Luettelo valtioista pinta-alan mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valtioiden pinta-alat.

Tämä on luettelo maailman maista pinta-alan mukaisessa suuruusjärjestyksessä. Pinta-alat on annettu neliökilometreinä.

Valtiot ja erillisalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[1]
Valtio[1] Yhteensä[1] km2 Maa pinta-ala[1] km2 vesistö pinta-ala[1] km2  % vettä[1]
Maapallo 510 072 000 km² 148 940 000 km² 361 132 000 km² 70,8
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Venäjän lippu Venäjä 17 098 242 km² 16 377 742 km² 720 500 km² 4,21
Etelämanner 14 000 000 km² 14 000 000 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Kanada 9 984 670 km² 9 093 507 km² 891 163 km² 8,93
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Kiina 9 706 961 km² 9 569 901 km² 137 060 km² 1,41
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 9 629 091 km² 9 158 960 km² 470 131 km² 2,23
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Brasilian lippu Brasilia 8 514 877 km² 8 459 417 km² 55 460 km² 0,65
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Australian lippu Australia 7 692 024 km² 7 682 300 km² 58 920 km² 0,76
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 4 381 376 km² 3,08
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Intia 3 166 414 km² 2 973 193 km² 314 070 km² 9,55
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Argentiinan lippu Argentiina 2 780 400 km² 2 736 690 km² 43 710 km² 1,57
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Kazakstan 2 724 900 km² 2 699 700 km² 25 200 km² 0,92
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Algerian lippu Algeria 2 381 741 km² 2 381 741 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011 Kongon demokraattinen tasavalta 2 344 858 km² 2 267 048 km² 77 810 km² 3,32
Grönlannin lippu Grönlanti 2 166 086 km² 2 166 086 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 2 149 690 km² 2 149 690 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013 Meksikon lippu Meksiko 1 964 375 km² 1 943 945 km² 20 430 km² 1,04
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014 Indonesia 1 904 569 km² 1 811 569 km² 93 000 km² 4,88
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 Sudanin lippu Sudan 1 861 484 km²
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016 Libya 1 759 540 km² 1 759 540 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 Iran 1 648 195 km² 1 531 595 km² 116 600 km² 7,07
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 Mongolian lippu Mongolia 1 564 110 km² 1 553 556 km² 10 560 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019 Perun lippu Peru 1 285 216 km² 1 279 996 km² 5 220 km² 0,41
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 Tšadin lippu Tšad 1 284 000 km² 1 259 200 km² 24 800 km² 1,93
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&0021 Nigerin lippu Niger 1 267 000 km² 1 266 700 km² 300 km² 0,02
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&0022 Angolan lippu Angola 1 246 700 km² 1 246 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&0023 Malin lippu. Mali 1 240 192 km² 1 220 190 km² 20 002 km² 1,61
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&0024 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 221 037 km² 1 214 470 km² 4 620 km² 0,38
