1 284 000 9 944 201 7,7
181 229 Venäjän lippu Venäjä 17 075 200 142 893 540 8,4
182 230 Keski-Afrikan tasavalta 622 984 4 303 356 6,9
183 231 Kazakstan 2 717 300 15 233 244 5,6
184 232 Gabon 267 667 1 424 906 5,3
233 Niuen lippu Niue 260 2 166 8,3
185 234 Kanada 9 984 670 33 098 932 3,3
186 235 Libya 1 759 540 5 900 754 3,4
187 236 Mauritanian lippu Mauritania 1 030 700 3 177 388 3,1
188 237 Botswanan lippu Botswana 600 370 1 639 833 2,7
189 238 Guyana 214 970 767 245 3,6
190 239 Australian lippu Australia 7 686 850 20 264 082 2,6
191 240 Surinamen lippu Suriname 163 270 439 117 2,7
192 241 Islannin lippu Islanti 103 000 299 388 2,9
193 242 Namibian lippu Namibia 825 418 2 044 147 2,5
243 Ranskan Guiana Ranskan Guiana 91 000 199 509 2,2
244 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 266 000 273 008 1,0
194 245 Mongolian lippu Mongolia 1 564 116 2 832 224 1,8
246 Pitcairnin lippu Pitcairn 47 45 1,0
247 Falklandinsaaret 12 173 2 967 0,24
248 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret 62 427 2 643 0,09
249 Grönlannin lippu Grönlanti 2 166 086 56 361 0,03