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&0025 Kolumbia 1 141 748 km² 1 038 700 km² 100 210 km² 8,8
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026 Etiopia 1 104 300 km² 1 000 000 km² 104 300 km² 0,7
&&&&&&&&&&&&&027.&&&&0027 Bolivian lippu Bolivia 1 098 581 km² 1 083 301 km² 15 280 km² 1,39
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028 Mauritanian lippu. Mauritania 1 025 520 km² 1 030 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&0029 Egyptin lippu Egypti 1 002 000 km² 995 450 km² 6 000 km² 0,6
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 Tansanian lippu Tansania 945 087 km² 885 800 km² 61 500 km² 6,49
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&0031 Nigerian lippu Nigeria 923 768 km² 910 768 km² 13 000 km² 1,41
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&0032 Venezuelan lippu Venezuela 912 050 km² 882 050 km² 30 000 km² 3,29
&&&&&&&&&&&&&033.&&&&0033 Pakistanin lippu Pakistan 881 912 km² 856 692 km² 25 220 km² 2
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034 Namibian lippu Namibia 824 268 km² 823 290 km² 1 002 km² 0,12
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&0035 Mosambikin lippu Mosambik 801 590 km² 786 380 km² 13 000 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&&036.&&&&0036 Turkin lippu Turkki 783 562 km² 769 632 km² 13 930 km² 1,78
&&&&&&&&&&&&&037.&&&&0037 Chilen lippu Chile 756 102 km² 743 812 km² 12 290 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&&038.&&&&0038 Sambian lippu Sambia 752 612 km² 743 398 km² 9 220 km² 1,23
&&&&&&&&&&&&&039.&&&&0039 Myanmarin lippu Myanmar 676 578 km² 653 508 km² 23 070 km² 3,41
&&&&&&&&&&&&&040.&&&&0040 Afganistanin lippu Afganistan 652 230 km² 652 230 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&041.&&&&0041 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 644 329 km²
&&&&&&&&&&&&&042.&&&&0042 Ranskan lippu Ranska 640 679 km² 640 427 km² 3 374 km² 0,52
&&&&&&&&&&&&&043.&&&&0043 Somalian lippu Somalia 637 657 km² 627 337 km² 10 320 km² 1,62
&&&&&&&&&&&&&044.&&&&0044 Keski-Afrikan tasavalta 622 984 km² 622 984 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&045.&&&&0045 Ukrainan lippu Ukraina 603 500 km² 579 330 km² 24 220 km² 4,01
&&&&&&&&&&&&&046.&&&&0046 Madagaskarin lippu Madagaskar 587 041 km² 581 540 km² 5 501 km² 0 ,94
&&&&&&&&&&&&&047.&&&&0047 Botswanan lippu Botswana 582 000 km² 566 730 km² 15 000 km² 2,58
&&&&&&&&&&&&&048.&&&&0048 Kenia 580 367 km² 569 140 km² 11 227 km² 1,93
&&&&&&&&&&&&&049.&&&&0049 Jemen 527 968 km² 527 968 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 Thaimaan lippu Thaimaa 513 120 km² 510 890 km² 2 230 km² 0,43
&&&&&&&&&&&&&051.&&&&0051 Espanjan lippu Espanja 505 992 km² 498 980 km² 6 390 km² 1,26
&&&&&&&&&&&&&052.&&&&0052 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 488 100 km² 469 930 km² 18 170 km² 3,72
&&&&&&&&&&&&&053.&&&&0053 Kamerun 475 442 km² 472 710 km² 2 730 km² 0,57
&&&&&&&&&&&&&054.&&&&0054 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 462 840 km² 452 860 km² 9 980 km² 2,16
&&&&&&&&&&&&&055.&&&&0055 Ruotsin lippu Ruotsi 450 295 km² 410 335 km² 39 960 km² 8,87
&&&&&&&&&&&&&056.&&&&0056 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 447 400 km² 425 400 km² 22 000 km² 4,92
&&&&&&&&&&&&&057.&&&&0057 Marokon lippu. Marokko 446 550 km² 446 300 km² 250 km² 0,06
&&&&&&&&&&&&&058.&&&&0058 Irak 438 317 km² 437 367 km² 950 km² 0,22
&&&&&&&&&&&&&059.&&&&0059 Paraguayn lippu Paraguay 406 752 km² 397 302 km² 9 450 km² 2,32
&&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 Zimbabwen lippu Zimbabwe 390 757 km² 386 847 km² 3 910 km² 1,0
&&&&&&&&&&&&&061.&&&&0061 Japani 377 930 km² 364 485 km² 13 430 km² 3,55
&&&&&&&&&&&&&062.&&&&0062 Saksan lippu Saksa 357 114 km² 348 672 km² 8 350 km² 2,34
&&&&&&&&&&&&&063.&&&&0063 Kongon tasavalta 342 000 km² 341 500 km² 500 km² 0,15
&&&&&&&&&&&&&064.&&&&0064 Suomen lippu Suomi 338 434,73 km² 303 890,89 km² 34 543,84 km² 10,205
&&&&&&&&&&&&&065.&&&&0065 Vietnamin lippu Vietnam 331 212 km² 310 070 km² 21 140 km² 6,38
&&&&&&&&&&&&&066.&&&&0066 Malesian lippu Malesia 330 803 km² 329 613 km² 1 190 km² 0,36
&&&&&&&&&&&&&067.&&&&0067 Norjan lippu Norja 323 802 km² 304 282 km² 19 520 km² 6,03
&&&&&&&&&&&&&068.&&&&0068 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 322 463 km² 318 003 km² 4 460 km² 1,38
&&&&&&&&&&&&&069.&&&&0069 Puolan lippu Puola 312 679 km² 311 888 km² 791 km² 2,7
&&&&&&&&&&&&&070.&&&&0070 Omanin lippu Oman 309 500 km² 309 500 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&071.&&&&0071 Italia 301 336 km² 294 140 km² 7 200 km² 2,39
&&&&&&&&&&&&&072.&&&&0072 Filippiinit 300 000 km² 298 170 km² 1 830 km² 0,61
&&&&&&&&&&&&&073.&&&&0073 Burkina Fason lippu Burkina Faso 272 967 km² 273 800 km² 400 km² 0,15
&&&&&&&&&&&&&074.&&&&0074 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 270 467 km² 262 443 km² 4 395 km² 1,65
&&&&&&&&&&&&&075.&&&&0075 Gabon 267 668 km² 257 667 km² 10 000 km² 3,74
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 266 000 km² 266 000 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&076.&&&&0076 Ecuadorin lippu Ecuador 256 369 km² 276 841 km² 6 720 km² 2,37
&&&&&&&&&&&&&077.&&&&0077 Guinea 245 857 km² 245 717 km² 140 km² 0,06
&&&&&&&&&&&&&078.&&&&0078 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 242 900 km² 241 930 km² 1 680 km² 0,69
&&&&&&&&&&&&&079.&&&&0079 Ugandan lippu Uganda 241 550 km² 197 100 km² 43 938 km² 18,23
&&&&&&&&&&&&&080.&&&&0080 Ghana 238 533 km² 227 533 km² 11 000 km² 4,61
&&&&&&&&&&&&&081.&&&&0081 Romanian lippu Romania 238 391 km² 229 891 km² 8 500 km² 3,57
&&&&&&&&&&&&&082.&&&&0082 Laos 236 800 km² 230 800 km² 6 000 km² 2,53
&&&&&&&&&&&&&083.&&&&0083 Guyana 214 969 km² 19 68 49 km² 18 120 km² 8,43
&&&&&&&&&&&&&084.&&&&0084 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 207 600 km² 202 900 km² 4 700 km² 2,26
&&&&&&&&&&&&&085.&&&&0085 Kirgisia 199 951 km² 191 801 km² 8 150 km² 4,08
&&&&&&&&&&&&&086.&&&&0086 Senegalin lippu Senegal 196 722 km² 192 530 km² 4 192 km² 2,13
&&&&&&&&&&&&&087.&&&&0087 Syyrian lippu Syyria 185 180 km² 183 630 km² 1 550 km² 0,84
&&&&&&&&&&&&&088.&&&&0088 Kambodža 181 035 km² 176 515 km² 4 520 km² 2,5
&&&&&&&&&&&&&089.&&&&0089 Uruguayn lippu Uruguay 181 034 km² 175 015 km² 1 200 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&&090.&&&&0090 Surinamen lippu Suriname 163 820 km² 156 000 km² 7 820 km² 4,77
&&&&&&&&&&&&&091.&&&&0091 Tunisian lippu Tunisia 163 610 km² 155 360 km² 8 250 km² 5,04
&&&&&&&&&&&&&092.&&&&0092 Bangladeshin lippu Bangladesh 147 570 km² 130 168 km² 13 830 km² 9,6
&&&&&&&&&&&&&093.&&&&0093 Nepalin lippu Nepal 147 181 km² 143 351 km² 3 830 km² 2,6
&&&&&&&&&&&&&094.&&&&0094 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 143 100 km² 141 510 km² 2 590 km² 1,81
Somalimaan lippu Somalimaa 137 600 km² ei tietoa ei tietoa ei tietoa
&&&&&&&&&&&&&095.&&&&0095 Kreikka 131 990 km² 130 647 km² 1 310 km² 0,99
&&&&&&&&&&&&&096.&&&&0096 Nicaraguan lippu Nicaragua 130 373 km² 119 990 km² 10 380 km² 7,96
&&&&&&&&&&&&&097.&&&&0097 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 120 538 km² 120 408 km² 130 km² 0,11
&&&&&&&&&&&&&098.&&&&0098 Malawin lippu. Malawi 118 484 km² 94 080 km² 24 404 km² 20,6
&&&&&&&&&&&&&099.&&&&0099 Eritrean lippu Eritrea 117 600 km² 101 000 km² 16 600 km² 14,12
&&&&&&&&&&&&0100.&&&&00100 Beninin lippu Benin 112 622 km² 110 622 km² 2 000 km² 1,78
&&&&&&&&&&&&0101.&&&&00101 Honduras 112 492 km² 111 890 km² 200 km² 0,18
&&&&&&&&&&&&0102.&&&&00102 Liberia 111 369 km² 963 20 km² 15 049 km² 13,51
&&&&&&&&&&&&0103.&&&&00103 Bulgarian lippu Bulgaria 110 879 km² 108 489 km² 2 390 km² 2,16
&&&&&&&&&&&&0104.&&&&00104 Kuuba 109 884 km² 109 820 km² 1 040 km² 0,94
&&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105 Guatemala 108 889 km² 107 159 km²

1,59

&&&&&&&&&&&&0106.&&&&00106 Islannin lippu Islanti 103 000 km² 100 250 km² 2 750 km² 2,67
&&&&&&&&&&&&0107.&&&&00107 Etelä-Korea 100 210 km² 99 909 km² 301 km² 0,3
&&&&&&&&&&&&0108.&&&&00108 Unkarin lippu Unkari 93 028 km² 89 608 km² 3 420 km² 3,68
&&&&&&&&&&&&0109.&&&&00109 Portugalin lippu Portugali 92 090 km² 91 470 km² 620 km² 0,67
&&&&&&&&&&&&0110.&&&&00110 Jordania 89 342 km² 88 802 km² 540 km² 0,6
&&&&&&&&&&&&0111.&&&&00111 Serbian lippu Serbia 88 361 km² 88 246 km² 115 km² 0,13
&&&&&&&&&&&&0112.&&&&00112 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 86 600 km² 82 629 km² 3 971 km² 4,59
&&&&&&&&&&&&0113.&&&&00113 Itävalta 83 871 km² 82 445 km² 1 426 km² 1,7
&&&&&&&&&&&&0114.&&&&00114 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 83 600 km² 83 600 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0115.&&&&00115 Tšekin lippu Tšekki 78 865 km² 77 247 km² 1 620 km² 2,05
&&&&&&&&&&&&0116.&&&&00116 Panaman lippu Panama 75 417 km² 74 340 km² 1 080 km² 1,43
&&&&&&&&&&&&0117.&&&&00117 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 71 740 km² 71 620 km² 120 km² 0,17
&&&&&&&&&&&&0118.&&&&00118 Irlanti 70 273 km² 68 883 km² 1 390 km² 1,98
&&&&&&&&&&&&0119.&&&&00119 Georgia 69 700 km² 69 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0120.&&&&00120 Sri Lankan lippu Sri Lanka 65 610 km² 62 732 km² 2 878 km² 4,4
&&&&&&&&&&&&0121.&&&&00121 Liettua 65 300 km² 62 680 km² 2 620 km² 4,01
&&&&&&&&&&&&0122.&&&&00122 Latvia 64 559 km² 62 249 km² 2 340 km² 3,62
Huippuvuorten lippu Huippuvuoret 62 045 km² 62 045 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0123.&&&&00123 Togon lippu Togo 56 785 km² 54 385 km² 2 400 km² 4,23
&&&&&&&&&&&&0124.&&&&00124 Kroatia 56 594 km² 55 974 km² 620 km² 1,1
&&&&&&&&&&&&0125.&&&&00125 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 51 129 km² 51 187 km² 10 km² 0,02
&&&&&&&&&&&&0126.&&&&00126 Costa Rican lippu Costa Rica 51 100 km² 51 060 km² 40 km² 0,08
&&&&&&&&&&&&0127.&&&&00127 Slovakian lippu Slovakia 49 037 km² 48 105 km² 930 km² 1,9
&&&&&&&&&&&&0128.&&&&00128 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 48 671 km² 48 320 km² 350 km² 0,72
&&&&&&&&&&&&0129.&&&&00129 Viron lippu Viro 45 339 km² 42 388 km² 2 840 km² 6,28
&&&&&&&&&&&&0130.&&&&00130 Tanskan lippu Tanska 43 094 km² 42 434 km² 660 km² 1,53
&&&&&&&&&&&&0131.&&&&00131 Alankomaiden lippu Alankomaat 41 850 km² 33 893 km² 7 650 km² 18,41
&&&&&&&&&&&&0132.&&&&00132 Sveitsin lippu Sveitsi 41 284 km² 39 997 km² 1 280 km² 3,1
&&&&&&&&&&&&0133.&&&&00133 Bhutanin lippu Bhutan 38 394 km² 38 394 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0134.&&&&00134 Taiwanin lippu Taiwan 36 193 km² 32 260 km² 3 720 km² 10,34
&&&&&&&&&&&&0135.&&&&00135 Guinea-Bissau 36 125 km² 28 120 km² 8 005 km² 22,16
&&&&&&&&&&&&0136.&&&&00136 Moldovan lippu Moldova 33 846 km² 32 891 km² 960 km² 2,84
&&&&&&&&&&&&0137.&&&&00137 Belgian lippu Belgia 30 528 km² 30 278 km² 250 km² 0,82
&&&&&&&&&&&&0138.&&&&00138 Lesotho 30 355 km² 30 355 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0139.&&&&00139 Armenian lippu Armenia 29 743 km² 2 8203 km² 1 540 km² 5,18
&&&&&&&&&&&&0140.&&&&00140 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 28 896 km² 27 986 km² 910 km² 3,15
&&&&&&&&&&&&0141.&&&&00141 Albanian lippu Albania 28 748 km² 27 398 km² 1 350 km² 4,7
&&&&&&&&&&&&0142.&&&&00142 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 28 051 km² 28 051 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0143.&&&&00143 Burundin lippu Burundi 27 834 km² 25 680 km² 2 150 km² 7,73
&&&&&&&&&&&&0144.&&&&00144 Haiti 27 750 km² 27 560 km² 190 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&0145.&&&&00145 Ruandan lippu Ruanda 26 338 km² 24 668 km² 1 670 km² 6,34
&&&&&&&&&&&&0146.&&&&00146 Makedonian lippu. Makedonia 25 713 km² 25 433 km² 280 km² 1,09
&&&&&&&&&&&&0147.&&&&00147 Djiboutin lippu Djibouti 23 200 km² 23 180 km² 20 km² 0,09
&&&&&&&&&&&&0148.&&&&00148 Belizen lippu Belize 22 966 km² 22 806 km² 160 km² 0,7
&&&&&&&&&&&&0149.&&&&00149 El Salvadorin lippu El Salvador 21 041 km² 20 721 km² 320 km² 1,52
&&&&&&&&&&&&0150.&&&&00150 Israelin lippu Israel 20 770 km² 20 330 km² 440 km² 2,12
&&&&&&&&&&&&0151.&&&&00151 Slovenian lippu Slovenia 20 273 km² 20 151 km² 122 km² 0,6
Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 18 575 km² 18 275 km² 300 km² 1,62
&&&&&&&&&&&&0152.&&&&00152 Fidži 18 272 km² 18 274 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0153.&&&&00153 Kuwait 17 818 km² 17 818 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0154.&&&&00154 Swazimaan lippu Swazimaa 17 364 km² 17 204 km² 160 km² 0,92
&&&&&&&&&&&&0155.&&&&00155 Itä-Timor 14 874 km² 14 874 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0156.&&&&00156 Bahaman lippu Bahama 13 943 km² 10 010 km² 3 870 km² 27,88
&&&&&&&&&&&&0157.&&&&00157 Montenegron lippu Montenegro 13 812 km² 13 452 km² 360 km² 2,61
&&&&&&&&&&&&0158.&&&&00158 Vanuatun lippu Vanuatu 12 189 km² 12 189 km² 0 km² 0
Falklandinsaaret 12 173 km² 12 173 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0159.&&&&00159 Qatarin lippu Qatar 11 586 km² 11 586 km² 0 km² 0
Flag of Nagorno-Karabakh.svg Vuoristo-Karabahin tasavalta 11 458 km²
&&&&&&&&&&&&0160.&&&&00160 Gambia 11 295 km² 10 000 km² 1 295 km² 11,47
&&&&&&&&&&&&0161.&&&&00161 Jamaika 10 991 km² 10 831 km² 160 km² 1,46
&&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162 Kosovon lippu Kosovo 10 887 km²
&&&&&&&&&&&&0163.&&&&00163 Libanon 10 452 km² 10 230 km² 170 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&0164.&&&&00164 Kypros 9 251 km² 9 241 km² 10 km² 0,11
Puerto Ricon lippu Puerto Rico 8 870 km² 8 870 km² 4 921 km² 35,69
Abhasian lippu Abhasia 8 660 km²
Ranskan eteläisten ja antarktisten alueiden lippu. Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet 7 747 km² 7 668 km² 79,8 km² 1,03
Yhdysvaltain pienet erillissaaret Yhdysvaltain pienet erillissaaret 6 959,41 km² 22,41 km² 6 937 km² 88,6
Palestiinan lippu Palestiina 6 220 km² 5 640 km² 220 km²
&&&&&&&&&&&&0165.&&&&00165 Brunein lippu Brunei 5 765 km² 5 265 km² 500 km² 8,67
&&&&&&&&&&&&0166.&&&&00166 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 5 130 km² 5 128 km² 0 km² 0
Transnistrian lippu Transnistria 4 163 km²
&&&&&&&&&&&&0167.&&&&00167 Kap Verde 4 033 km² 4 033 km² 0 km² 0
Ranskan Polynesia 4 000 km² 3 827 km² 340 km² 8,16
Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret 3 903 km² 3 903 km² 0 km² 0
Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia ' 3 900 km²
Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan lippu Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta 3 355 km²
&&&&&&&&&&&&0168.&&&&00168 Samoan lippu Samoa 2 842 km² 2 821 km² 10 km² 0,35
&&&&&&&&&&&&0169.&&&&00169 Luxemburg 2 586 km² 2 586 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0170.&&&&00170 Mauritiuksen lippu Mauritius 2 040 km² 2 030 km² 10 km² 0,49
&&&&&&&&&&&&0171.&&&&00171 Komorit 1 862 km² 1 862 km² 0 km² 0
Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa 1 527 km²[2] 1 527 km²
Färsaaret 1 393 km² 1 393 km² 0 0
Hongkong 1 104 km² 1 054 km² 50 km² 4,53
&&&&&&&&&&&&0172.&&&&00172 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 964 km² 964 km² 0 km² 0
Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 948 km² 430 km² 0 km²
&&&&&&&&&&&&0173.&&&&00173 Kiribati 811 km² 811 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174 Bahrainin lippu Bahrain 765 km² 765 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0175.&&&&00175 Dominican lippu Dominica 751 km² 751 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0176.&&&&00176 Tongan lippu Tonga 747 km² 717 km² 30 km² 4,02
&&&&&&&&&&&&0177.&&&&00177 Singaporen lippu Singapore 710 km² 687 km² 10 km² 1,43
&&&&&&&&&&&&0178.&&&&00178 Mikronesian lippu Mikronesia 702 km² 702 km² 0 0
&&&&&&&&&&&&0179.&&&&00179 Saint Lucian lippu Saint Lucia 616 km² 606 km² 10 km² 1,62
Mansaaren lippu Mansaari 572 km² 572 km² 0 km² 0
Guam 549 km² 544 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0180.&&&&00180 Andorran lippu Andorra 468 km² 468 km² 0 km² 0
Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 464 km² 464 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0181.&&&&00181 Palaun lippu Palau 459 km² 459 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0182.&&&&00182 Seychellien lippu Seychellit 452 km² 455 km² 0 km² 0
Curaçaon lippu Curaçao 444 km² 444 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0183.&&&&00183 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 442 km² 442 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0184.&&&&00184 Barbadoksen lippu Barbados 430 km² 430 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0185.&&&&00185 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 389 km² 389 km² 0 km² 0
Jan Mayenin lippu Jan Mayen 377 km² 377 km² 0 km² 0
Heard ja McDonaldinsaarten lippu Heard ja McDonaldinsaaret 372 km² 372 km² 0 km² 0
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 347 km² 346 km² 1 564 km² 81,88
&&&&&&&&&&&&0186.&&&&00186 Grenada 344 km² 344 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0187.&&&&00187 Maltan lippu. Malta 316 km² 316 km² 0 km² 0
Saint Helenan lippu Saint Helena 308 km² 308 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0188.&&&&00188 Malediivien lippu Malediivit 300 km² 298 km² 0 km² 0
Caymansaarten lippu Caymansaaret 264 km² 264 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0189.&&&&00189 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 261 km² 261 km² 0 km² 0
Niuen lippu Niue 260 km² 260 km² 0 km² 0
Akrotiri ja Dhekelia Akrotiri ja Dhekelia 253,8 km²
Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 242 km² 242 km² 0 km² 0
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 236 km² 236 km² 0 km² 0
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 199 km² 199 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0190.&&&&00190 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 181 km² 181 km² 11 673 km² 98,47
Aruban lippu Aruba 180 km² 180 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0191.&&&&00191 Liechtenstein 160 km² 160 km² 0 km² 0
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 151 km² 151 km² 0 km² 0
Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 142 km² 142 km² 0 km² 0
Joulusaari 135 km² 135 km² 0 km² 0
Jersey 116 km² 116 km² 0 km² 0
Montserratin lippu Montserrat 102 km² 102 km² 0 km² 0
Anguillan lippu Anguilla 91 km² 91 km² 0 km² 0
Guernsey 78 km² 78 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0192.&&&&00192 San Marinon lippu San Marino 61 km² 61 km² 0 km² 0
Brittiläisen Intian valtameren alueen lippu Brittiläinen Intian valtameren alue 60 km² 60 km² 54 340 km² 99,89
Saint Martinin lippu Saint-Martin 54 km² 54 km² 0 km² 0
Bermudan lippu Bermuda 54 km² 54 km² 0 km² 0
Bouvet’nsaaren lippu Bouvet’nsaari 49 km² 49 km² 0 km² 0
Pitcairnin lippu Pitcairn 47 km² 47 km² 0 km² 0
Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari 36 km² 36 km² 0 km² 0
Sint Maartenin lippu Sint Maarten 34 km² 34 km² 0 km² 0
Macaon lippu. Macao 30 km² 28,2 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0193.&&&&00193 Tuvalun lippu Tuvalu 26 km² 26 km² 0 km² 0
Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy 24 km²
&&&&&&&&&&&&0194.&&&&00194 Naurun lippu Nauru 21 km² 21 km² 0 km² 0
Kookossaaret 14 km² 14 km² 0 km² 0
Tokelaun lippu Tokelau 12 km² 12 km² 0 km² 0
Flag of Australia.svg Ashmore- ja Cartiersaaret 11,4 km² 11,4 km² 0 km² 0
Clippertoninsaari Clippertoninsaari 8,9 km² 1,7 km² 8,2 km² 92
Gibraltarin lippu Gibraltar 7 km² 6,5 km² 0 km² 0
Spratlysaaret 4 km² 4 km² 0 km² 0
Korallimeren saarten territorio Korallimeren saarten territorio 3 km² 3 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0195.&&&&00195 Monacon lippu Monaco 2,02 km² 2,02 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0196.&&&&00196 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 0,44 km² 0,44 km² 0 km² 0

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Field Listing :: Area CIA World Fact Book. CIA. Viitattu 13.04.2013.
  2. Ahvenanmaa pähkinänkuoressa (PDF) 2008. Ahvenanmaan maakuntapäivät ja Ahvenanmaan maakunnan hallitus. Viitattu 28.9.2014.